Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Ti si daleko ekstremniji u pljuvanju Dude i Željka, a ne moram da te podsećam šta su oni u životu napravili ... Tako da malo je glupo pljuvati ljude za ono što i sam radiš i to daleko energičnije ...

Elem slažem se da je Darko ogroman talenat, ali ne bih išao toliko da je najveći od Ćosića po predispozicijama, jer Vlade je ipak klasa za sebe i daleko talentovaniji i sa boljim predispozicijama negoli Darko ... I ja iskreno nemam ništa protiv Miličića, čak mi je super lik nakon onog gesta, ali da je kratak sa IQ-om i da je balvan jeste, jer sa onakvim talentom i predispozicijama njegova karijera ide u minus, čak nije ni nula ...

Istina je.ja sam taj koji pljuje Ivkovica i Obradovica, i svaki put kada sam ih pljuvao naveo sam taksativno zbog cega to radim......
Sto se Ivkovica tice, njega nisam samo pljuvao, nekoliko puta sam naveo zbog cega je ensto odlicno uradio........Sve sto navedem , navedem taksativno zbog cega.
Isto tako radim i sada.....
Samo sto ovde na forumu cesto postoje dvostruki arsini.Nekome se ne dozvoljava bas nista,a nekom se dozvoljava sve.
Kao plastican primer toga, naveo bih da je recimo(nije u temi ali navodim kao primer) ovde bilo nebrojeno pljuvanja na racun Slavnica, sa tezom kako mu je eto sin kriminalac, i da je to njegova krivica....Ali se lagano prelazi preko toga sto je recimo Obradovic licno uradio nesto sasvim slicno tom kriminalcu...
I jedan i drugi snose krivicu zbog postupaka svojih, ili svoje dece, ali je valjda licna krivica veca?
I kakav je to pedagog, trener koji moze da dozvoli sebi da pijan vozi automobil na taj nacin da epilog toga bude smrtni slucaj?
Ali dobro, to je samo jedan od dvostrukih arsina koji su ovde tako cesti, i na koje ja ne mogu vise ni da se osvrcem.
Sto se poredjenja Divca i Milicica tice, mogu reci da su veoma veoma blizu, po talentu, mogucnostima......Ja sasvim slucajno pratim Divceve korake od malena(i njegovih 17,18 godina, kada je da napomenemo Milicic vec otisao u NBA), te prilicno dobro znam koliko je on bio dobar ili los u tom periodu(cak sam i dve zvanicne utakmice igrao protiv njega u tim godinama)..
Razlika je u tome sto je Divac imao Bogojevica, Cosica,Vujosevica, od kojih je nogo naucio i koji su ga na pravi nacin usmerili.
Miliciceva danasnja igra je jednostavno posledica lose odluke da sa 18 godina ode u NBA.
Ali tvrdim da jos nije kasno da svoje prednosti razvije u igraca kalibra Divca, cak bih rekao zahvaljujuci boljoj fizici, cak i veceg od njega.
Milicic mozda jeste privatno priglup(da tako kazem), ali ima izuztenu kosarkasku inteligenciju na nivou Divca...
Sve u svemu, da zakljucim iz ovoga.NBA liga je liga spektakl u kojoj niko nece stvarati igraca......Zato Milicic ,pod hitno treba da se vrati u Evropu, i da pocne karijeru od nule......Samo sto nazalost, on to izgleda ne shvata.......

U prevodu, Dare neće ništa značajno uraditi u NBA. Slažem se. U Evropi bi bio dabl dabl igrač, u nekoj osrednjoj ekipi što ne bi bilo loše. To što je on potencijal ili kako ti kažeš talenat ne igra nikakvu ulogu... Jedino je bitno koliko se od tog potencijala ostvari. A imaš gomilu fizikalaca u NBA koji će ostvariti isto to što i Miličić ako ne i više.

