Mesoviti brak

• Začetnik teme Začetnik teme Jelena_bgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Anonymous:
A sta mislis zasto se tvoja majka buni... Ma ima tu necega sigurno potisnuto u njoj sve ove godine i sad polako isplivava na povrsinu???? Razmisli ili razgovaraj sa njom.( Da li bi se bunila da je on Srbin ili pak tvoj otac da je on nije musliman...

Ma jeste...mislim znam ja to...moja majka je cudna zena...voli ga i to se vidi...ali ipak joj na neki nacin smeta njegova vjera...meni nikada nije smetalo...sem sto kad sam napunila 18 godina pitali su me koju cu vjeru da izabere...kao ono ranije nije bilo potrebe...i ja sam izabrala pravoslavnu...moj se otac nije bunio...nikada nije terao moju majku da radi ono sto nije htjela...pa evo...u braku su vec 30 godina...i imaju cetvoro dece...svako ima pravo na neki svoj izbor i misljenje...niko ne treba da ga sputava u tome...a da je on srbin...ne bi se verovatno bunila...ali protiv toga se ne moze...takvi su roditelji...uvjek brinu za svoju decu.Uvjek sam stajala iza onoga sto kazem...verujte mi nema niceg loseg medju tome...mozda male razlicitosti ali sve je to sa druge strane isto...samo male razlike medju obicajima...

LjuboMir:
problem moze da nastane kada tvog muza pocnu posmatrati neki kao saveznika u borbi protiv srpstva,iako on to nije.tada ce mnogi srbi da gledaju nepoverljivo prema njemu i eto ti problema.dakle trebace vam puno snage zelje i istrajnosti da se sve prebrodi.znam jer sam i ja djete tata pravoslavac mama katolkinja iz Bosne.

procitaj knjigu Jelena 93,sve ce ti biti jasno!!!

Pa za nas djecu mjesovitih brakova izgleda da ovdje nema mjesta.

Iako su se svo moji osjecali Jugoslovenima skoro ko i Srbi i tako se ponasali u ratu,ali prvo kao ljudi, postavlja se pitanje sta su ustvari dobili?Nista kao ni svi ostali.U ratu je bilo OK jer su svi ratovali za Jugu,ali posto su mi mamini Hrvati,sada osjecam da nisu pozeljni iako su bili svi za Jugoslaviju.Zna se kako se gleda na katolicku crkvu.I njima samima je puko **** zbog glupih Hrvata i sada nisu vise Hrvati,djed i baba su samo katolici a mamu zabole sta je mislim da bi rekla Marsovac da je pitaju sta je.Ja trebam da budem mjesavina pravoslavne i katolicke kulture a izgleda da te kulture ovdje umiju samo da se razdvajaju a ne i spajaju.
Zato sam poceo da razmisljam da odem negdje u PM sa ovog balkana i pored sveg srpskog patriotizma na kome sam odrastao.Ajde ljudi dajte mi neki predlog gdje se normalno zivi a ne gje jedni druge jebu u zdrav mozak zbog neceg sto je neciji prapraprapracukkundjed radio necijem cukuncukuncukuncukucukundjedu prije 500 godina.

Draga Jelena koincidencija ipak postoji i u tvom je imenu ali ne daj Boze da bude i u tvojoj sudbini.
Jedan nas istoricar i poznati pisac,nas savremenik Mile Kordic,napisao je pored dosta knjiga dve knjige koje nose tvoje ime."Jelena 93" i "Jelena 2001"Inace dosta citam,jedna knjiga nedeljno u proseku,ali posle ove dve knjige,ja nisam bila u stanju ni novine da uzmem u ruke narednih 5 meseci.Potresla sam se drasticno.Procitaj ih i razumeces.Ne zelim da ti unosim negativna osecanja u zivot,ali majka sam dvoje male dece i mogu da te posavetujem.Ako sebe ne volis dovoljno,a ti onda nemoj to ciniti radi svoje dece.Njihova je vera opaka,pogotovo sto to nisu pravi muslimani,ti iz Bosne,vec poturceni,a oni su najvise zadojeni mrznjom prema nama Srbima.Pomisli samo koliko Srpkinja je silovano,deci pred ocima,pomisli na uredjenu mrznju.Kod njih je sve divno dok brak ne nastupi i deca ne doju,a onda kad sunecenje sina dodje na red...Ma uzas.Pa njihovo je geslo da ce nas s k..c.. izbrisati sa lica zemlje,upravo tako sto ce zeniti nase Srpkinje.Molim te ako si i malo prisebna,mada je ljubav slepa,okani se svega dok nije kasno!

