Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Može da igra kao plej u reketu, što Nikola neće moći ni za 10 godina jer je u pitanju talenat. Minesoti nije potreban neko ko igra snažno ispod koša već neko ko ume da učestvuje u organizaciji napada i zato su se toliko mučili oko dovođenja i zadržavanja Miličića u vremenu kada "snažnih" ima ko pleve. Evo ti jedan tekst na tu temu: The Darko dimension. Budi vredan pa ga isčitaj.

Pročitao sam ga, ok istina Darko se dobro uklapa u trougao, u krajnjem slučaju on ima bolji osećaj za asistenciju i bolji pregled igre od Peck-a. Ali ja sam siguran da Peković kao izuzetno snažan, okretan i ubitačan ispod koša neće sedeti na klupi. Pogotovo u NBA, gde se i dalje igra prilično na snagu. Za sada igraju podjednako minuta i jedan i drugi, pa ćemo videti kako će se dalje to razvijati. BTW onaj alley-oop je bio izuzetno efektivan a Dariša je smešno pao pri doskoku :D

Mislim da se više majmunisao za doskok (jer je dobio tehničku za kucanje) nego što je stvarno pao. Sigurno je da Minesota ne sme da igra samo na Darkove asistencije i tu će Peković mnogo da znači, ali +/- odnosi iz prošle sezone žestoko idu u Darkovu korist i to nije slučajno. Zato će on ostati prvi centar, sem ako se ponovo ne desi neko nepredviđeno sr*nje kao u predhodnim timovima

Gledao sam sinoc malo Minesotu.....
I dalje tu nema neke organizacije, i sve se svodi na individualnu igru u napadu..
Ni trener mi bas nije najjasniji: u jednom trenutku na parketu zajedno Kufus, Milicic i Love, a posle pet minuta nijednog na parketu(a ni Pekovica).
Evidentno su u Ridnouru dobili sjajno pojacanje, decko stvarno igra sjajno, jos kad bi malo ekipa stala na loptu, pa pocela da igra organizovanu kosarku, bili bi jos bolji.
Nego.......Vidim u rosteru Vebstera , i vidim da je povredjen........Minesota ce dobiti dosta njegovim povratkom.
Sto se tice Pekovica, moram da primetim da za sada na terenu izgleda kao slon u porcelanskoj radnji....Udje u igru, dva pokreta i faul......
Sto se Milicica tice, veoma lose sutersko vece, ali veoma dobro skakacko i blokersko...Primecuje se da kada je na parketu, posebno sa Love-om, za protivnika nema skoro nikakve sanse za ofanzivni skok...Ako ne pokupi Milicic, on ce dovoljno dobro zagraditi kos, da tu loptu pokupi ili Love, ili cak Ridnour sinoc.
S te strane je veoma veoma dobar.

Da si imalo gledao mec, shvatio bi da je taj Love, ma koliko da je uistinu talenat, veliki siledzija na parketu.
Za to je najkrivlji Rembis naravno, jer ni drugi nisu mnogo bolji.
Sinoc je posledica toga bila da je Memfis postavio rekord u broju ukradenih lopti(cini mi se da tako rece komentator), te je poraz od samo 20 razlike veoma mali.
Na drugoj strani ako si mislio da omalovazis Minesotu velicanjem Memfisa, samo da dodam da se pre neko vece kuci slicno proveo i Dalas(porazen je), protiv istog tog Memfisa(i pored toga sto je mec poceo sa 16-0 cini mi se).
A da, naravno.
Ti opet pricas gledajuci samo statistiku, po obicaju sasvim napamet.

gledao sam Minesotu protiv Njujorka u predsezoni i jos jednom u sezoni, ne mogu da se setim protiv koga
indijanci, samo divljaju, nemaju organizaciju u igri, ne spustaju na centre dovoljno i onda je normalno da i ti centri cim prime loptu odmah idu na kos
tako i Lov, koji nije talenat da se odusevis, vise je pit bul, borbenost, snalazljivost iz kog proizilazi ofanzivni skok, (Balvan je imao daleko veci fizicki potencijal od Lova, bar po meni) cim dobije loptu odmah ide na kos i siluje kao i bekovi
sto se tice Menfisa, jos ovu sezonu da preguraju, vec sledecu ce biti jaki kao Orlando
toliko je potrebno za dekontaminaciju posle Balvana :lol:

sto se tice Pekovica, prespor je u odbrani i to mu pravi problem, a ne verujem da ce trener Minesote smisliti neku taktiku da ga malo zastiti

