Mini američke palačinke

Е, писала сам већ, нестане ми тог млека, а мала тражи кокочинке...и кренемо ми у продавницу, тамо нека нова ради.
Добар дан, добар дан...
Имате ли кокосово млеко у лименци?
Нееее...али имамо ананас у лименци :rotf:
Обишли смо све, тад нисмо нашли, али има га у принципу.
Ако ништа, вредело је због оног ананаса :rotf:

I sad neko treba da okaci svoje palacinke nakon ovog Strkijevog savrsenstva.?! :) :)
Znaci - mahajtemolivas i Znaci - gladna sam! :sad2:

Evo mojih, kacila sam ih vec jednom.
8280A616-C9CA-4CB1-B2E9-AD9558A8C3DD.jpeg

Ipak na kraju prvo kuhinja, pa onda plocice. Mene ce srce izdati dok ih budu stavljali.
Moram izaci iz stana da to ne gledam. :D

Brisi moj chat, ako ne sme da se chata. :)
Ма дај, неће брат @Little Redhead да се љути за 5-6 спам порука.
Ено Таб јој штанцује цео дан, он ће и батина добити.

Kokosovo mleko i naprave tako što narendan kokos naliju vodom, kasnije ocede, i onaj izrendani deo osuše, a mleko...
Popiju, valjda...
Gledala sam, valjda na Tajlandu tako rade
Пију, и то на сламку...пробала, и укус је био такав да га се уопште ме сећам :rotf:
Одсеку врх мачетом, убаце сламку и изволи...сећам се само мачете и њеног фијука.
Можда сам очекивала нешто спектакуларније, јер волим кокос.

Kokosovo mleko i naprave tako što narendan kokos naliju vodom, kasnije ocede, i onaj izrendani deo osuše, a mleko...
Popiju, valjda...
Gledala sam, valjda na Tajlandu tako rade
I izgleda lako, a nije.
Kokosov orah je vrlo teško razbiti, još teže izvaditi mesnati deo i izrendati.
Kokosovog melka ima malo ili nimalo, zavisi od zrelost oraha.
Ništa od egzotike u kućnoj varijanti, barem kod mene nije bilo osim što sam nekiliko puta u razmaku od ihaaj godina probala (bezuspešno)
Ako ti treba kokoksovo mleko, ima ga u Lidlu i u prodavnicama zdrave hrane,

Ako masa nije mnogo slatka,ja cu probati sa topljenim sirom, (za mazanje),malo fete,naseckano bilo sta suhomesnato (slanina,sunka,alpska ko sta voli) i malo iseckanih kiselih krastavcica (ili paprika iz tursije).
Obicni palacinci su sa takvim filom odlicni.
Ne izbacuj šećer, možeš , eventualno, izbeći vanilin šećer, sa ovakvim receptom će ti biti odličan slani i slano - kiseli nadev.

Ja, na primer, pileća krilca obro posolim, pobiberim, namžem medom i pečem. Mmmmmm ...
Hoću da kažem da se ne plašiš slatko - slanih, slatko - kiselih, ili slatko - ljutih kombinacija.

Ne izbacuj šećer, možeš , eventualno, izbeći vanilin šećer, sa ovakvim receptom će ti biti odličan slani i slano - kiseli nadev.

Ja, na primer, pileća krilca obro posolim, pobiberim, namžem medom i pečem. Mmmmmm ...
Hoću da kažem da se ne plašiš slatko - slanih, slatko - kiselih, ili slatko - ljutih kombinacija.
Ne plasim se ali ih ne volim.
Ljuto-slatko je i nekako podnosljivo (cokolada sa cili paprikom) ali ja sam nekako navikao da ako je slano (mada ne volim jako slano,gubi se ukus hrane a kod nas se svuda krvnicki soli) kombinujem sa ljutim ili kiselim.
Ok,kiselo-slatko ako su slatkisi u pitanju.

Back