Istina je.ja sam taj koji pljuje Ivkovica i Obradovica, i svaki put kada sam ih pljuvao naveo sam taksativno zbog cega to radim......
Sto se Ivkovica tice, njega nisam samo pljuvao, nekoliko puta sam naveo zbog cega je ensto odlicno uradio........Sve sto navedem , navedem taksativno zbog cega.
Isto tako radim i sada.....
Samo sto ovde na forumu cesto postoje dvostruki arsini.Nekome se ne dozvoljava bas nista,a nekom se dozvoljava sve.
Kao plastican primer toga, naveo bih da je recimo(nije u temi ali navodim kao primer) ovde bilo nebrojeno pljuvanja na racun Slavnica, sa tezom kako mu je eto sin kriminalac, i da je to njegova krivica....Ali se lagano prelazi preko toga sto je recimo Obradovic licno uradio nesto sasvim slicno tom kriminalcu...
I jedan i drugi snose krivicu zbog postupaka svojih, ili svoje dece, ali je valjda licna krivica veca?
I kakav je to pedagog, trener koji moze da dozvoli sebi da pijan vozi automobil na taj nacin da epilog toga bude smrtni slucaj?
Ali dobro, to je samo jedan od dvostrukih arsina koji su ovde tako cesti, i na koje ja ne mogu vise ni da se osvrcem.
Sto se poredjenja Divca i Milicica tice, mogu reci da su veoma veoma blizu, po talentu, mogucnostima......Ja sasvim slucajno pratim Divceve korake od malena(i njegovih 17,18 godina, kada je da napomenemo Milicic vec otisao u NBA), te prilicno dobro znam koliko je on bio dobar ili los u tom periodu(cak sam i dve zvanicne utakmice igrao protiv njega u tim godinama)..
Razlika je u tome sto je Divac imao Bogojevica, Cosica,Vujosevica, od kojih je nogo naucio i koji su ga na pravi nacin usmerili.
Miliciceva danasnja igra je jednostavno posledica lose odluke da sa 18 godina ode u NBA.
Ali tvrdim da jos nije kasno da svoje prednosti razvije u igraca kalibra Divca, cak bih rekao zahvaljujuci boljoj fizici, cak i veceg od njega.
Milicic mozda jeste privatno priglup(da tako kazem), ali ima izuztenu kosarkasku inteligenciju na nivou Divca...
Sve u svemu, da zakljucim iz ovoga.NBA liga je liga spektakl u kojoj niko nece stvarati igraca......Zato Milicic ,pod hitno treba da se vrati u Evropu, i da pocne karijeru od nule......Samo sto nazalost, on to izgleda ne shvata.......

nisam ja zato napadao Slavnica, vec zato sto pljuje po Zeljku i Dudi, sebe preterano istice, a on je neozbiljan trener u najmanju ruku
uzmimo izjavu posle prvog treninga Moskitosa, vezbali su polaz, naskok i sut
to se valjda uci u pionirima, ali on je to njima tako dobro pokazao da su oni sad najmanje 15% bolji igraci:hahaha: koga on to farba:think:
posle toga smo videli da mu se cela igra zasniva na Jaricevim improvizacijama i Gurovicevom i Balvanovom silovanju lopte
bez daljnjeg da nije imao tim i pravu podrsku, ali svojim ponasanjem je nije ni zasluzio;)

Moka je nula od trenera i spominjati ga u kontekstu Dude Ivkovića je skrnavljenje ličnosti. Naučio bi Duda Indijanca da se ponaša i da igra timski u to ne sumnjam, ili bi leteo iz ekipe... Samo i dalje sam siguran da bi bolja atmosfera u repki bila ako Miličić ne bi igrao. Svojim siledžijskim ponašanjem može samo da pokvari dobru hemiju u ekipi.

Pa i ovde ljudi kad pljuju Miličića sigurno ga ne pljuju bez razloga, a imaju 50000x više razloga da ga pljuju nego što ti pljuješ dva najtrofejnija trenera u Evropi ...

Niko ovde neće pljuvati Miličića ako bude imao 10-ak poena i skokova po tekmi, ali on je očajan u tom NBA, za njega se ne može reći da je odličan igrač, nego i dalje potencijal da to bude, a kako godine prolaze i taj potencijal se polako pretače konačni oblik, a kod Miličića je nikakav ...

Ja sam odgledao oko 30-ak Divčevih utakmica van NBA, i mogu reći da je razlika nebo i zemlja ... Ne toliko po talentu, nego po volji i energiji koju pokazuju, po uticaju na ekipu i po pojavi na parketu ... Divac nikad nije imao izvanrednu statistiku, niti je bio individualac, ali ono što sam gledao me je zapanjilo koliko on razmišlja tokom utakmice, kakac pregled i kakve ideje ima, i koliko je sav svoj talenat i znanje podredio službi tima ...

Miličić deluje mrtvo, bezvoljno, i lik uopšte nema energije da igra košarku ...

