Milicic - Od talenta veka do propaliteta

U nekoj boljoj ekipi bi se jos bolje uklopio, sa ovakvom minutazom(imas primer iz Orlanda gde je igrao do trejda).
U indijanskoj ekipi ne moze da dodje u pravoj meri do izrazaja.
Na svakoj utakmici koju sam gledao, ber deset odlicnih povratnih pasova je dao iz reketa, ali sta to vredi kada u Minesoti ne moze niko da ubaci nista.

Na primer kako se uklopio u Detroitu i New York-u? Živi bili pa videli! I ne znam kog đavola spominješ te povratne pasove? Kao da je to neka umetnost, to je pre svega način da se izvuče iz situacije da bude izblokiran ili izguran.

Na primer kako se uklopio u Detroitu i New York-u? Živi bili pa videli! I ne znam kog đavola spominješ te povratne pasove? Kao da je to neka umetnost, to je pre svega način da se izvuče iz situacije da bude izblokiran ili izguran.

Pa ako nije,zasto taj povratni pas nema Maric, Pekovic?
Zasto , po MOM misljenju(koje ti naravno ne uvazavas) od nasih centara jedino Divac imao bolji pregled igre, i pravovremeni pas?
I naravno da povratni pas NIJE ono sto si ti naveo, nego je nesto sasvim drugo, ali ne mogu ja i to da ti crtam.
Ja sam naveo Orlando zato sto je tamo IGRAO.Zato sto je u vreme kada je igrao Orlando bio bolja ekipa nego sto je danas Njujork a kamoli Mineosta.
A Detroit?
Stalno pricas istu, mogu slobodno reci sasvim nebuloznu pricu.
On je dosao u Detroit sampionski tim.
A ako bilo sta znas, ne o kosarci, nego o sportu uopste, onda treba da znas da sampionsku ekipu ne menjas.

Pa ako nije,zasto taj povratni pas nema Maric, Pekovic?
Zasto , po MOM misljenju(koje ti naravno ne uvazavas) od nasih centara jedino Divac imao bolji pregled igre, i pravovremeni pas?
I naravno da povratni pas NIJE ono sto si ti naveo, nego je nesto sasvim drugo, ali ne mogu ja i to da ti crtam.
Ja sam naveo Orlando zato sto je tamo IGRAO.Zato sto je u vreme kada je igrao Orlando bio bolja ekipa nego sto je danas Njujork a kamoli Mineosta.
A Detroit?
Stalno pricas istu, mogu slobodno reci sasvim nebuloznu pricu.
On je dosao u Detroit sampionski tim.
A ako bilo sta znas, ne o kosarci, nego o sportu uopste, onda treba da znas da sampionsku ekipu ne menjas.

Zato što nemaju potrebu najčešće da vraćaju loptu. Ili će biti koš ili faul. Takav im je stil igre. Ne moraš ništa da crtaš, dobro znam iz prakse šta je povratni pas. Ako sam dovoljno dominantan u nekoj situaciji nemam razloga da vraćam loptu spolja. To sledi ako me udvoje itd... Odigrao je u Orlandu, ali to opet nije na nivou o kojem ti pričaš. 7,6 do 8 poena za 20-25 minuta u igri? To nije briljantan učinak dostojan drugog pika.
Što se tiče Detroita, jasno je da su igrači iz šampionske ekipe bili BOLJI, KVALITETNIJI od Darka te zato nije puno ulazio u igru.

Preteruješ Kosta u vezi sa Miličićem, ispada da je on klasa Divca, i da zna više od Šeka ... Dejan Tomašević je npr. daleko bolji i dosta više zna od Miličića ... Darko jeste bio veliki talenat, ali to ne znači da sve zna o košarci ...

Što se tiče šampionske ekipe, Dule je menja svake godine a rezultati su tu ... Čak i bolji :D ...

