Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

aha, evo naso sam je, a se instalira isto kao xp? iz biosa? a treba sifra, crack, nesto bilo sta??
ova sto sam ja naso je Windows Vista Ultimate OEM 18 In 1, i ima 4.2 giga, i ne znam sta je ovo sledece:
Includes:

• Activated Vista Ultimate 32Bit (OEM Bios Emulation)
• Vista Ultimate MSDN 32Bit
• HP Vista Ultimate OEM 32Bit
• DELL Vista Ultimate OEM 32Bit
• COMPAQ Vista Ultimate OEM 32Bit
• SONY Vista Ultimate OEM 32Bit
• TOSHIBA Vista Ultimate OEM 32Bit
• SAMSUNG Vista Ultimate OEM 32Bit
• FUJITSU Vista Ultimate OEM 32Bit
• LG Vista Ultimate OEM 32Bit
• BenQ Vista Ultimate OEM 32Bit
• ASUS Vista Ultimate OEM 32Bit
• Acer Vista Ultimate OEM 32Bit
• Lenovo Vista Ultimate OEM 32Bit
• NEC Vista Ultimate OEM 32Bit
• TCL Vista Ultimate OEM 32Bit
• IBM Vista Ultimate OEM 32Bit
• HAIER Vista Ultimate OEM 32Bit
size : 4.2G

Poslednja izmena:
aha, evo naso sam je, a se instalira isto kao xp? iz biosa? a treba sifra, crack, nesto bilo sta??
ova sto sam ja naso je Windows Vista Ultimate OEM 18 In 1, i ima 4.2 giga, i ne znam sta je ovo sledece:
Includes:

• Activated Vista Ultimate 32Bit (OEM Bios Emulation)
• Vista Ultimate MSDN 32Bit
• HP Vista Ultimate OEM 32Bit
• DELL Vista Ultimate OEM 32Bit
• COMPAQ Vista Ultimate OEM 32Bit
• SONY Vista Ultimate OEM 32Bit
• TOSHIBA Vista Ultimate OEM 32Bit
• SAMSUNG Vista Ultimate OEM 32Bit
• FUJITSU Vista Ultimate OEM 32Bit
• LG Vista Ultimate OEM 32Bit
• BenQ Vista Ultimate OEM 32Bit
• ASUS Vista Ultimate OEM 32Bit
• Acer Vista Ultimate OEM 32Bit
• Lenovo Vista Ultimate OEM 32Bit
• NEC Vista Ultimate OEM 32Bit
• TCL Vista Ultimate OEM 32Bit
• IBM Vista Ultimate OEM 32Bit
• HAIER Vista Ultimate OEM 32Bit
size : 4.2G

То је то ,садржи и активатор ...Ја имам Ultimate64 и бржи ми комп но на WinXp

Ja гурам ситније програме у 32 емулатор ,а они битнији су 64...
Vistu инсталираш као Xp ...кад је инсталираш на том dvd имаш активатор ,посебан фолдер...само га инсталираш у Visti као и сваки други програм,рестартујеш комп и Vista је активирана ..то му дође crack

hahhaa dobra fora sa ovim na omotu :) a znaci da insaliram ovu vistu sto sam malo pre naveo? a ili 64? ona je cak i manja za 300 mb, i a ozbiljno trazi sifru u bios kao i xp?

Боља ти је 32бит јер ти неће правити проблем код крекованих игара и програма

Кад га инсталираш избаци поље за упис серијског броја ,ти немој да га куцаш само штиклирај понуђено испод (заобиђи га) и настави инсталацију ,а у Visti уради како сам ти реко

Imao sam Vistu i toliko mi je do******* da nisam izdrzao ni dva dana a da ne instaliram win XP,ne zato sto mi je komo los za vistu stavise odlican je(AMD Athlon 4200+ Dual Core,Gigabyte GF8600GT 256 DDR3,2GB RAM,320GB HDD),svaka jaca igra radila mi je mnogo losije nego na Xp na primer Crysis.Crysis mi na XP leti na 1024*768 na medium,bez ikakvog seckanja.

Poslednja izmena od moderatora:
To se i meni desilo, izdrzao sam sa Vistom cak 3 dana. Meni konfa nije tako jaka, ali je sve radilo sem igrica. Npr CoD2 mi na Xp-u radi bez seckanja kad je sve do kraja na 1280x1024 sa Anti Aliasing x4, a na Visti je seckao na 1024x768 bez Anti Aliasinga. Mislim da je to zbog RAMA jer Vista zauzima tri puta vise rama nego XP.:bye:

Njihov metod se zasniva na upotrebi scripting sistema, kao što su Java i elementi .NET framework-a, da bi se pokrenuo "zloćudni kod".

To nista novo nije.
To je bio slucaj i sa XP-om a dobro je poznato onima koji znaju da je preko Scripting Host-a uvek bio omiljeni metod napada na Windows.
Kada se iskljuce Scripting Host elementi onda je rupa bukvalno vec zatvorena.
Zato je preporucljivo da ih deaktivirate.

haha gde ovo na politiku..inace nista novo..xp se krpi vec mnogo godina pa opet ima rupa kolko os..a ne neka fensi vista koja nema ni god dana..
kad je bilo koj windows bio iole siguran berz dobrog av-a i fw-a ?
onaj ko ima sta da cuva sigurno ne cuva na visti...

Svaki Win je siguran bez Av-a i bez FW-a. Poenta je koristiti legalan softver i/ili redovno ga apdejovati.
Vista je sigurna koliko i XP, ako ne i sigurnija.

Na konfiguraciji:

AMD Athlon 64 X2 5200+
2.5GB DDR2
Gigabyte GeForce 8500GT 256MB DDR2 (pasivno hlađenje)

Vista Ultimate SP1 32-bit mi radi savršeno. Aero je uključen, od servisa je samo isključen Windows Defender. Zahvaljujući Superfetch servisu aplikacije se mnogo brže otvaraju u odnosu na XP. Kopiranje fajlova je takođe brže nego u XP-u, Windows update je daleko pregledniji a da ne pominjem to da nije potrebno instalirati razne tweak programe da bi se npr. isključio/uključio CD/DVD autorun, zatim jednostavna mogućnost instaliranja i biranja language pack-ova...
Ako odlučite da pređete na Vistu, imajte u vidu sledeće:

1) Ne instalirajte Vistu na single core mašine već isključivo na dual core mašine sa min. 2GB RAM-a;
2) Instalirajte isključivo sa originalne kopije Vista SP1 DVD-a, ukoliko je nemate izguglajte MSDN izdanje Viste sa SP1 (dalje o ovome nećemo ovde ;)), dakle NE KORISTITE razne budževine sa integrisanim zakrpama zaključno sa određenim mesecom...Zakrpe instalirajre preko Windows Update-a nakon instalacije sistema....
3) Ukoliko nemate brz Internet, Windows Update će vam naravno predstavljati problem. U tom slučaju skinite samo sledeće zakrpe:

1. http://www.microsoft.com/downloads/...B0-564E-4326-894E-05CBA709CB39&displaylang=en (32-bit)

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C3536CAA-7B71-4525-9D23-21A5B3D4507F (64-bit)

2. http://www.microsoft.com/downloads/...6c-b548-47cb-be0f-fb9bb7f17b56&DisplayLang=en

Druga zakrpa je dosta bitna jer se odnosi na rešenja problema sa kompatibilnošću aplikacija i Viste.

Poslednja izmena:

Back