Pa ni Divac nije otišao puno stariji, nije on bio u Evropi deset godina sa najboljim trenerima, i on je imao 20-ak godina kad je otišao ...

Jeste Divac imao bolje trenere i saigrače, ali i po samoj pojavi na parketu se odmah vidi kolika je to razilka u harizmi i energiji, a malo koji trener mu to može usaditi ...

Ma nema nikakve šanse, jer Darko nema kao prvo volju i želju za to, a to je najbitnije, ne voli i ne razume košarku kao Divac ... A ne slažem se ni oko fizike, jer Divac dok je bio u Evropi je bio neverovatno okretan i skočan, centar tipa Gasol danas, samo još agilniji ... Darko jeste odlično građen za centra, ali ni blizu Divcu ...

Precenjuješ ga debelo kad kažeš da je to na nivou Divca, jer ničim to nije pokazao u toj meri ... Vidi se po njemu da ne razmišlja kao klasičan centar, ali to je i dalje daleko od Divčevog razumevanja košarke ...

Vidim po ucinku Trupca da naslov i dalje opravdava temu.

Nije mi jasno kako neko moze da govori o talentu u 7 (EJ BRE 7-oj!) NBA sezoni. Kakav bre vise talenat? Koga to zanima?

Jel on zna da rutinski ubaci 10 poena po mecu? Ne zna. Gotova prica. Pa njega da presele i u razvojnu ligu ni tamo ne bi imao prosek od 10 poena po mecu. I sve to meni licno ne bi bio problem da nije bio 2 pik na draftu. Ajde i to bilo pa proslo. Ali on jednom kad ubaci tih 10 poena na svakom mestu ga guraju u naslove najboljeg evropskog centra i kako mora da igra u reprezentaciji. Sa ovom igrom ko cak moze da i pomisli da ga pozove. Sreca pa je Ivkovic tu dosledan.

Trupac se nije promenio od kad je otisao tamo. Sad je kao ozenjen, ali Trupac je to i dalje, sirovina. Jednako i sada kada promasi zicer napravi facu i reaguje (Ko kada je svojevremeno bio pripremni mec reprezentacije u Areni i kada mu u jednoj kontri nije Erceg dodao loptu na vreme, pa preseku pas. Ovaj siri ruke, nesto mrmlja, psuje, nece covek da se vrati, a ovi uveliko trce kontru. Verujem da se neko seca jer je to jedan od niza momenata kada mi se smucio). Nista pozitivno da razvije. To sto je promasio je tako fatalisticno za njega da do kraja ne treba da sutira.

Aman covece uzmi ti loptu i siluj. Pa bar da vidimo koje su tvoje krajnje mogucnosti, a ne ovako da bez ikakvog osnova pojedini pisu kako on jos uvek moze mnogo.

@Walken
Ja se potpuno s tobom slazem , posebno po pitanju volje, entuzijazma...
Ja sam sasvim jasno pricao o talentu.....Sa svojih 18 godina, kada je Divac presao u Partizan Divac je bio u istoj ravni sa Milicicem sa 18 godina...Po svemu, s tim sto je bio fizicki slabiji.......
Medjutim , Divac je imao Bogojevica, Vujosevica, zatim kada je otisao u NBA Lejkersi su posebno angazovali Dzabara da radi sa Divcem, navikavajuci ga na stil igre u NBA.
Nista od toga nije imao Milicic, i sasvim je razumljivo sto je Divac postao ono sto Milicic nikada nece moci da bude.Jednostavno vreme je nemoguce vratiti..
Znaci, pricali smo o TALENTU za kosarku, i sa mojim misljenjem se slaze velika vecina komentatora, kako u Evropi, tako i u NBA.
Ali eto, ajde da poredimo malo, ne Divca i Milicica(jer to nema smisla), nego da poredimo malo onoga za koga se ovde mnogo vas kune da je veliki igrac u odnosu na Milicica-Krstica.

Tokom OVE sezone , Krstic igra prosecno 25,4 minuta , a Milicic 23,3 minuta.
Prosecno Krstic daje 7,4 poena,Milicic 4,9
Skokova:Krstic 5,1 ,Milicic 5,8
Asistencija: Krstic 0,3,Milicic 1,4
Blokada: Krstic 0(nula), Milicic 2,44
ukradene lopte: Krstic 0,57,Milicic 0,67
Izgubljene lopte:Krstic 1,14, Milicic 2,11
Prilicno usporedivo, zar ne?
S tom razlikom sto se vi odusevljavate Krsticem kao igracem, dok stalno kad god stignete pljujete Milicica.......Ali to je izgleda vas problem.
Kakav bi tek igrac bio da je po vasem ukusu? Verovatno bi ga pljuvali da ima 20,20 poena i skokova po mecu.

