MILOSRĐE

Sujeta je ljudska osobina zbog koje covek odbacuje Boga i ne razume ISTINU, huli na njega pripisujuci mu zlo :zpozdrav:

Svako ko je poniznog i dobrog srca ce pokusati da nadje Boga i da ga razume... :zpozdrav:
Koliko je zaista ponizan, a koliko zapravo sujetan, onaj ko za sebe kaže da zna Istinu i da je njegovo tumačenje Pisma jedino ispravno?

Izvini, dogovori se.
1. Ili je Bog stvorio sve što postoji,
2. ili je nešto nastalo i samo od sebe

Dakle, tačan odgovor je pod 1 ili pod 2?

ja stvarno ne razumem ta vasa uslovljavanja tipa da ili ne??? zar mislis da je Bog tako jednostavan ...

Bozja namera i sve u vezi Boga je kompleksna stvar:)))

ako je ON jedini TVORAC ZNACI DA JE SVE STVORIO..
SVE STO JE STVORIO BOG JE DOBRO...

ZBOG ZLOUPOTREBE SLOBODNE VOLJE, ljudi i andjela nastalo je zlo... znaci tvorac zla nije BOg nego su zasluzni Sotona i covek kao uzrocnici zla...

znaci BOg je SVE STVORIO DOBRO.. jedini on nema pocetak i kraj.. sve ostalo ima pocetak jer je stvoreno...

a uzrocnik zla je Sotona Djavo...

:zpozdrav:

Poslednja izmena:
ZBOG SLOBODNE VOLJE, ljudi i andjela nastalo je zlo... znaci tvorac zla nije BOg nego su zasluzni Sotona i covek kao uzrocnici zla...
A ko je onda stvorio Sotonu, takvog zlog kakav jeste?

Mislim, pitanje je više nego jednostavno. Možeš na njega odgovoriti, ili konačno pobediti sopstvenu sujetu i priznati da ne znaš.

Koliko je zaista ponizan, a koliko zapravo sujetan, onaj ko za sebe kaže da zna Istinu i da je njegovo tumačenje Pisma jedino ispravno?

jedino ispravno tumačenje pisma otkriva isključivo Bog,svojim svetim duhom. i do toga se dolazi dugotrajnim proučavanjem ali sa iskrenom željom iz srca da se upozna Bog,njegove osobine,i istina,sa željom da se neko menja,da se približi i preda Bogu.

pa vidi se ko ovde iznosi istinu a ko pita ... ne bi je iznosila da je ne znam... to nije sujetno jer mi je Bog otkrio ISTINU... to je normalno,
BOG je odavno ljudima otkrio istinu ona je svima dostupna...

to nije nicije povlascenje... pa ni moje...

Kako bi Isus zapovedio svojim ucenicima da propovedaju dobru vest o Kraljevstvu da je nisu znali???
i da poucavaju sve narode.....

Isus je zato i dosao na svet da prenese ISTINU ljudima ..

.Isus je rekao Pilatu : Jovan 18:37 Reče mu Pilat: Dakle ti si kralj? - Isus odgovori: Ti govoriš da ja sam kralj. Ja sam za to rođen i za to dođoh na svet da svedočim za istinu. Svaki koji je od istine sluša glas moj.

:heart:

Poslednja izmena:
pa vidi se ko ovde iznosi istinu a ko pita ... ne bi je iznosila da je ne znam... to nije sujetno jer mi je Bog otkrio ISTINU... to je normalno,
BOG je odavno ljudima otkrio istinu ona je svima dostupna...

to nije nicije povlascenje... pa ni moje...
Ne znam šta da ti kažem na ovo...
Sama sebi skačeš u usta, a to ne vidiš.

jedino ispravno tumačenje pisma otkriva isključivo Bog,svojim svetim duhom. i do toga se dolazi dugotrajnim proučavanjem ali sa iskrenom željom iz srca da se upozna Bog,njegove osobine,i istina,sa željom da se neko menja,da se približi i preda Bogu.
Da, da... proučavanjem...

Nisi ti razumeo Isusovu poruku.

ja stvarno ne razumem ta vasa uslovljavanja tipa da ili ne??? zar mislis da je Bog tako jednostavan ...

Bozja namera i sve u vezi Boga je kompleksna stvar:)))

klasican izgovor :lol:

ako je ON jedini TVORAC ZNACI DA JE SVE STVORIO..
SVE STO JE STVORIO BOG JE DOBRO...

znaci sve sto je on uradio je dobro?

ZBOG SLOBODNE VOLJE, ljudi i andjela nastalo je zlo... znaci tvorac zla nije BOg nego su zasluzni Sotona i covek kao uzrocnici zla...

da li to znaci da je slobodna volja greska u eksperimentu?

znaci BOg je SVE STVORIO DOBRO.. jedini on nema pocetak i kraj.. sve ostalo ima pocetak jer je stvoreno...

a uzrocnik zla je Sotona Djavo...

