Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

Znaci ako srusim sistem, kad budem otisao da prijavim win sa tom istom sifrom, on nece da mi kaze da je sifra u upotrebi? Ili cu samo morati da opet ukucam iste podatke, i sve je ok? Vazi, hvala!
nerces imati problema, meni se desavalo da sam nekoliko puta registrovao isto tako, i to sam licno zvao microsoft u bg i trazio aktivacioni kod, samo kazes da si menjao nesto od hardvera ili da ti je pao sistem i daju ti novi kod za aktivaciju

Ja imam Vistu Ultimatum,i ne mogu da kazem da sam nezadovoljan,ali dosta smetaju silna pitanja posle svakog pokretanja programa kopiranja i sl. Jeste fensy ali dosta trazi...sreca je pa sada imam konfiguraciju za nju,pa je i ne osetim.

Inace Windows 7 mi je mnogo bolji i od viste i od XP...ali kao sto rekoste svako ima svoje mane i svoje vrline u ondosu jedan na drugog.

Ja imam Vistu Ultimatum,i ne mogu da kazem da sam nezadovoljan,ali dosta smetaju silna pitanja posle svakog pokretanja programa kopiranja i sl. Jeste fensy ali dosta trazi...sreca je pa sada imam konfiguraciju za nju,pa je i ne osetim.

Inace Windows 7 mi je mnogo bolji i od viste i od XP...ali kao sto rekoste svako ima svoje mane i svoje vrline u ondosu jedan na drugog.

Iskljuchi UAC i nece vishe biti dosadnih pitanja -> http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm. Koristi Method #4, preko Control Panela. :ok:

WISTA JE EXTRA JA JE IMAM VEC 8 MESECI I TO WISTA ULTIMAT 64 BIT NA KOMPU MI SVE RADI BESPREKORNO ,I NE VRACAM SE NA XP.TRAZI VISE MESTA NA HARDU I JACI KOMP.MJA KONFIGURACIJA JE PROCESOR AMD 7200 plus DUAL CORE,3 GIGA RAMA DDR3,GRAFIKA ATI RADEON 2600 HD PROFESIONAL 612MB DDR2,MATICNA GIGABAYTE SERIJA 6.NA INTERNETU SE PONSA EXTRA

Koristim wistu ultimat 64 bit vec nekoliko meseci i zadovoljan sam i nemam nikakvih problema.Sve dobro radi za sada,okruzenja aero je extr u 3d ali trazi jaci kompjuter i zauzima vise mesta na hard disku u particiji c.Moja konfiguracija je procesor amd 7200 plus dual core,grafika ati radeon 2600 hd profesional 512 mb ddr2,3 gb rama ddr3,maticna gigabayte serija 6.I ne nameravam vise da se vratim na xp

@dragisagile
caps! o.O

Ja Vistu koristim vec dugo, 32bit. Povezana dva racunara na ruter, na mom vista na drugom xp. Ponekad nam je pucao net, ali boze moj desava se. Restart i ok. Medjutim s*ebe se xp na drugom kompu,(negde nam nestao xp sp3) hitno nam bilo zbog igrice i dignemo vistu i tamo. Sve extra... Medjutim krene net da puca jako cestooooooo. Posle 2 nedelje malo poludim i zovem provajdera.
Standardna smaracka prica oko restarta rutera, nista. Kazu oni meni da dodjem po novi. Ja srecna dolazim sa novim ruterom kad isto. U sledecih par nedelja izmenjali smo sve moguce kablove, restart rutera ne pomaze, sta mu nismo radili, samo mu jos sladoled nismo kupovali. Jedina opcija da se povrati net je bila iskljuci ruter-iskljuci komp-upali ruter-upali komp. Traje max pola sata i cao. I sinoc malo progooglam i vidim da vista ruteri imaju problema sa vistom. Ako neces da imas frku kupis ruter koji ima nalepnicu viste na sebi. Uradim test na vistu, padnem na 3. Odem poiskljucujem na oba kompa opciju IP6 i od tad radi kao zver. Kakva glupost. Naravno kad sam zvala provajdera i pitala da li mozda ima sanse da je Vista problem on mi odgovorio "ma ne, nikako!" Da sam samu sebe poslusala a ne budalu ustedela bih sebi mesec dana nerviranja!