A ti ne preteruješ?
Uporedi karijere, učinak, ponašanje i kvalitete Tomaševića i Miličića pa onda reci da je preterivanje ako neko kaže da je Tomašević bolji ... Sa jedne strane imamo centra koji je 2x svetski prvak, 3x evropski, koji je bio dominantan centar početkom decenije u Evroligi, koji je bio jedan od oslonaca naše repke i koji je pred kraj karijere dosta pomogao PAO-u da bude prvak Evrope ...

Miscellaneous
won the 2007 Euroleague with Panathinaikos Athens...won the 2003 ULEB Cup with Valencia BC…named the 2000-01 Euroleague MVP…named to the 2001-02 All-Euroleague First Team…named the 2000-01 Euroleague Week-2 and 4 MVP:..named the 2003 ULEB Cup Finals MVP…won the 1992-93 and 1993-94 Yugoslav National Championship with BC Red Star Belgrade...won the 1995-96 and 1996-97 Yugoslav National Championaship with BC Partizan Belgrade...won the 1999-00 and 2000-01 Yugoslavian National Championship with KK Buducnost Podgorica... won the 2001-02 Spanish National Championship with Taugres Saski Baskonia Vitoria…won the 2005-06 Greek National Championship with Panathinaikos Athens…won the 1999 Yugoslavian National Cup with BC Partizan Belgrade...won the 2001 Yugoslav National Cup with KK Buducnost Podgorica… won the 2002 Spanish National Cup (King's Cup) with Taugres Saski Baskonia Vitoria…won the 2006 and 2007 Greek National Cup with Panathinaikos Athens…named the 1998 Yugoslav League MVP...named to the 1998 Yugoslav League 1st Team...played the 1999 and 2000 Yugoslav All Star Game...led the 1997-98 Euroleague in rebounds (9.6 rpg.)…led the 1999-00 Euroleague in field goal percentage (63.0 %)…member of the Yugoslav National Team...won the gold medal at the 1995, 1997 and 2001 European Championship...won the bronze medal at the 1999 European Championship…won the gold medal at the 1998 and 2002 World Championship…won the silver medal at the 1996 Olympic Games…played at the 2000 and 2004 Olympic Games…played at the 2005 European Championship.

Stvarno ne znam po kom osnovu je Darko bolji i više zna o košarci od Dejana Tomaševića ...

Evo i jedan prikladan video -

Ma daj uozbilji se, Dejan Tomašević je košarkaš otprilike koliko je to Denis Rodman. Koristan sigurno, ali pričati o nekom veličanstvenom košarkaškom umeću?!? Osvojio jeste dosta ali u svim tim titulama bio je pomagač - vredna radilica pod košem. Treneri znaju da cene takve igrače, sa razlogom. Ali on 2 finte u životu nije naučio.

P.S. Evo pogledah i taj highlights video, na kome je pogođeno slobodno bacanje, par ispodprosečnih asistencija i gomila zicera kada su ga saigrači ostavljali samog pod košem (dvaput je zakucao, wow!). Darko je imao daleko bolje poteze na prošloj utakmici.

Ma daj uozbilji se, Dejan Tomašević je košarkaš otprilike koliko je to Denis Rodman. Koristan sigurno, ali pričati o nekom veličanstvenom košarkaškom umeću?!? Osvojio jeste dosta ali u svim tim titulama bio je pomagač - vredna radilica pod košem. Treneri znaju da cene takve igrače, sa razlogom. Ali on 2 finte u životu nije naučio.
Nije veličanstven kao Divac, ali daleko bolji i korisniji od Miličića ... Ako treneri cene takve košarkaše i to sa razlogom kako si naglasio, onda je to sigurno pokazatelj kvaliteta ... Imao je on daleko više od dve finte i daleko bolje razume košarku od Miličića ... On je kao klinac upao u onu super jaku repku i od tada ima jako značajnu ulogu ...

