MILOSRĐE

Niiko ne spori da je to u nekoj knjizi pisano nego se postavlja pitanje kako ti kao razuman čovek to mešaš sa ljubavlju.

ako je tebi normalno da zlo postoji i ako ga podržavaš,meni nije,kao ni Bogu,jer sve što je on je Ljubav.
izraz ljubavi je da zaštiti ono što je dobro od Zla.to je normalno i logično tako.

ako te neko ko je ZAO napadne i želi da ti naudi,ugrožavajući pri tome tvoj život,normalno je da ne osećaš simpatije prema njemu,već odbojnost i da želiš da zaštitiš sebe i svoj život,ili život svoje dece od takvog zla.
ne znam šta tu nije logično:(

ako je tebi normalno da zlo postoji i ako ga podržavaš,meni nije,kao ni Bogu,jer sve što je on je Ljubav.
izraz ljubavi je da zaštiti ono što je dobro od Zla.to je normalno i logično tako.

ako te neko ko je ZAO napadne i želi da ti naudi,ugrožavajući pri tome tvoj život,normalno je da ne osećaš simpatije prema njemu,već odbojnost i da želiš da zaštitiš sebe i svoj život,ili život svoje dece od takvog zla.

Ne podržavam ni ja zlo ali na zlo nikada ne bih odgovorio zlom akamoli večim zlom i to još u odbrani sopstvene sujete.A kako se može okarakterisati ja sam ljubomorni bog i ako mene nevoliš nemati života,po meni to je sujeta.

prvo, ima li neke posebne poente sto boldujes? znas, to ne daje dodatno na tezini tvojih postova samo malo zamara...

drugo, kada je tvoj milosrdni bog podavio sve ljude (osim onog sto je sklapao barku) a medju kojima je bilo bar jednog koji to nije zasluzio, da li bi se mogoa da primenis svoje reci:

da neko bez razloga hoce da podavi mene i moju decu sigurno ga ne bih smatrao dobrim...zasto bih ja stradao zbog lose postavljenih pocetnih uslova eksperimenta?

Ne podržavam ni ja zlo ali na zlo nikada ne bih odgovorio zlom akamoli večim zlom i to još u odbrani sopstvene sujete.A kako se može okarakterisati ja sam ljubomorni bog i ako mene nevoliš nemati života,po meni to je sujeta.

Bog je stvorio sve...sav život koji postoji,na zemlji i na nebu...
i kao apsolutni tvorac i Vladar,ima pravo da sve obožavanje bude usmereno ka njemu...
jer je sve što on zahteva u potpunosti ispravno i u granicama savršenih moralnih merila i principa i osobina a koje je on postavio...
Bog je Ljubav...i sve što je zlo,što nije ljubav ima pravo da uništi.

pa samo pogledaj oko sebe...i videćeš kuda je odvelo zlo ljude i planetu-do samouništenja,ratova,ubistava,ekonomskih kriza,gladi na svetskom nivou...između ostalog i zbog sujete..koja je ljudska osobina,a ne Božja:)

ni jedna ljudska vladavina nije savršena niti će biti...jer čovek nije savršen.
svet kakav je Bog stvorio da bude,biće savršen,bez smrti i trajaće večno.i to će biti svet Ljubavi.

Poslednja izmena:
Milosrdni Jehova ne može da pročita srce Avrama, pa ga malo iskušava :heart:

I reče mu Bog: Uzmi sada sina svog, jedinca svog milog, Isaka, pa idi u zemlju Moriju, i spali ga na žrtvu tamo na brdu gde ću ti kazati.
2 Dn. 3:1, Jn. 3:16

3 I sutradan rano ustavši Avram osamari magarca svog, i uze sa sobom dva momka i Isaka sina svog; i nacepavši drva za žrtvu podiže se i pođe na mesto koje mu kaza Bog.
Jev. 11:17

