Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vojvodina je srpska zemlja bila oduvek, dok su druge srpske zemlje potpale pod azijsku hordu koja ti je dala identitet, a arhitektura pod tom kugom nije baš cvetala...

- - - - - - - - - -

Stanje na terenu je takvo da bi tebe progutao mrak kada bi bilo gde u Srpskoj ponovio bilo šta od ovoga što ovde pišeš :kafa: I niko ne bi odgovarao za tvoj nestanak, pošto bi za našu policiju bio samo još jedan od mnogih muslimana koji su isparili sa srpske zemlje, takoreći poželjan ishod...

Opet pišeš svoje vlažne snove... niti smiješ niti možeš koga zatući a sanjaš o tome...

Ja sam ti, forumski kolega, često u manjem BH entitetu, u Srbiji ne tako često I to kod Srba a ne kod Sandža, pa evo me..

Samo, takvih kao ti nema na ulici da se sretne, vas je i vaše društvo odbacilo.

Kolege drage, pa vi ne baštinite ništa od prije postanka svetosavske crkve dok mi čuvamo i kule i sreće i zemlju bosansku pod svakom državom i religijom koja nam dođe...

Ups, opet provociram istinama...

Naravno da baštinimo, pošto je sve i pre te crkve bilo srpsko, kao što se i pominje u svim mogućim dokumentima i hronikama onog vremena, dok se ti ne pominješ. Takođe, nije dovoljno da živiš na nekoj teritoriji da bi baštinio njenu istoriju, to je isto kao kada bi moderni Amerikanci baštinili tradiciju američkih urođeničkih plemena, koje su prethodno uništili. S tom razlikom što vi niste uspeli da uništite srpski narod, ali ste uništili srednjevekovnu Bosnu koju biste sada da prisvojite...

Opet pišeš svoje vlažne snove... niti smiješ niti možeš koga zatući a sanjaš o tome...

Ja sam ti, forumski kolega, često u manjem BH entitetu, u Srbiji ne tako često I to kod Srba a ne kod Sandža, pa evo me..

Samo, takvih kao ti nema na ulici da se sretne, vas je i vaše društvo odbacilo.

Ti si Srpsku video eventualno ako si se sa Srbima gledao preko nišana, ali čisto sumnjam da si slobodno iskazivao svoje stavove tamo, pošto u tom slučaju ne bismo imali tu nesreću da pišamo ovde po tebi, jer bi tvoj grob umesto nas zapišavalo neko krme.

Naravno da baštinimo, pošto je sve i pre te crkve bilo srpsko, kao što se i pominje u svim mogućim dokumentima i hronikama onog vremena, dok se ti ne pominješ. Takođe, nije dovoljno da živiš na nekoj teritoriji da bi baštinio njenu istoriju, to je isto kao kada bi moderni Amerikanci baštinili tradiciju američkih urođeničkih plemena, koje su prethodno uništili. S tom razlikom što vi niste uspeli da uništite srpski narod, ali ste uništili srednjevekovnu Bosnu koju biste sada da prisvojite...

Nisi razumio poentu.. nista novo..

Kolega, znaš li šta su SIPA, SUD BIH i DGS?

Znamo da SIPA mora tajno da izvodi akcije po Srpskoj i da ne može da uradi ništa ukoliko policija Srpske zna za takve akcije. Takođe znamo da sud BiH nije bio u stanju da spreči referendum u Srpskoj, kao ni da drugi muslimanski organi nisu mogli da spreče vežbu policija Srpske i Srbije, što je bitno da bi se znalo ko kontroliše granicu. Ali najbitnije je da Srpska predstavlja sve protiv čega si ti, a opet postoji u tvom komšiluku i ti ništa ne možeš da učiniš povodom toga.

Nisi razumio poentu.. nista novo..

Apsolutno sam sve razumeo, ti si taj koji menja poentu kad mu prethodnu unište. A poenta je da Srbi nisu oduvek bili hrišćani, ali su i za to vreme bili Srbi. Tako da postojanje ili nepostojanje neke crkve na nekoj teritoriji uopšte nije merilo prisustva srpstva, jer je ono tu bilo i pre nego što je hrišćanstvo došlo do ovih prostora.

Ti si Srpsku video eventualno ako si se sa Srbima gledao preko nišana, ali čisto sumnjam da si slobodno iskazivao svoje stavove tamo, pošto u tom slučaju ne bismo imali tu nesreću da pišamo ovde po tebi, jer bi tvoj grob umesto nas zapišavalo neko krme.

Kakve stavove? Ja i ovdje nemam ekstremne stavove. Ja bih svakog svog dva puta strijeljao za svaku nedužnu žrtvu srpsku ili bilo čiju. Ja otvoreno kažem da u moje ime i moje djece nije ubijen nije sam civil jer ne da to ne odobravam nego striktno bih to sankcionisao. Moja životna ubjeđenja nisu na ničiju štetu i smijem ih svugdje iznijeti.

