Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Pavlovic, Radmanovic, Varda i slicni su otisli u NBA kao niko i nista u evropskim okvirima, a to su i ostali u NBA, dobro Radman zablista 2 puta godisnje :D sta se desava sa Cabarkapom, jel igra taj negde?
sto je najgore, taj NBA je unistio ili usporio razvoj nekolicini poznatih imena u evropskoj kosarci, Navaro stagnirao, Jaric propao, Rakocevic stagnirao, Rudi stagnira, Jasikevicijus stagnirao...

On January 16, 2009, Čabarkapa signed with KK Budućnost Podgorica. Two days later, on January 18, he played his first competitive game in more than two years, appearing for 4 minutes in the Adriatic League clash at home versus KK Cibona. He recorded 2 points, no rebounds, and no assists. Posle toga gubi mu se trag :P Kakav je igrac bio...pu bre.

I jedno pitanje za ljude koji redovno prate nasheg Balvana i gledaju tekme Minesote (posto ja ne gledam), Jel Balvanko sutira samo taj *ebeni Hook-shot ?? jel zna taj da se izbori za poziciju?? ( kao kapiten Krstic BRE BRE , nek se ugleda malo na njega )

I jedno pitanje za ljude koji redovno prate nasheg Balvana i gledaju tekme Minesote (posto ja ne gledam), Jel Balvanko sutira samo taj *ebeni Hook-shot ?? jel zna taj da se izbori za poziciju?? ( kao kapiten Krstic BRE BRE , nek se ugleda malo na njega )
Ja uglavnom pogledam meceve Minesote, izmedju ostalih ekipa, posto sam cesto do jutra za racunarom, pa gledam sve redom..
Milicic uglavnom prima lopte ledjima okrenut kosu, onda je to finta na jednu ili drugu stranu(veoma dobra finta, izradjena i brza, sa prenosom tezista), onda poluokret i horog iz skok suta prakticno.....Druga opcija mu je polaganje na drugu stranu....Ono sto ove godine vidim je taj horog sut sa bezanjem od kosa, koji uistinu nema nikakvog smisla, posebno kad si medju pet najjacih igraca na poziciji 5.
Otuda i tako slab sut(procentualno)..
Ono sto je karakteristicno za njega, a meni je totalno nejasno.
On ima uistinu sjanu fintu, izuzetno igra ledjima prema kosu, ima sjajnu brzinu kojom igraca uvek ostavi bar za pola koraka...I umesto da pola takvih lopti samo polozi u kos, ili zakuca, on je tako bezvoljno sutne, da me muka uhvati....Najcrnje je kad promasi pa se iznervira...

Ma izgleda da je problem vise psiholoski......Vidim da mu Rembis daje podrsku, i da takodje misli da je samo pitanje samopouzdanja......
Veceras igraju protiv ekipe bez pobede, iako imaju dobru ekipu......Bas me zanima kako ce veceras Milicic odigrati, jer mu ne bi trebalo nedostajati motiva...Sa druge strane su Jao i Skola......

Odvalili su ih kao što se i očekivalo... Evo sažetka:

The Rockets registered a 26-point victory tonight (120-94)

Luis Scola registered 24 points (6-13 FG), eight rebounds and three steals tonight,

Kevin Martin netted 21 points (9-13 FG, 2-4 3FG) despite playing on a sprained left ankle.

Yao Ming had 13 points (3-5 FG, 7-7 FT), four rebounds and one block tonight.

Kevin Love topped four Wolves in double-digit scoring with 16 points (6-14 FG, 4-6 FT), 16 rebounds and one block tonight,

Darko Milicic scored 7 points, 3 blocked shots and 3 rebounds,

Nikola Pekovic had 12 points (3-9 FG, 6-7 FT) and 11 rebounds (7 offensive) to mark the first double-double of his career.

To je ono što sam pričao za Pekovića, još pre početka sezone...