Draga Jelena koincidencija ipak postoji i u tvom je imenu ali ne daj Boze da bude i u tvojoj sudbini.
Jedan nas istoricar i poznati pisac,nas savremenik Mile Kordic,napisao je pored dosta knjiga dve knjige koje nose tvoje ime."Jelena 93" i "Jelena 2001"Inace dosta citam,jedna knjiga nedeljno u proseku,ali posle ove dve knjige,ja nisam bila u stanju ni novine da uzmem u ruke narednih 5 meseci.Potresla sam se drasticno.Procitaj ih i razumeces.Ne zelim da ti unosim negativna osecanja u zivot,ali majka sam dvoje male dece i mogu da te posavetujem.Ako sebe ne volis dovoljno,a ti onda nemoj to ciniti radi svoje dece.Njihova je vera opaka,pogotovo sto to nisu pravi muslimani,ti iz Bosne,vec poturceni,a oni su najvise zadojeni mrznjom prema nama Srbima.Pomisli samo koliko Srpkinja je silovano,deci pred ocima,pomisli na uredjenu mrznju.Kod njih je sve divno dok brak ne nastupi i deca ne doju,a onda kad sunecenje sina dodje na red...Ma uzas.Pa njihovo je geslo da ce nas s k..c.. izbrisati sa lica zemlje,upravo tako sto ce zeniti nase Srpkinje.Molim te ako si i malo prisebna,mada je ljubav slepa,okani se svega dok nije kasno!

SLAZEM SE U POTPUNOSTI SA TOBOM!!!!KAKO NIJE STAM UDATI SE ZA MUSLIMANE CIJI JE GESLO POBILT SVE sRBE

Jugosloven:
Pa za nas djecu mjesovitih brakova izgleda da ovdje nema mjesta.

Iako su se svo moji osjecali Jugoslovenima skoro ko i Srbi i tako se ponasali u ratu,ali prvo kao ljudi, postavlja se pitanje sta su ustvari dobili?Nista kao ni svi ostali.U ratu je bilo OK jer su svi ratovali za Jugu,ali posto su mi mamini Hrvati,sada osjecam da nisu pozeljni iako su bili svi za Jugoslaviju.Zna se kako se gleda na katolicku crkvu.I njima samima je puko **** zbog glupih Hrvata i sada nisu vise Hrvati,djed i baba su samo katolici a mamu zabole sta je mislim da bi rekla Marsovac da je pitaju sta je.Ja trebam da budem mjesavina pravoslavne i katolicke kulture a izgleda da te kulture ovdje umiju samo da se razdvajaju a ne i spajaju.
Zato sam poceo da razmisljam da odem negdje u PM sa ovog balkana i pored sveg srpskog patriotizma na kome sam odrastao.Ajde ljudi dajte mi neki predlog gdje se normalno zivi a ne gje jedni druge jebu u zdrav mozak zbog neceg sto je neciji
prapraprapracukkundjed radio necijem cukuncukuncukuncukucukundjedu prije 500 godina.

