Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Izvini, ali to je rekla kazala. Ono čega se sećam je da je 2005 na okupljanje reprezentacije došao sa slomljenom šakom, iako te godine nije mogao da igra. Hteo je da ih pozdravi i poželi sve najbolje, a to nijedan naš košarkaš nikad nije uradio.

Pa to je isto rekla kazala... Аko ti nisi primetio njegovo ponašanje na terenu i van njega onda ništa. Po meni je on imao stav Holivudskog glumca kome drugi nisu ni do kolena.

Pa to je isto rekla kazala... Аko ti nisi primetio njegovo ponašanje na terenu i van njega onda ništa. Po meni je on imao stav Holivudskog glumca kome drugi nisu ni do kolena.

Kako je to rekla kazala? Povredio se mesec-dva pred početak priprema (slomljen palac, cela šaka u gipsu), nije mogao da igra na prvenstvu ali je doputovao iz Amerike na okupljanje reprezentacije. Sve televizije su pratile prvo okupljanje tima, a on je bio tamo. A njegov stav nimalo nije ličio na stav umišljene zvezde.

Jel ga lično poznaješ? Ako nisi pričao s njim daj YouTube link gde se tako ponaša prema saigračima/treneru? Ili je opet psovanje sudija razlog?
Miličić je javna ličnost, često je meta novinara i često i sam daje intervjee, tako da ne treba biti prijatelj sa njim da bi stekao neki sud o njemu ... Pročitao sam osta intervjua od njega gde do izražaja dolati njegova bahatost i sujeta ...

Jarić i Radmanović imaju prošlost narušavanja timske atmosfere, Darko nema. Igrao je u toliko timova dosad (uključujući Hemofarm i reprezentaciju), svuda su ga saigrači cenili
E sad ja tebe mogu pitati da li si ti lično bio sa njim u tim ekipama i znaš da ga svi cene i da nigde nije narušavao atmosferu ...

Neću da pretražujem vesti stare po nekoliko godina, ali Bilaps, Dwight, Mark Gasol (a posebno sadašnji saigrači) su pohvalno govorili o njemu - ne neutralno nego baš pohvalno. Prva dvojica su bili vođe ekipa u kojima je igrao tako da to mišljenje nosi težinu. Sa druge strane, niko ga nije kritikovao (ni saigrači iz reprezentacije, a tu je bilo i tuča). To je valjda dovoljno.

Neću da pretražujem vesti stare po nekoliko godina, ali Bilaps, Dwight, Mark Gasol (a posebno sadašnji saigrači) su pohvalno govorili o njemu - ne neutralno nego baš pohvalno. Prva dvojica su bili vođe ekipa u kojima je igrao tako da to mišljenje nosi težinu. Sa druge strane, niko ga nije kritikovao (ni saigrači iz reprezentacije, a tu je bilo i tuča). To je valjda dovoljno.

Kada si čuo da neki igrač kritikuje drugog igrača u medijima? To je korekektnost, i to što si naveo nije nikakav primer koji govori o nekom igraču. Isto bi to Bilaps rekao i za Nene-a ili Andersen-a. A ovi iz reprezentacije nisu smeli da ih ne bi prebio divljak posle ;)

Ili bi mozda u isti kos stavio i Stojakovica?
I on je svakako bio glavni remetilacki faktor u nasoj reprezentaciji jer eto , za vreme Olimpijade2000. je tako dobro nosio peskire posle treninga ekipi, a kasnije kad je Obradovic zeleo da nastavi da silji ku.r.ac na njemu, to odbio?
Što Stojakovića kad on nije ni igrao za repku u to vreme kad je željko drugi put bio selektor ... Kad god je Peđa bio u repki ponašao se korektno i fer ...

O pristrasnosti ne bi trebao da govoriš, jer to i mi možemo reći za svaki tvoj post o Dudi ili Željku ...

