MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Savrshena ljubav iskljuchuje strah. Tamo gde postoji ljubav ne postoje zahtevi, ochekivanja, zavisnost. Ja ne trazhim da me uchinite srecnim; moja sreca ne zavisi od vas. Ako morate da me napustite, nece mi biti zao samog sebe; izuzetno mi prija vase drushtvo, ali ja se ne vezujem za vas. Ja uzivam u vasem drustvu na temelju nevezanosti - ne uzivam ja u vama, to je nesto vece i od vas i od mene, nesto sto sam otkrio, neka vrsta simfonije, neka vrsta orkestra svira u vasem prisustvu. Ali, kad odete od mene, orkestar ne prestaje da svira. To je orkestar sirokog repertoara i nikad ne prestaje da svira."
(Antoni de Melo)

Mudrosti-1.gif

Najbolji savetodavci, pomagači i prijatelji nisu oni koji nam kažu šta da radimo u određenim prilikama, već oni koji nam pruže strastan duh i želju da se ponašamo na pravi način i puste nas, i pored svih grešaka koje napravimo, da sami otkrijemo najbolji mogući put.

Filim Bruks, američki sveštenik
(1835-1893)
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Saša Gitri, francuski pisac, reditelj i glumac
(1885-1957)
Dve su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.

Albert Ajnštajn, nemački fizičar
(1879–1955)
Volja i ljubav su krila za velika dela.

Johan Volfgang fon Gete, nemački književnik
(1749-1832)

Волите се кад нисте заједно. То је права љубав. Ко уме да воли само кад је заједно, тад не прави питање с ким је. :ok:

Sloboda

Ljudi misle da je sloboda kada imas vise puteva da biras. nalazis se na raskrsnici i imas pet puteva da odaberes... Dali je to sloboda? Izasao si sa jednog puta koji se prostirao u nedogled i osetio se slobodnim jer si naisao na mogucnost biranja? Sloboda je tek kada odaberes put i ne gledas vise u nazad...

Ne slažem se, ja bih rekla "Sloboda je kada slobodno odaberes put i hrabro gledas nazad, svjestan, jer si tako izabrao..."

Kada biste vise verovali u zivot,manje biste se bacali u narucje trenutka.
Ponekad se stvari u zivotu menjaju za tren oka, pre nego dto covek stigne da se navikne na njih...

Misli imaju tu carobnu moc da se osecamo srecnim cak i kada nase telo pati,a isto tako imaju moc da nas ucine duboko nesrecnim iako nam je telo savrseno opusteno i cak uziva u prijatnim osecanjima.

" Covek, koji nema muzike
u sebi,
Kojeg ne uzbudjuje sklad
neznih tonova,
Sklon je izdajstvu,
razbojnistvu i podlastvu
Njegova dusa je mracna
kao noc
Njegove namere tamne kao
Erebus :
Ne veruj takvome !
Slusaj muziku !"

( Sekspir, Mletacki trgovac )

Naučio sam . Ponekad je osobu dovoljno uzeti za ruku i razumeti je srcem.

Naučio sam. Obične šetnje s ocem u letnjim večerima po kvartu kada sam bio dete, čuda su učinile za mene odraslog.

Nuačio sam. Život je poput role toaletnog papira. što se više bliži kraju, brže se troši.

Naučio sam . Dobro da nam Bog ne daje sve što tražimo.

Naučio sam . Novac ne kupuje klasu.

Naučio sam . Male svakodnevne stvari čine život tako izvanrednim.

Naučio sam . Ispod svačije tvrde ljušture je neko kome treba poštovanje i ljubav.

Naučio sam . Ignorisanje činjenica ne menja ih.

Naučio sam . Kada se planiraš s nekim izjednačavati, samo mu dozvoljavaš da te nastavlja ranjavati.

Naučio sam . Ljubav, ne vreme, leči sve rane.

Naučio sam . Najlakši način da postanem velika osoba je okružiti se drugima pametnijima od mene.

Naučio sam . Svako koga sretneš zaslužuje da ga pozdraviš s osmehom.

Naučio sam . Niko nije savršen, dok se ne zaljubiš u njega.

Naučio sam . Život je grub, ali ja sam jos grublji.

Naučio sam . Mogućnosti nisu nikada izgubljene; neko će iskoristiti one koje si ti propustio.

Naučio sam . Kada u sebi skupljaš ogorčenost, sreća će otići negde drugde.

Naučio sam . Da sam mami barem još jednom rekao da je volim pre nego je umrla.

Naučio sam . Svoje reči treba sačuvati mekima i nežnima, jer ćes ih sutra možda morati pojesti.

Naučio sam . Osmeh je besplatan način da poboljšaš svoje izglede.

Naučio sam . Kada te novorođeno unuče uhvati ručicom za mali prst, povezali ste se za celi život.

Naučio sam . Svako želi ziveti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

Naučio sam . Što manje vremena imam, više posla napravim.

:zaljubljena::zaljubljena:Ima li sta lepse od ljubavi u zivotu, od drhtanja srca, leptira u stomaku i osmeha na licu. Tako veliko se osecamo kad smo voljeni, tako srecno i zadovoljno. Tek kad zavolimo shvatimo da nam je bas to falilo u zivotu, i da smo tek tad zivi i ponovo rodjeni:zaljubljena::zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back