4 Treći dan podigavši oči svoje Avram ugleda mesto iz daleka.

5 I reče Avram momcima svojim: Ostanite vi ovde s magarcem, a ja i dete idemo onamo, pa kad se pomolimo Bogu, vratićemo se k vama.
Avram laže :heart: eto još jedne potvrde da je dobro lagati..:heart:

6 I uzevši Avram drva za žrtvu naprti Isaku sinu svom, a sam uze u svoje ruke ognja i nož; pa otidoše obojica zajedno.
Jn. 19:17, 1 Pet. 2:24

7 Tada reče Isak Avramu ocu svom: Oče! A on reče: Šta je, sine! I reče Isak: Eto ognja i drva, a gde je jagnje za žrtvu?

:heart:

8 A Avram odgovori: Bog će se, sinko, postarati za jagnje sebi na žrtvu. I iđahu obojica zajedno.
1 Pet. 1:19

9 A kad dođoše na mesto koje mu Bog kaza, Avram načini onde žrtvenik, i metnu drva na nj, i svezavši Isaka sina svog metnu ga na žrtvenik vrh drva;
1 Car. 18:33, Jn. 10:17

10 I izmahnu Avram rukom svojom i uze nož da zakolje sina svog.
Isa. 53:6
Milosrđe...:heart:

11 Ali anđeo Gospodnji viknu ga s neba, i reče: Avrame! Avrame! A on reče: Evo me.

12 A anđeo reče: Ne diži ruku svoju na dete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svog, jedinca svog, mene radi.
1 Sam. 15:22, 1 Sam. 26:5, Rim. 8:32, Jak. 2:22

13 I Avram podigavši oči svoje pogleda; i gle, ovan iza njega zapleo se u česti rogovima; i otišavši Avram uze ovna i spali ga na žrtvu mesto sina svog.
1 Kor. 5:7
Milosrdni Jehova je zadovoljan što se iskušenik nije sažalio na dete. :heart: Decu ne treba žaliti. :heart:

I tako je stradao zli ovan... :aha:

prvo, ima li neke posebne poente sto boldujes? znas, to ne daje dodatno na tezini tvojih postova samo malo zamara...

drugo, kada je tvoj milosrdni bog podavio sve ljude (osim onog sto je sklapao barku) a medju kojima je bilo bar jednog koji to nije zasluzio, da li bi se mogoa da primenis svoje reci:

da neko bez razloga hoce da podavi mene i moju decu sigurno ga ne bih smatrao dobrim...zasto bih ja stradao zbog lose postavljenih pocetnih uslova eksperimenta?

otkud ti znaš da je među njima bio barem jedan koji to nije zasluživao???
imaš izveštaje u Bibliji koji negiraju tvoju tvrdnju.
Bogu nije moguće da pogreši.Nikada.
Bog je savršen i ništa što uradi nije tek tako,već u potpunosti zaslužuje da mu se sudi po njegovim delima.to važi za sve.Bog nije pristrasan kao čovek..

Bog je stvorio sve...sav život koji postoji,na zemlji i na nebu...
i kao apsolutni tvorac i Vladar,ima pravo da sve obožavanje bude usmereno ka njemu...
jer je sve što on zahteva u potpunosti ispravno i u granicama savršenih moralnih merila i principa i osobina a koje je on postavio...
Bog je Ljubav...i sve što je zlo,što nije ljubav ima pravo da uništi.

pa samo pogledaj oko sebe...i videćeš kuda je odvelo zlo ljude i planetu...između ostalog i zbog sujete..koja je ljudska osobina,a ne Božja:)

svet kakav je Bog stvorio da bude,biće savršen,bez smrti i trajaće večno.i to će biti svet Ljubavi.

Svet kakav je bog stvorio nije savršen, nije bez smrti, a svakako nije svet ljubavi.
To svakako možeš da vidiš kad se osvrneš oko sebe.
Više sreće u sledećem pokušaju. :mrgreen:

Bog je pobio decu jer su se izrugivali proroku.
On nije milosrdan, on je genocidan...
U civilizovanom svetu se takvima sudi u Hagu. Ili Nirnburgu, zavisno od istorijskog perioda.
A ne velicaju se takva dela.
Bruka, a ne milosrdje.