P.S. Evo pogledah i taj highlights video, na kome je pogođeno slobodno bacanje, par ispodprosečnih asistencija i gomila zicera kada su ga saigrači ostavljali samog pod košem (dvaput je zakucao, wow!). Darko je imao daleko bolje poteze na prošloj utakmici.
To su mu uglavnom potezi iz PAO-a pre kraj karijere, najbolji je bio tamo početkom decenije u Budućnosti i u repki ... Toga nažalost nema puno na netu ... Ne gledam puno NBA, i ne znam kako igra MIličić sada, ali i sam znaš da Tomašević nikad nije bio igrač "za publiku", sa atraktivnim zakucavanjima (kao ni Bodirgoa uostalom), tako da nema potrebe porediti atraktivnije poteze ... Ima i Veseli bolje poteze od Bodiroge, ali zna se ko je daleko korisniji ekipi ... Takva je situacija i u poređenju Tomašević vs Miličić, Darko je atraktivniji igrač, ali Tomašević je daleko korisniji ...

Nije moja poenta da Miličić nema pojma o košarci, nego da preterujete davajući mu nerealne epitete, i čitajući to ispada da je Darko jedan od najboljih centara ikada, jer malo koji je znao sve o košarci ...

Što se mene tiče nek nastavi ovako do kraja karijere i nek bude još bolji, jer meni je repka na prvom mestu a ovakav Miličić sa hladnom glavom može dosta da koristi ... Nek bude koristan kao i Tomašević i ja ću biti prezadovoljan, ne mora ništa bolje ...

Ali opet, tek kad konstantno bude pokazivao ovakve partije, tek onda će moći da se priča o vrhunskom igraču i iskorišćenom talentu, ovako je i dalje mačka u džaku i to veličanje njegovog lika i dela nema puno osnova ...

Postoji velika razlika između atraktivnih poteza i elementarne košarkaške tehnike. Niko od Dejana nije očekivao 360 kucanje, ali sem osećaja za skok (pogotovo ofanzivni), par prinaučenih kretnji koji se broje na prste jedne ruke i mnogo truda i angažovanja, nije imao ništa. To što se na onom klipu vidi, to je sve što je mogao da ponudi.

Dejan Tomašević, Milojević, Vesa Petrović, Rodman - sve su to igrači koji su priučeni za košarku, sa jadnim košarkaškim umećem. Sve ih mnogo cenim, ali su karijere izgradili na drugim kvalitetima, upotrebljivim za timsku košarku.

edit: Pa ko ovde veliča Darka? Ovde je potpuno suprotna situacija, svi umanjuju njegove dobre partije samo ja i Kosta pokušavamo da realno sagledamo njegove mogućnosti gledajući Darkove utakmice. A ako i sam pogledaš nekoliko, možda nam se pridružiš.

Poslednja izmena:
Postoji velika razlika između atraktivnih poteza i elementarne košarkaške tehnike. Niko od Dejana nije očekivao 360 kucanje, ali sem osećaja za skok (pogotovo ofanzivni), par prinaučenih kretnji koji se broje na prste jedne ruke i mnogo truda i angažovanja, nije imao ništa. To što se na onom klipu vidi, to je sve što je mogao da ponudi.
A šta Miličić onda ima ako Tomašević ima par prinaučenih kretnji? Kakve su to vanserijske kretnje Miličića koje Tomašević nije u stanju da nauči i izvede? Ili je Miličić nekakav inovator pa on ne mora da uči kretnje nego kao svaki genije izmišlja nove ...

edit: Pa ko ovde veliča Darka? Ovde je potpuno suprotna situacija, svi umanjuju njegove dobre partije samo ja i Kosta pokušavamo da realno sagledamo njegove mogućnosti gledajući Darkove utakmice. A ako i sam pogledaš nekoliko, možda nam se pridružiš.
Pa o tebi i Kosti i pričam, jer Darko baš i nije omiljen ovde :D ... Nemam ja ništa protiv da ga veličate kad zasluži, ali dobrano preterujete u nekim stvarima ...

