Auuu ( sunce ti žarko(vo) ), pa od ovoga stvarno mož' se flipne

Više čovek ne zna u šta da veruje.
Ipak, verujem da postoji manipulacija mozgom. Samo, ne verujem da su te umetnute slike, ili te optičke varke, a pogotovo ovo zadnje, ono na čemu se ta manipulacija zasniva. Možda su deo nekih "specijalnih treninga uma", da to tako nazovem, ali za široke narodne mase dovoljna je i obična sugestija. Istrajna i trajna sugestija.
Možda nije odgovarajući primer, ali svakako da vredi da spomenem. Novinar, sada pokojni, Desimir Stanojević, istraživao je delovanja sekti, napisao nekoliko knjiga o tome. Takodje, istraživao je i vlašku magiju. Išao čovek po tom kraju Srbije, zapisivao priče kao neutralni posmatrač, ni jednom jedinom rečju ne rekavši svoj stav. I sada je mrtav. Ubijen? Neeee, čovek se obesio! Pouzdano znam sve to, jer je čovek više puta bio u kući u kojoj sada živim, bio prijatelj sa nekim rodjacima mog supruga, mada lično nisam imala prilike da ga upoznam. Ne želim da kažem 100%, ali postoji mogućnost da je malo preterao u svom radu sa takvim temama, svakodnevno se susrećući sa crnilom sekti ili magijskim ritualima o kojima je pisao, i jednostavno njegov mentalni sklop to nije mogao da izdrži.
Šta će nam umetnute slike ( ispravite me ako grešim, ali sve mi se čini da se to zove 25-ti kadar, ili tako nešto ), kada nas već svakodnevno bombarduju ogromnom dozom sugestivnih poruka, počev od tv reklama, preko drugog dnevnika, do emisija zabavnog sadržaja i nezaobilaznih filmova ( pa i crtaća ).
Sa druge strane, i ja sam odrasla uz Diznija. Čitala svake srede Mikijev, a svakog petka Politikin zabavnik. Ogromne količine drugih stripova i crtaća sam gutala. Pa, kakvu su mi to poruku imputirali u neokorteks? Ili, pak jesu, a da toga nisam svesna.
E, zato i kažem da od ovog mož' ( da) se flipne.
Takodje, toliko su puta na stranicama samo ovog podforuma spomenute neke "pojave, dogadjaji i likovi u njima", da je i to svojevrsna vrsta sugestije. Ustvari, oni se, poput nekih lajt-motiva, protežu kroz bukvalno sve teme koje sam ja za sada uspela da pregledam. Svesna ili ne, ali i to je sugestija, koja ima potencijal za mind kontrol.
Ne sudim, samo primećujem, zdravorazumski i objektivno.
Sve u svemu, ostaje trag. Evo, konkretno, rekoh da sam odrasla na Dizniju &Co i da ne primećujem da mi išta fali. No, ipak, pitam se za svoje dete. Dete je, i kada prerastemo bebeće razdoblje, doći će na red i igrice i crtaći i sve ostalo. Šta će moja ćerka, i sva druga deca, da gledaju u tim crtaćima?
Ili se,možda, ipak malo previše "primam" na sve to, a?
I definitivno, od ovija razgovori mož' se flipne...