Vidi se da nisi uopste gledao utakmicu....
Pekovic je odigrao duplo losije svoju minutazu od Milicica, iako to statistika ne pokazuje....
Prakticno je igrao samo "garbage" vreme, izuzev par minuta u prvoj cetvrtini, kada je izgledao vise nego smesno.
Milicic je odlicno poceo mec, igrao je prvih 7 minuta sa ucinkom od 2 poena, 2 blokade,1 as., 1 uk.. 3 skoka.Onda ga je Rembis ladno izveo napolje, kod rezultata 12-10, i narednih 5 minuta(i kasnije i drugoj cetvrtini kada takodje nije igrao) igra Minesote se raspala.
A Pekovic je nabio statistiku, onom starom pricom(sutne zicer, promasi, pa skoci pa sutne pa promasi, pa skoci pa pogodi....da 2 poena i skoci 2 puta).I tako je bilo bar 2 puta u garrge vremenu.
Igrao je kada su Skola,i Jao odavno bili na klupi...
Inace je uistinu Minesota tragicna ekipa.Niko ne igra za tim, postavke igre u napadu apsolutno nema, nego sutira ko stigne, i kako stigne.
Bar pet sest puta im je Milicic dao povratni pas, ali sta vredi kad to niko ne moze vola da ubode.
S druge strane Skola je bar 3 puta oteo loptu pleju Minesota u driblingu, sto je svakako tragicno za te plejeve, i vise nego smesno.
Ono sto bih jos napomenuo, gledajuci zvanicnu statistiku...Pogledajte statistiku blokada, gde je Milicic visoko plasiran.....Videcete da je u rubrici blokada za 48 minuta, ubedljivo najbolji na NBA, a da jedini pored Smita ima pozitivan skor u odnosu blokade faulovi.
To svakako govori o tome koliko kvalitetno igra u idbrani....
Sad, u napadu je veoma los, ali se to svakako MOZE popraviti(ne mora, ali moze).
Ostali u Minesoti, kao da ne igraju odbranu.

Pa nisam gledao meč, samo sam našao statistike. Miličić je imao i 5 ličnih grešaka u ovom meču ako se dobro sećam statistike, što nije pohvalno. Što se tiče blokada i Shawn Bradley je vodio po broju blokada (prosek oko 4) u celom NBA, pa niti je bio all star, niti je davao u napadu više od 3,4 poena... Što se tiče garbage time-a može se reći da je Darko skoro sve poene u Detroitu dao baš u to vreme, što znači da je imao prosek poena po utakmici realno 0,3 ppg na primer :D A za Pekovića sam skoro siguran da će završiti sezonu sa više poena i skokova od Darka, osim ako se ne povredi.

Ima jedna cudna kolona u Nba statistici koja za svakog igraca pokazuje koliki je skor tima sa njim u igri, cudno je sto i ako Minesota stalno gubi sa mnogo pona a Milicic igra vise minuta od Pekovica u toj koloni Milicic nema nikad dvocifren broj u minusu nego obicno oko 5, dok Pekovic za manje vremena uvek ima po 15 poena minusa dok je u igri. Taj podatak mi je uvek zanimljiv Milicic sa bledunjavom statistikom vise vredi timu nego Pekovic koji skoro uvek ima oko 10 poena i ne znam koliko skokova. U ovoj katastrofi Milicic je imao samo minus 3, a Pekovic minus 12 poena.
(Nikola, 8. novembar 2010 11:29)

Evo ti odgovora........
Da ne pricam, kako se ja potpuno slazem sa tobom, jer kako igra Minesota, bice puno garbage time za igru Pekovica, cime ce on svoju statistiku nabijati, bez neke specijalne zasluge i igre protiv najboljih centara u NBA.
U realnosti, Pekovic izgleda vise nego smesno u odbrani, cak mogu reci smesnije nego Milicic u napadu..
Naravno, Pekovic taj segment igre moze popraviti, ali mi se cini da ce mnogo lakse Miicic popraviti igru u napadu....
Ovo bez ikakve zelje da omalovazavam Pekovica ,ili branim Milicica.Pogledaj sam neki mec, pa ces videti....
Za dva dana gostuju Lejkersima, kao lepa prilika da se vidi kako igraju obojica protiv trenutno, po mom misljenju, najboljeg centra u NBA(ili u najboljoj formi, kako hoces).