TOGA MJESTA NEMA.OTIDJI U eVROPU CIJELA JE PUNA MRZNJE PREMA MUSLIMANIMA I CRNCIMA.VLADA IH DOVODI,A NAROD BI DA IH POSALJE U TRI P.M.TAKO DA KAZEM DA JE U SVAKOJ DRZAVI OVAKO SAMO STO ONI IMAJU MALO VECU FASADU I NE MOGU DA SE UVREDE LAKO KAO BALKANCI KOJI POVEDOSE GLUPI RAT! :oops:

pitam jer me interesuje da li je osoba koja daje komentar o zivotu u bosni odnosno mentalitetu u toj zemlji,uopste bila u bosni jer ja nisam u stanju da dajem komentar o nacinu zivota u srbiji i crnoj gori jer ja tamo nisam bio od prije rata,(mada planiram otici u toku ove godine)

Bila jedna gospodična krava
Razmišljala je ona za kog bi se udala
Radila od tada ništa nije
Željela se udati brzo, što prije.

ošla je tako do gospodina vepra
"Ja bih se za Vas udati htjela."
A vepar na to samu roknu'
I krava pobježe u velikom skoku.

usrela je tada mladoga puža
"Ja bih Vas, gospodine, željela za muža."
"U moju kući krava ne bi stala,
Pa to bar vidi budala svaka ."

frknu na to krava nosom,
Otišla je ona s povrijeđenim ponosom.
I tako jadna lutala je dugo
Dok joj srce nije zaigralo ludo!

"idjela je, naime, prekrasnoga bika,
Bit' mu suprugom ponos je i dika.
Prišla mi je smjelo, pa ipak blago
I upitala ga baš upravo ovako:

"idite, biče, kako smo lijepi,
Kao bračnome paru svi bi zavidjeli.
Vjenčajte se sa mnom, brzo, što prije,
Prilike takve nikad bilo nije!"

" ja sam sebi tražio ženu,
Pitao sam mnoge, čak i hijenu.
No ni jedna ovako lijepa bila nije,
Hajdemo se vjenčat' brzo, što prije! "

Ja bih volela da se ti jelena javis za par godina, kad budes vec u braku sa svojim muslimanom i da nam onda lepo kazes kad budes lupala glavom u zid i pitala se zasto nisi slusala sta ti ljudi govore. Neka te, samo se ti udaj za njega, imaces ceo zivot da se kajes. A nas Srba i ne treba da bude kad su nam zene tako glupe da trce za nekim obrezanim k.rc.m
Nisam nacionalista, nisam ni neki zadrti vernik, ALI brak sa muslimanom, ne,ne,ne. Nije to decja igra i izgubices mnogo vise nego sto ces dobiti, u stvari neces dobiti nista. A gde ces ziveti u Novom Pazaru. Jesi li ti videla kako izgleda NP?
Ma ne mogu da trosim vise reci, ionako govorim uzalud. Samo vidi sta se desava ovih dana na Kosovu. Na cijoj si strani ti, a na cijoj tvoj momak? I sta bi bilo da ste u braku?
Samo se ti udaj imaces ceo zivot da se kajes.

ELI:
bosanac12345:
Ti njega lijepo nagovori da se vrati svojoj staroj vjeri pravoslavnoj,nek se krsti u crkvi i vjencate se u crkvi i nema problema :-)
svejedno je on nekad bio hriscanin,odnosno njegovi preci.
Ili nek se izjasnjava ko Srbin,ali islamske vjeroispovjesti,to je podnosljiva varijanta.(ali ipak je ono prvo bolje).

Ili brate bez u ameriku a i tamo moze zbog tog bit problema
STVARNO JE TACNO KAD KAZU ,,GLUP SI KO BOSANAC''

E nek si mu reko! Eto kako te provali tvoj "brat po veri" glupane jedan!

