Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Sa Pavlovićem je u Minesoti potpuno suprotan odnos publike jer ne mogu da ga očima gledaju. Kada ulazi u igru nema aplauza, kada pogodi koš takođe. To je velika šteta jer Pavlović ima podršku trenera i relativno slabu konkurenciju među bekovima - navijači u principu dosta cene svoje visoke igrače i želeli bi da ih sledeće sezone sve zadrže. Al, Darko i Love uz (po željama navijača) Pekovića su njima sasvim dobra postava za narednu sezonu, a pojačanja se traže među bekovima.

Nisam gledao Minesotu pre Darkovog dolaska tako da ne mogu da pričam o tome kako je Saša toliko razočarao publiku, ali je to velika šteta.

Evo dosad najpohvalnijeg teksta o Darku: StarTribune: Jaw-dropping elbow makes a difference

update: Darko nema slomljenu vilicu i igraće na narednoj utakmici

Ako se sa Milicicem dogovore, onda sumnjam da ce bas sva cetvorica igrati u Minesoti.
Neko bi tu bio debelo ostecen.
Dzeferson , koji je najvise placen bi najvise igrao, a to sasvim sigurno na racun ili Lova ili Milicica, kojima preko trebaju minuti da bi svoje mogucnosti doveli do maksimuma.
Posebno je takav scenario problematican, po meni, jer iz te cetvorke samo Love moze igrati cetvorku(moze i Milicic, ali ga nisu doveli zbog toga, niti on to moze kvalitetno da odradi u blizoj buducnosti).Moze i Dzeferson, ali onda postoji drugi problem , ne bih sad o tome.....
Pre mislim da ce ako Milicic ostane, ili nece doci Pekovic, ili ce se praviti neki trejd.Mozda cak i za Dzefersona, jer za pare koje daju njemu mogu da dovedu ono sto im je preko potrebno, "opasnost spolja".
Takodje, koliko vidim oni su debelo ispod salary-ija, pa ce se posle sezone videti sta zele:Ekipu za playoff, ili da ustede pare.
Otkud znam , videcemo.

Poslednja izmena:
Ja baš mislim da za sve njih ima mesta, minute je moguće lepo rasporediti. Prvo, Darko je planiran da bude startni centar - Džeferson i Love su prirodno četvorke. Povremeno bi i neko od njih dvojice mogao da odmeni Darka, a Peković će ipak biti ruki i igraće manje. Uz takvu rotaciju u igri bi uvek bila 2 odmorna igrača, što omogućava jači tempo.

Recimo da se taj scenario desi, raspored minuta bio bi otprilike (u igri je 96 minuta za pozicije 4 i 5):
Darko 25min (C), Džeferson 30 (PF/C), Love 25 (PF), Peković 15 (PF/C)

A sta da ima ostane "spolja"?
Nagurali su konkurenciju u reketu koju realno po predispozicijama, nema puno ekipa u celom NBA karavanu, a spolja su suplji kao svajcarski sir.
Njima prevashodno falisut spolja, treba im igrac koji sutira spolja oko 50%, trojke vise od 40%..treba im igrac koji na poziciji 1 ili 2 igra odbranu.......
Takodje ne verujem da bi Pekovic otisao u Minesotu da igra 15 minuta, ako nisu u pitanju veliki novci, koje opet Minesota ne moze da da, ako zeli da popuni ostale rupe u timu.
Nego, nisam nesto gledao.....Koga Minesota "pikira" na draftu?
I od toga dosta zavisi politika kluba.

Još je rano da bi se prognozirao draft, pogotovo što Minesota na ovom draftu ima čak 6 pika - po 3 u prvoj i u drugoj rundi! Najbolji pik im je onaj sa prve 3 pozicije i tu bi trebalo da pokupe dobrog beka (John Wall ili Evan Turner, obojica vrlo prodorni i kreativni, ali slabiji šuteri). Imaju još 2 u prvoj rundi (od 15 do 25 pozicije).

Mislim da će dosta trgovati na draftu i da im je cilj potpisivanje nekog dokazanog igrača, ali treba sačekati bar lutriju za neku ozbiljniju analizu.