Milicic ni u tom gabrage time nije nista radio,tako da Pekovic barem moze da ima privid da nesto vredi sto je opet,totalno OK za samopouzadanje...Gde je to samopouzdanje Darencetu?

Dare i igra u odbrani - OK,ali samo OK,ne ono vau covece,car i slicno....Igra u napadu - NULA! Velika a beznacajna NULA! Ne znam dokle vise ovako i dokle ce ga trpeti i u najgorem timu u Ligi....Taj covek je imao priliku koliko,sedam godina da igra protiv najboljih a on je i dalje nula.....Doduse,ni trener nije neki veliki mag,ali ako mu nisu bili dobri ostali,mozda mu je ovaj ocajnik potaman.

Milicic ni u tom gabrage time nije nista radio,tako da Pekovic barem moze da ima privid da nesto vredi sto je opet,totalno OK za samopouzadanje...Gde je to samopouzdanje Darencetu?

Dare i igra u odbrani - OK,ali samo OK,ne ono vau covece,car i slicno....Igra u napadu - NULA! Velika a beznacajna NULA! Ne znam dokle vise ovako i dokle ce ga trpeti i u najgorem timu u Ligi....Taj covek je imao priliku koliko,sedam godina da igra protiv najboljih a on je i dalje nula.....Doduse,ni trener nije neki veliki mag,ali ako mu nisu bili dobri ostali,mozda mu je ovaj ocajnik potaman.

Milicic je igrao 5 minuta taj garbage time, i za to vreme je dao 3 poena imao jedan skok i jednu blokadu.....
Tajkodje, JEDINI u Minesoti(uz Ridnoura ponekad) igra odbranu i obzirom kako pored ostalih prolaze protivnicki igraci, slobodno se moze reci da igra IZUZETNO u odbrani.
Sto se napada tice, ni tu nije NULA , kako ti pokusavas da prikazes.
Jeste los, jeste i VEOMA los, ali takva omalovazavanja kod tebe su izgleda vise posledica neke licne frustriranosti, a ne realnog vidjenja....
Posebno ako si gledao mec....
Privid da nesto vredi???????
Nikada nijednom nisi rekao ovako veliku istinu......PRIVID TO JE KLJUCNA rec za igru Pekovica trenutno.....

Ima jedna cudna kolona u Nba statistici koja za svakog igraca pokazuje koliki je skor tima sa njim u igri, cudno je sto i ako Minesota stalno gubi sa mnogo pona a Milicic igra vise minuta od Pekovica u toj koloni Milicic nema nikad dvocifren broj u minusu nego obicno oko 5, dok Pekovic za manje vremena uvek ima po 15 poena minusa dok je u igri. Taj podatak mi je uvek zanimljiv Milicic sa bledunjavom statistikom vise vredi timu nego Pekovic koji skoro uvek ima oko 10 poena i ne znam koliko skokova. U ovoj katastrofi Milicic je imao samo minus 3, a Pekovic minus 12 poena.
(Nikola, 8. novembar 2010 11:29)

Evo ti odgovora........
Da ne pricam, kako se ja potpuno slazem sa tobom, jer kako igra Minesota, bice puno garbage time za igru Pekovica, cime ce on svoju statistiku nabijati, bez neke specijalne zasluge i igre protiv najboljih centara u NBA.
U realnosti, Pekovic izgleda vise nego smesno u odbrani, cak mogu reci smesnije nego Milicic u napadu..
Naravno, Pekovic taj segment igre moze popraviti, ali mi se cini da ce mnogo lakse Miicic popraviti igru u napadu....
Ovo bez ikakve zelje da omalovazavam Pekovica ,ili branim Milicica.Pogledaj sam neki mec, pa ces videti....
Za dva dana gostuju Lejkersima, kao lepa prilika da se vidi kako igraju obojica protiv trenutno, po mom misljenju, najboljeg centra u NBA(ili u najboljoj formi, kako hoces).