Da li Milicic voli kosarku kao Divac, to ne znam, niti je nase da to ocenimo......Ali apsolutno nisi u pravu sa tezom da Divac razume vise kosarku od Milicica....
Svaka Miliciceva kretnja je apsolutno kosarkaska, i kosarkaski rezonska, i mnogo toga se ne vidi kroz statistiku(kao i kod Divca).
Sto se fizike tice, tu uopste nisi u pravu, jer Divac nikada nije mogao da se pohvali fizikom.Radja, koji u okvirima NBA nije vazio za neog snagatora, je bio mnogo mnogo fizicki jaci od Divca, a kamoli.....
Takodje, sto se razumevanja kosarke tice, nemoj da poredis DIvca za 30 godina i Milicica sa 24.
Divac je kako su godine odmicale sve manje radio na snazi, fizickoj spremi, a sve vise igrao na iskustvo, na pamet..Ali se to stice iskustvom, godinama igre.....
I da.U pravu si u jos jednom.......Milicic ne razmislja kao klasicni centar tipa Divca.Medjutim, problem je na drugoj strani...Centri tipa Divca su postali istorija kosarke, da kazemo svetla istorija kosarke.
Takvih centara vise nema, jer jednostavno vise ne mogu da prodju u vrhunskoj kosarci......
PS: Poredeci Divca i Gasola, cinis veliku gresku.Svaki od njih dvojice je dragulj za sebe, a po shvatanju igre, , fizickim rpedispozicijama, nacinu igre, njih dvojica su kao nebo i zemlja.....Pogledaj.......Meni jedna od omiljenih utakmica.revans u hali sportova Partizan-Viva...........Divac dao 30 poena......Nema bas nikakve slicnosti sa Gasolom....
Na ostale komentare nema smisla odgovarati, jer je to jednostavno nemoguc zadatak, za nekoga ko pise napamet, gledajuci statistiku,i ocigledno lececi svoje zivotne frustracije(ne odnosi se na tebe walken naravno)......
Evo vec dva dana je proslo(cisto da napomenem) Milicic je znatno popravio igru, i odmah je ova tema zamrla........Ne bojim se za nju, ima da ozivi prvom prilikom kada Milicic odigra slab mec......Odmah ce se naci "vrsni" poznavaoci........

Poslednja izmena:
Zaboravio si jos jednu vrlo bitnu stavku pri uporedbi njih dvojice, koji nisi smeo da izostavis da si hteo biti objektivan...
42 naspram 29 procenata suta iz igre.
Daleko od toga da Krstic briljira, ali Milicic je ispod svakog nivoa.

Takodje, napisao si to da je Milicic znatno popravio igru.
Gledao sam nekoliko tekmi ove sezone i mogu reci da se za tvoju tvrdnju i moze reci da je tacna, ali samo zato sto je njegova igra bila kriminalna, a u poslednjoj utakmici samo malo manje kriminalna.
Svetla tacka u njegovoj igri jeste odbrana, ali daleko je on od prvog (mozda i drugog?) centra bilo koje iole ozbiljne NBA ekipe
/sto Minesota ove sezone svakako nije/

Na stranu to sto je Milicic bio drugi a Krstic dvadeset i cetvrti pik, sto ja itekako uzimam u obzir kada ga (Milicica) kritikujem - sa razlogom.
Mozda bi bolje bilo da si ga uporedio sa Boshom (bio 4. pik 2003. godine, iste godine kada je Milicic draftovan, Milicic 2.13cm, Bosh 2.11 ).
Njihovu statistiku i ne usudjujem da stavljam u isti kos.
Ili, mejbi ivn betr, sa Krisom Kejmanom, 6. pikom te godine. 2.13cm, identicno, a pride igra na cisto centarskoj poziciji, kao Milicic.
Prosle godine je belezio 18.5 poena i 9.3 skoka po mecu, prc.
Dakle, ne uzimam kao kriterijum zemlju rodjenja nekog igraca, vec poziciju na draftu, slicnost fizickih predispozicija, ocekivanja koje su ljudi imali od njih, kao i stepen ispunjenja tih ocekivanja.
Evo, Milicic igra sedmu sezonu i velikim uspehom se smatra odigrana utakmica u kojoj je imao 9 poena, 8 skokova, 1 blokadu, uz sut 4-12 (koji je pride popravio trenutni sezonski procenat, mozes misliti)

