- Poruka
- 69.846
To je to, sažeto.Palačinke volim
Sad daj neki tajni recept ili sliku palačinki iz lične arhive.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je to, sažeto.Palačinke volim
@tab503 , ko bi drugi...
Ahahaha al svakog uspe da iznervira, kako da ga ne voliš@tab503 , ko bi drugi...
A nemam jbg, nemam običaj da slikam hranuTo je to, sažeto.
Sad daj neki tajni recept ili sliku palačinki iz lične arhive.
E ali ja ga stvarno volim, ali što ume da lupa, pa stvarno mi nekad dođe da ga nalupam.Ahahaha al svakog uspe da iznervira, kako da ga ne voliš
Ko majka šuntavo dete
auuuuuu fantazija mmmmmImam još neke slike hrane Pogledajte prilog 785220
sta sam sad lupio?E ali ja ga stvarno volim, ali što ume da lupa, pa stvarno mi nekad dođe da ga nalupam.
Jbte, ja napišem da te volim, a ti pitaš gluposti...sta sam sad lupio?
Иди објави рецепт, замлато, и дај му име.okrnjen ti tanjir
jos ces reci da ni ruska salata nije tvojaNije moj tanjir brt
a verovatno i nije..bila si u gostima, nahvalila je i kad si kretala ovi ti poslali da imas kod kuce
Није било кокосовог млека у лименциИ треба да бежите.
Боље да сте палачинке правили.
Kako ti lažeš, pa strašno!!!kaze ima u dvoristu
ali kaze da ima i ves u njemu kad dune jaci vetar
sad sam skapiraoKako ti lažeš, pa strašno!!!
Ja imam veš kad duva jak vetar, a Nata imala rabarbaru!
Обриши се сам, за казну.jbt je sad skontah da ja ne umem a da ne userem svaku temu spamom
strki brisi me i sorry
odoh da spavam
laku noc
U mojoj porodici svi oduvek volimo palačinke, svakakve verzije i slatkih i slanih, i često ih pravimo. Godinama sam gledala raznorazne recepte za američke palačinke i sve me nešto odbijala ideja, jer ono, debele su, kao, to nije to, i nikako da probam. Na kraju popustim, i rešim da napravim.
U poslednjih petnaest dana pekla sam ih deset puta, toliko su se svima dopale da ih stalno traže.
Dakle, dobila aam dodatno vreme pored šporeta, al' šta sad, sama sam kriva. : ))
Elem, počela sam da pravim mini verzije i to mi se prilično svidelo, lepše su mi i skroz su dobro posluženje za goste, mali zalogaji. Dobro, 2-3 zalogaja. : )
Ako neko želi da proba, sastojci su sledeći:
- 2,5 šolje brašna
- 1/3 šolje šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 šolje mleka
- 2 јajeta
- 1 vanilin šećer (ili kašika vanila ekstrakta, šta vam je po volji ili pri ruci)
- 1/3 šolje ulja
Nisam prethodno obraćala pažnju, ali ovaj poslednji put sam prebrojala, pa mogu da vam kažem da mi je od ove količine "izašlo" 39 palačinki.
Dakle, kad se svi sastojci umute, smesa treba da bude nešto gušća nego za obične palačinke.
Pogledajte prilog 784978
Pekla sam na vrlo malo ulja, svega par kapi na početku i više nisam dodavala.
Imam neki minijaturni tiganj iz Lidla koji je super za ovo, ako biste ih spremali sa decom, pa da im bude zabavno. Naravno, traje dosta duže, jer se tako peče samo jedan komad. Kad je gužva, onda veći tiganj, gde mogu peći 3-4 komada istovremeno.
Pogledajte prilog 784976 Pogledajte prilog 784977
Pečem ih vrlo, vrlo kratko sa obe strane, brzo lepo porumene.
Pogledajte prilog 784975
Na kraju ih, naravno, možete filovati čime god. Šta god volite, imate u kući, itd.
Kod nas je ovaj put bilo nutela/banana, nezaobilazni džem od kajsije, i na kraju sam kratko skuvala nekih 100g smrznutih malina sa malo šećera, pa smo imali i treći namaz
Pogledajte prilog 784974 Pogledajte prilog 784972 Pogledajte prilog 784973
Pa eto, ako neko želi da proba. : )
Nikakva umetnost, a brz i fin desert.
(Probali smo i javorov sirup, ali to se samo meni svidelo.)