Pokusat cu biti sto kraci. Inace sam rodjen i zivim u Sa, grada sa ubjedljivo najvecim procentom "mjesanih" brakova. Mislim da su price tipa "ona ce morati promjeniti svoju vjeru", "on je moze natjerati da ovo ili ono" kad su u pitanju nemuslimanke udate za "muslimane" totalno neispravne (bar u BiH) ! Prije svega, pravi vjernik i patriota ce ozeniti djevojku svoje nacije ili vjere, ako vec gleda neku tradiciju. Drugo, svi ti (ili bar vecina) koji se pusu da su "muslimani" (govorim o slucajevima iz SA) kako su "preveli" nemuslimanke na Islam su obicni kenjci, jer su u vecini slucajeva gori od samih zena (ne postuju ama bas nista od Islama). Trece, pravi vjernik ne smije tjerati na silu nikog da mjenja svoju vjeru. Svi "mjesani" brakovi (bar u SA) su prije rata zivjeli KAO ATEISTI. PA ljudi, 50 godina zivjeli smo svi ko Jugovici (bez potenciranja vjere ili nacije) i nije se ni znalo da li se npr. Jovanu mama zove Mufida ili Marija, a sada odjednom postadose "mjesani" brakovi. I dan danas su "mjesani" brakovi u vecini slucajeva zive kao ateisti ili ljudi koji obiljezavaju sve praznike, ali vise formalno. Mislim bez uvrede, ali ovo su vam cinjenice. Ja sam odrastao medju rajom i nikad nisam znao kako se kome zove mama ili tata jer su svi isto zivjeli - kao bivsi komunisti ili jednostavno ateisti. Samo sto je danas ljude sramota reci da su prije rata bili komunisti i ateiosti, a danas nam na zalost takvi najvise pricaju o religiji. Sto se ove djevojke tice, mislim da danas na zalost nigdje na Balkanu (ali u Sarajevu sigurno jeste) nema mjesta za prijeratnu vrstu brakova, zasnovanoj na cistoj ljubavi bez ikakvih predrasuda, vjerskih ili nacionalnih. Sa ljubavi ces daleko vise dogurati nego sa raznim verzijama religija, vjeruj mi.
Neka se niko ne nadje uvrijedjen, jer nisam nikog htio uvrijediti stvarno.
"Volite se ljudi, pustite suplju pricu* - ja, sada!

Vozdra

Mislim da treba napraviti razliku izmedju mijesanih brakova koji su nastali ranije i sadasnjih mijesanih brakova.
Takodjer treba razlikovati gdje sta su ljudi radili u ratu.Ja samo pitam covjeka sta je radio 91-96 i sta sada misli o tome.Pa ima Muslimana i Hrvata koji se osjecaju ko Srbi i Jugosloveni,kao sto ima Srba koji se osjecaju kao Hrvati ili Bosnjaci.

Oni brakovi koji su nastali ranije sada imaju cesto vec skoro odraslu djecu,koja su u zavisnosti od sredine i okolnosti formirala svoju naciju i ili vjeru.A i ovi novonastali brakovi imace djecu koja ce rasti u jednom mirnijem vremenu kada ce ove nacionalne podjele biti mnogo vise iza nas.Nesto je teze djeci iz mijesanih brakova koja su rasla u ratu i sada rastu.
Nazalost nasi narodi su jos uvijek primitivni dosta mnogi,a i drustvo je takvo da uvijek lose ispliva na povrsinu,a dobro svi potiskuju.Kao da nije fazon biti dobar.

Ja sam u braku sa covekom kome je otac bio goranac. Muz je pravoslavno krsten, ali ni mojim roditeljima nije bilo sve jedno. Kada se neko zove Serif, cela porodica moze da ima posledice zbog toga, pogotovo deca kada krenu u skolu. Ali samo mogu da kazem da vera nema nikakve veze sa karakterom coveka, cak su neki muslimani bolji od vecine Srba i vise postuju svoje zene.
Samo napred i neces se pokajati, a roditelji ce se vremenom pomiriti, ako je on zaista dobar covek. :D

Jelena_bgd:
Imam 24 godine i dugo sam vec u vezi sa deckom,sa kojim se stvarno odlicno slazem,ali on je musliman,iz Novog Pazara.meni naravno to ne smeta,jer me nezanima ni njegova vera,vec licnost koja mi se zaista dopada,ali moji roditelji nisu bas odusevljeni idejom da ce im zet biti musliman!
Sta da uradim,a da svi budemo zadovoljni!

