Pravoslavna Crkva uči da sva ova „doslovna“ shvatanja promašuju suštinu:
Hristos nije politički Mesija, već Večni Car koji vlada u srcima i u Crkvi.
„Hiljadu godina“ nije vreme — to je simbol punine: vreme Duha Svetoga, koje traje do kraja sveta.
„Carstvo Božje je unutra u vama.“ (Lk 17,21)
Pa ako je tako, cemu onda uopste pominjanje 1000 god u Bibliji i to vise puta?
Pa i ovako je jasno svima da je Duh sveti celo vreme tu to niko ne spori?
Ocigledno ste nesto omasili?
Istina je ta da ce prilikom Hristovog drugog dolaska svi verujuci koji su ikada ziveli, vaskrsnuti i otici u svojim telima na nebo.
Na mesto gde zivi Bog.
Tamo ce biti 1000 god, i posle toga ce doci sa nebeskim Jerusalimom da nastane zemlju:
1. Solunjanima 4,16 Jer će sam Gospod sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i
mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
1. Solunjanima 4,17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima
bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo zauvek biti s Gospodom.
I sam Bog ce tada nastaniti ovu zemlju, a njegovo glavno stanoviste ce tada biti nebeski Jerusalim i ova zemlja.
Otkrivenje 21,2 I ja Jovan
vidjeh grad sveti, Jerusalim nov, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevjesta ukrašena mužu svojemu.
Otkrivenje 21,3 I čuh glas veliki s neba gdje govori:
evo stana Božijeg među ljudima, i
življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Biblija opisuje
drugo vaskrsenje posle tih
1000 god.
Gde ce svi ljudi koji su ikada zivelu vaskrsnuti da cuju i vide presudu i zauzmu stav.
A oni tada odlucuju da napadnu Jerusalim i pobiju verbe.
Tada u samo odbrani vernih, bivaju zauvek unisteni.
POGLEDAJMO:
Otkrivenje 20,5 A ostali mrtvaci ne
oživlješe, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenije.
Otkrivenje 20,4 I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju, koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj, i ne primiše žiga na čelima svojima i ruci svojoj; i
oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina.
Otkrivenje 20,6 Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i
carovaće s njim hiljadu godina.
Vaskrsli iz drugog vaskrsenja posle 1000 god krecu da uniste grad:
Otkrivenje 20,9 I iziđoše na širinu zemlje, i
opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.