Zaboravio si jos jednu vrlo bitnu stavku pri uporedbi njih dvojice, koji nisi smeo da izostavis da si hteo biti objektivan...
U pravu si potpuno......
Sa jos jednim "malim" dodatkom:
Igrati pored Duranta i Vestbruka je NEMERLJIVO lakse, sa PUNO PUNO cistijih pozicija za sut, od Milicica.....
Ja ovim NE BRANIM Milicica, samo kad uzimas u ozbir sve pokazatelje, onda uporedi i ovo......Zbog realnosti.....
Ja NISAM gledao poslednje dve utakmice, te na osnovu statistike ne zelim da komentarisem, ali je takodje veoma maliciozno reci da igra osrednju odbranu.....
Kao prvi bloker lige(u kategoriji "za 48 minuta") sa samo jednim igracem ispred njega u odnosu faul/blokada), svakako ne moze biti "osrednji"....
I nije osrednji sem u vasim glavama , koji imate dvostruke arsine.
Problem je sto u Minesoti niko drugi ne igra odbranu, pa Milicic ne moze sve da stigne(to je na osnovu drugih meceva koje sam gledao).
A sto se napada tice, ne znam.
Ja sam svoje zamerke na njegovu igru vec naveo(na igru u napadu), i mislim d aje problem psiholoske prirode.....
Evo Minesota je vezala dve solidne utakmice, Milicic takodje, sto moze podici samopouzdanje i kod ekipe i kod njega.
Ajde, videcemo.....
Takodje, to sto je neko bio DRUGI pik, nije i ne moze biti njegova zasluga.....Ili glupost.....Tako da ne shvatam, na sta se pozivas kada to pominjes....
Ja sam ga uporedjivao sa igracem za koje ovde svi tvrde da je mnogo bolji od Milicica, a po statistici cak ocigledno da nije.
Kao kad bih ja sad pljuvao Krstica zbog toga sto kao centar ima NULA blokada u ovoj sezoni!!!!!!!!!!!

Kosta, evo da se podsetiš statistika za Krleta: U KARIJERI je postigao 10.4 poena 5.5 skokova i 0.7 blokada
Sa druge strane Daretov prosek KARIJERE je: 5.4 poena 4.1 skok i 1.2 blokade
Ne bi trebalo porediti ih na osnovu deset odigranih utakmica. Nije sve u statistikama, slažem se. Samo mi nije jasno zbog čega Darko kao najbolji defanzivac,po tebi, nema prosek karijere 10+ skokova i 3+ blokade pa makar imao 1 poen po meču? Kao recimo Wallace ili Mutombo.

@Walken
Ja se potpuno s tobom slazem , posebno po pitanju volje, entuzijazma...
Ja sam sasvim jasno pricao o talentu.....Sa svojih 18 godina, kada je Divac presao u Partizan Divac je bio u istoj ravni sa Milicicem sa 18 godina...Po svemu, s tim sto je bio fizicki slabiji.......
I ja sam pričao o talentu, a po onome što sam gledao od obojce, Miličić jeste ogroman talenat, ali opet za mene ni blizu Divcu ... I ne bih rekao da je Vlade bio slabiji, teško je uporediti, ali mislim da su tu stvara privid zbog Darkove tromosti u odnosu na Divca ...

Medjutim , Divac je imao Bogojevica, Vujosevica, zatim kada je otisao u NBA Lejkersi su posebno angazovali Dzabara da radi sa Divcem, navikavajuci ga na stil igre u NBA.
Rekoh već isto to, Vlade jeste imao bolje trenere i saigrače, ali Vlade je to debelo zaslužio svojim odnosom prema klubu i repki ...

Da li Milicic voli kosarku kao Divac, to ne znam, niti je nase da to ocenimo..
Bar se to se vidi iz aviona ...

