MILOSRĐE

sama sebi kontriras...
pominjes slobodnu volju ali je dozvoljeno samo ono sto je NJEMU po volji inace ce on malo da te udavi/spali (u knjizi pise da ima razne metode)...
izem ti 'slobodnu volju'...kao oni krediti sto nam daju stranci...evo vam kredit ali da vam nase firme rade taj poso...

dakle ako tvrdis da je sotona posledica 'slobodne volje' i da je sotona zlo - to znaci da je to zlo proisteklo iz božinog eksperimenta u kom je težio savrsenstvu ali avaj, ta 'slobodna volja' mu se obila o glavu pa je morao da se resi neuspelih kunića...

aj malo bolje citaj za pocetak... Sotona je ZLOUPOTREBIO slobodnu volju i SAM JE POSTAO ZAO....
on je uzrocnik zla...

Nije Bog kriv sto je on zloupotrebio nesto sto je DOBRO...
Bog je znao da je moguce da neko pogresi ako ima slobodnu volju i koa sto vec napisah ima nacina da ispravi greske koje su pocinili Sotona i ljudi... Nije mu problem jer ima MOC... i SVEMOGUC JE...

OVAKO ; AKO JE NESTO STVORENO KAO DOBRO ONO JE DOBRO...

AKO JE NESTO ZLOUPOTREBLJENO, ne menja da je ono dobro stvoreno...

ne razumete najjednostvanije stvari.. :zpozdrav:

aj malo bolje citaj za pocetak... Sotona je ZLOUPOTREBIO slobodnu volju i SAM JE POSTAO ZAO....
on je uzrocnik zla...

Nije Bog kriv sto je on zloupotrebio nesto sto je DOBRO...
Bog je znao da je moguce da neko pogresi ako ima slobodnu volju i koa sto vec napisah ima nacina da ispravi greske koje su pocinili Sotona i ljudi... Nije mu problem jer ima MOC... i SVEMOGUC JE...

OVAKO ; AKO JE NESTO STVORENO KAO DOBRO ONO JE DOBRO...

AKO JE NESTO ZLOUPOTREBLJENO, ne menja da je ono dobro stvoreno...

ne razumete najjednostvanije stvari.. :zpozdrav:
Ako je nešto stvoreno dobro, pa još i savršeno, kako je došlo do toga da to dobro i savršeno postane zlo????

P.S.
Mi ne razumemo najjednostavnije stvari, a ona se zaplela k'o pile u kučinu...

jednostavno je jeco ...

Covek je stvoren sa Bozanskim osobinama, i da moze odrzavati sve osobine svog tvorca...

Ali to ne znaci da ce on automatski biti dobar ukoliko ne radi na ljubavi...

Zato je i dat Bozji zakon za coveka, da bi on bio dobar...

Covek moze postati zao ako razvije zlo u svom srcu.... i ukoliko ignorise Bozji zakon...i savest...

Zbog nesavrsenstva covek ima u sebi naginjanje ka zlu i mora se boriti protiv njega...

Takodje nesavrsenstvo ga ne sprecava da svojevoljno razvija dobre osobine:)

:zpozdrav:

Poslednja izmena:
Ako je nešto stvoreno dobro, pa još i savršeno, kako je došlo do toga da to dobro i savršeno postane zlo????

P.S.
Mi ne razumemo najjednostavnije stvari, a ona se zaplela k'o pile u kučinu...

pa to je kao kad detetu moras objasniti Njutnov zakom pa ne znam kako :think:

ne znate osnovne Biblijske pojmove... ;:aha:

jedfnostavno je jeco ...

Covejk je stvoren sa Bozanskim osobinama, i da moze odrzavati sve osobine svog tvorca...

Ali to ne znaci da ce on automatski biti dobar ukoliko ne radi na ljubavi...

Zato je i dat Bozji zakon za coveka, da bi on bio dobar...

Covek moze postati zao ako razvije zlo u svom srcu.... i ukoliko ignorise Bozji zakon...

Zbog nesavrsenstva covek ima u sebi zlo i mora se boriti protiv njega... Takodje nesavrsenstvo ga ne sprrecava da svojevoljno razvija dobre osobine:)
:zpozdrav:

Ako je stvoren kao savršen i po njegovm liku... ove tvoje nebuloze padaju u vodu... jer kao takav, nikada ne bi smeo da pogreši.
Ako nije ni bio savršen, onda je boža omanuo u kreaciji.
A ti biraj između dva zla... :mrgreen:

.............
ZBOG SLOBODNE VOLJE, ljudi i andjela nastalo je zlo... znaci tvorac zla nije BOg nego su zasluzni Sotona i covek kao uzrocnici zla...
a uzrocnik zla je Sotona Djavo...

