gost 439523
Aktivan član
- Poruka
- 1.732
ja mislim da je to vise stanje duha, bez obzira na okolnostiNisu imali vremena.
Svaki dan su cuvali svoju glavu.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja mislim da je to vise stanje duha, bez obzira na okolnostiNisu imali vremena.
Svaki dan su cuvali svoju glavu.
Naslov je kameno doba, opis teme "ranije civilizacije".Mesopotamija je period modernog čoveka, ovde je reč o kamenom dobu.
To da, ja sam za kameno doba odgovorila inače, znaju se najčešći uzroci depresije, ne baš u potpunosti, ali su u velikoj meri istraženi.Naslov je kameno doba, opis teme "ranije civilizacije".
Mesopotamija je najstarija civilizacija sa pisanim tragovima, i vec se tu pominje depresija. I to znamo, za sigurno.
Sto znaci da je postojala i ranije. E, sad, koliko ranije - to se ne zna jer ne moze se antropoloskim analizama utvrditi, posto je u pitanju psihicko a ne fizicko oboljenje, i jedini nacin da se utvrdi je pisani trag.
bolje receno, moze biti povezano sa okolnostima, a i ne mora, sto se tice savremenog shvatanjaja mislim da je to vise stanje duha, bez obzira na okolnosti
Ne, razvoj misaonog procesa je doveo do takvih bolesti. Ako umeš da razmišljaš samo o hrani, odbrani od neke životinje ili drugog plemena, ne verujem da će ti misli ići u pravcu, tužan sam danas jer mi je mamut pobegaoDakle interesantna je ideja da depresija i druge psihicke bolesti su proizvod “pripitomljenja” ljudi. Jer mi smo prirodno nasilni i zivotinje.
postoji životni vek i postoji prosečan životni vek.Dokazano koliki je bio ljudski vek tada. Inače, međusobno ubijanje je bilo na nivou životinjskog rešavanja problema oko hrane, ženke, teritorije i slično. Ne možemo uporediti psihu praistorijskih ljudi sa psihom modernog čoveka.
Depresija nije 24/7 ili makar nije kad cak i kamenim ljudima dostupne supstance makar i trenutno razbistre um, recimo alkohol.Depresija nikako ne može da bude dobra stvar, jer jer to ozbiljno psihičko oboljenje koje osobu ne motiviše da bilo šta uradi, da i to razjasnimo.
Ne, razvoj misaonog procesa je doveo do takvih bolesti. Ako umeš da razmišljaš samo o hrani, odbrani od neke životinje ili drugog plemena, ne verujem da će ti misli ići u pravcu, tužan sam danas jer mi je mamut pobegao
Stvar je u tome što depresivni ljudi često nemaju želju da uzimaju alkohol ili ako ga uzmu, kao i ostale nedozvoljene supstance, mogu samo da pogoršaju stanje.Depresija nije 24/7 ili makar nije kad cak i kamenim ljudima dostupne supstance makar i trenutno razbistre um, recimo alkohol.
Depresivan covjek kad uzme malo alkohola, za to vrijeme ne bude depresivan i ima sansu da razmisli o svom zivotu, sta promijeniti itd.
Citao sam neku studiju nekad davno da dokazano da neki primjerci neandertalskog covjeka patili od nekog vida depresije..sada da li je istina vrag ce ga znati..u tom momentu djelovala mi studija uvjerljivo kao obracanje AV uzivo na Pinku.Mislite li da su ranije civilizacije patile od ove ili sličnih bolesti? Ako nisu zašto nisu?
Pa ima logike u tome, pećinski čovek uzme toljagu i prebije nekoga jer je ljut što nije ulovio mamuta. Ali mislim da smo, valjda, prevazišli pećinske ljudeJa sam cuo zato ljudi koji idu na boks i borilacke vjestine su srecniji, jer ispoljavaju svoju agresiju. Mi smo prirodno agresivni i violentni, kada nemamo prostor za ispoljavanje toga onda postademo depresivni i frustrirani.
Pa ima logike u tome, pećinski čovek uzme toljagu i prebije nekoga jer je ljut što nije ulovio mamuta. Ali mislim da smo, valjda, prevazišli pećinske ljude
Lud i depresivan nije isto...ajde da to razjasnimo i ne vređamo ljude koji boluju od depresije.
Depresija nije 24/7 ili makar nije kad cak i kamenim ljudima dostupne supstance makar i trenutno razbistre um, recimo alkohol.