Samo tako nastavi kurvestijo pa ces polako ali sigurno propasti,sacekaj pa ces videti pravo lice tvoga muslimancine! Treba da se stidis da ovako nesto iznosis
na internet,a jos trazis pomoc! Sve sto ces dobiti je ***** u usta nimoidna droljo!A ako uopste ima neko da te podrzi,to je obicano mazohisticko ***** slicno tebi!
Bolje dodji sebi i pogledaj sta su nam ta govna muslimanska uradila tokom svog ovog vremena.Ne ti drolja kao drolja bez mozga i ponosa i ne zelis da razmisljas o tome.
Cinjenica je da muslimane njihova sveta knjiga kuran,uci da budu dobri i pokorni dok su manjina a kad nadvladaju onda ce svi nemuslimani najebati.
Zato svima ovom prilikom porucujem da se probude i malo okrenu oko sebe.Nista vise netrebam reci do onoga sto se nedavno desilo na Kosovu Srpskom izmucenom narodu od strane albancina-muslimana.
A ti droljo prvo ispeci pa onda reci! Razmisli malo o tome!

Jelena_bgd:
Imam 24 godine i dugo sam vec u vezi sa deckom,sa kojim se stvarno odlicno slazem,ali on je musliman,iz Novog Pazara.meni naravno to ne smeta,jer me nezanima ni njegova vera,vec licnost koja mi se zaista dopada,ali moji roditelji nisu bas odusevljeni idejom da ce im zet biti musliman!

Samo tako nastavi kurvestijo pa ces polako ali sigurno propasti,sacekaj pa ces videti pravo lice tvoga muslimancine! Treba da se stidis da ovako nesto iznosis
na internet,a jos trazis pomoc! Sve sto ces dobiti je noga u dupe nimoidna droljo!A ako uopste ima neko da te podrzi,to je obicano mazohisticko ***** slicno tebi!
Bolje dodji sebi i pogledaj sta su nam ta govna muslimanska uradila tokom svog ovog vremena.Ne ti drolja kao drolja bez mozga i ponosa i ne zelis da razmisljas o tome.
Cinjenica je da muslimane njihova sveta knjiga kuran,uci da budu dobri i pokorni dok su manjina a kad nadvladaju onda ce svi nemuslimani nastradati.
Zato svima ovom prilikom porucujem da se probude i malo okrenu oko sebe.Nista vise netrebam reci do onoga sto se nedavno desilo na Kosovu Srpskom izmucenom narodu od strane albancina-muslimana.

Kog qrca ne znam tolika frka sta je sa vama narode ne mozete vi protiv necije ljubavi ova curica sto je zaljubljena u novopazarca ce se udat za njega ako to bude njena volja mislite pitace nas ovde jeli, ma malo sutra ce.

Licno nisam protiv mesovitih brakova sobzirom da zivim u sredini gde ima mnogo nacija i razlicitih religija tako sam se i ja uklopio i hteo ja to ili ne dijete sam iz mjesovitog braka otac mi je musliman majka srpkinja i normalno kao i u svakom braku ima svadje ali niko nikog ne vrijedja na nacionalnoj ili verskoj osnovi, dalje brat mi je ozenjen Makedonkom pa se isto ne svadjaju a ja sam ozenjen Albankom iskren da budem voleo bi da mogu da citam misli i da vidim sta mi razmislja zena a sta majka u vezi Kosova no hvala Bogu nezavisna sam licnost zivim sa zenom i detetom roditelje samo vikendom vidjam pa prepirke nema, nego ne moze je ni biti nije ona kriva za one zlocine dole na Kosovu.
veliki pozdrav

Mozda samo poredjenja radi (nadam se da ovo nece povuci neke bespotrebne komentare, jer ima forum i za te stvari), Albanci zive vekovima zajedno, a poznato je da oni imaju i pravoslavaca (kao najstarijih medju njima) i katolika i muslimana - ALI SE JAKO JAKO RETKO MESAJU, jedan su narod, ali hvala lepo, meni moja a tebi tvoja vera!

