Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

Zasto? Da li zato sto je MS proizvod ili ima neki drugi razlog?
Ja koristim IE7 i omogucuje mi tabs, stabilna je, vec je instalirana. Ne vidim razlog zasto bih instalirala i koristila bilo koji drugi browser.

IE 8 je jos uvek RC verzija - sto znaci da nije konacna verzija... a posto nije konacna verzija, podrazumeva se da ima problema sa njom...

problematika je malo kompleksnija...nisu tabovi najbitnija stvar....raspitaj se malo da josh ne ispadne da mi ovde svi pametujemo....a i trebali bi da se zadrzhimo na visti i da ne skrecemo sa teme.

Poslušao sam savet i instalirao Firefox Portable i od tada mi se krešovao samo 2 puta (ponekad meša običan Firefox i Portable). Ali, sad mi se pojavio novi problem.
Instalirao sam i uspešno pokrenuo igru Final Fantasy 7 (iz '98) i prešao trećinu. Ali sam tek onda saznao da verzija koju sam nabavio ima neku manu koju je teško otkloniti na XP-u, a na Visti niko nije ni pokušavao... Sad, kad sam pokušao da nađem moj save game, on je nekim čudom nestao. U igri i dalje mogu da ulazim u taj save, a čak i preko save game editora vidim folder "Save", koji normalnim načinom ne mogu!! Uključivao i isključivao sam sve moguće stvari u folder optionsu, ali se i dalje ne pojavljuje.
Evo slike foldera, a ovde slike editora, koji vidi taj folder.

Ne zato sto je MS proizvod, nego zato sto je sranje ;)
I Vista je MS proizvod, pa je odlicna (bar za mene) :)

Bilo bi lepo da obrazlozis... sta to IE nema, a bas ti nedostaje.
Ja kazem da sa moje tacke gledista: sluzi svrsi, radi radnju i nemam potrebu da instaliram nesto drugo.

E, sad Vista... Nju bas i ne volim. Lepo izgleda, dosta stvari je pojednostavljeno, ali je spora. Imam je instaliranu, ali nisam nesto odusevljena. Za moje potrebe - ako mogu da biram, uzecu XP.
Cekam Win 7 da izadje. Imala sam prilike da ga vidim kako radi i odusevljena sam brzinom i izgledom - brze od XP-a i lepse od Viste. :D

Bilo bi lepo da obrazlozis... sta to IE nema, a bas ti nedostaje.
Ja kazem da sa moje tacke gledista: sluzi svrsi, radi radnju i nemam potrebu da instaliram nesto drugo.

Ti bash ne shvatash poentu...i onda kad te neko probushi kroz jednu od njegovih 160000 slabih tachaka doci cesh ovde da se zhalish...znachi shvati - nisu tabovi i fensi interfejs ono shto je najvazhnije kod bilo kog programa pa i kod IE, postoji i neshto unutra shto ti ne vidish.
Druga pricha je prikaz sajtova koji se razlikuje od ostalih browsera. MS tera neku svoju politiku i pravi svoj standard.

...a ti zapela tabovi pa tabovi...raspitaj se malo nece shkoditi

Ti bash ne shvatash poentu...i onda kad te neko probushi kroz jednu od njegovih 160000 slabih tachaka doci cesh ovde da se zhalish...znachi shvati - nisu tabovi i fensi interfejs ono shto je najvazhnije kod bilo kog programa pa i kod IE, postoji i neshto unutra shto ti ne vidish.
Druga pricha je prikaz sajtova koji se razlikuje od ostalih browsera. MS tera neku svoju politiku i pravi svoj standard.

...a ti zapela tabovi pa tabovi...raspitaj se malo nece shkoditi

Hmmmm... :think:
Shvatam ja da tabovi i interfejs nisu sve, ali ne znam sta je to "unutra sto ja ne vidim". Kazes da se raspitam: kad trazim obrazlozenje - to znaci da se raspitujem, zar ne?

Imam ja jedno pitanje: sta je sa licencama, da li moze da se obnovi? Ja imam orig. win Vista Business, i upao mi je neki virus, i planiram da srusim sistem i stavim ponovo taj win. Ali sad sam aktivirao ovaj win, i ne znam da li moze da se ponovo aktivira na istu sifru ako ukucam sve iste podatke. Zna li neko, ali sigurno, da li moze ta licenca da se obnovi, i da li prethodno treba nesto uraditi?

Imam ja jedno pitanje: sta je sa licencama, da li moze da se obnovi? Ja imam orig. win Vista Business, i upao mi je neki virus, i planiram da srusim sistem i stavim ponovo taj win. Ali sad sam aktivirao ovaj win, i ne znam da li moze da se ponovo aktivira na istu sifru ako ukucam sve iste podatke. Zna li neko, ali sigurno, da li moze ta licenca da se obnovi, i da li prethodno treba nesto uraditi?

Licenca/Sifra je vezana za osobu koja je kupila software. Ako je tvoj softver: nemas nikakvih problema sa koristenjem iste sifre nakon reinstaliranja softvera.
Problem bi mogao nastati ako vise ljudi koristi istu sifru.

Licenca/Sifra je vezana za osobu koja je kupila software. Ako je tvoj softver: nemas nikakvih problema sa koristenjem iste sifre nakon reinstaliranja softvera.
Problem bi mogao nastati ako vise ljudi koristi istu sifru.

Znaci ako srusim sistem, kad budem otisao da prijavim win sa tom istom sifrom, on nece da mi kaze da je sifra u upotrebi? Ili cu samo morati da opet ukucam iste podatke, i sve je ok? Vazi, hvala!

Back