MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za vsaku dobru reč, kaj reči si mi znala!
Za vsaki pogled tvoj, za vsaki smeh tvoj fala!
Tak malo dobrega, v živlenju tu se najde.
I če je sunca čas, za oblak taki zajde.
Jer ti si v srce mi, tak puno sunca dala!
Kaj morem ti neg reč, od vsega srca fala.

Vreme je kao reka.
Nikada ga ne možeš dodirnuti dva puta ,
kao što ne možeš dodirnuti talas koji je već prošao.
Zato uživaj u svakom trenutku svoga života.
Jer već posle jednog minuta , onaj predhodni nikada se ne može vratiti.

6952768-md.jpg

Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izljeciti, od trece nikako. Vlast je i najtezi porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao carobni kamen, jer pribavlja moc... Covjeka na vlasti podsticu kukavice, bodre laskavci, podrzavaju lupezi, i njegova predstava o sebi uvek je ljepsa nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo misljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vjecne zakone, vjecna nacela, vjecno ustrojstvo, i vezuci vlast uz boga, ucvrscuju svoju moc. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim mocnicima. Ruse ih uvijek na isti nacin, objasnjavajucu to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao nocni leptiri na plamen svijece.

Mesa Selimovic

zvezda D*****:
moja misao ;

ovaj forum Romantika je nerazumljiv .
Živa istina!
A romantika je tako jednostavna stvar, tako nežna stvar, a laka za rukovanje. Ne zaslužuje ovakav tretman. Slabo tu šta može Bunta, ovaj deo foruma mu dođe, većini, kao Recycle Bin.
Sve je to zavera korisnika, ponekih moderatora, i administratora! :twisted:

:lol: :lol: :lol:

Tužno.

"Zlocin je mrziti djevojku koju si jednom volio; takav završetak prilici divljacnim duhovima. Dovoljno je biti ravnodušan: onaj ko mržnjom završava ljubav, ili još voli, ili ce mu biti teško prekinuti."

Ovidije

Živa istina!
A romantika je tako jednostavna stvar, tako nežna stvar, a laka za rukovanje. Ne zaslužuje ovakav tretman. Slabo tu šta može Bunta, ovaj deo foruma mu dođe, većini, kao Recycle Bin.

Tužno.
romantika je lepa i ima lepih tema .ova tema je iso zanimliva ali kad bi svi iznosili svoje romanticne isli a ne filozofiju:confused:Buntta je najbolji i ako on ode pola ovga nece biti .zato moramo ga cuvatiMISLITI I PISATI ROMANTICNO:heart::heart::heart:

Izbegavajte da jedete previse bajadera, jer je dokazano da ostecuju ljudski mozak, koliko i zracenje uranijumom. Naime, za ono sto svaka osoba shvati odmah, vatrenim pristalicama /a posebno radnicima u proizvodnji ovog delikatesa/ potrebno je nekoliko dana.

aaaa.zato ja tako sporo kapiram..:mrgreen::lol:

Živa istina!

Tužno.

hm. ja ponekad svratim. ali se retko zadrzavam. iako svim srcem i zaista volim i poeziju, i prozu..i romantiku
problem je patetika...koje je mnogo. previse.:(

Velike misli...
"Takav je zivot da covek cesto mora da se stidi onoga sto je najlepse u njemu i da upravo to sakriva od sveta, pa i od onih koji su mu najblizi. "
"Prevariti se u jednoj velikoj nadi nije sramota. Sama cinjenica da je takva nada mogla da postoji vredi toliko da nije suvise skupo placena jednim razocaranjem pa ma kako tesko ono bilo. "
" Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca. "

(Ivo Andric)

''Sloboda nije podmetanje ideoloski zakrzljale forme,
sloboda nije podmetanje ideoloski bilo kakve forme
sloboda nije jednostavan domaci zadatak
sloboda je svest o skladu nesklada nesavrsenih ljudi.
Sloboda te ceka.Uzmi je.
Datumi,
sjecanja
kontrola lupa na vratima,
regularna predstava.
Ko ne pamti-
iznova prozivljava!!''
Branimir Johny Stulic-Sloboda

......citati......

Cemu se uzdrzavati!
Zivot i ljubav su kao noc i dan, nude nam se
po sopstvenoj volji, a ne po nasoj.
Primi njihove darove dok mozes.....

Covjek je upola pobjedjen kad to priznaje.

"Prodro sam do dna svoje duse i otkrio neslucene
snage i velicine."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back