Ehm...Ljudi,vi stvarno ocekujete da Milicic igra stalno an nivou 12 poena i 10 skokova? Ako bude tako igrao,eto njega makar na spisku za All Star mec,doduse,to je nesto sto Darence nikad videti nece....Mislim na siri spisak All Star igraca :p

OK,sad krece sezona,da ne bude odmah da pocinjem da pljujem,sacekacu da vidim prvih desetak meceva pa da ozbiljno komentarisem....

Auh,da,dato su bila vremena :)

Igrao je i Ilgauskas......Majko moja,koja plejada losih likova :D

Licno,nagledao sam se tokom '90-tih i nekih igraca koji su totalno bili zalutali u All Star utakmice...Entoni Mejson..Antonio Dejvis...Ne mogu da kazem da su to bili losi igraci,ali stvarno...Balvan do balvana :D :D :D

Moram da nadjem listu igraca od '90 do 2010 sa igracima koji su zalutali na All Star,da vidijm,mozda Darence jos iam sanse :D

Davis je znao da zakuca kao zivotinja ali uvek isto, onako sa dve ruke... A Mason ni to :D Teška drvenarija... Evo nasao sam na nekom sajtu, ladno su uvrstili ovu dvojicu :D
10. Jerry Stackhouse, 2001
9. Anthony Mason, 2001-
8. Brad Miller, 2004-
7. Zydrunas Ilgauskas, 2005-
6. Shareef Abdur-Rahim, 2002-
5. Theo Ratliff, 2001-
4. Wally Szczerbiak, 2002-
3. Dale Davis, 2000-
2. Nick Van Exel, 1998-
1. Jamaal Magloire, 2004-

Sumiranje prvih pet utakmica na pocetku sezone, u Minesoti:
Bio je starter na svih pet utakmica, po mecu je na parketu provodio prosecno 20.4 minuta.
Procenat suta mu je 14,3% (4 pogodjena iz 28 pokusaja)
Po mecu je davao 2.8 poena i imao je 4.8 skokova.
Ima i 2.2 greske i 2.6 bloka po mecu.
Kao i 0.8 asistencija.
U poslednje dve utakmice je imao 0 poena, uz sut iz igre 0-11.

Sasvim se slazem da je napadacki veoma veoma los, da ne kazem ocajan.. Tacno se vidi neki strah je.bem li ga.
Imam utisak da bih ja bolje zavrsavao te pozicije koje on promasuje........ono sto mu je prosle godine bilo najjace, taj poluhorog iz okreta, sa skokom ka kosu, prakticno se ne vidi uopste.I kad izvede taj poluhorog, iz samo njemu znanih razlog skace unazad.....
Sto se odbrane itce, statistika ne pokazuje dovoljno koliko je on dobar u tom segmentu.
Prakticno sam drzi celu odbranu Minesote, i da mu je jos jedan bar priblizno takav saigrac, ne bi ovako pucali po 40 razlike.
PS:sto se Lova tice, ni kod njega situacija nije mnogo bolja.
Procenat za 2: 41,2% po mecu 2.80 gresaka.
Za nekoga ko trosi skoro trecinu napada ekipe, katastrofalno.....
Milicic bar ne trosi toliko lopti.
Sto se tice asistencija, Milicic i dalje igra isto, deli lopte saigracima, ali nazalost on nije kriv sto oni ne mogu da pogode nista.
Svakako, ovo sto Milicic igra ne zasluzuje prelaznu ocenu, ali je daleko od katastrofalnog, kako vi hocete da prikazete.
Prosto, cela ekipa igra kriminalno lose, pa i Milicic..s tim sto on jos nesto i odigra u odbrani, za razliku od ostalih.

Što se tiče Daretove igre u napadu to je dosta logično. Išao je na kartu smanjenja mase i veće brzine i to se odražava na stabilnost pri šutu iz kontakta i slično. Znam po sebi, sa 10 kg manje uvek se izvlačim na šut i podsvesno bežim od koša (na basketu...mada je svejedno) Tako da je taj loš poluhorog zbog toga loš. Činjenica je da on NIJE napadačka snaga i standardni šuter sa 12 poena u proseku po utakmici, kao što sam oduvek tvrdio. Nije konstantan u napadu jednostavno...

