Misterija: Piramide U Bosni

Da li je ovo Piramida?

• Da

• Mozda

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma piramide siguro bre ljudi 100%
Pa evo crnogorci otkrili nekoliko hiljada godina stare profakture i otpremnice za kamen kojim su gradjene piramide, a i one za HRKLJUSH...
A ima i par hiljada godina star zapis osnovne organizacije pokreta Gorana koji su sve to posumili, jer nisu imali vise sta da posumljavaju...

Evo. Sad josh vishe lichi. ;)

piramidavisoko-1.jpg

Samo me zanima koji su to arheolozi koji su potvrdili da se radi o piramidama. Obratite se Filozofskom fakultetu, odsek za arheologiju, pitajte ih za piramide u Bosni (posebno spomenite piramidu Ljubavi :lol: :lol: :lol: joj Boze, umrla sam :lol: :lol: ) pa vidite kako cete biti dochekani...
To je chista pseudoarheologija... :roll:
Piramida Ljubavi, ovo je zaista dobro... :lol:

"Prije 12 500 godina veći dio Evrope je bio pod debelim ledenim naslagama. Međutim, južni evropski obod, od Baskije, preko Španjolske, Italije, Hrvatske, Bosne, pa sve do Turske i zakavkaskih oblasti je bujao ljudskim kulturama.
Razvijene civilizacije Pacifika, Atlantika i Sredozemlja ostavljale su jakog traga na arhitekturu, socijalnu organizaciju i spiritualni život južnih Evropljana. A za njih su prostori današnje Bosne i Hercegovine i Jadranskog bazena bili posebno važni kao energetski vrlo potentni.
Nekoliko stotina kilometara radijusa, od Save do Jadrana, smatrani su za najprivlačnije u tadašnjoj Evropi. Višemilenijsko prisustvo Ilira i naroda Baskijsko-zakavkaske grupe ostavilo je iza sebe genijalnost oličenu u piramidama, monumentalnim kamenim gradovima i kompleksnim energetskim sistemima.
Svemirska kataklizma od prije 12 000 godina i otapanje leda u Evropi izazvalo je podizanje nivoa mora od nekoliko stotina metara. Tragovi civilizacije su prekriveni vodom. Ubrzo, povlačenjem mora i protokom vremena, piramide su prekrili nivoi zemlje i rastinja.

Sada imamo rijetku priliku da dodirnemo tragove naših davnih predaka. Od nekoliko dostupnih sličica moći ćemo naslutiti kako je izgledao mozaik. "--Zasto su oblozene rastinjem mislim da je tu malo objasnjeno

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php/PRIRUCNIK-ZA-PREPOZNAVANJE-PIRAMIDA.html

Poslednja izmena:
Samo me zanima koji su to arheolozi koji su potvrdili da se radi o piramidama. Obratite se Filozofskom fakultetu, odsek za arheologiju, pitajte ih za piramide u Bosni (posebno spomenite piramidu Ljubavi :lol: :lol: :lol: joj Boze, umrla sam :lol: :lol: ) pa vidite kako cete biti dochekani...
To je chista pseudoarheologija... :roll:
Piramida Ljubavi, ovo je zaista dobro... :lol:

Vecina arheologa je nezvanicno potvrdila...(ja sam cuo par..). nevazno koji su... Niko nesme da kaze da su stvarno to piramide, jer je u pitanju njihova reputacija pa cak i posao.. zato niko od arheologa nece to javno reci...Dok stvarno nedodju do nekih jacih dokaza osim kamenja

Hm rekao sam da neznam tacno nazive piramida.. tako su ih oni nazvali... piramida Sunca je nazvana zato sto predstavlja najvecu medju njima..Ove tri piramide (tj. njihovi vrhovi) prave jednako stranicni trougao(hm.. mislim da negde postoji ta slika ..potrazicu je)... Piramida sunca je najveca(verovatno su joj i zato dali tako ime)...2 piramida meseca... 3piramida zmaja..
A za imena piramida cu bas pitati uskoro ce te biti obavesteni

Ovo su najnovije vesti koje sam skinuo sa njihovog sajta
Predsjednik Prve međunarodne konferencije o Bosanskoj dolini piramida (ICBP), trostruki doktor nauka prof. Dr. Nabil Swelim održao je danas u hotelu “Grand” prvu konferenciju za medije na kojoj je najavio učešće više od 45 stručnjaka iz BiH, Evrope i svijeta koji će izložiti referate na ICBP-ju. Prof. dr. Swelim je istakao da je postojanje piramida u Visokom neupitno.

“Piramide u Visokom postoje i to je činjenica koja se ne može osporiti. Onaj ko kaže da to nisu piramide ne zna osnovne činjenice o piramidalnim strukturama”, kazao je prof. dr. Swelim.