Ja bih isto kao i vi voleo da Darko razbija i da bude dominantan centar u repki, da bude normalan u vugla, i ako bude bio odličan na SP (ako ode naravno) ja ću ga prvi pohvaliti ...

Ali nerealno je porediti njegovo znanje sa igračima koji su ostavili daleko veći trag u košarci, koji imaju toliko trofeja u kojima imaju veliki udeo i koji su daleko više odličnih utakmica odigrali nego Darko (u ovom slučaju Tomašević) ... Malo je subjektivno, bar u ovom trenutku dok je Darko i dalje niko i ništa u svetu košarke s obzirom na reputaciju i talenat ...

Pa pogledaj koju utakmicu pa sam ukapiraj, fascinira me kako oni koji najmanje gledaju Darkove utakmice imaju najviše da kažu o njemu? Čekaj, jel ti stvarno misliš da je on bio drugi na draftu ispred Vejda, Boša i Karmela zato što je bio visok?!? Ili je imao lepe brkčiće pa je Dumars rekao "mani Karmela i Vejda, ovog hoću!" Ili se sada Rembis svim snagama upinje da ga zadrži u timu dogodine zato što mu lepo stoji Minesotin dres?

Što se Tomaševića tiče, Darko je za njega Hakeem lično. Idi na ATDHE.net, Minesota ima još 7 utakmica do kraja - prva je sutra u ovo vreme. Pa ćemo lepo da se ispričamo posle. Mi za razliku od drugih znamo i da iskritikujemo i da pohvalimo, bilo bi lepo kad bi svi bili sposobni za isto.

Poslednja izmena:
Pa pogledaj koju utakmicu pa sam ukapiraj, fascinira me kako oni koji najmanje gledaju Darkove utakmice imaju najviše da kažu o njemu?
Ja ne govorim o njegovoj igri i nastupima jer ne pratim, nego govorim generalno o njemu i njegovom dosadašnjem učinku u karijeri, a za to ne treba puno gledati utakmice ...

Čekaj, jel ti stvarno misliš da je on bio drugi na draftu ispred Vejda, Boša i Karmela zato što je bio visok?!? Ili je imao lepe brkčiće pa je Dumars rekao "mani Karmela i Vejda, ovog hoću!" Ili se sada Rembis svim snagama upinje da ga zadrži u timu dogodine zato što mu lepo stoji Minesotin dres?
Pa baš zato je i nerealno pričati o njemu kao o nekakvom vanserijskom igraču koji sve zna o košarci, jer kao drugi pik on je uradio apsolutno ništa u karijeri ... Naravno da nije izabran na lepe oči, ja sam i nekoliko puta napisao da je on ogroman talenat, ali to nema veze sa njegovim sadašnjim znanjem o košarci i generalnom utisku koji on odaje, a to je jedno veliko ništa naspram očekivanja kakva su bila za njega ...

Što se Tomaševića tiče, Darko je za njega Hakeem lično. Idi na ATDHE.net, Minesota ima još 7 utakmica do kraja - prva je sutra u ovo vreme. Pa ćemo lepo da se ispričamo posle. Mi za razliku od drugih znamo i da iskritikujemo i da pohvalimo, bilo bi lepo kad bi svi bili sposobni za isto.
I Saviola je Maradona za Gerda Milera po talentu.

Sutra u ovo vreme sam u kafani, ali pogledaću neku tekmu Minesote sigurno, čisto da uživo vidim to čudo od igrača, jer do sad sam samo čitao izveštaje i poneki highlights kad crni ovde ostavi ... Ili ti u ovom slučaju ...

Dejan Tomašević, Milojević, Vesa Petrović, Rodman - sve su to igrači koji su priučeni za košarku, sa jadnim košarkaškim umećem. Sve ih mnogo cenim, ali su karijere izgradili na drugim kvalitetima, upotrebljivim za timsku košarku.