A mi Srbi inace prvo razmisljamo srcem, pa tek posle mozgom!

pozdrav

Srbi:
Jelena_bgd:

na internet,a jos trazis pomoc! Sve sto ces dobiti je noga u dupe nimoidna droljo!A ako uopste ima neko da te podrzi,to je obicano mazohisticko ***** slicno tebi!
Cinjenica je da muslimane njihova sveta knjiga kuran,uci da budu dobri i pokorni dok su manjina a kad nadvladaju onda ce svi nemuslimani nastradati.
Ma ti si 100% lud covek i neznam sta trazis na forumu jer postoje ustanove koje se efikasno brinu o ljudima poput tebe. Tema je mesoviti brak a ne vredjanje.Zato mislim da si mogao Jeleni da odgovoris na isti nacin ali sa malo manje ili uopste vredjanja.Ko si ti da sudis o njenom karakteru i nazivas je k... i d....?Ja licno sam protiv mesovitih brakova ali to mi ne daje za pravo da vredjam nekog koga ne poznajem.
Gde si ti bio kad se delilo lepo ponasanje i domace vaspitanje???

Srbi:
Jelena_bgd:

Koja si ti isfrustrirana dileja!Idi leci se!Ko si ti da vredjas nekoga? :roll: Napaljeni kretenu! :evil:

Jelena_bgd:
Draga jelena!
Ja ti zivim u Canadi gde je sve dozvoljeno, gde niko negleda ko je ko, gde se svaka vera postuje na svoj nacin i imam isti problem kao i ti...imam momka koji je hriscanin ali iz Irana mada moji misle da je on musliman , za njih je musliman i ostace....nemogu da prihvate nikako cinjenicu da sam sa njim od toliko muskaraca da sam nasla bas njega....ali ja ga mnogo volim i on mene i planiramo buducnost zajedno,nepada mi napamet da raskinem sa njim samo zato sto moji nemogu da shvate neke stvari i samo zato sto razmisljaju starmodno..na druu stranu mnogo me boli jer nemam podrsku od mojih roditelja....u istoj smo situaciji , javi se ako zelis pa cemo opsirnije pricati o svemu...
pozdrav ....

malena_ca:
Jelena_bgd:
Draga jelena!
Ja ti zivim u Canadi gde je sve dozvoljeno, gde niko negleda ko je ko, gde se svaka vera postuje na svoj nacin i imam isti problem kao i ti...imam momka koji je hriscanin ali iz Irana mada moji misle da je on musliman , za njih je musliman i ostace....nemogu da prihvate nikako cinjenicu da sam sa njim od toliko muskaraca da sam nasla bas njega....ali ja ga mnogo volim i on mene i planiramo buducnost zajedno,nepada mi napamet da raskinem sa njim samo zato sto moji nemogu da shvate neke stvari i samo zato sto razmisljaju starmodno..na druu stranu mnogo me boli jer nemam podrsku od mojih roditelja....u istoj smo situaciji , javi se ako zelis pa cemo opsirnije pricati o svemu...
pozdrav ....

e vas dvije,razmislite da li da se udajete kad vec pred udaju vazete prednosti i mane.osoba koja voli nikad ne bi ovo stavila da joj komentarisu nepoznati tako da bih vam preporucila da razmislite sta radite jer znate "poslije j*banja nema kajanja"
p.s. imam drugaricu u Mostaru koja nije vidjela majku i oca vec 12.g. jer su Srbi a on Musliman.dok je isla sa njim bio o.k. i dok nije dobila 2.djece.onda odjednom bumm-pjeva kako on kaze.imam osjecaj da nikad nece dobiti dozvolu da ode u Srbiju.
jos jedan primjer-zena Srpkinja radila sa mojom mamom.kad se udala za Hrvata i dobila dijete,on je poceo tuci dok nije svaki dan isla u crkvu i pocela da prica dijalektom kojim su pricali Hrvati kod nas.tako,razmislite se samo malo vise pa poslije nemojte roditeljima kukati sta ih ne slusate.

E dokle ce neko da se pravi vazan sto je Srbin, Hrvat, Madjar...? Kao da je to necija zasluga. Gluposti! NE MOJ da te to sprecava da budes sretna. Samo napred! Ja sam u cetvorostruko mesanom braku. Kako? Ja sam pola srpkinja pola shiptarka, a moj suprug pola Jevrej pola madjar. Shta nam je sin? Lepotan. Cao. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back