Gurović jeste seljačina, a što se tiče trenera, reći ću samo da Kari Pešić psuje daleko više od Željka na tekmama, ali nije idiot da to dozvoli sebi posle tekme ili da priča kako će nekog da gepekuje, te da pljuje sudije ... Nema smisla porediti Dudu ili Željka sa Gurovićem ... Željko jeste temperamentan, ali nije seljačina, i u NS nije bilo ništa seljačko u njegovom govoru, nego je čovek jednostavno pukao i rekao sve što misli ... Nije ni spominjao imena igrača koji su pravili problem, iako se znalo otprilike ko je u pitanju, mada su svi govorili da oni nemaju veze sa narušavanjem atmosfere, a jedino za Bodirogu sam bio siguran ...

Ma dok su u istoj ekipi uvek će pričati nešto pohvalno za saigrača ... Klasična kurtoazija ...

Najbolji primer su Vijera i Mihajlović, MIha ga je nazvao crnim govnetom, Vijera njega ciganinom, a na Miha ga kasnije zvao na oproštaj gde je ovaj govorio pohvalno o njemu, jer su zajedno igrali u Interu ...

Evo kako Henry Abbot, najcenjeniji NBA bloger ESPNa ocenjuje Darka:

Keys To The Wolf Den: Darko Milicic Evaluation & Evan Turner Hires Agent

Darko Milicic -- he's way more talented than anyone ever gave him credit for. He has been beat up in his first six years in the NBA. I wish I could sneak you into the gym so you could see what he can do. He really is seven-feet-plus. He's really bouncy. He's really running. You can see why it was a debate who should be first, second or third in that draft.
...
Darko's ta-len-ted. They're doing something smart here by welcoming him openly, and making him feel a part of what's happening. He's a good kid. There's nothing bad about him. Now he's somewhere where they are acting like they're happy to see him, and it's awesome.
...
But he's such a young guy -- he's only 24 and skilled as heck. He's got an unbelievable knowledge of the game.
...
Going into what Darko actually does to help this young Wolves team, It would take someone that actually watches the games to truly understand, but for now, be fine with the stats.

Keys To The Wolf Den: Darko Milicic Evaluation & Evan Turner Hires Agent

Ma nijeeeeeeeee.
To je samo kurtoazija.........
Zeljko sa svojih 50 godina sme da pukne, i da svasta kaze(da , u pravu si, nije bilo seljacki, nego mnogo mnogo gore, jer je on neko ko treba svoje igrace da nauci ponasanju), dok Milicic NE MOZE i NE SME da bude isprovociran kada mu sudije otmu na terenu zasluzenu pobedu.
Da ne pricam o tome kako nisi u pravu kada kazes da Obradovic NIJE pominjao poimence igrace...To sto mozda nije deklarativno izdiktirao njihova imena i prezimena i JMBG, ne znaci da ih nije pomenuo direktno.
Ali naravno, to je za Walkena dopusteno, za razliku od Milicicevog nedopustenog ponasanja
Prosto ne mogu da verujem kako to u vasim glavama "radi" taj sistem poredjenja, i koliko ste licemerni.
Ps:Ne pitas li se nijednom ZASTO Pedja NIJE bio u reprezentaciji kad god je istu vodio Obradovic, posle 2000. a zasto je isao na turnire kada je trener bio Pesic, ili Vujosevic?
Ja mislim(ne mislim nego ZNAM) da je osnovni razlog bio Obradovicev odnos prema njemu na tom turniru 2000.
Pa ti sad vidi....

Ma nijeeeeeeeee.
Zeljko sa svojih 50 godina sme da pukne, i da svasta kaze(da , u pravu si, nije bilo seljacki, nego mnogo mnogo gore, jer je on neko ko treba svoje igrace da nauci ponasanju), dok Milicic NE MOZE i NE SME da bude isprovociran kada mu sudije otmu na terenu zasluzenu pobedu.
Pa jel Željko nekom pretio da će im opštiti sa majkama i ćerkama? Da li je možda govorio nekome da su govna i pičketine najveće? Ja sve što sam čuo od njega je to da je on kritikovao najviše sebe, a imena nije pominjao ...