Da li si ti svestan da je na ovom priloženom videu 90% Darkovog umeća bilo da šutne levi poluhorog ili da skoči i skine loptu? Kakav biser je ubacivao njegove blokove u ovu kompilaciju? :mrgreen: Stvarno mi nije jasno šta je tu posebno i vanserijski? To su stvari koje svaki prosečan centar nauči pre 18. godine. Jedina razlika je u tome što je Darko imao fizikalije da stigne do NBA i ništa drugo... Bio je jedini 17-togodišnjak visok 214 a da je pritom bio fizički veoma jak.

Ja sam pricao o tome da Milicic SVE ZNA, i da je jedino ostalo da to svoje kosarkasko znanje unapredjuje.

Pa dobro,covece,dokle? Milicic sve zna,super,i ja sam atomski fizicar onda....Cudo jedno kako igrac koji sve zna ne igra nigde godinama...Sta,cuvaju ga kad svi aduti nestanu?

On IMA materijala da postane igrac bez IJEDNE mane, ako svoja kosarkaska znanja dovoljno unapredi.

Ista prica,valjda ide ono,ako ovo ponovim 1.000.000 puta mozda i poveruju da je istina.Bez ijedne mane? Pa to nije bio ni jedan jedini centar,a kamoli Darence!

A za to unapredjenje mu treba samo da igra, jer on nema vise sta da nauci.
Sto se tice autoriteta, ni tu nisi u pravu.

NEMA STA DA NAUCI???? Sjajno,pa ja ne mogu da verujem,a ocekujem neke argumente...Nema sta da nauci? Pa decko je Majkl Dzordan i medzik Dzonson zajedno....Kako samo to NIKO nije primetio?

U nekoj boljoj ekipi bi se jos bolje uklopio, sa ovakvom minutazom(imas primer iz Orlanda gde je igrao do trejda).

Vec je igrao u boljim ekipama....Svaka je bila bolja od ove sada.I nemoj reci da nije,samo treba pogledati rezultate i poziciju na kraju godine i doalzimo do toga da je svaak ekipa bila bolja od ove sada.Zapravo,Darko je sada na izlaznoj stanici - ispod ovoga je jos samo Nju Dzersi,koji ga je,uzgred,ako se dobro secam,trazio na pola sezone :p :p :p

Ma daj uozbilji se, Dejan Tomašević je košarkaš otprilike koliko je to Denis Rodman.

Daj Boze da Darko Milicic,Srbin do koske,postane igrac poput Dejana Tomasevica i Denisa Rodmana...Neznalica koja je u stanju da pokupi po 15 lopti pod kosem i da nekoliko poena..Ja ne mogu da verujem! Pa ja sam ziveo za te meceve Cikga,Denis Rodman,koji uopste nije bio zainteresovan za kos je davao po 7,8 poena po mecu,koliko Darko daje samo kada mu je vece,eeeeeej.....A da,pogledajte titule i PROSEKE poena i skokova Denisa Drodmana i Darka Milicica...Ako Darko IKAD bude iamo brojke makar u jednoj sezoni kao Denis Rodman,mozemo da pricamo o jednoj uspesnoj sezoni....Dajte ljudi,pazite kad pravite poredjenja....

Pa dooooookleeeeeeeeeeeee.......Sad si u pricu ubacio u Vesu Pertovica,koji je za Darka Milicica POJAM.Ma neka Darko igra sa jednim potezom,i neka uradi samo ono sto je u karijeri i za klub uradio Vesa....I dovoljno je....Sta,trazim previse?

Da,stvarno,ko ga velica?Niko ovde ne kaze da je on igrac bez mane i tome slicno.....Realno sagledavanje?To je tesko reci,jer ako Milicic moze da se poredi sa nekim od centara koje sam ranije pomenuo...E ebi ga onda....

