Microsoft

pa to si mogao i sa tabletom..koji ce ti kompjuter..tvoj mobilni radi sve ovo.
Misliš? A da mi objasniš kako to ovaj moj mobilni to radi:

nokia-6070.jpg

Ne vrti 'neophodne i revolucinarne' servise kada ga ne koristim! :super:
Moja Nokija i današnji mobilni uređaji, kao W98 i Win10! Nešto radi samo ono za što ga trebam i kada ga trebam, a nešto radi stalno, za ko zna sve koga i šta! :zcepanje: :zcepanje:
Pa kaže: Vidiš, iako postoje fensi-šmensi mobilni uređaji koji ti mere i potrošene kalorije, ja ipak NISAM morao da kupim NOVI uređaj za ono za što mi treba mobilni! Još uvek me može da služi i prastara kanta iz prošlog veka! Povuci paralelu sa majmunskim Majkrosoft poluproizvodima! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

:mazipsa: da, ali to kazi Apple korisnicima.
Ова прича је била историјски осврт на Мајкрософт и покушај дела корисника да се ослободе од Мајкрософтових производа..
Кад је у питању Aple никад није имао монопол на тржишту рачунара при чему је дуго година склапао "сопствену" конфигурацију...

Ова прича је била историјски осврт на Мајкрософт и покушај дела корисника да се ослободе од Мајкрософтових производа..
Кад је у питању Aple никад није имао монопол на тржишту рачунара при чему је дуго година склапао "сопствену" конфигурацију...
Stvari se menjaju...ako se ne bunis onda i na kraju nestaneš.
A to što radi Apple je cool? :think:
Pa gori su od MS-a 10x.

Tako je bilo i kod mene pre 20-ak dana.samo sam kliknuo na "Remaind me" i vise se nije pojavljivalo.Cak sa imao i neke apdejte posle.
bio je poslednji update pre 2..3 nedelje
tad se i meni desilo prvo obavestenje pre tog updatea, pa posle drugo obavestenje skoro ..nekih dve .. tri nedelje kasnije..doduse mislim da imas opciju da ti vise ne skrece paznju.

Stvari se menjaju...ako se ne bunis onda i na kraju nestaneš.
A to što radi Apple je cool? :think:
Pa gori su od MS-a 10x.
Zato je theBill Gejts najbogatiji amer, a ne vlasnik Applea! A zamisli tek da se Windblowsi NISU MASOVNO ilegalno instalirali! Ili bi Gejts postao još mnogo puta bogatiji, ili bi uz dosadašnje cene M$-proizvoda Linux prepishao Majkrosoft?

Nećemo preterivati! Vojina Galaksija je znala kucati tekst, pisati Basic i ASSEMBLER programe sa 8 KILOBAJTA ROM-a i 2 KILOBAJTA memorije! :super:
Bas me interesuje kakvi su to programi bili kad su imali dva kb memorije. :lol:
Verovatno:

a=5
b=6
c=a+b;
return c;

:lol:

Stvarno, sta ste vi radili sa tim krbuljama? Msm evo ja imam dos 6.22 i sta da radim sa ovim? Osim nekog visual basica, nemam predstavu sta bi radio u njemu?

Bas me interesuje kakvi su to programi bili kad su imali dva kb memorije. :lol:
Verovatno:

a=5
b=6
c=a+b;
return c;

:lol:

Stvarno, sta ste vi radili sa tim krbuljama? Msm evo ja imam dos 6.22 i sta da radim sa ovim? Osim nekog visual basica, nemam predstavu sta bi radio u njemu?
Na toj i takvoj Galaksiji sam ja razvijao i LOTO programe! Istina, radila je to i po dva-tri dana, ali je odradila!

Sa tim sporim i jadnim mašinama se išlo i na internet... u doba kada su se na internetu nalazile samo korisne informacije bez MEGABAJTA smeća, reklama i raznih ŠPIJUNSKIH prometa! :zcepanje: :zcepanje:

a=5
b=6
c=a+b;
return c;
чуј
main(){a=5;b=6;c=a+b; return c;}

кад се само сетим - ал је било добро баш могао сам направити са компом шта сам хтео, тили час да читам са серијског порта пишем на паралелни, приказујем шта хоћу на екрану, пискарам по меморији, прозивам интерапте..

...и онда је дошао виндоуз.. %"#&//(& не мош ни бајт послати ко човек на паралелни нити серијски!

Poslednja izmena:
чуј

кад се само сетим - ал је било добро баш могао сам направити са компом шта сам хтео, тили час да читам са серијског порта пишем на паралелни, приказујем шта хоћу на екрану, пискарам по меморији, прозивам интерапте..

...и онда је дошао виндоуз.. %"#&//(& не мош ни бајт послати ко човек на паралелни нити серијски!
eee...DA! Na W98 si još i mogao pojedinačno baratati sa pinovima LPT-paralelnog porta, a već na XP si morao nabacivati nekakve zakrpe za to! Zato ja još uvek na jednom disku imam i W98, ponekad zatreba i to!

A tek ovo: Najslađe mi bilo raditi u assembleru. Prva instrukcija je obično bila DI ( Disable Interrupt) da me ne hebu razni PC-prekidi! Zeznuto je bilo što tada nije radila ni periferija (tastatura) pa sam za prekid programa koristio pin na LPT-portu i skeniranje istoga! :super:

Poslednja izmena:
чуј

Da, al kad sam ja radio zaradio sam lepe pare na tome. Sad mozes to isto ali iz drajvera.

Back