Ja razumem da si Daretov fan i da ćeš ga uvek braniti to je tvoje pravo. Ali hajde sad vidi realno - ako do sada nije popravio igru u napadu, neće je nikada ni imati.To je jednostavno blokada u glavi, telu i ko zna čemu još. Dare nikada nije bio ubica koševa, čak ni u ovoj našoj bednoj ligi, tako da nije realno to očekivati od njega. Ono u vezi + ili - skora, ne dokazuje sigurno da je Darko bolji igrač od Peck-a. Jednostavno, sa Darkom u reketu protivnicima je teže da postižu lake koševe, dok Peck tu škripi. On nije rođeni bloker. Tu može da bude još puno faktora, ako ekipa već puši onda ubaci sve igrače sa klupe i ****** još gore, sa sve Pekovićem u igri. Tu on nije ništa kriv.

Kao prvo.
Nije ispravno mene navesti kao fana Milicica..
Ja sam samo zaljubljenik u kosarku, koju sam nekada igrao, i koji vidi da Milicic IMA predispozicije kao nijedan nas centar u poslednjih 50 godina(od vremena Cosica).
To je svakako daleko od toga da ce on te predispozicije ostvariti, ali ja svakako navijam da se to dogodi.....Ne smao zbog Milicica, nego generalno zbog nase kosarke.
Maliciozno je reci, da Milicic nije ubica koseva, jer to nije bio ni u nasoj ligi.Pa sa koliko je on godina otisao iz nase lige?????
Milicic IMA izuzetno dobar poluhorog, koji je skoro nemoguce blokirati, sto zbog dobre finte Milicica, sto zbog brzine kojom raspolaze i nacinom na koji upucuje taj sut.
Zasto taj sut nije ubitacan, ne znam...Ocigledno da nesto u tome veoma skripi, najverovatnije na psiholoskom planu...(bilo je dana kad nije skripalo, pogledaj statistiku njegovog meca protiv Spanije na SP2006.Igrac koji odigra tako dobr ,, protiv najbolje centarske linije na svetu tada, sigurno ne moze biti los igrac).
Nije daleko od istine, da su verovatno u pravu oni koji kazu da on zbog takvih problema nece nista postici u kosarci.
Ja samo iskreno navijam da se to ne dogodi, jer se u nekim trenucima(za sada samo u trenucima) i na parketu vide njegove neverovatne mogucnosti.
+ - odnos nije samo odraz igre u odbrani nego kompletne korisnosti igraca na celom terenu.
Znaci, Miliciceva kriminalno losa igra u napadu, i solidna u odbrani(kako vi kazete) opet vredi u toj statistickoj kategoriji mnogo vise od lose igre u odbrani i odlicne u napadu Pekovica......
Znaci, kad ekipa pusi, onda oni ubace Pekovica, i onda ekipa jos vise popusi.Pa zasto ,ako je Pekovic kvalitetan igrac, ne spusti tu razliku bar malo, igrajuci protiv druge postave protivnika?
Razlog svega ovoga je ono sto se ne vidi odmah statistikom, ali se vidi u tom delu + -.Pola skokova ekipa u odbrani, je zasluga Milicicevog gradjenja po kosem(to se posebno odnosi na Love-a, i Ridnoura).dosta koseva ulazom pod kos Minesota postigne posle ekrana Milicica, ili bloka koji napravi.
Jednostavno je saigracima lakse da igraju u ekipu kada je Milicic na parketu.Zar se onda uopste postavlja pitanje ko je bolji i korisniji igrac?