Sotona je ZLOUPOTREBIO slobodnu volju i SAM JE POSTAO ZAO....
on je uzrocnik zla...

sad si me nacisto zbunila..logika u meni se buni...
znaci sotona nije patentirao zlo nego je postao zao?
ako je on postao zao znaci zloba je cekala da je neko prihvati?
mis'im ne moze zloba ni iz cega da se stvori zar ne...neko je morao da je patentira i stavi u proizvodnju i morala su da postoje pravila po kojima bi neko postao zao cim vi nedvosmisleno znate da prepoznate zlobu.

onda je ova izjava tacna: bog je omogucio zlobi da se manifestuje.

pa to je kao kad detetu moras objasniti Njutnov zakom pa ne znam kako :think:
Hajde molim te, iznenadi me pa mi objasni Njutnov zakon (po tvom izboru).

Ali, objasni i one tvoje tvrdnje.
Dakle, ti tvrdiš da je neko stvoren dobar i savršen, i da je taj dobar i savršen stvorio zlo????

To mu dođe kao da tvrdiš da se reka Dunav uliva u Švarcvald.

A ko je onda stvorio Sotonu, takvog zlog kakav jeste?

Mislim, pitanje je više nego jednostavno. .

vise nego jednostavno sam hiljadu puta odgovorila na isto....

SAm je zloupotrebio slobodnu volju i postao je zao...

Tako su stvoreni ljudi i andjeli.. mogu razvijati dobro ili zlo,, SRCE se moze menjati...

nego tebi tvoj ponos ne da da razumes ...

Sotona je postao ponosan i tako je razvio ZLO SRCE :zpozdrav:

Bog je sve mogao da predvidi i uvek ima nacin da ispravi tudje greske ...

Poslednja izmena:

Dakle, ti tvrdiš da je neko stvoren dobar i savršen, i da je taj dobar i savršen stvorio zlo????

kako to misliš stvorio zlo??
on je sam odlučio da ne podržava Boga kao i njegove osobine,a već smo rekli da se zlo može definisati i kao odsustvo dobra.
znači,onda kada je odlučio da se odvoji od Boga,tada je prestao da razvija Božje osobine i sam je postao zao.
tako i ljudi mogu postati zli,ili težiti ka dobru i ljubavi.znači,sami odlučuju.

Lepo ti kazem da BOG nije stvorio zlo...
zlo nastaje usled zloupotrebe dobra..

Ako ti imas dete i ono postane lose, jel si ga ti stvorio zlim????
Ako ti kupis igracku detetu i ono ga slomi jesi mu ti kupio LOS poklon???

razmisli malo kako su ljudi stvoreni...
kakva je ljudska priroda...

evidentnoi je danas da ima puno ljudi koji cine zlo, kao i onih koji cine dobro i to ih odredjuje kakvi su... donekle...
a kakvo srce neko ima to samo Bog zna...ali srce coveka moze postati ZLO kao i DOBRO...

vise nego jednostavno sam hiljadu puta odgovorila na isto....

Tako su stvoreni ljudi i andjeli.. mogu razvijati dobro ili zlo,, SRCE se moze menjati...

hehe..kako i ne bi bio ponosan...
našo bre bug u božinom dizajnu...
nije to mala stvar...

sad si me nacisto zbunila..logika u meni se buni...
znaci sotona nije patentirao zlo nego je postao zao?
ako je on postao zao znaci zloba je cekala da je neko prihvati?
mis'im ne moze zloba ni iz cega da se stvori zar ne...neko je morao da je patentira i stavi u proizvodnju i morala su da postoje pravila po kojima bi neko postao zao cim vi nedvosmisleno znate da prepoznate zlobu.

onda je ova izjava tacna: bog je omogucio zlobi da se manifestuje.

On je prvi postao zao...Moze se zloba stvoriti zloupotrebom dobra... Sotona je prvi postao ponosan i razvio zlo SRCE i pobunio se protiv Boga... zatim pod njegovim uticajem su ljudi zgresili i drugi andjeli...

ZLo moze biti i jednostavno nedostatak dobra i zlopuotreba dobra....

Bog je postavio merila dobra i zla...

Mozda je problem u tome kako neki shvataju zlo.........
Zlo ne mora biti nesto cega se mi gnusamo...
Vec nesto sto Bog kaze da je zlo...

Poslednja izmena:
Da li pratiš ono što pišeš? Razmisliš li bar malo o tome?
Ako je neko nešto zloupotrebio, to znači da je uradio nešto zlo, tačnije da je već bio zao.
Pazi, on dobar i savršen je učinio zlo pa nakon toga postao zao???
Ima li promila logike u toj tvrdnji?

Onaj ko je stvoren dobar, pa još i savršen, tj. savršeno dobar, taj neće svojom savršenom slobodnom voljom ikada pomisliti zlo, a kamoli zlo uraditi.
Drugim rečima, ono što je savršeno dobro ne može postati zlo.
Zlo može postati samo ono što je nesavršeno, pa pored svojih dobrih osobina ima i one loše koje ga vode ka zlu.

Da li ti razmeš šta znači reč "ponos"?
Da li je ponosan onaj ko kaže da ne zna, ili onaj ko za sebe kaže kako zna Istinu?

Ako je postao ponosan, to znači da nije bio savršen.

Dakle, Bog je mogao da predvidi da će ono što je stvorio doneti zlo?

evo mojih konacnih odgovora na ovo pitanje iako nije postavljeno meni.

