polikarp
Zainteresovan član
- Poruka
- 257
ups...minerali..
to naučava budizamhttp://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12817748&postcount=5
to naučava budizamhttp://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12817748&postcount=5
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možda ne poznajem bibliju, ali poznajem ... izveštaj.
to što ti pripisuješ Bogu dela za koja je zaslužan Satana,tvoje je pogrešno kapiranje i ne poznavanje Biblije.
jer Bog nije odgovoran za smrt,ratove,ubistva i to što je populacija došla do samouništenja,što je cela planeta uništena i što se sve raspada.
Bog je stvorio čoveka kao savršenog,i ponovo će ga u periodu Hristove vladavine dovesti do savršenstva koje je izgubio Adamovim grehom,sa namerom da živi Večno.

ups...minerali..
ups...minerali..

I dobro je ubijati, dok se ne dozna.. kad se dozna, beži...
Evo još jednog izabranika Jehovinog.
Ubistvo je čin milosrđa.I dobro je ubijati, dok se ne dozna.. kad se dozna, beži...
'' I kad Mojsije beše velik, izađe k braći svojoj, i gledaše nevolju njihovu. I vide gde nekakav Misirac bije čoveka Jevrejina između braće njegove.
Dela 7:23, Jev. 11:24
12 I obazrev se i tamo i amo, kad vide da nema nikoga, ubi Misirca, i zakopa ga u pesak.
13 I sutradan izađe opet, a to se dva Jevrejina svađahu, i reče onom koji činjaše krivo: Zašto biješ bližnjeg svog?
Dela 7:26
14 A on reče: Ko je tebe postavio knezom i sudijom nad nama? Hoćeš li da me ubiješ kao što si ubio Misirca? Tada se Mojsije uplaši i reče: Zaista se doznalo.
4 Moj. 16:12
15 I Faraon čuvši za to tražaše da pogubi Mojsija. Ali Mojsije pobeže od Faraona i dođe u zemlju madijansku, i sede kod jednog studenca.
1 Moj. 24:11, 1 Moj. 29:2''

eto...ponovo si sve pogrešno ukapirao...
naravno da se određene stvari dešavaju sa Božjim odobrenjem..
kako bi se pokazala pravda i da su jedino Božja merila savršena
kao i njegov sistem vladavine..
jer su se ljudi kao i satana odrekli Boga misleći da imaju bolji način vladanja
da mogu sami određivati šta je dobro a šta zlo..
ali ne mogu,zbog sebičnih i ponosnih osobina koje razvijaju u sebi..
a jedino je Bog Ljubav..
i jedino uz Boga čovek može ponovo postati savršen..
približavajući mu se i razvijajući njegove osobine u svom srcu...
jedino tako može postati savršen..
i u skoroj budućnosti će uspostaviti vladavinu i na zemlji..
sa večnim životom
Ni glavom svojom ne kuni se, jer ne možeš ni dlake jedne bijele ili crne učiniti![]()

Milosrđe...A beše grad i oganj smešan s gradom silan veoma, kakvog ne beše u svoj zemlji misirskoj otkako je ljudi u njoj.
25 I pobi grad po svoj zemlji misirskoj šta god beše u polju od čoveka do živinčeta; i sve bilje u polju potre grad, i sva drveta u polju polomi.
Ps. 105:33
26 Samo u zemlji gesemskoj, gde behu sinovi Izrailjevi, ne beše grada.

On gospod milosrdni...Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod.
...................
I taj će vam dan biti za spomen, i praznovaćete ga Gospodu od kolena do kolena; praznujte ga zakonom večnim.
dan kada su pobijeni prvenci treba slaviti...

I učiniše sinovi Izrailjevi po zapovesti Mojsijevoj, i zaiskaše u Misiraca nakita srebrnih i nakita zlatnih i haljina.
2 Moj. 3:22, 2 Moj. 11:2, Ps. 105:37
36 I Gospod učini, te narod nađe ljubav u Misiraca, te im dadoše; tako opleniše Misirce.
1 Moj. 3:22, 1 Moj. 15:14, 2 Moj. 3:21
pljačkanje je dobro...
Na jednom mestu se kaže da je Bog naredio: "Ne ubij!".mnogi tekstovi mogu izgledati kontradiktorni samo ako bibliju ne posmatraš kao celinu.što i sam kažeš.
kada je sagledaš kao celinu,kada shvatiš razloge Božjih postupaka,i načina kako on deluje i zbog čega,nemoguće da i jedan jedini stavak bude kontradiktoran i u suprotnosti sa logikom. iz prostog razloga što ih je pisao Bog.
Ne razumeš ti poentu. Na žalost.i to je ono što sami fariseji nisu razumeli i shvatali,zbog čega se treba pridržavati Zakona,oni nisu razumeli razloge,motive i dublju pozadinu svega toga koja ih je štitila od greha,nesavršenstva i trebala je povećati cenjenje prema životu od strane ljudi.
trebalo je da u njima razvije Ljubav prema životu,a ne mehaničku poslušnost.
zbog toga je slobodna volja veoma važna,jer da su iz srca ispunjavali Zakon,Izraelci bi upoznali Ljubav.ovako,više su se ponašali kao mašine,i više formalno ispunjavali zakon,ali ne i njegovu suštinu.
LJUBAV.
Nije logična tvrdnja da je Bog stvorio Sotonu, ali nije stvorio zlo, na primer.ako je tebi normalno da zlo postoji i ako ga podržavaš,meni nije,kao ni Bogu,jer sve što je on je Ljubav.
izraz ljubavi je da zaštiti ono što je dobro od Zla.to je normalno i logično tako.
ako te neko ko je ZAO napadne i želi da ti naudi,ugrožavajući pri tome tvoj život,normalno je da ne osećaš simpatije prema njemu,već odbojnost i da želiš da zaštitiš sebe i svoj život,ili život svoje dece od takvog zla.
ne znam šta tu nije logično![]()
Dakle, ko je stvorio nesavršenog čoveka?Bog je stvorio sve...sav život koji postoji,na zemlji i na nebu...
...jer čovek nije savršen.
Nije stvar u tome kako ja želim, nego kako jeste i kako nije.rdeki...kako želiš.sam odlučuješ
Nije stvar u tome kako ja želim, nego kako jeste i kako nije.