s obzirom na to da mu je ovo tek prva sezona u NBA i to u najlosijoj ekipi, sa najvecim indijancima na poziciji bekova i krila, gde je organizacija 0, Pek igra vrlo dobro
ono sto bode oci je ta sporost nazad, mnogo je krut, il ga lagano provozaju na brzinu ili napravi faul
medjutim u Minesoti se igra odbrana o kakvoj je pricao Moka (voljni momenat je najbitniji po Moki, nista taktika, nista usmeravanje) i u takvoj situaciji + NBA pravila Pek ce se jako tesko prilagoditi
sa druge strane Balvan indijanac 100% pripada Minesoti

s obzirom na to da mu je ovo tek prva sezona u NBA i to u najlosijoj ekipi, sa najvecim indijancima na poziciji bekova i krila, gde je organizacija 0, Pek igra vrlo dobro
ono sto bode oci je ta sporost nazad, mnogo je krut, il ga lagano provozaju na brzinu ili napravi faul
medjutim u Minesoti se igra odbrana o kakvoj je pricao Moka (voljni momenat je najbitniji po Moki, nista taktika, nista usmeravanje) i u takvoj situaciji + NBA pravila Pek ce se jako tesko prilagoditi
sa druge strane Balvan indijanac 100% pripada Minesoti

Vi mene optuzujete da nesto branim Milicica, ali si ti stvarno smesan lik.Smesan u stalnim omalovazavanjima, nekoga ko je u zivotu napravio nebrojeno puta vise od tebe........
Procitas li ti ponekad to sto se izlupetas u komentaru?
Znas, Pekovic obzirom da igra u indijanskoj ekipi, bez ikakve organizacije, igra odlicno, a Milicic igra lose u istoj takvoj ekipi.
Ono sto i vrapci na grani znaju(ali ti izgleda ne), je cinjenica da je MILICIC taj kome vise odgovarakolektivna igra.Ima bolji pregled igre od Pekovica, skocniji je od njega, ima neuporedivo bolji pas od njega............ali eto, Pekovic je ogranicen time sto su u Minesoti indijanci, a Milicic tamo pripada.....
Uistinu s tobom nema nikakvog smisla vise govoriti o kosarci, pa cu ja, da ne bih citoa gluposti ovde, tebe poslati na ignore, po drugi put....
Zbogom, ja sam nazalost mislio da ti nesto o kosarci znas, i da s tobom moze da se prica........U velikoj sam zabludi bio, mozda cak vecoj nego sto je Milicic.

Smesan u stalnim omalovazavanjima, nekoga ko je u zivotu napravio nebrojeno puta vise od tebe........
Ti si daleko ekstremniji u pljuvanju Dude i Željka, a ne moram da te podsećam šta su oni u životu napravili ... Tako da malo je glupo pljuvati ljude za ono što i sam radiš i to daleko energičnije ...

Elem slažem se da je Darko ogroman talenat, ali ne bih išao toliko da je najveći od Ćosića po predispozicijama, jer Vlade je ipak klasa za sebe i daleko talentovaniji i sa boljim predispozicijama negoli Darko ... I ja iskreno nemam ništa protiv Miličića, čak mi je super lik nakon onog gesta, ali da je kratak sa IQ-om i da je balvan jeste, jer sa onakvim talentom i predispozicijama njegova karijera ide u minus, čak nije ni nula ...

nisam ja rekao da Balvan sad igra lose, on je generalno indijanac, koji do sad nista nije pokazao u NBA, osim sto se uvek trazio, pljuvao trenere (evo ovaj sad sto ga trenira je najgori od svih kod kojih je igrao) i ne zasluzuje bolju ekipu od Minesote
sa druge strane Pek je navikao na organizovane ekipe, kao sto su PAO i Partizan, tesko je sad preci u NBA i to u ekipu gde se ne zna ko pije, a ko placa
s obzirom da su mu ovo prve utakmice, igra vrlo dobro u napadu (kazes igra protiv losijih igraca iz druge ekipe, ali i sa njim igraju losiji igraci Minesote, mada su tamo svi losi), a za odbranu se slazemo koliko vidim
kad bi ga trejdovali (mada od toga nema nista) da menja Krleta bio bi jos korisniji, u Oklahomi se bar zna hijerarhija i 30 lopti ide na Duranta, a ostatak se ravnomerno raspodeljuje

Back