Da ne pricam o tome kako nisi u pravu kada kazes da Obradovic NIJE pominjao poimence igrace...To sto mozda nije deklarativno izdiktirao njihova imena i prezimena i JMBG, ne znaci da ih nije pomenuo direktno.
Koliko se ja sećam, posle tekme on nije pominjao imena, nego je govorio kako se zna o kome priča, tek kasnije na poligrafu je govorio direktno o nekome ...

Ali naravno, to je za Walkena dopusteno, za razliku od Milicicevog nedopustenog ponasanja
Prosto ne mogu da verujem kako to u vasim glavama "radi" taj sistem poredjenja, i koliko ste licemerni.
Ti stvarno misliš da je isto ono što su izjavili Miličić i Obradović, i da smo mi ludaci kad kažemo da je Miličić daleko goru izjavu dao ...

Baš je isto kad neko nekome preti da će mu jebbati pola ženske familije, kad ih naziva govnima, i kad neko kaže da smo imali najgore međusobne odnose od svih repki, da se igrači mrze (i to ne koji igrači), i da je on najviše kriv za to ...

Još ću stvarno pomisliti da sam lud i licemeran kad mi to nije isto ...

Pričaš o licemerju, a Dudu i Željka pljuješ na sva usta za bilo koju stvar koju naprave, te iste te stvari stavljaš u pozitivan kontekst kad se radi o nekom drugom treneru ...

Ps:Ne pitas li se nijednom ZASTO Pedja NIJE bio u reprezentaciji kad god je istu vodio Obradovic, posle 2000. a zasto je isao na turnire kada je trener bio Pesic, ili Vujosevic?
Ja mislim(ne mislim nego ZNAM) da je osnovni razlog bio Obradovicev odnos prema njemu na tom turniru 2000.
Pa ti sad vidi....
A 2006-e, 2007-e i proše godine? Tada nije bilo Obradovića, a nije bilo ni Stojakovića ...

On i nakon Obradovića nije dolazio u repku, tako da ne verujem da je samo Obradović kriv za to, i da su Duda i on skovali neku zaveru da odmognu srpskoj košarci, i da se obogate na račun toga :roll: ...

Ma nijeeeeeeeee.
Koliko se sećam i ti si pričao o toj kurtoaziji kad su ti ljudi ostavljali klipove i intervje svetskih igrača koji veličaju Željka ... Ali tada je to bilo kurtoazija, i morali su zbog ugovora da govore dobro o Željku, i nema govora o licemerju, dok je ne stavljanje Željkove izjave sa Darkovom u isti koš pojam licemerja ...

Nije rekao ništa što nismo znali ... Ogroman talenat, ali ne još protraćen na sreću, i ja prvi ne bih voleo da on stagnira kao proteklih 7 godina, nego da razvaljuje i da koristi repki ... Nit mi je omiljen nit mi je omražen košarkaš, te se ne vodim emocijama kad kažem da je ispao seljačina najgore vrste prilikom one izjave, i da ne puca od intelekta što je kroz intervjue nebrojeno puta dokazao ...

Ali što se mene tiče, može biti i 10x gori seljak i idiot ako će razvaljivati u repki i ako ne bude remetio atmosferu ...

Walkene, i dalje na Darka gledaš kao na "onog igrača koji je napsovao sudije". Brate, prošlo je 4 godine od tad, batali više.
Naravno da ne gledam, nego kažem da ne mogu da se porede te dve izjave, i da je Željko bio isto frustriran kao Darko, ali nije nikome ebao majku i ćerkice ... Nebtino dal je Miličić to izjavio, isto bih rekao i da je Bodiroga to rekao, jer te dve situacije ne mogu da se porede, ma koliko nekima to izgledalo isto ...

Ne mogu da se porede jer je Darko odmah rekao šta je mislio, a Željko je rekao tek kada je bilo kasno umesto da se pobrine za problematične igrače kada je uvideo problem. Ovako je ispao peetchka prebacivajući krivicu na druge, a sve vreme je samo on bio odgovoran. Pešić se 2002 odmah pobrinuo za problematičnog igrača, i to potkrepio rezultatom.