Iskreno, posto ovde mene prozivas, a ne kojicu, i posto sam ja rekao da je preporadjanje moguce a ne kojica, to nije ono sto ja znam sigurno i usta sam uveren ( hvala karmi, tj meni nisam mineral ), vec je to kao sto pise moguce, dali je tako ili nije to cu da ostavim tebi da protumacis...

To je sasvim očigledno.tvoje razumevanje nečega se razlikuje od mog.
Ovim kažeš da je za razliku od moga tvoje mišljenje ispravno i da si ti za razliku od mene pronašao odgovore????zašto je to tako,ja imam neko svoje mišljenje,a ti sam pronađi odgovor za sebe.
I? Da li je teško na pitanja postavljena ovde ili dati odgovor ili reći: "Ne znam."????ja imam veru,i sve proveravam i ništa ne uzima zdravo za gotovo. pronašao sam odgovore na pitanja koje sam tražio..i dalje istražujem.
To što je Bog postavio moralno i čisto ne nalazi se na gomili hartije. Zapravo, ono što je čisto i moralno skoro da se ne vidi od gomile nebitnog, pa čak i prljavog.ne zaustavljam se na znanju koje trenutno posedujem i na osnovu toga,kao i na osnovu svog ličnog odnosa sa Bogom,izgrađujem svoju veru,i pokušavam da se pridržavam svega onoga što je Bog postavio kao moralno i čisto. što zaista i jeste tako i potvrdu toga pronalazim u svakodnevnom životu.
Pojam večnog života shvatamo potpuno drugačije... No, to je već neka druga tema.ali ono što je tačno,jeste da jedino Bog ima ključeve od Istine i ja se trudim da mi dobar odnos sa njim što više pomogne i otkrije stvari koje će me voditi u spasenje i večni život.
eto....pozdravljam te![]()
Izvini, ali...i samo bih još dodao...ovo je stav mog srca...
Nije logična tvrdnja da je Bog stvorio Sotonu, ali nije stvorio zlo, na primer.

Dakle, ko je stvorio nesavršenog čoveka?

To je sasvim očigledno.
Ovim kažeš da je za razliku od moga tvoje mišljenje ispravno i da si ti za razliku od mene pronašao odgovore????
A šta ako nisi u pravu?
ne,kažem da sam ja individua za sebe i da ja ne mogu znati tvoj život i ono što se tebi dešava.rekao sam samo onako kako jeste i kako ja razmišljam.a ja uvažavam tvoje mišljenje kao čoveka.
I? Da li je teško na pitanja postavljena ovde ili dati odgovor ili reći: "Ne znam."????
na neka pitanja se ne može tako odgovoriti.
To što je Bog postavio moralno i čisto ne nalazi se na gomili hartije. Zapravo, ono što je čisto i moralno skoro da se ne vidi od gomile nebitnog, pa čak i prljavog.
Ono moralno i čisto se nalazi u srcu, u svojoj duši, jer je Bog Ljubav, i ako zaista svim svojim srcem voliš sve što se nalazi oko tebe, tek tada možeš naći to čisto i moralno.
sa boldovanim se slažem.sa ostalim,ne.ali ponavljam,to je moja vera i ja snosim odgovornost za sebe.svako za sebe.
Pojam večnog života shvatamo potpuno drugačije... No, to je već neka druga tema.
naravno.slažem se i poštujem
Ovo postaje smešno....ti i dalje ne shvatas slobodnu volju
ne vredi tebi pisati.. sve je napisano samo procitaj i ukljuci mozak
mi tebi objasnjavamo a ti i dalje ne znas![]()
Bog je stvorio anđela savršenog i dobrog, a on zapravo nije bio savršen i dobar, već zao, pa je zloupotrebio slobodnu volju pokazavši na taj način svoje mane: pohlepu, gordost, želju za vlašću....????Logicno je... Bog je storio Andjela a on je svojom ZLOUPOTREBOM SLOBODNE VOLJE prouzrokovao zlo.. i postao Bozji protivnik - Sotona...
Znaci Bog je stvorio andjela kao dobrog, sa slobodnom voljom![]()