Ali apsolutno nisi u pravu sa tezom da Divac razume vise kosarku od Milicica....
Svaka Miliciceva kretnja je apsolutno kosarkaska, i kosarkaski rezonska, i mnogo toga se ne vidi kroz statistiku(kao i kod Divca).
Ja ne sporim da Miličić ima kliker za košarku, nego upoređujem sa Divčevim ... Ne umanjujem ja Miličićevo razumevanje košarke, niti njegovu školovanost u kretanju, postavljanju i samoj tehnici sa loptom, ali ono što sam video kod Divca sam video kod jako malo centara - brzina razmišljanja i genijalnost ...

Sto se fizike tice, tu uopste nisi u pravu, jer Divac nikada nije mogao da se pohvali fizikom.Radja, koji u okvirima NBA nije vazio za neog snagatora, je bio mnogo mnogo fizicki jaci od Divca, a kamoli.....
Nisam pričao o sirovoj snazi, nego o skočnosti, pokretljivosti, agilnosti i energijom, i tu sam poredio Divca sa Gasolom, ne po njihovom stilu igre ... Šek je bio bar duplo jači od Divca (kao i od svih), ali je uvek jako teško izlazio na kraj sa Divcem, tako da Vlade nikad nije ni imao potrebu da igra na snagu jer je bio daleko pametniji od ostalih centara (nešto kao Gasol danas) ...

I da.U pravu si u jos jednom.......Milicic ne razmislja kao klasicni centar tipa Divca.Medjutim, problem je na drugoj strani...Centri tipa Divca su postali istorija kosarke, da kazemo svetla istorija kosarke.
Takvih centara vise nema, jer jednostavno vise ne mogu da prodju u vrhunskoj kosarci......
Takvih centara više nema jer su geniji, a genije se ne rađa svaki čas ... Takvi centri bi itekako mogli da prođu samo je problem što ih nema ...

Kosta, evo da se podsetiš statistika za Krleta: U KARIJERI je postigao 10.4 poena 5.5 skokova i 0.7 blokada
Sa druge strane Daretov prosek KARIJERE je: 5.4 poena 4.1 skok i 1.2 blokade
U celoj karijeri sut iz igre im je dosta slican(0.45 0.49), sa tom razlikom sto je Milicic kao drugi pik na draftu bio starter na skoro dvesta utakmica manje od Krstica(dvadeset cetvrtog pika) i sto je prosecno igrao skoro trecinu vremena manje od njega. U vezi Kamana, on je u prve cetiri sezone bio starter oko 250 puta, a Milicic, 3. Takodje, minutaza mu je bila 22, 25 ,32, 29 minuta, a Darku oko 5. I posle zasto pljuje ove iz detroita...

U celoj karijeri sut iz igre im je dosta slican(0.45 0.49), sa tom razlikom sto je Milicic kao drugi pik na draftu bio starter na skoro dvesta utakmica manje od Krstica(dvadeset cetvrtog pika) i sto je prosecno igrao skoro trecinu vremena manje od njega. U vezi Kamana, on je u prve cetiri sezone bio starter oko 250 puta, a Milicic, 3. Takodje, minutaza mu je bila 22, 25 ,32, 29 minuta, a Darku oko 5. I posle zasto pljuje ove iz detroita...

Evo ti primer čistog defanzivca sa šutom NULA, Ben Wallace, u ozloglašenom Detroitu je u proseku postizao oko 7-8 poena, 12 skokova i 3 blokade, za nekih 36 minuta u igri. Da ne spominjem da je niži i lakši od Darka i da apsolutno ne može vola da ubode od spolja. I naravno, šut iz igre nikada niži od 40 %. Ko je ovde onda lud?

I još nešto. Velika je istina da je Dariša krajnje bezvoljan, smoren, nemotivisan. On odista izgleda kao da ga skroz zabole da li njegova ekipa dobija ili puši. Nema taj pobednički mentalitet, neki bi rekli srce, da izgori na terenu za svoju ekipu. To objašnjava dosta toga u njegovoj karijeri...

I još nešto. Velika je istina da je Dariša krajnje bezvoljan, smoren, nemotivisan. On odista izgleda kao da ga skroz zabole da li njegova ekipa dobija ili puši. Nema taj pobednički mentalitet, neki bi rekli srce, da izgori na terenu za svoju ekipu. To objašnjava dosta toga u njegovoj karijeri...