Ako ti imas dete i ono postane lose , jel si ga ti stvorio zlim????

najveca odgovornost leži na roditeljima. roditelji ne moraju da budu savršeni. kakve to veze ima sa božom?

Ako ti kupis igracku detete i ono ga slomi jesi mu ti kupio LOS poklon???

može biti a i ne mora da znači. roditelji ne moraju da budu savršeni. kakve to veze ima sa božom?

razmisli malo kako su ljudi stvoreni...

iz dokolice/rebra/donele ih rode/seks ili vestakom oplodnjom (moguce da sam nesot propustio)

kakva je ljudska priroda...

uglavnom naivna i nasilna...

evidentnoi je danas da ima puno ljudi koji cine zlo, kao i onih koji cine dobro i to ih odredjuje kakvi su... donekle...

eksperiment se oteo kontroli a jos uvek se nije doslo do odgovora 42.

redeki ja stvarno sam tebi odgovorila nego ti ne mozes da prihvatis jednostavnu cinjenicu

a ponos je taj koji coveka zaslepljuje s obzirom na ISTINU...

da SAVRSENI ANDJELI i ljudi IMAJU SLOBODNU VOLJU

i da ZLOUPOTREBA ISTE VODI DO ZLA...

..........
Bog je postavio merila dobra i zla.....
.....

eeeee...pa tako javno kazi...
znaci on je tvorac zla cim ga je unapred definisao.
on je glavni i jedini arhitekta i predvideo je postojanje zla.
do sada si koristila termin 'zloupotreba slobodne volje' a sada si i zvanicno potvrdila da je u NJEGOVM DIZAJNU OSTAVLJENO MESTO ZA MANIFESTACIJU ZLOBE (ne bi je naveo u predmeru radova da je nije planirao zar ne?).

do sada si koristila termin 'zloupotreba slobodne volje' a sada si i zvanicno potvrdila da je u NJEGOVM DIZAJNU OSTAVLJENO MESTO ZA MANIFESTACIJU ZLOBE (ne bi je naveo u predmeru radova da je nije planirao zar ne?).

pa nije ...samo je postavio zakone...

Da li jedan Fizicar stvara zlo tako sto daje zakon :think:

Izvini ti mozes biti dobar i nije Bog kriv ako postanes zao, to je primer... :zpozdrav:

naravno da zloupotreba nije dobra zrtva, .. nego sta si hteo reci :think: na sta mislis...

tek sad videh ovaj odgovor.

hteo sam reci da bi na vagi posledice zloupotrebe bile mnogo teze od pozitivnih stvari koje su avramske religija pruzile (meni je u principu tesko da navedem jednu jedinu ali ok, mozda sam veceras tako raspolozen)...

bog je savršen i jedini apsolut i kao takav može da predvidi do čega će odvesti ako se neko odvoji od njega i ne pridržava zakona ljubavi,ako odbaci dobro i prestane da ga razvija u svom srcu.
na to se odnosi:aha:

tek sad videh ovaj odgovor.

hteo sam reci da bi na vagi posledice zloupotrebe bile mnogo teze od pozitivnih stvari koje su avramske religija pruzile (meni je u principu tesko da navedem jednu jedinu ali ok, mozda sam veceras tako raspolozen)...

koje su ti to avramske religije :think: jedan je BOg, jedan je Bozji zakon...

pa nije ...samo je postavio zakone...

Da li jedan Fizicar stvara zlo tako sto daje zakon :think:

Izvini ti mozes biti dobar i nije Bog kriv ako postanes zao, to je primer... :zpozdrav:

opet si se upecala...

fizicar samo pokusava da objasni i izvede matematicki model neke pojave koju nije on izmislio. po tvom 'ucenju' tu pojavu je osmislio bog.
fizicar nije arhitekta i realizaot te pojave, on je samo opisničar.

tvoj boža je uradio idejni i glavni projekat, predmer radova i realizaciju sa jako lošom dokumentacijom.

nemoj sad da vrdaš...
i sama možeš da vidiš da ti je poređenje loše.

bog je savršen i jedini apsolut i kao takav može da predvidi do čega će odvesti ako se neko odvoji od njega i ne pridržava zakona ljubavi,ako odbaci dobro i prestane da ga razvija u svom srcu.
na to se odnosi:aha:

ok, to sam ustanovio iz posta tvoje koleginice.

ostavio je mogućnost da u savršen sistem uplovi zloba za koju se zna kako nastaje i kakve su joj posledice ali nije mogao da je se reši da ne bi narušio savšenost sistema ukidanjem slobodne volje koja je dovela do pojave zla.

shvatio sam. :ok:

pa sad...:whistling:...mlatio sam klince kad sam i ja bio klinac, al mlatili bili i oni mene...uglavnom je bilo pata karte...

a sto se tice ovog drugog, ma ja ne verujem da oni stvarno tako misle...
kazi besmrtna, jel da?

ja ni ne citam sta pise doticni... :zimag:
Hristov zakon je zakon LJUBAVI i mi smo pod njim... a ti znas sta to sve podrazumeva i kakvo ponasanje i zivot :zpozdrav:

oni to ne razumeju... sta ces...

Poslednja izmena od moderatora:

Back