Svaki Srbin mi je dosad rekao da nikad ne odobrava ono strijeljanje po Srebrenici i slično to samo takvi internet ratnici kao ti slabe...

- - - - - - - - - -

Znači ne znaš ili ne razumeš ili biraš teme za razgovor?
Zakonodavna,
Izvršna i
Sudska...
Šta od toga ne poseduje Repubika Srska?
(otkrriću ti tajnu...ima sva tri stuba koji čine jednu državu državom)

Vidi šta su te skraćenice koje sam ti napisao pa ćeš vidjeti koja je vlast nad Republikom Srpskom.

Kakve stavove? Ja i ovdje nemam ekstremne stavove. Ja bih svakog svog dva puta strijeljao za svaku nedužnu žrtvu srpsku ili bilo čiju. Ja otvoreno kažem da u moje ime i moje djece nije ubijen nije sam civil jer ne da to ne odobravam nego striktno bih to sankcionisao. Moja životna ubjeđenja nisu na ničiju štetu i smijem ih svugdje iznijeti.

Svaki Srbin mi je dosad rekao da nikad ne odobrava ono strijeljanje po Srebrenici i slično to samo takvi internet ratnici kao ti slabe...

Recimo, između ostalog, da Srbima u Srpskoj kažeš nešto poput "manji entitet", momentalno postaješ manji za glavu. Što se tiče Srba sa kojima si ti pričao, u svakom narodu ima i dobrih i ološa, kao što si ti recimo dokaz da ima ološa u srpskom narodu. Poenta je što ogromna većina Srba nisu ti Srbi sa kojima si ti pričao, nego oni koji bi da te skrate za glavu sve i da samo ćutiš, zato što ujedno i smrdiš.

- - - - - - - - - -

Vidi šta su te skraćenice koje sam ti napisao pa ćeš vidjeti koja je vlast nad Republikom Srpskom.

Da li vi kolega znate koja su tri stuba državnosti, a da nisu vojska, policija i tajne službe?
Neko ti nije dobro objasnio osnove državnosti.

Apsolutno sam sve razumeo, ti si taj koji menja poentu kad mu prethodnu unište. A poenta je da Srbi nisu oduvek bili hrišćani, ali su i za to vreme bili Srbi. Tako da postojanje ili nepostojanje neke crkve na nekoj teritoriji uopšte nije merilo prisustva srpstva, jer je ono tu bilo i pre nego što je hrišćanstvo došlo do ovih prostora.

Pazi, historija od prije Nemanjića vam je veoma tanka. A historija od prije Nemanjića nekih 1000 godina nam je svima ista. Svi smo mi skupina istih plemena, ali osnivanjem svetosavske crkve želite i nas ostale da uvedete u to, što se nama baš i ne sviđa..

- - - - - - - - - -

Recimo, između ostalog, da Srbima u Srpskoj kažeš nešto poput "manji entitet", momentalno postaješ manji za glavu. Što se tiče Srba sa kojima si ti pričao, u svakom narodu ima i dobrih i ološa, kao što si ti recimo dokaz da ima ološa u srpskom narodu. Poenta je što ogromna većina Srba nisu ti Srbi sa kojima si ti pričao, nego oni koji bi da te skrate za glavu sve i da samo ćutiš, zato što ujedno i smrdiš.

Kao što rekoh, vi internet ratnici ste najsmiješniji..

Pazi, historija od prije Nemanjića vam je veoma tanka. A historija od prije Nemanjića nekih 1000 godina nam je svima ista. Svi smo mi skupina istih plemena, ali osnivanjem svetosavske crkve želite i nas ostale da uvedete u to, što se nama baš i ne sviđa..

- - - - - - - - - -

Kao što rekoh, vi internet ratnici ste najsmiješniji..

Kao što rekoh, ti bi van interneta, to jest u realnosti u Srpskoj bio mrtav :whistling: A naša istorija je ovakva ili onakva, ali je imamo i pominju je i drugi, odnosno oni sa kojima smo ratovali. Dok tebe niko ne pominje, ti ne postojiš, javljaš se tek nakon uništenja srednjevekovne Bosne i to u prvo vreme kao srpski otpad, a potom kao veštačka "nacija".

Da li vi kolega znate koja su tri stuba državnosti, a da nisu vojska, policija i tajne službe?
Neko ti nije dobro objasnio osnove državnosti.

Kolega, da li ti znaš da manji BH entitet nema graničnu službu? Da li znaš da državna agencija za sigurnost hapsi po tom entitetu i bez znanja lokalnog Mup-a? Da li znaš da državni sud Bosne i Hercegovine procesuira i ljude nastanjene u manjem BH entitetu kao najviša državna instanca?