Koliko viidm,Minesota ima priliku da dovede veliki broj mladih igraca na Draftu...Mada,to u 99% slucajeva znaci proamsenu sezonu ili cak dve! Secam se Denvera,cini mi se '97,imali su tri pika iz prve runde,uzeli sve visoke igrce i sta? Ekipa nije igrala nikako,bili su medju 4 najgore ekipe na Zapadu.I ne samo to,to je trajalo jedno 3,4 godine dok se nisu reslili,mozda i gresim,sve trojice!

Tako da,te price oko Drafta...To je sve idi mi dodji mi...Lupam,dovedes nekog sutera kome treba 5 sezona da udje u stos,dovedes Pekovica koji se nece npr. navici na 15 minuta po mecu i to je to,propala sezona u najavi a mozda i dve.

A ono sto ste pricali o igracima koji pogadjaju preko 50% spolja...Aj posteno,pa koji igrac pogadja toliko u NBA? Pravih,rodjenih sutera kao Redzi Miler ili Stiv Ker je sve manje,licno ne verujem da Minesota na svoje ime,igre i geografski polozaj moze da dovede nekog igraca tog tipa.Mozda ako ih e.ere za medalju.....

Najnovije vesti iz Minesote:

Milicic says he wants to stay, if Wolves want to keep him
"I like it here," Darko said after the Timberwolves practiced Thursday. "There's nothing they've done to not make me stay here, but you never know. If these guys want me to stay, be on the same page for next year, why not stay here?"

Kurt Rambis said: "It's pretty easy then, isn't it? Especially since it's not my money."

Jefferson learns from absent Milicic
"He hit me with a Darko pass," Flynn said about one of Jefferson's three assists. "It's tough for everybody learning this system, knowing what you can and can't do. When Al sees Darko make a pass like that, he sees what's possible. It's definitely rubbing off."

Said Jefferson: "I see myself looking at passes now that I never would have looked at before. [Milicic] helps me open my eyes up to the game because he can pass, he can score, he does all the right things on offense. I see the things he does in games. Now, I think I'm a lot better making the right decisions."

Dakle, Darkov status se toliko promenio u samo mesec dana da je to neverovatno :) Višegodišnji košmar se preko noći pretvorio u bajku, samo neka potraje... Povreda je naravno došla u najgorem trenutku, ali je ovog puta bezazlenija nego ranije i neće biti faktor.

Dakle, Darkov status se toliko promenio u samo mesec dana da je to neverovatno :) Višegodišnji košmar se preko noći pretvorio u bajku, samo neka potraje... Povreda je naravno došla u najgorem trenutku, ali je ovog puta bezazlenija nego ranije i neće biti faktor.
Možda je i dobro što se povredio, jer možda zacementira mesto u postavi i bude glavni igrač kad trener uvidi koliko im znači, i da je Minesota druga ekipa bez njega ...

Daj Bože da bude u sjajnoj formi, i da malo pročisti glavu, jer sa njim u sjajnoj formi i Teom ako ovako nastavi, imamo realne šanse da pucamo na visoko ...

Sa Milicicem u formi i u reprezentaciji? Hajde,videcemo.....Meni vec ide ovaj scenario,Milicic kao i obicno,napaljen i samoziv,pravi gluposti,reprezentacija ispasta.Kraj.

Doduse,to je samo moj scenario.Prvo treba da dodje u reprezentaciju pa cemo videti.

Ako se Duda za*ebe pa mu dopusti da izigrava prvu zvezdu ekipe sigurno nećemo ponoviti uspeh sa prethodnog prvenstva Evrope. Mora pod hitno da ga prevaspita ili izbaci iz ekipe. A pošto je matori autoritet kontam da će da ga urazumi nekako ;)

Boga mi,Darko se primio....Videcemo koliko ce ga to drzati :p :p :p

No,ovo za Don Nelsona....1.333 pobeda? A koliko poraza,jos toliko :p :p :p Sad sam racunao,za taj broj pobeda je bilo potrebno voditi ekipe minimum 16 i po sezona,bez poraza....Dakle,Don Nelson je prvi trener sigurno vec 30 godina??????? Taj ce imati stvrnoo pun radni staz,i kod nas bi mogao u penziju uskoro :D

[size=+2]16p (8-17), 7sk (3of), 4as, 2uk, 1bl[/size]

šteta što njegovi drugari ne vole da igraju odbranu, ni 107 postignutih poena nije im dovoljno da pobede

P.S. Čestitke za rekord Don Nelsona - 1333 pobeda u NBA!

