Da li imate razumjevanja za Jokera?

Čitala sam kritiku filma. Pronašla sam i tekst na Vikipediji o samom filmu.

Nisam gledala film ali na osnovu ovih tekstova pretpostavljam da su kritika društva i podele na bogate i siromašne druga tema filma "Džoker".

Prva, osnovna tema prikazuje glavnog junaka koji ima psihički poremećaj i koji postaje ubica.

Da li je to nagoveštaj da su svi ljudi sa psihičkim poremećajima potencijalno nasilnici i ubice?

Ne mogu da imam razumevanje ili nerazumevanje prema Džokeru jer nisam gledala filmove, ni prvi ni taj drugi deo. Ipak, činjenica je da mnogo ljudi ima tešku sudbinu, težak život a nisu svi postali ubice.

@salko dinamitas pisali smo istovremeno :)
Ne, Dzoker je proizvod izopacenog drustva, u takvom drustvu svi mogu postati ubice.

Ne, Dzoker je proizvod izopacenog drustva, u takvom drustvu svi mogu postati ubice.
Da,...i tako ubijaju samo negativce i ološ.
Joker je stvarno jeziv kao lik, ali je zapravo i oličenje društvene pravde, onda kada je ona zakazala, ne funkcioniše ili i sama brani, toleriše ili sarađuje sa kriminalcima ( sa onima koji su bogati).
Tako postaje "uteha" ili neka vrsta antiheroja, za sve one koji su marginalizovani kao pojedinci u društvu.

Čitala sam kritiku filma. Pronašla sam i tekst na Vikipediji o samom filmu.

Nisam gledala film ali na osnovu ovih tekstova pretpostavljam da su kritika društva i podele na bogate i siromašne druga tema filma "Džoker".

Prva, osnovna tema prikazuje glavnog junaka koji ima psihički poremećaj i koji postaje ubica.

Da li je to nagoveštaj da su svi ljudi sa psihičkim poremećajima potencijalno nasilnici i ubice?

Ne mogu da imam razumevanje ili nerazumevanje prema Džokeru jer nisam gledala filmove, ni prvi ni taj drugi deo. Ipak, činjenica je da mnogo ljudi ima tešku sudbinu, težak život a nisu svi postali ubice.

@salko dinamitas pisali smo istovremeno :)
Ne, nego reakcija maltretiranih na maltretiranje.

Нисам гледао други део, и како има лоше оцене, решио сам да не гледам (вероватно), да не покварим позитиван утисак првог филма.
Нећеш ништа покварити. Филм је одличан, пун психолошких и филозофских порука. Зато изгледа и није добио добре оцене, јер захтева размишљање. Штета што тај систем оцењивања људе одвраћа од оваквих ремек дела.

Back