Na pitanje novinara da li su upućeni pozivi oponentima Projekta istraživanja Bosanske doline piramida za učestvovanje na ICBP-ju, Swelim je potvrdio da su pozivi poslani u nekoliko navrata.

“Niko od njih se nije odazvao i žao mi je zbog toga. Konferencija je bila prilika da razmijenimo naučne argumente o ovom pitanju. Odbijanje naučne diskusije je neprihvatljivo”, istakao je prof. dr. Swelim.

Konferenciji za medije je prisustvovao veliki broj predstavnika medijskih kuća iz zemlje i inostranstva (Televizija Dubai, Kantonalna TV Sarajevo, Televizija Hayat, Dnevni Avaz, Dnevni list - San, Radio Federacije BiH, NTV Kakanj, TV Vogošća, RTV Visoko, FENA i dr.)

U toku je registracija učesnika i gostiju ICBP-ja a naredna dva dana, 25. i 26. augusta svi učesnici, gosti i zainteresirani će organizovano obići arheološke lokacije Bosanske doline piramida.

Poslednja izmena:
Hm rekao sam da neznam tacno nazive piramida.. tako su ih oni nazvali... piramida Sunca je nazvana zato sto predstavlja najvecu medju njima..Ove tri piramide (tj. njihovi vrhovi) prave jednako stranicni trougao(hm.. mislim da negde postoji ta slika ..potrazicu je)... Piramida sunca je najveca(verovatno su joj i zato dali tako ime)...2 piramida meseca... 3piramida zmaja...
znaci posto je jedno brdo najvece zove se piramida sunca...
najveca glupost koju sam cuo...

Cela pricha kao da je iz filma ˝10.000 BC˝... :roll: U tom periodu zivot je bujao mnogo gde, pogotovu na Bliskom i Srednjem Istoku i u Anadoliji... Malo mi je neverovatno da su ljudi, izabrali bash Bosnu, gde je istrazeno dosta neolita (shto je period o kome prichamo), i da se samo tu nalazi jedna tako grandiozna struktura a da ostali materijalni ostaci ne pokazuju ni priblizni nivo izgradnje...

Vecina arheologa je nezvanicno potvrdila...(ja sam cuo par..). nevazno koji su... Niko nesme da kaze da su stvarno to piramide, jer je u pitanju njihova reputacija pa cak i posao.. zato niko od arheologa nece to javno reci...Dok stvarno nedodju do nekih jacih dokaza osim kamenja...

nevazno, jok...i jos "vecina"...eee, Damire...eee...
primjecujes da nema b ispred e
tj. realno, samo hovca moze u ovo povjerovati...

U toku je registracija učesnika i gostiju ICBP-ja a naredna dva dana, 25. i 26. augusta svi učesnici, gosti i zainteresirani će organizovano obići arheološke lokacije Bosanske doline piramida.

turizam? fino...:)

http://genijalci.wordpress.com/2006/05/27/bih-piramide/
http://povijest.net/index.php/Scriptor/Piramida-u-Bosni-nema.html
http://www.javno.com/hr/bih/clanak.php?id=124328
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20157&highlight=piramida --
http://www.vecernji-list.hr/system/galleries/pics/051024/zan-piramid-txt.jpg - Iz ove perspektive se mnogo bolje vidi zaravnjeni vrh

...Ovo su sve stare vesti.. A uskoro cu Stupiti licno u kontakt sa Semirom pa cu traziti od njega ako moze da mi da tacne informacije.....Da ne bih ja izvlacio iz prica koje sam cuo....

JEDNA STVAR JA NETVRDIM DA SU TO PIRAMIDE... VEC NESTO JESTE, A STA NEZNAM
POSTAVIO SAM TEMU DA VIDIM STA MISLITE, A NE DA PLJUJETE..ZATO SE SUZDRZITE NEKIH SUVUSNIH RECI..I CLIPOVA

Poslednja izmena:
E sad, nisu piramide, a jedu piramide. Pa odlučite se. Nemam ja ništa protiv da imate piramide, ako jesu piramide, ali ne treba proglasiti nešto nečim ako nemaš validne dokaze. To je neprofesionalno i govori jako loše i o onoe ko govori i o ozbiljnim ljudima koji su u struci, ako je dotični arheolog. Ljudi su skloni misterijama i senzacijama. Ali arheolog se razlikuje od običnog čoveka, koji se ne bavi arheologijom, i po tome što ne vidi misteriju i senzaciju u svemu i ne priča unapred o otkriću, dok ne ispita o čemu se radi ili barem dobije pretpostavku zasnovanu na validnom primeru.
Dakle, prvo istražite po arheološkim metodama, pa onda šaljite vest u svet. Ne blatite arheologe i sve one koji se bave istorijom i istraživanjem na profesionalan način.

Back