Depresivan covjek kad uzme malo alkohola, za to vrijeme ne bude depresivan i ima sansu da razmisli o svom zivotu, sta promijeniti itd.
ili stres?Mislite li da su ranije civilizacije patile od ove ili sličnih bolesti? Ako nisu zašto nisu?
patili su od anksioznostiMislite li da su ranije civilizacije patile od ove ili sličnih bolesti? Ako nisu zašto nisu?
Ljudi su bili glupi nisu mogli da razmišljaju, nisu brinuli o poslu o porodici nešto posebno, da su bili svesni da je žema/dete bolesno.Jedina možda depresija ako se to može nazvati depresijom ako su imali neku ličnu bol koja se javlja kad treba da potrče,ustanu pa su možda tad tugovali što je mogu da se pokrenu jer ako to urade boleće ihAko uzmemo u obzir šta su izazivači depresije, teško da se taj mentalni poremećaj mogao pojaviti kod ljudi u kamenom dobu. Životni vek ljudi u kamenom dobu bio je značajno kraći, tako da se njihovo bitisanje svodilo na ishranu i preživljavanje. Važilo je pravilo prirodne selekcije, pa su slabije jedinke često ostavljanje na milost i nemilost prirode . Još nešto, razvoj mozga još nije bi na tom nivou da bi mogao da registruje negativne apsekte ponašanja ili situacija koje bi mogle izazvati depresiju.
pa u febraru macke imaju potrebe zato kazem macji mjesecFebruar nije isto što i mačja depresija. Bilo je slučajeva da se u zoo vrtu sprijatelje životinje različitih vrsta i da kad jedna pređe dugin most ostale tuguju, prestanu da jedu, ne mogu da se nateraju da ustanu, sve do smrti od tuge.
Moja bivsa mi objasnjavala da je depresija zapravo evolutivna adaptacija /pazi to/ na teske uslove zivota prapredaka. Lov i slicne aktivnosti zahtijevale su veliku ootrosnju energije . Depresija je tu da natjera Kamenka da jad zavrsi lov legne i odmara a ne da gubi vrijeme oko vatre. Naravno kad se zivotni uslovi oromijene evoluiraju i oblici depresije.Mislite li da su ranije civilizacije patile od ove ili sličnih bolesti? Ako nisu zašto nisu?
Ljudi iz kamenog doba su potpuno isti kao i mi .Nema razloga da nemaju iste bolesti kao i mi.Ako uzmemo u obzir šta su izazivači depresije, teško da se taj mentalni poremećaj mogao pojaviti kod ljudi u kamenom dobu. Životni vek ljudi u kamenom dobu bio je značajno kraći, tako da se njihovo bitisanje svodilo na ishranu i preživljavanje. Važilo je pravilo prirodne selekcije, pa su slabije jedinke često ostavljanje na milost i nemilost prirode . Još nešto, razvoj mozga još nije bi na tom nivou da bi mogao da registruje negativne apsekte ponašanja ili situacija
Mesopotamija je period modernog čoveka, ovde je reč o kamenom dobu.
Šta zna dete?kad se kaze 24/7 odnosi se na pojam 24 sata 7 dana u nedelji jer dan ima 24 sata a imamo 7 dana u nedelji, prema tome nista ne moze trajati duze od 24 sata dnevno, niti duze od 7 dana nedeljno.
Sa osobom koja nema dovoljno razvijen mozak da pojmi takve razlike sigurno ne treba ulaziti u bilo kakve dalje diskusije, posebno ne o psihickom oboljenju koje se zove depresija i od legalnoj drogi koja se zove alkohol.
Наравно да нису имали депресију. Депресија је последица развоја људске цивилизације, свести и одвајања од природе. Човек који је везан за природу, лакше подноси терете живота него човек који није.Зато што су то цивилизацијске болести човек осуђен на преживљавање , лов ,храну нема времена за депресију.
Масовна појава депресије је последица отуђености људи у модерном капиталистичком друштву.Профит и новац су постали једини мотиви за живот, и зато људи масовно падају у депресију и анксиозност.Moja bivsa mi objasnjavala da je depresija zapravo evolutivna adaptacija /pazi to/ na teske uslove zivota prapredaka. Lov i slicne aktivnosti zahtijevale su veliku ootrosnju energije . Depresija je tu da natjera Kamenka da jad zavrsi lov legne i odmara a ne da gubi vrijeme oko vatre. Naravno kad se zivotni uslovi oromijene evoluiraju i oblici depresije.