@dragisagile
caps! o.O

Ja Vistu koristim vec dugo, 32bit. Povezana dva racunara na ruter, na mom vista na drugom xp. Ponekad nam je pucao net, ali boze moj desava se. Restart i ok. Medjutim s*ebe se xp na drugom kompu,(negde nam nestao xp sp3) hitno nam bilo zbog igrice i dignemo vistu i tamo. Sve extra... Medjutim krene net da puca jako cestooooooo. Posle 2 nedelje malo poludim i zovem provajdera.
Standardna smaracka prica oko restarta rutera, nista. Kazu oni meni da dodjem po novi. Ja srecna dolazim sa novim ruterom kad isto. U sledecih par nedelja izmenjali smo sve moguce kablove, restart rutera ne pomaze, sta mu nismo radili, samo mu jos sladoled nismo kupovali. Jedina opcija da se povrati net je bila iskljuci ruter-iskljuci komp-upali ruter-upali komp. Traje max pola sata i cao. I sinoc malo progooglam i vidim da vista ruteri imaju problema sa vistom. Ako neces da imas frku kupis ruter koji ima nalepnicu viste na sebi. Uradim test na vistu, padnem na 3. Odem poiskljucujem na oba kompa opciju IP6 i od tad radi kao zver. Kakva glupost. Naravno kad sam zvala provajdera i pitala da li mozda ima sanse da je Vista problem on mi odgovorio "ma ne, nikako!" Da sam samu sebe poslusala a ne budalu ustedela bih sebi mesec dana nerviranja!

PREDJI NA WISTU ULTIMAT 64 BIT I NECES DA SE POPKAJES,TRAZI JACI KOMP ALI RADI EXTRA I NET NE PUCA DOSTA JE STABILNA OVKO I NA NETU.KORISTIM JE VEC OKO 8 MESECI.I SVI PROGRAMI RADE BEZ PROBLEMA

Vista Service Pack 2 spreman za preuzimanje

Windows Vista Service Pack 2 je na raspolaganju za preuzimanje. Ova najnovija nadogradnja Microsoftovog operativnog sistema Vista sadrži podršku za snimanje Blu-ray diskova direktno iz operativnog sistema, unapređenu podršku za Bluetooth v2.1 i ispravke grešaka koje su usporavale isključivanje sistema i izazivale misteriozna zaglavljivanja.

Servisni paket od 348 megabajta može se preuzeti odavde ili će se u narednih par nedelja automatski sam učitati sistemom Windows Update. Da biste ga instalirali morate imati instaliran prethodni servisni paket (Vista SP1).

Pored podrške za Blu-ray i Bluetooth, Vista SP2 donosi i ispravke Wi-Fi problema koji su se javljali kad se Vista budi iz stanja spavanja, poboljšanje performansi aplikacije Sidebar kako bi se prijem RSS vesti obavljao bolje, generalno poboljšanje performansi sistema zahvaljujući ispravkama za skoro 700 grešaka i propusta kao i unapređenju bezbednosti, 10% efikasnije upravljanje potrošnjom, podršku za nove 64-bitne procesore Nano kompanije Via Technologies i podršku za sistem exFAT, koji bolje opslužuje velike datoteke i može da sinhronizuje datoteke iz različitih vremenskih zona.

(Mikro-PC World)

Mislio sam da cu preskociti Vistu kao operativni sistem, elem u firmi me iznenadili s novim kompjuterom i naravno Vistom. Ajd da probam kad je vec instaliran operativni sistem taman sam instalirao gomilu potrebnih software-a za rad jer sam operisan od grica. Malo sam vijao pojedine opcije po sistemu dok nisam podesio koliko je bilo moguce podesiti dosao Petak i poceo vikend normalno ugasim operativni sistem zvani Cista. Dosao Ponedeljak i odmah IZNENADJENJE pobljavila rezolucija monitora celih 800x600 i ni makac dalje ima u ponudi i ostale sa jedim velikim ALI koju god da odaberem refresh monitora i vraca na 800x 600. Probam jos nekoliko fazona koje znam i nista. Da se ne bih dalje zezao zbog gluposti posle jedno sat vremena, instaliram XP i za divno cudo od 7 Svetskih cuda. RADI. To su moja iskustva sa Cistom zbog jedne gluposti da mi posao trpi.
Nisam od onih koji se prete da niko mene nece zezati i na tome ostane. Ja odmah reinstalirao

@dragisagile
caps! o.O

Operateri nista ne znaju.

Back