Pa i rekao je da je on najveći krivac za to što se dogodilo, da im je previše dopuštao, i da je još u Grčkoj na pripremama trebao da odbaci problematične igrače ... On je pričao kako se oni međusobno mrze i da su puni sujete, te da je i on najveći krivac zato što je mislio da može da ih obuzda i zato što ih nije izbacio iz repke ...

Jebbiga, isbrisali su tu kofnerenciju sa YT-a, do skora je bila ...

Koliko se sećam i ti si pričao o toj kurtoaziji kad su ti ljudi ostavljali klipove i intervje svetskih igrača koji veličaju Željka ... Ali tada je to bilo kurtoazija, i morali su zbog ugovora da govore dobro o Željku, i nema govora o licemerju, dok je ne stavljanje Željkove izjave sa Darkovom u isti koš pojam licemerja ...

Ja pricao o kurtoaziji?
Mislim da si se ti mnogoooooooo zaj.e.b`o , oko toga.
Ja to NIKAD nisam spomenuo.
Ja sam pricao o tome da je Vujnioc zbog ugovora koji mu je poklonio Obradovic, a na njegov mig minirao i napravio svadju sa slavnicem.
To jesam pricao, i danas apsolutno stojim iza toga.

Pa jel Željko nekom pretio da će im opštiti sa majkama i ćerkama? Da li je možda govorio nekome da su govna i pičketine najveće? Ja sve što sam čuo od njega je to da je on kritikovao najviše sebe, a imena nije pominjao ...

Koliko se ja sećam, posle tekme on nije pominjao imena, nego je govorio kako se zna o kome priča, tek kasnije na poligrafu je govorio direktno o nekome ...

Ti stvarno misliš da je isto ono što su izjavili Miličić i Obradović, i da smo mi ludaci kad kažemo da je Miličić daleko goru izjavu dao ...

Baš je isto kad neko nekome preti da će mu jebbati pola ženske familije, kad ih naziva govnima, i kad neko kaže da smo imali najgore međusobne odnose od svih repki, da se igrači mrze (i to ne koji igrači), i da je on najviše kriv za to ...

Još ću stvarno pomisliti da sam lud i licemeran kad mi to nije isto ...

Pričaš o licemerju, a Dudu i Željka pljuješ na sva usta za bilo koju stvar koju naprave, te iste te stvari stavljaš u pozitivan kontekst kad se radi o nekom drugom treneru ...

A 2006-e, 2007-e i proše godine? Tada nije bilo Obradovića, a nije bilo ni Stojakovića ...

On i nakon Obradovića nije dolazio u repku, tako da ne verujem da je samo Obradović kriv za to, i da su Duda i on skovali neku zaveru da odmognu srpskoj košarci, i da se obogate na račun toga :roll: ...

Ja to ponavljam stoti put, ali to ozgleda ne moze da dopre do tvog mozga.
Igrac NE MOZE da kaze ono sto je Darko rekao, i to je u svakom slucaju lose, nedopustivo, neprimereno(sam izaberi termin), ali.......
Ono sto je rekao Obradovic je apsolutno nedopustivo, bezobrazno, seljacki, jer je pljuvao igrace koje je SAM birao......Trener u bilo kom sportu ima EDUKATIVAN karakter pre svega, a Obradovic je pljuvao po svojim "ucenicima"....Ali naravno, to po tebi nije isto, nego je mnogo gore kada igrac sa 20 godina, koji jos nije stasao kao covek a kamoli kao igrac izrazi nezadovoljstvo sto mu je neko ukrao pobedu(ja OPET kazem na neprimeren nacin), od toga da "proslavljeni " trener pljuje igrace koje je sam izabrao(ovo proslavljeni pod navodnicima je MOJE licno misljenje i ja svakako imam pravo na njega).
Ja NECU da pricam o tome sta je bilo 2006 i 2007. godine ja pricam ono sto ZNAM, sto se dogadjalo 2000. godine na olimpijadi, i sto se reflektovalo 2004 i 2005. godine.
Da ne pricam kako je Obradovic uveliko podgrevao sve one koji su pljuvali Stojakovica tada.
Ali je to meni sasvim razumljivo jer je to manir malih ljudi, sto je Obradovic uvek bio(pocev od onog , za vas sigurno zaboravljenog, guranja Divca i Djordjevica kada su prisli igracima Litvanije 1995. da ih nagovore da se vrate na teren).