Vidim da se ,po forumima doduse, vodi veliki "rat" oko toga sta uraditi sledece sezone.
Vecina fanova Minesote je misljenja da bi Dzefersona trebalo trejdovati, i da se omoguci vise vremena za razvoj Lova i naravno Milicica.
Sasvim sam slicnog misljenja, jer.
Ako pogledate bilo koji mec Minesote veoma je uocljivo da Minesota bilo da je u igri Dzeferson, ili na klupi, to apsolutno ne odrazava na igru ekipe.Jasno je da kad Flin igra dobro, kad Love igra dobro, kad Milicic igra dobro Minesota igra neizvesne utakmice.
Kad je Dzeferson u igri, ili na klupi, svejedno je....Ono sto donese igrom u napadu(plasticnije receno guzenjem pod kosem), prospe "igrom " u odbrani.Takodje mislim da kad je u igri dosta usporava igru u napadu, cesto suvise dugo zadrzava loptu.Evidentno je veoma raznovrstan i efikasan u napadu, ali to nije dovoljno...
Kao krava koja daje 50 litara mleka pa sve to nogom prospe....

Ako se Duda za*ebe pa mu dopusti da izigrava prvu zvezdu ekipe sigurno nećemo ponoviti uspeh sa prethodnog prvenstva Evrope. Mora pod hitno da ga prevaspita ili izbaci iz ekipe. A pošto je matori autoritet kontam da će da ga urazumi nekako ;)
Bilo bi nepošteno i sa Darkove strane da glumi zvezdu među momcima koji su košarci vratili bar malo starog sjaja ... Ako očisti glavu (ne mora biti Hadži ko Tomašević :D), postane normalan, podredi se ekipi i postavi se kao deo ekipe kako na terenu tako i van terena, onda bi sa njim i Krletom trebali da imamo sjajan tandem ... Još Raduljica kao podrška, i ne bi smeli da imamo prevelikih problema pod košem ...

Zašto svi krećete od pretpostavke da bi Darko napravio probleme u reprezentaciji, kad dosad ni u jednom timu (naročito u reprezentaciji) nije dao povoda za takvo razmišljanje? On jeste bio najbolji igrač u Mokinom timu, ali taj tim je bio sasvim OK po pitanju ljudskih odnosa (daleko bolji od Željkovog), pri tome Miličić ni u jednom trenutku nije silovao loptu i igrao sebično?

Izgleda samo za Darka važi pravilo "kriv dok se ne dokaže suprotno"? Ako igra već 8 godina i nikad se nije posvađao/pobio sa saigračem, zašto to očekujete u budućnosti?

Zašto svi krećete od pretpostavke da bi Darko napravio probleme u reprezentaciji
Zato što odaje utisak bahatog i prepotentnog igrača, koji ne deluje kao neko ko bi se uklopio u ovu atmosferu koju je Duda napravio ...

Izgleda samo za Darka važi pravilo "kriv dok se ne dokaže suprotno"? Ako igra već 8 godina i nikad se nije posvađao/pobio sa saigračem, zašto to očekujete u budućnosti?
Ne važi naravno samo za njega, važi za Jarića, i Radmanovića i ostale takvog tipa ...

Jel ga lično poznaješ? Ako nisi pričao s njim daj YouTube link gde se tako ponaša prema saigračima/treneru? Ili je opet psovanje sudija razlog?

Jarić i Radmanović imaju prošlost narušavanja timske atmosfere, Darko nema. Igrao je u toliko timova dosad (uključujući Hemofarm i reprezentaciju), svuda su ga saigrači cenili

Poslednja izmena:
Zato što odaje utisak bahatog i prepotentnog igrača, koji ne deluje kao neko ko bi se uklopio u ovu atmosferu koju je Duda napravio ...

Ne važi naravno samo za njega, važi za Jarića, i Radmanovića i ostale takvog tipa ...