Čekaj, jel ti stvarno misliš da je on bio drugi na draftu ispred Vejda, Boša i Karmela zato što je bio visok?!? Ili je imao lepe brkčiće pa je Dumars rekao "mani Karmela i Vejda, ovog hoću!" Ili se sada Rembis svim snagama upinje da ga zadrži u timu dogodine zato što mu lepo stoji Minesotin dres?

Jesino sto mogu da se slzoim jeste da on nije birao da bude drugi pik na draftu,to stoji.Ali,odabrali su te jer su verovali u tebe i tvoje kosarkaske mogucnosti. E sad,doalzimo do toga ZASTO su se razocarali i zasto su ga pustili tek tako da ode,bukvalno su ga se resili.Zasto????Sigurno nije zato sto su bili zadovoljni sa njim.I pri tome,ne mislim samo an Detroit.

A to sto se rembis trudi da ga zadrzi.....Iskreno,a kog centra da dovuces u Minesotu,realno,krs ekipu?Ko ce da pristane?

Što se Tomaševića tiče, Darko je za njega Hakeem lično.

E ebi ga sad.....I za Bodirogu su pricali,spor,nikakav,a onda dosli Ameri i Bodi Bond im proda gomilu sporih evropskih fora sa basketa i ovi polete po burek....Daleko da je on mogao da igra u NBA,zbog nacian igre,ali da je bio losiji igrac...>tesko...

Isto vazi i za TOmasevica - U NBA sigurno nije mogao,ali isto tako,daj Milicica negde u Evvropu i da vidis sa drugim sistemom igre kako bi ga TOmasevic stavio u mali dzep...A znajuci kako igra i kako se ponasa Tomasevic,Milicic bi prvu cetvrtinu zavrsio sa dve tehnicke,tako da nekog ozbiljnijeg duela ne bi ni bilo :p

Isto vazi i za TOmasevica - U NBA sigurno nije mogao,ali isto tako,daj Milicica negde u Evvropu i da vidis sa drugim sistemom igre kako bi ga TOmasevic stavio u mali dzep...A znajuci kako igra i kako se ponasa Tomasevic,Milicic bi prvu cetvrtinu zavrsio sa dve tehnicke,tako da nekog ozbiljnijeg duela ne bi ni bilo :p
Možda bi i mogao Tomašević u NBA, nikad nećemo saznati ...

Evo kako im prodaje jednu prinaučenu foru -

Da li si ti svestan da je na ovom priloženom videu 90% Darkovog umeća bilo da šutne levi poluhorog ili da skoči i skine loptu? Kakav biser je ubacivao njegove blokove u ovu kompilaciju?

pa nije to highlights karijere, ovo je samo jedna utakmica :)

Rodman je koševe davao upravo iz svoje jedine vanserijske sposobnosti - ofanzivnih skokova (iz odbojke). Jel on nekad predriblao nekog, odigrao leđima protiv čuvara i slično? Vesu nemojte da upoređujete sa centrima od 2.15 po znanju već sa bekovima. Nema veze, slažemo se da se ne slažemo.

Jel ovo bek ili centar:

gledaj tekmu, Darko ih razbija - 10 poena za 13 minuta

edit: kakav maler, dobio je jak udarac u vilicu od MekGloara (jedini način da ga zaustavi) i morao u svlačionicu na pregled. U trenutku izlaska je imao 10 poena (5-8 za 2), 3 blokade, po skok, asistenciju i ukradenu, sve za ravno 13 minuta! Minesota je do tog trenutka vodila a na kraju poluvremena gubi 9 razlike. Komentatori samo o njemu pričaju ;)

