aha, irodijada, tj. saloma je bila vavilonska bludnica, a jerusalim je onda vavilon koji je pao jos onda, a ovo su sve metaforcika, duhovna imena jerusalima
5 Na čelu joj je pisalo tajnovito ime: 'Veliki Babilon, majka svih bludnica i gadosti zemaljskih.'
8I njihova će trupla ležati na trgu grada velikoga koji se duhovno zove Sodoma i Egipat, gdje je i Gospodin njihov raspet
Zato je i drevni Vavilon i nazvan bludnicom koja uveseljava (tj. gradom koji se uveseljava svojim bludničenjem), zapovednicom magova i čarobnjaka, pa je i o starom Jerusalimu rečeno: U tebe beše čelo žene bludnice (Jer. 3; 3), dok se u poslanici apostola Petra stari Rim naziva Vavilonom (1. Petr. 5; 13). Najzad, najispravnije je da se Vavilonom i bludnicom nazove grad koji je bio u najvećoj snazi u vreme Persijanaca, a zatim i svaki drugi grad koji se radovao krvi i ubistvima. Evanđelista se užasnuo videvši jedan od takvih gradova koji se zacrveneo od krvi svetih. Međutim, od angela je doznao da će taj grad – vladalac sveta – pri svršetku sveta biti kažnjen za svoja bezakonja, bez obzira koji mi grad pod tim podrazumevali: persijski ili Rim koji je ponovo stekao nekadašnju vlast, ili neki novi, ili ovozemaljsko carstvo uopšte, shvaćeno, kako je govoreno ranije, kao jedno telo.
znaci pravoslavni mogu vavilonskom bludnicom da zovu vavilon, i da vicu slobo-sadame
a mogu i rim, nema veze sto se moskva zove treci rim, napoleoni hitler su bas zato nasrnuli [3.rim, 3 vavilon]
a mozete i neki treci grad, koji god vlada da zovete vavilonom duhovno da ga ko god pokusa da sravni ili zapali fizicki
kome god gradu zelite zlo, da ga zapalite ili sravnite, samo ga nazovete, etiketirate vavilonom bludnicom, i prokletstvo je na njemu
a rusi ne vracaju i cude se kako ih nije spasla ta ukradena stranica vavilonske bludnice koja tvrdi da je to saloma, irodijadina cerka, a zaboravljaju da su oni sami sebe, tj moskvu proglasili za treci rim, da i rim moze da bude bludnica, pa se onda cude zasto ih zapad napada
tako i mi tvrdeci da je sloba sadam, trazili smo da budemo sadamov vavilon - ja to tada nisam znao za vreme bombardovanja