Sta znaci ta prica:
On je MISLIO da moze da ih obuzda?
Pa sto ih nije obuzdao?
To je klasican manir malog coveka, jer bi ladno sve zasluge za moguci dobar rezultat pripisao sebi, iako eto nije mogao ni da ih obuzda.
A to prvenstvo u Bg, je za nasu reprezentaciju bilo zavrseno izlaskom pocetne petorke nase ekipe na mec sa Spancima
Verujem da se ni toga ne secate.Ja se secam jer je to bilo jedino(prvih minut i po) sto sam od te utakmice gledao.......Na parket je protiv Navara, Kalderona,Fernandeza,Garbahose i Gasola izasli Jaric i Gurovic na bekovskim pozicijama da cuvaju Navara i Kalderona, i Bodiroga na cetvorci da drzi Garbahosu....
Prilicno plasticno ova petorka odrazava svo kosarkasko"znanje" Obradovica, i tu nema puno toga vise da se kaze.
Naravno, to je opet MOJE misljenje , sa kojim vi i ne morate da se slozite.

Kakve veze to sto ja mislim o Ivkovicu i Obradovicu ima sa licemerjem?
Gde sam ja to, sve ono sto sam prebacivao ovoj dvojici stavljao u pozitivan kontekst kod nekog drugog trenera?
Ja imam pravo na moje misljenje o ovoj dvojici.Ja sam siguran da je moje misljenje u manjini, ali mi to ne predstavlja problem.znam sigurno da nisam jedini, cak ni blizu toga, i da moje misljenje deli poprilican broj trenera, poprilicno uglednih.
Njih dvojica su grobari srpske kosarke, za racun svojih licnih interesa.to tvrdim i danas, i naveo sam mnogo primera zasto to mislim.

Što Stojakovića kad on nije ni igrao za repku u to vreme kad je željko drugi put bio selektor ... Kad god je Peđa bio u repki ponašao se korektno i fer ...

O pristrasnosti ne bi trebao da govoriš, jer to i mi možemo reći za svaki tvoj post o Dudi ili Željku ...

Gurović jeste seljačina, a što se tiče trenera, reći ću samo da Kari Pešić psuje daleko više od Željka na tekmama, ali nije idiot da to dozvoli sebi posle tekme ili da priča kako će nekog da gepekuje, te da pljuje sudije ... Nema smisla porediti Dudu ili Željka sa Gurovićem ... Željko jeste temperamentan, ali nije seljačina, i u NS nije bilo ništa seljačko u njegovom govoru, nego je čovek jednostavno pukao i rekao sve što misli ... Nije ni spominjao imena igrača koji su pravili problem, iako se znalo otprilike ko je u pitanju, mada su svi govorili da oni nemaju veze sa narušavanjem atmosfere, a jedino za Bodirogu sam bio siguran ...

Obradovic jeste 'pukao' tada ali ono sto su kosarkasi radili u Ns je bilo sramno , od bahate voznje 'besnih' kola ulicama Ns ,sponzoruse , izlasci u sitne sate inace sam licno izmedju dva meca video u klubu Kvinu kako se provode znalo se da od njih nece biti nista plus sto su i sami navijaci to uocili pa su navijali protiv njih

Da se vratimo na temu, sinoć je Minesota igrala sa Fejkersima, a Darkov učinak je konstantan:

[size=+2]13p (5-11 za 2), 9sk (4of), 5as, 3bl[/size]

i još jednom, jedino on ima pozitivan +/- skor u timu, u 39 minuta koje je proveo na terenu Minesota ima +7, u preostalih 9 minuta (kada je Darko bio na klupi) imaju skor -16!

Back