Poslednja izmena:
Gledao sam sinoc utakmicu, i sad posto sam ih odgledao desetak mogu na neki nacin da zaokruzim vidjeno.
Milicic ce verovatno(na moju zalost) ostati u Minesoti.
Odnos publike prema njemu, trenera, igraca koji sve cesce loptu daju njemu, mi govori da ce Minesota Milicicu dati ponudu daleko iznad bilo kakve moguce ponude u Evropi, te je Milicic nece ni moci odbiti.
Za vreme sinocnih 13 minuta koje je proveo u igi Vejd je bio na 4 poena(tako ga je zakucao u jednom ulazu da mu nije ni palo na pamet da ulazi pod kos).Cim je Milicic izasao, kao da se odbrana Minesote raspala.Vejd je za kratko vreme(neka tri minuta cini mi se) dao 12 poena od toga 10 iz cistog ulaza.U drugom poluvremenu je takodje radio sta hoce, niko nije ni pokusao da ga zaustavi.
Dalje......Napadacki je Milicic jos uvek dosta oslonjen na levi poluhorog, ali ja licno mislim iz razloga sto je najsigurniji u njega.Tkaodje, ono kako ga Milicic izvodi je prakticno neodbranjivo, i da li ce biti kos ili ne uopste ne zavisi od odbrane, nego od samog Milicica.
Lopta u napadu skoro uvek krece od njega, i skoro svaki napad pocinje dodavanjem lopte njemu, koju on kasnije distribuira saigracima(izuzetak je kada na drugoj strani Lowe ili Dzeferson igraju dva na dva, ili kada neko krene u solo akciju).Primecujem takodje(vi cete naravno to opet pripisati mojoj neobjektivnosti) da u velikoj vecini slucajeva Milicicev povratni pas uvek gadja NAJBOLJE postavljenog saigraca, te da se akcije Minesote veoma cesto zavrsavaju posle tog pasa, ili eventualno jos jednog.
Ima takodje veoma dobre kretnje u napadu, oslobadjanja strane, zagradjivanja igraca, otvaranja iz bloka.
O odbrani ne treba ni da pricam jer je igra perfektno, bar za Minesotu.
Jos uvek ima problem zato sto se u NBA nekim igracima tolerise mnogo vise nego drugima, te mu jos uvek sviraju takve gluposti koje ne bi ni pomislili da sviraju nekim drugim centrima.Ali je to problem igara, konstantnosti, imena, i ako bude imao dobru minutazu i to ce se promeniti.

Veoma je primetno da komentatori na utakmicama prakticno samo o njemu pricaju, i to uglavnom veoma afirmativno.
Jos bih nesto rekao , za Pavlovica.
Jeste da nije tema , ali je odlicna paradigma bas Milicicevoj prici.
Igrac koji je u Klivlendu u finalnoj seriji plejofa imao prosek preko 20 minuta u igri, ne igra u Minesoti.
Taman da vi "poznavaoci" kazete kako ne zna nista i kako je los igrac.
Nazalost, i tada bi pogresno procenili.
Vidi se da je zeljan igre, da grize na mecevima, da ponekad namerno siluje loptu jer ima malu minutazu.
Ali je takodje veoma primetno da igra kosarku, da je skolovan igrac, i da mu samo fali konstantnosti u igri.
Cak bih rekao da od kada je Milicic poceo da dobija veliku minutazu, i od kada lopta sve cesce ide na njega, da i Pavlovic igra vise, sto je takodje zasluga Milicicevog pregleda igre i dobrih i upotrebljivih pasova saigracima.

Poslednja izmena:
Pavlović je prosečan NBA bek, ništa spektakularno. Prosečan šut, prosečan pas, prosečna brzina i skočnost, prosečna odbrana. Ne treba očekivati da daje 20 poena po utakmici sigurno.
Darku svaka čast, ipak je teško zalepiti čoveka visokog 193 koji ide na ulaz :D Što se tiče ostalog, baš bih voleo da ostane u NBA da vidim koliki mu je realni domet. Kada počnu ozbiljno da ga shvataju biće to sasvim druga priča. Ne zaboravi da na nekim utakmicama Howard bukvalno nije mogao da digne loptu od udvajanja i hackovanja...

Back