Poslednja izmena od moderatora:

Bog je savršen i ništa što uradi nije tek tako,već u potpunosti zaslužuje da mu se sudi po njegovim delima.to važi za sve.Bog nije pristrasan kao čovek.

zato sto je u tom svetu sigurno bilo bar jedno novorodjence koje nije stiglo da se zarazi konceptualnim virusom...dovoljno zdravorazuman argument?
ili je to ona fora kad covek ode kod doktora sa gangrenom prsta na nozi pa kad se probudio posle operacije video da mu nema ni noge ni ruku. i kad je pitao hirurga ovaj mu kaze - ti bi to cackao to bi se inficiralo....

edit: @ zazijavalo...tx za ideju :D

Poslednja izmena:
Svet kakav je bog stvorio nije savršen, nije bez smrti, a svakako nije svet ljubavi.
To svakako možeš da vidiš kad se osvrneš oko sebe.
Više sreće u sledećem pokušaju. :mrgreen:

to što ti pripisuješ Bogu dela za koja je zaslužan Satana,tvoje je pogrešno kapiranje i ne poznavanje Biblije.
jer Bog nije odgovoran za smrt,ratove,ubistva i to što je populacija došla do samouništenja,što je cela planeta uništena i što se sve raspada.
Bog je stvorio čoveka kao savršenog,i ponovo će ga u periodu Hristove vladavine dovesti do savršenstva koje je izgubio Adamovim grehom,sa namerom da živi Večno.

zato sto je u tom svetu sigurno bilo bar jedno novorodjence koje nije stiglo da se zarazi konceptualnim virusom...dovoljno zdravorazuman argument?

ti to ne znaš i nemožeš dokazati,već je to tvoje lično razmišljanje koje nema osnova ni učemu,a u bibliji ne postoji takav izveštaj.
čak su i pali anđeli silazili na zemlju čineći blud.
znači,vladao je opšti nemoral,još gore nego u Sodomu i Gomori.i svi su odobravali takav način života,do jednog.
jer inače,da je bio barem i jedan jedini čovek ili beba,Bog bi je sačuvao,jer Bog ne mrzi onog ko nije zao,ko zaslužuje da živi.

Bog je pobio decu jer su se izrugivali proroku.
On nije milosrdan...
U civilizovanom svetu se takvima sudi u Hagu. Ili Nirnburgu, zavisno od istorijskog perioda.
A ne velicaju se takva dela.
Bruka, a ne milosrdje.
Nemoj tako. Samo je zaboravio čega treba da se seti kada pogleda u dugu..:(

Poslednja izmena od moderatora:
ti to ne znaš i nemožeš dokazati,već je to tvoje lično razmišljanje koje nema osnova ni učemu,a u bibliji ne postoji takav izveštaj.
čak su i pali anđeli silazili na zemlju čineći blud.
znači,vladao je opšti nemoral,još gore nego u Sodomu i Gomori.
da je bio barem i jedan jedini čovek ili beba,Bog bi je sačuvao,jer Bog ne mrzi onog ko nije zao,ko zaslužuje da živi.
[/B
]

A kako beba može biti zla? :dontunderstand:

Bog je savršen i ništa što uradi nije tek tako,već u potpunosti zaslužuje da mu se sudi po njegovim delima.to važi za sve.Bog nije pristrasan kao čovek..

Molim da se odvrti stenogram... prva knjiga Mojsijeva, glava 6, stihovi 5-7.

5. I Gospod videci da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
6. Pokaja se Gospod sto je stvorio coveka na zemlji, i bi mu zao u srcu.
7. I rece Gospod: Hocu da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od coveka do stoke i do sitne zivotinje i do ptica nebeskih; jer se kajem sto sam ih stvorio.