To sigurno ne objasnjava njegove prve cetiri sezone u detroitu gde je kao drugi pik na draftu bio starter na svega 3 utakmice. Razumem da su uzeli nekog klinca u drugoj rundi ili pri kraju prve, ali da uzmes nekoga pre Bosha, Dvejna, pa cak i Kamana i da mu das u prve dve sezone 5 minuta po samo 71utakmici od kojih je samo dve zapoceo(zbog inacenja sa vlasnikom)dok svi ostali iz njegove generacije imaju mnogo vecu minutazu i broj utakmica je stvarno umobolno. Pa koji si ga ***** onda i uzimao??? Sve u svemu, Darko je jos uvek mlad. On ima samo 25 godina, a ovo mu je osma(cini mi se) sezona u NBA. Jedino bih voleo da vidim sta ce se desiti u reprezentaciji. Njemu je autoritet preko potreban, tako da bi kroz rad sa Dudom postao mnogo bolji igrac nego sada, pa i na psihickom planu(sto mu je najpotrebnije).

To sigurno ne objasnjava njegove prve cetiri sezone u detroitu gde je kao drugi pik na draftu bio starter na svega 3 utakmice. Razumem da su uzeli nekog klinca u drugoj rundi ili pri kraju prve, ali da uzmes nekoga pre Bosha, Dvejna, pa cak i Kamana i da mu das u prve dve sezone 5 minuta po samo 71utakmici od kojih je samo dve zapoceo(zbog inacenja sa vlasnikom)dok svi ostali iz njegove generacije imaju mnogo vecu minutazu i broj utakmica je stvarno umobolno. Pa koji si ga ***** onda i uzimao??? Sve u svemu, Darko je jos uvek mlad. On ima samo 25 godina, a ovo mu je osma(cini mi se) sezona u NBA. Jedino bih voleo da vidim sta ce se desiti u reprezentaciji. Njemu je autoritet preko potreban, tako da bi kroz rad sa Dudom postao mnogo bolji igrac nego sada, pa i na psihickom planu(sto mu je najpotrebnije).

Pa delimično objašnjava i to. Na primer, da je Darko na treningu krajnje motivisano pokidao na primer Wallacea-a, jednog ili drugog, izlepio ih i ubio od faulova, kucao preko njih, onda bi sigurno bilo drugačije. To naravno važi, i to mnogo više da je isto radio na utakmici, makar za pet minuta. A on je onako flegma, drugi pik, izgledao kao da je eto došao da malo trčkara po terenu i da pokoji koš. To je njegov problem. A sa Dudom će biti čupavo. Ako Dare počne da ken ja leteće kao oparen iz repke. Duda ne toleriše bahatost i aroganciju. Bar nije do sada.

A sa Dudom će biti čupavo. Ako Dare počne da ken ja leteće kao oparen iz repke. Duda ne toleriše bahatost i aroganciju. Bar nije do sada.
Oko prvog dela tvog teksta je veoma upitno da bilo ko govori, pa i ja, sta je tada prolazilo kroz glavu nakurcenog klinca od 18 godina koji je izabran kao najbolji evropski pik ikada(u to vreme), ispred Karmela, Vejda, Bosha... a koji je dobijao vreme od 4.7 poena po utakmici, a igrao je na manje od polovine utakmica u svojoj prvoj sezoni gde su mnogi rukiji dobili u samom startu mnogo vecu minutazu i poverenje od Milicica. Oko drugog dela-ovog kvotovanog. Darko ima 25 godina!!! On jos nije dosao do vremena kada krece zalazak karijere, a vec ima dosta iskustva u NBA. Krstic je dve godine stariji od njega. Slazem se sa tobom, ili ce da odleti iz reprezentacije, ili ce da postane nas startni centar i jedan od najboljih igraca. Za razliku od Obradovica, Dudu smatram za dosta veceg psihologa koji moze nesto da uradi sa njim pogotovu znajuci kako je radio sa klincima koji osvajaju medalje. Sve u svemu ponavljam, kao sto ti kazes: Ako Dare počne da ken ja leteće kao oparen iz repke, i dodajem: ako se smiri u repki bice nas startni centar i mozda i jedan od dva najbolja igraca.

