MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Онај који у сваком бићу види духовну искру,
душу која учествује у суштини Божанства,
тај познаје праву природу ствари.
Како би обмана или стрепња могле имати утицај на њега?

Шри Ишопанишад

"Daj mi hiljadu poljubaca, pa sto, pa još hiljadu, pa još sto, pa drugih hiljadu i drugih stotinu. Na kraju, kad razmenimo milion poljubaca, pomešamo ih zajedno sve dok ih ljubomorni što nas gledaju više ne budu mogli izbrojati."
(Katul)

Lav Nikolajevič Tolstoj...
images

Vrijeme je iza nas, vrijeme je pred nama.
Čim samo počneš da duže misliš o onome što je bilo ili o onome što će biti, odmah gubiš ono što je glavno: istinski život u sadašnjosti.

Prelistao sam silne knjige nadajući se da će Tajna samo zasjati među stranicama, kao presovani listak staniola,
prelistao sam zatim silne oblake, grickajući onu sladunjavu travku koja raste jedino u podnožju Mladosti,
slušao sam šta zbore Pametni, poturao ogledalce pred Opsenare, loveći Rešenje u njihovim obrnutim likovima,
a onda sam preplivao čak na drugu obalu Čekanja, i tek otud video da su crkve mudrosti ostale tamo odakle dolazim...
Srećom njihovi vrhovi dizali su se iznad šume vremena dovoljno visoko da se po njima dalje orijentišem...
Godinama sam Mudrace lakomisleno tražio po izgledu, po dugim noktima ili sedim bradama, a oni su mi, prerušeni
u piljarice i kočijaše, još odavno negde usput došapnuli tri najveće mudrosti sveta...
Samo da smo mi živi i zdravi...
Sve u svoje vreme...
Jesi ili nisi?

Balašević

Kad mislim, mislim da mi je tada lepše i teže nego kad ne mislim......a kad ne mislim, mislim da mi je tada lepše i lakše nego kad mislim....pa se sad mislim, jer sam na stand by aranžmanu, da li da krenem da mislim ili da krenem da ne mislim.....mislim da ću ostati u ovom medjustatusu dok ne smislim šta ću.....a i ovo je lepo....dodje mu kao onih 15 minuta izmedju dva poluvremena.(Lj)

"Melanholik je bivši idealista, letač koji se nevoljno prizemljio, biće koje ne živi u svom prirodnom ambijentu:
umesto razređenog vazduha rizika i visine, on udiše gusti smog svakodnevnice, za koji naprosto nema organ. "

Gordana Ćirjanic – „Ono što ste oduvek želeli“

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back