Meni je UVEK mnogo bahatije delovao Zeljko Obradovic, sto se posle debakla u Bg i ispostavilo kao potpuno tacno.
On je JEDINI od svih njih koji je govorio o tome kako Milicic kvari atmosferu isl.I sklon sam da mnogo vise verujem svom zdravom razumu, a ne Obradovicu.
Ustvari.......Ovde se po pitanju ponasanja mnogo toga ruznog govorilo o Gurovicu.
Svi naravno zaboravljaju Gurovicevu raspravu na terenu sa Ivkovicem , za vreme meca C.Zvezda -Dinamo, u kojem je taj "fini" i "dobri" Ivkovic pokazao svoje pravo lice, jednog ortodoksnog seljacine(seljacina je moralna odrednica, ne geografska), za koga je Gurovic, a posebno Milicic olicenje etike i moralnosti(ovim nimalo ne zelim da branim postupke Gurovica, na bilo koji nacin, nego ih samo uporedjujem).
A ako jos ne verujete, mogli bi da pitate nekoliko igraca koje je Ivkovic trenirao u svojoj karijeri(ja sam uzivo gledao mali milion puta njegove "moralne" predstave u Vojvodini , dok ju je trenurao)

Ili bi mozda u isti kos stavio i Stojakovica?
I on je svakako bio glavni remetilacki faktor u nasoj reprezentaciji jer eto , za vreme Olimpijade2000. je tako dobro nosio peskire posle treninga ekipi, a kasnije kad je Obradovic zeleo da nastavi da silji ku.r.ac na njemu, to odbio?

Zašto svi krećete od pretpostavke da bi Darko napravio probleme u reprezentaciji, kad dosad ni u jednom timu (naročito u reprezentaciji) nije dao povoda za takvo razmišljanje? On jeste bio najbolji igrač u Mokinom timu, ali taj tim je bio sasvim OK po pitanju ljudskih odnosa (daleko bolji od Željkovog), pri tome Miličić ni u jednom trenutku nije silovao loptu i igrao sebično?

nije silovao protiv Rusa u prvom mecu?
znas oni poluhorozi koji su za pola metra masili obruc?

ali ne bi uopste uzimao u obzir Milicicevu igru dok je bio ovan predvodnik muskitosa, to je bila smesna sarlatanska ekipa, indijanisalo se naveliko, nesto kao Minesota

olicenje kulture
sklon sam da poverujem zdravom razumu da Duda koji nije pljuvao sudije niti mlatio bolje igrace od sebe, bio izazvan od strane ove konjine

Nema potrebe da gledam te klipove, jer sam tvoj komentar govori o tome koliko si pristrasan.
Ja sam JASNO naveo da NE BRANIM istupe Gurovica, ali ti tvrdim da je Ivkovic toliko gori, kao sto Gurovic ne moze biti NIKADA.
A to sam cuo svojim sopstvenim usima, gledajuci neke njegove treninge.
Takodje sam sasvim slucajno(ovo je iz druge ruke) od drugara cuo o nacinu na koji se vodila ta rasprava Gurovic-Ivkovic, i to od decka kome je Ivkovic do tada BIO idol.
Bio izazvan?
Pa da nisu na istom nivou, nego da je Gurovic seljacina, a Ivkovic kako se predstavlja Devica Marija, kako je onda moguce da ga izazove?
Gurovic je na tom mecu bio igrac na terenu, a on trener na klupi.
Sta ima trener protivnicke ekipe da se svadja sa protivnickim igracem?
Ne, oni se od iste "fele", ali je i to mnogo porazavajuce za nekoga ko navodno treba da obrazuje mladu generaciju.

Jel ga lično poznaješ? Ako nisi pričao s njim daj YouTube link gde se tako ponaša prema saigračima/treneru? Ili je opet psovanje sudija razlog?

Jarić i Radmanović imaju prošlost narušavanja timske atmosfere, Darko nema. Igrao je u toliko timova dosad (uključujući Hemofarm i reprezentaciju), svuda su ga saigrači cenili

Ne razumeš na šta je on mislio. Ne mora on da se svađa na terenu ili da napada saigrače ili protivnike da bi kvario atmosferu. Jarić i Rakočević su zajedno a i svaki ponaosob kvarili odnose u ekipi kad god bi igrali. Jare je dolazio na pripreme 3-4 nedelje posle svih, svojim Bently-em. Rakoč je svesno ili nesvesno težio da bude nosilac igre i glavni šuter u ekipi. Tako se i Darko nametnuo u doduše indijanskoj repki (tadašnjoj). Čuo sam od jednog košarkaša da van terena NIKO nije smeo popreko da pogleda MIličića, da je imao običaj da sedne za sto i otme hranu koju je neki saigrač jeo i pojede je i slične bahatosti. Taj drug ga inače obožava i to je pričao kao zanimljivost a ne kao kritiku :dontunderstand: :roll:

Back