Ma sta ste stvarno vi ocekivali od Dareta,Balvana-Koji-Hoda na indijanskom,njemu omiljenom jeziku...? :D :D :D

Gledajte,Minesota je ocajna ekipa,sa ocajnim trenerom i ocajnom organizacijom u kojoj se upravo ocajni Darko Milicic ocajno uklopio...Pa sve ima smisla,samo treba lepo sagledati stvari :D

Inace,one igrace sto ste postavili...ne zasluzuju da se nadju u istom kontektstu kao i Darence. Pogledajte samo jednog Van Eksela,pa on je bio jedan od 7,8 najboljih plejmekera lige jedno vreme!Ma i ovi ostali...Ne,realno,ne mogu se staviti u isti kos,ipak Dare niakd nece biti All Star cak ni slucajno :D

Ljudi,mozemo mi da pricamo o Daretu kao NBA igracu...Ali realno je,da nema 215 cm i 120 kila ovakav kakav je sa mozgom i svime ostalima,nikad nigde ne bi prosao. Na zalost,NBA je postala crna rupa za igrace i oni hvataju sta stignu....

Citao sam pre 3,4 godine jedan clanak....Ali vredi i sada :D NBA Liga sada ima 30 timova sa po 15 igraca.To je ukupno 450 igraca.Svake godine se penzionise 10% Lige (Da,da,ko bi rekao? ) i sta se desava....Dakle,moras da nadjes svake godine po 45 vrhunskih igraca,to naravno nema nigde......E sad,koje je resenje?

Ili dajes igracima da igraju do 40-te godine jer nema boljih ili rovaris po koledzima koji nisu sposobni da svake godine proizvedu toliko igraca ili rovaris po Evropi,AUstraliji,po Nigeriji i tako dalje ocajnicki trazeci NESTO....Veliko! A posle se pitajte kako je jedan Milicic,ili Varda ili Rastko Cvetkovic ikad usli u Ligu....

NBA skaluti traze,grese i tako redom...A onda,kad od 10 gresaka nadju jednog dobrog,vau,to je to...Ili onaj Hrvat Bagarci,joj majko moja kakvih je sve bilo....

E sad..Kad je Liga brojala samo 23 kluba i bila najpopularnija,tada je stvarno jako,jako tesko bilo uci u bilo koi klub...Saberite sve i to je to.

Pa dobro, Van Eksel je stvarno pojam za Dareta u smislu kvaliteta, ali je činjenica da taj Van Eksel nije mogao da podigne publiku na noge nekim spektakularnim zakucavanjem na All Star-u, pa su ga zbog toga stavili na listu. Isto tako i Mason...Svi su oni korisniji i u krajnjoj liniji kvalitetniji od Darka, ali nisu baš bili za All Star... Darko je zahvaljujući fizikalijama došao u NBA tu nema reči, odgoman raspon ruku preko 220 cm, veoma brz za svoju visinu. E sad su oni hteli da naprave dabl dabl igrača od njega. To već nije uspelo... Ono za kvalitet lige je istina. Pre 20 godina kad je Dražen otišao u NBA on je grejao klupu prve sezone u portlandu! Takav ubica koševa nije imao neku minutažu...Divac, Kukoč i Rađa i to je to. Svi vanserijski igrači. Posle nekih 10 godina u NBA igraju Saša Pavlović, Vlada Radmanović, Čabarkapa,Bagarić, Beno Udrih, Darko Miličić, Drobnjak i slično. I naravno Varda :D

Pavlovic, Radmanovic, Varda i slicni su otisli u NBA kao niko i nista u evropskim okvirima, a to su i ostali u NBA, dobro Radman zablista 2 puta godisnje :D sta se desava sa Cabarkapom, jel igra taj negde?
sto je najgore, taj NBA je unistio ili usporio razvoj nekolicini poznatih imena u evropskoj kosarci, Navaro stagnirao, Jaric propao, Rakocevic stagnirao, Rudi stagnira, Jasikevicijus stagnirao...

Back