Oko prvog dela tvog teksta je veoma upitno da bilo ko govori, pa i ja, sta je tada prolazilo kroz glavu nakurcenog klinca od 18 godina koji je izabran kao najbolji evropski pik ikada(u to vreme), ispred Karmela, Vejda, Bosha... a koji je dobijao vreme od 4.7 poena po utakmici, a igrao je na manje od polovine utakmica u svojoj prvoj sezoni gde su mnogi rukiji dobili u samom startu mnogo vecu minutazu i poverenje od Milicica. Oko drugog dela-ovog kvotovanog. Darko ima 25 godina!!! On jos nije dosao do vremena kada krece zalazak karijere, a vec ima dosta iskustva u NBA. Krstic je dve godine stariji od njega. Slazem se sa tobom, ili ce da odleti iz reprezentacije, ili ce da postane nas startni centar i jedan od najboljih igraca. Za razliku od Obradovica, Dudu smatram za dosta veceg psihologa koji moze nesto da uradi sa njim pogotovu znajuci kako je radio sa klincima koji osvajaju medalje. Sve u svemu ponavljam, kao sto ti kazes: Ako Dare počne da ken ja leteće kao oparen iz repke, i dodajem: ako se smiri u repki bice nas startni centar i mozda i jedan od dva najbolja igraca.

Upravo tako. Duda će znati da ga iskoristi na najbolji mogući način, samo pod uslovom da ovaj bude normalan.

Upravo tako. Duda će znati da ga iskoristi na najbolji mogući način, samo pod uslovom da ovaj bude normalan.

Da je Milicic bio pametan trebao je da se odazove na poziv selektora Dude..unapredio bi igru 100 %...(prosle god nije igrao zbog rodjenja deteta, ove zbog toga sto je morao da RASCISTI dal ce da se vrati u Evropu ili ostati u NBA boo-hoo SMRC) ..indijanac..

Evo jedan zanimlivi clanak , malo je smesan http://www.canishoopus.com/2010/11/12/1809079/i-darko-cannot-hit-the-broad-side-of-a-fish

People of Earth! I have a confession. I am sure that you have not noticed - you are Swedes, after all; you would not notice if I played with no pants. Which I am thinking of doing, because though I am sure it has escaped you, I, Darko, cannot hit the broad side of a fish.

Or is it the broad side of something else? A house? David Kahn's ego? Yes? No? I am ignorant of your English expressions. I am also ignorant of where the basket is. I have checked the numbers. Out of all the players in the NBA who have taken more than 50 shots this year, I have made the fewest percentage.

I am as shocked as you! I also thought that it would be Sebastian Telfair!

Coach Kurt Rambis says that I just need confidence. I wish that he would not insult me. Do you notice that everyone speaks of me as if I am an abused dog? I do not need your pity. I need a map to the rim. And also for someone to teach me a post move that is not the three-dribble, left-handed jump hook.

At least my defense has been good. I have blocked many shots. I am told that I am in the top ten in the league in blocking the shots! This is good, yes? I will bet that Al Jefferson is not in the top ten in the league. Except maybe in lazy defensive rotations. Ha! High five, Swedes? No? Yes?

But no matter how good I am on defense, I must be honest. I have not been "manna from heaven," like David Kahn says. More like Shawn Bradley from Utah, am I correct? Hello? Boy, you Swedes sure do not know how to laugh.

I have my own plan for getting things back on track, though. Even if I cannot shoot I can make our team better in other ways. Here are my next goals:

1. Get glasses. I do not see how this can not help. If I wear goggles I can look like Coach Kurt Rambis!
2. Teach Nikola Pekovic the difference between basketball and rugby. That guy is going to foul out of the United States if he is not careful. :))
3. Get more people to call Wesley Johnson "Kill Shark." So far there is me, and... well, that is it. But I still think it has a chance to catch on.
4. Learn from Kevin Love how to shoot. That guy is awesome and yet he looks like he should be dominating a rec league somewhere. I must find his secret.
5. Grow a mustache that does not look like it was drawn on with a pencil. I do not see how this can not help.

So there we have it. I have a plan to not only improve me but to improve our whole team! There is nothing we can't do! Unless we are more than eight feet from the basket. Then, forget about it.

@ Kol3
Dobar clanak, dobar... :hahaha:

Nego veceras Kevin Love 31 poen, 31 skok! Iskido covek Knickse totalno. Beasley 35 poena, Darko 9 i 4 skoka, Pekovic 4 poena za 7 minuta u igri.

Slažem se da je članak krajnje smešan i ciničan, što mi se baš dopada... :D Što se tiče ovih statistika,ipak je Darko najzslužniji za tako dobru partiju Love-a i Beasley-a. Svojim prisustvom na terenu ih je toliko motivisao da su doslovno eksplodirali. Da ne spominjem najbolje građenje u istoriji NBA. Kako bi inače Love skupio toliko skokova?

Back