Microsoft

на пример? (а да се не односи на шпијунирање корисника)

BINGO! Kada sve to proanaliziraš, rezime: TI, kao VLASNIK SVOJE mašine, koristiš u proseku samo JEDAN procenta resursa SVOJE mašine. Sve ostalo su servisi i potrebe koje-kakvih sveckih D*BILČINA koji sebi uzimaju razna prava jer niko nema petlje da im RAZBIJE odvratne ŠPIJUNSKE NJUŠKE! :bravo::bravo:
Pa kaže: Koji sam JA majmun! Kupujem najnoviji OS, za to kupujem noviju jaču mašinu, plaćam STRUJU i internet priključak.... a sve zato da MENE kretenčine špijuniraju!? Čoveče, idem se odmah prijaviti u ustanovu zatvorenog tipa! Ni Staljin to nije tako radio, a ja to trpim!? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

A i uz to, XP prosto LETI na DualCore mašini! Nađi drugi izgovor za spore Windblowse! :zcepanje:
:lol: pocecu ozbiljno da mislim da si retar...

U vreme XP-a kada jep pusten u prodaji cak i nije bilo dual core proc za mase ... a ti se cudis kako taj praistorijski OS sada radi super na dual core proc.

OMg.

U slucaju W10 na dual core procesorima nije OS taj koji usporava nego slab procesor.

U vreme XP-a kada jep pusten u prodaji cak i nije bilo dual core proc za mase ... a ti se cudis kako taj praistorijski OS sada radi super na dual core proc.

OMg.

U slucaju W10 na dual core procesorima nije OS taj koji usporava nego slab procesor.
Imam Intelov Dual Core CPU i Win.10 nema nikakvog kocenja.Prosto sam se iznenadio kako radi 10-ka.

huehue.PNG
huehue.PNGhuehue.PNG

Kao sto se moze videti, najjaci socket 775 procesor vs neko novo govanjce od intela sto mozes da kupis za 30 evryyy. Govanjce ga pojelo.
NAci, menjajte taj hardver pod hitno.

није ретард,
већ се ради о томе да ти на силу гурају нове технологије у кућу без анализе какве ће последице бити,
неки људи то интуитивно осете да нешто није у реду!

није ретард,
већ се ради о томе да ти на силу гурају нове технологије у кућу без анализе какве ће последице бити,
неки људи то интуитивно осете да нешто није у реду!
Koje posledice ?

Trenutno si ti u daleko rizicnijoj zoni jer koristis zastareo OS.

Raj za hakere.

Zemlja fantazije. AKo neko hoce zaista da te sjebe i spreman je na sve, nema sanse da se odbranis. Imas 7 osi nivoa na kojima mogu da te napadnu, sad, da li ti bas sve znas da se branis? Vecina hakerskih napada se obavlja licno, da nako udje u firmu ili pokusa da se zaposli tu i odatle polako krcka ono sto mu treba.
Da hocu da te hakujem openbox i da znam to, prvo bi krenuo od foruma krstarice.

Quick guide za dokone babe koje urlaju UA Microsoft a furaju zastarele kante.

Zamena hdd-a sa ssd-om.

U mom slucaju kod netbooka koji ima njesra atom cpu i 2.5Gb rama specificna konfa jer na ploci ima 512mb rama a u slotu ubacen stick od 2GB ddr2 pa sistem vidi samo 2GB , takva je platforma , ogranicena na 2GB max ... intel filozofija.

Njegov standardni hdd od 120GB Fujitsu HDD , po spec je sata 1 , to je i max za ovo chedo.

Ocajne performanse.

hdd120GB-1GB-sata3.png

Zamenski Transcend 370s od samo 32GB (srednja klasa) mlc memara unutra retkost danas jer guraju smrdljivu losiju TLC memoriju , da ne duzim o tome.

ssd32-1GB-sata3.png

Oba formatirana kako bi dobio sto bolje rezultate , prikaceni sa sata3.1 zbog max performansi , cisto da vidim koliko mogu da izguraju pri testu fajla od 1GB.

Znate li koliko je ovaj netbook brzi sada ... pa jedno 2x iako sam netbook ne moze da izgura ni 50% brzine samog ssd-a.

KOliko je spor bio win7 na tom neetbuku , toliko je bio usporen zbog tog hdd-a i svaki linux distro koji sam probao , a tek neoptimizovan zbog drajvera ... to je tek dodatna prica ...

I onda se pojavi naucnik na forumu i cudi se kako nije ulozio 15 godina u masinu ni jedan jedini deo i kako mu Win 7 , 10 spor hahahahhahahahhahaahahaha.

OMg.
??? :zcepanje:Da se podsetimo informatičarskih disciplina:
1) Mogu li hardveraši da naprave dovoljno brzu mašinu koji softveraši neće moći da još bolje uspore?
2) Mogu li hardveraši da naprave dovoljno veliku memoriju koju softveraši neće znati pa potroše?
3) Mogu li hardveraši da naprave dovoljno veliki disk koji softveraši neće moći da popune (smećem)?
Itd....

Pogledajte prilog 641766Pogledajte prilog 641766Pogledajte prilog 641766

Kao sto se moze videti, najjaci socket 775 procesor vs neko novo govanjce od intela sto mozes da kupis za 30 evryyy. Govanjce ga pojelo.
Ovde su malo ukakili datum za Q9650 , on je izasao tokom 2008 god.

Strvina od proc u to vreme.

Ja sam u to vreme furao AMD phenome , za mene su bili odlicni.

I dan danas na phenoma druge generacije da turis uz recimo 4Gb rama , SSD , Win10 ce raditi solidno.

Pogledajte prilog 641766Pogledajte prilog 641766Pogledajte prilog 641766

Zamisli (debilnu? :zcepanje:) situaciju da ti proizvođač softvera za kompjuter automobila ukine podršku za stari OS, i 'natera' te da kupiš novi OS! Ali, novi OS sporo radi na staroj mašini pa možeš voziti samo do 50 km na sat! I onda moraš da kupiš i novi automobil ako hoćeš da pichish 150 na sat! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

??? :zcepanje:Da se podsetimo informatičarskih disciplina:
1) Mogu li hardveraši da naprave dovoljno brzu mašinu koji softveraši neće moći da još bolje uspore?
2) Mogu li hardveraši da naprave dovoljno veliku memoriju koju softveraši neće znati pa potroše?
3) Mogu li hardveraši da naprave dovoljno veliki disk koji softveraši neće moći da popune (smećem)?
Itd....
Alooo care 20 godina je proslo ... osvesti se malo ...

Jos je i dobro koliko panicite.

Back