:zpozdrav:

znaci sotona je posledica bozje omaske zbog slobodne volje?
da li ipak mozemo reci da dizajn nije savrsen?

Da bi nekoga voleo (pa bio to i bog) moraš voleti i njegove mane, ne negirati ih.
Jer, dolazi se do zaključka da ga ne možeš prihvatiti onakvog kakav jeste.
Nisam znala da se avanzuje proučavanjem biblije. Šta bi sa delima? :confused:

klasican izgovor :lol:

znaci sve sto je on uradio je dobro?

da li to znaci da je slobodna volja greska u eksperimentu?

znaci sotona je posledica bozje omaske zbog slobodne volje?
da li ipak mozemo reci da dizajn nije savrsen?

ne nego slobodna VOLJA JE faktor SAVRSENSTVA cime su ljudi i andjeli kao bica SAVRSENI ...

Jer ako nema slobodne volje onda bi oni bili primorani i ne bi tako mogli ispoljavati Bozanska svojstva niti ljubav...

a slobodna volja znaci da taj neko moze da pogresi...

To nije problem Bogu sto njegova stvorenja grese jer to moze ispraviti ....
On uvek daje ljudima vreme i priliku da se isprave... pokazuje milosrdje i kada grese.. oprasta grehe koje cinimo ukoliko se kajemo...
takodje moze unistiti one koje zloupotrebljavaju slobodnu volju.. ukoliko se ne isprave sami...
i kao sto je otkupio covecanstvo od greha Hristovom smrcu... i time je ponovo otvorio put ka savrsenstvu i vecnosti...

samo treba shvatiti slobodnu volju... zamisli ljude bez slobodne volje??/ to bi onda bili roboti a ne ljudi...
znaci moraju je posedovati :zpozdrav:

SAVRSENSTVO JE U SLOBODNOJ VOLJI... zivih bica..

Poslednja izmena:
Da li to znaci da nije stvorio ni dobro?
Ovo mu dođe otprilike diskusija između osobe A i osobe B:

A: Bog je stvorio sve što postoji.
B: Znači, Bog je stvorio zlo?
A: Ne, Bog njie stvorio zlo. On je stvorio samo dobro.
B: Znači, Bog ipak nije stvorio sve što postoji?
A: Jeste. Bog je stvorio sve što postoji i on je stvorio dobro. Za nastanak zla su krivi Sotona i ljudi.
B: Ko je stvorio Sotonu?
A: Bog.
B: Ako je Sotona kriv za nastanak zla, to znači da je Sotona stvoren zao. Da li to znači da je Bog stvorio zlo?
A: Ne. Bog nije stvorio zlo?

I onda idemo malko na ringišpil....

ne nego slobodna VOLJA JE faktor SAVRSENSTVA cime su ljudi i andjeli kao bica SAVRSENI ...

Jer ako nema slobodne volje onda bi oni bili primorani i ne bi tako mogli ispoljavati Bozanska svojstva niti ljubav...

a slobodna volja znaci da taj neko moze da pogresi...

To nije problem Bogu sto njegova stvorenja grese jer to moze ispraviti ....
takodje moze unistiti one koje zloupotrebljavaju slobodnu volju.. ukoliko se ne isprave sami...
i kao sto je otkupio covecanstvo od greha hristovom smrcu...

samo treba shvatit islobodnu volju... amisli ljude bez slobodne volje??/ to bi onda bili roboti a ne ljudi...
znaci moraju je posedovati :zpozdrav:

SAVRSENSTVO JE U SLOBODNOJ VOLJI... zivih bica..

sama sebi kontriras...
pominjes slobodnu volju ali je dozvoljeno samo ono sto je NJEMU po volji inace ce on malo da te udavi/spali (u knjizi pise da ima razne metode)...
izem ti 'slobodnu volju'...kao oni krediti sto nam daju stranci...evo vam kredit ali da vam nase firme rade taj poso...

dakle ako tvrdis da je sotona posledica 'slobodne volje' i da je sotona zlo - to znaci da je to zlo proisteklo iz božinog eksperimenta u kom je težio savrsenstvu ali avaj, ta 'slobodna volja' mu se obila o glavu pa je morao da se resi neuspelih kunića...

Ovo mu dođe otprilike diskusija između osobe A i osobe B:

A: Bog je stvorio sve što postoji.
B: Znači, Bog je stvorio zlo?
A: Ne, Bog njie stvorio zlo. On je stvorio samo dobro.
B: Znači, Bog ipak nije stvorio sve što postoji?
A: Jeste. Bog je stvorio sve što postoji i on je stvorio dobro. Za nastanak zla su krivi Sotona i ljudi.
B: Ko je stvorio Sotonu?
A: Bog.
B: Ako je Sotona kriv za nastanak zla, to znači da je Sotona stvoren zao. Da li to znači da je Bog stvorio zlo?
A: Ne. Bog nije stvorio zlo?

I onda idemo malko na ringišpil....

Jos nam fali Djordje Balasevic :D

Back