Srećan ti rođendan matori...Srušen ti je Orač i nema više u toj bašti pod plavom zbezdom ni mojeg plavog čuperka ...
Sećaš se onog kosijanera,ustvari,onog koji je farbao kosu u plavo i bio s drugom kosijanerom vazda...I kojima ste i ti i Pero
zavideli na balerinama koje su iskakale iz SNPa kao kokice i hvatale nas pod ruku i mazno nam šaptale glasno "Obećao si da ćemo na 
Ribnjak "Kod tri bruce" na tamburaše..."
Evo ti ta balerina ybla te ona...Baš...

Evo ti je za rođus pa nek ti sija kao i ona kravata Estona koju sam ti poklonio ,a ti me napićkao da zarađujem paruštine  u 
tvojoj kolumni u sve jadnijem tada Dnevniku...Znaš da sam mogao da te i opletem jer sam bio dobar i s Čanadanovićem ,a
i tvojim dišom štamparije Mergancom koji je ,ustvari,bio šef Dnevnika...
Nisam to radio jer si bio Mika nad Mikama ,a ja to i tada znao...A i vadio te na Tribini čitajući tvoju
(i moju ybg) Vojvodinu jer ste i ti i Pero Zubac skoro pozaspali od Štoka u separeu...
Ybš to Miko...
Neka druga vremena stigla...Kartuše podno svinga ispira pesak čekajući svecke pećurke koje i u toj pustoši 
dobrano izrastaju...Mi smo ih čivuti smislili da Pakao na Zemlji stvaramo jer nikad u pustinji tvoju plavu zvezdu
nismo ni zamisliti mogli...
A prosto je ko što si reko:kao masti leba koje malac nosi ponosno na sokak jer mu mati namazala...
Nek smo mi živi i zdravi Miko...bar 50 %...