Kao što vidimo, imamo neposredno priznanje okrivljenog da je radio koješta zbog čega se kajao, a to znači da ne samo da mu je bilo moguće da pogreši, dame i gospodo, već i da je i grešio po vlastitom priznanju! :twisted:

Blagodarim. :mrgreen:

ti to ne znaš i nemožeš dokazati,već je to tvoje lično razmišljanje koje nema osnova ni učemu,a u bibliji ne postoji takav izveštaj.čak su i pali anđeli silazili na zemlju čineći blud. znači,vladao je opšti nemoral,još gore nego u Sodomu i Gomori.
da je bio barem i jedan jedini čovek ili beba,Bog bi je sačuvao,jer Bog ne mrzi onog ko nije zao,ko zaslužuje da živi.

cek, ti stvarno, iskreno, potpuno verujes da se nekoliko meseci pre potopa desila nestasica roda (onih dugokljunih ptica)?

kojice,nikada nećeš shvatiti da Bog mrzi zlo,i da će ga uništiti...sviđalo se to tebi ili ne.
i da je takvo uništenje ZLA u skladu sa njegovom savršenom pravdom i ljubavlju.
Da, ja nikada neću shvatiti da neko ko je apsolutna ljubav mrzi, jer mržnje je zlo.
Takođe nikada neću razumeti da neko ko je apsolutna ljubav uništava, jer je uništavanje zlo.

Hoćeš li ti nekada shvatiti šta je dobro a šta zlo? :aha:

Molim da se odvrti stenogram... prva knjiga Mojsijeva, glava 6, stihovi 5-7.

Kao što vidimo, imamo neposredno priznanje okrivljenog da je radio koješta zbog čega se kajao, a to znači da ne samo da mu je bilo moguće da pogreši, dame i gospodo, već i da je i grešio po vlastitom priznanju! :twisted:

Blagodarim. :mrgreen:

ajmo sada JS-ovci...mene neukog ste i mozda mogli da zavlacite iako sam pruzao otpor...
kako su vasi master tumaci ovo objasnili?

zazi, hvala na informaciji...

to što se kajao ne znači da je i pogrešio.Bog nikada ne žali zbog svojih dela,jer su apsolutno ispravna.
ali i Bog ima emocije i osećanja kao i čovek,i to u mnogo većoj meri jača i izraženija nego mi.
i naravno da je normalno da mu je bilo žao što su ljudi postali zli,ne odražavajući ljubav.to je i svakom čoveku normalno kada njegovo dete pogreši ili učini neko zlo.
on se ne kaje što je stvorio dete,već mu je žao njegovih postupaka.
u pitanju su osećanja
ne može se kapirati Boga na tako rigidan način

ohooo..ponovo izvrtanje reči.
al to ti je uža specijalnost,jer ti dozvoljavaju takvo ponašanje ovde.
ti veruješ da kamen poseduje razum,pa zato ništa od tebe i ne očekujem.
aaa.. ja sam mislila da ti veruješ da kamen poseduje razum...

Aj sad lepo citiraj gde sam ja rekla da kamen poseduje razum ili ću da te prijavim zato što lažeš. :aha:

I što spamuješ sopsvtenu temu.. cccc...

to što se kajao ne znači da je i pogrešio.Bog nikada ne žali zbog svojih dela,jer su apsolutno ispravna.
ali i Bog ima emocije i osećanja kao i čovek,i to u mnogo većoj meri jača i izraženija nego mi.
i naravno da je normalno da mu je bilo žao što su ljudi postali zli,ne odražavajući ljubav.to je i svakom čoveku normalno kada njegovo dete pogreši ili učini neko zlo.
on se ne kaje što je stvorio dete,već mu je žao njegovih postupaka.
u pitanju su osećanja
ne može se kapirati Boga na tako rigidan način
Podsećam kolezu Polikarpa da je netom izjavio:

Bog nije pristrasan kao čovek..
Kako nismo na sudu za maloletnike nemojte nas zavlačiti pozivima na emocije jer i sami priznajete da vaš branjenik nema ljudska osećanja. Mada to ni ne morate činiti jer neko sa toliko zločina na grbači sasvim jasno nema ljudska osećanja, a ni osećanja prema ljudima, usudio bih se dodati. :evil:

Back