Da li znaš da manji BH entitet nije mogao da zastavu i geb napravi samo po svom jer im.sud nije dozvolio?

Reče naš otpad koji nije ni postojao u ono vreme :whistling: To jest, postojao si kao Srbin, šta da ti radim što si u međuvremenu pokatoličen :kafa:

:D

v1_38324.jpg

Kolega, da li ti znaš da manji BH entitet nema graničnu službu? Da li znaš da državna agencija za sigurnost hapsi po tom entitetu i bez znanja lokalnog Mup-a? Da li znaš da državni sud Bosne i Hercegovine procesuira i ljude nastanjene u manjem BH entitetu kao najviša državna instanca?

Da li znaš da manji BH entitet nije mogao da zastavu i geb napravi samo po svom jer im.sud nije dozvolio?

Ima, čine je Srbi koji kontrolišu granicu. To što ta granična služba formalno potpada pod institucije BiH, ne znači da te institucije kontrolišu granicu, što se najbolje videlo kada su upravo na toj granici vežbu izvodili pripadnici policija Srpske i Srbije. To svakako nije nešto što se muslimanima sviđa, samo što muslimanske, odnosno BiH institucije nisu imale nikakvu moć na terenu da to promene. Baš kao ni sud BiH po pitanju referenduma. U krajnjoj liniji, sećam se da se pričalo kako Dodik krši zakone BiH, pa da vidimo tu moć u praksi. Recimo, da ga uhapsi SIPA...

Poslednja izmena od moderatora:

Znači SIPA je nešto što je u okviru izvršne vlasti ali bi se moglo svrstati u neke pododeljke, ono što državu čini državom nisu ni policija ni SIPA, ni vojska (iako ni to nije zanemarljiva stavka) već kao što sam ti već crtao:
- Zakonodavna,
- Sudska i
- Izvršna vlast.
Zakonodavna ti je Skupština, Sudska vlast je nezavisna i kao takva preduslov za pravičnost i objektivnost i izvršna vlast a to su premijer (predsednik vlade) i vlada.
sve ostalo je izvedeno iz ovih stavki.
To što SIPA radi je stvar dogovora vlasti dva entiteta a to drugii kolega reče, rade tajno (inkognito) što pokazuje njihovu moć.

Znači SIPA je nešto što je u okviru izvršne vlasti ali bi se moglo svrstati u neke pododeljke, ono što državu čini državom nisu ni policija ni SIPA, ni vojska (iako ni to nije zanemarljiva stavka) već kao što sam ti već crtao:
- Zakonodavna,
- Sudska i
- Izvršna vlast.
Zakonodavna ti je Skupština, Sudska vlast je nezavisna i kao takva preduslov za pravičnost i objektivnost i izvršna vlast a to su premijer (predsednik vlade) i vlada.
sve ostalo je izvedeno iz ovih stavki.
To što SIPA radi je stvar dogovora vlasti dva entiteta a to drugii kolega reče, rade tajno (inkognito) što pokazuje njihovu moć.

Kolega, ne blamiraj se dalje...

Original nije sačuvan, ali najstariji prepis datira iz 14 veka i čuva se u Moskvi, te kasniji iz 15 koji se čuvaju u Hilandarau. Ima ih ukupno 24

- - - - - - - - - -

Ima li te darovnice?

Ko je dao Krunu Kolomanu? Ima li taj podatak?

Raspravljas sa "vjernicima"?! To nisu ozbiljni ljudi, nego malogradjani koji jednostavno bezglavo vjeruju u ono sto im servira - zvanicna propaganda! Oni se, komplet svi, podredjuju toj zvanicnoj propagandi koja se vodi iz jakih centara. Ta "vjera" je otprilike kao i komunizam - ljudima koji su vjerovali u komunizam nisi mogao nista jer ih je stitila zvanicna propaganda, odnosno drzava, i ne postavlja se pitanje "da li su oni u pravu ii ne", to je ideologija, kao i fasizam cije su pristalice katolicke zemlje. "Vjernik" u Ukrajini i Hrvatskoj,ili bilo gde je zasticen od rimske svjetske propagande, i ima pravo ispovijedati svoju "vjeru" drsko, bezobrazno, beskompromisno, kao sto je i sam fasizam beskompromisan. Hrvatska je stvorena na tom principu, od rimske vlasti(Vatikan) koji je kontrolisao obalu, i od Beca(Marija Terezija) koji je kontrolisao sjeverni pojas. Stanovnistvo su podredjivali, a katolicizam je bio njihova drzavna politika...Zasto su juznoamericke zemlje prihvatile katolicizam - morali su, tek td te ostave na miru kad prihvatis njihovu vjeru, inace proganjaju, i proganjaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back