- Poruka
- 76.583
moj ti savet da ne pričaš, ne vredi, ništa s tim nećeš biti manje glup.s kim ja to pricam ljudi moji
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moj ti savet da ne pričaš, ne vredi, ništa s tim nećeš biti manje glup.s kim ja to pricam ljudi moji
Pa naravno da je tako bilo dok su doticni sve to citali pomocu Duha Svetoga ili su mozda angazirali prevodioce, sto je vec koriscena praksa u Bibliji...znači pavle soluncima pisao na jevrejskoma i rimljanima
Cudo je bilo sto su rzno rzni nrodi ZA PRVI PUT U ZIVOTU imali prilike d vide da neki stranci govore tecno njihovim jezicima sto je bila direktna intervencija Duh Svetoga stog je ssvim realno pretpostaviti da se ta praksa nastavila i kod drugih obracenika.Па ако су апостоли ионако све писали на хебрејском чему онда оно велико чудо кад су апостоли пропричали многим језицима. Шта је поента ако су наставили користити језик који су већ знали?
Jesam li ti dao citata gde se vidi da je vojvoda bio IZNENDJEN sto bi ovaj uopste znao grcki,zasto ignorises Biblijsku realnost i pokusavas svesno falsifikovati Bozju rec ??????Римљани јесу причали латински, али су познавали и грчки. Апостол Павле након свог хапшења римског заповједника Клаудија Лисија пита на грчком што јасно говори да су Римљани, они образованији наравно, знали грчки.
Eeeeeeeeeee sta ti je iskustvo...moj ti savet da ne pričaš, ne vredi, ništa s tim nećeš biti manje glup.
hau jes nou pavle nije znao grčkiPa naraavno da je tko bilo dok su doticni sve to citali pomocu Duha Svetoga ili su mozda angazirali prevodioce, sto je vec koriscena praksa u Bibliji...
pamet nije prelazna, tako se rodiš, kao ti što si se rodio glup i džabe se družiš sa nama.Eeeeeeeeeee sta ti je iskustvo...![]()
I kojeg onda smisla ima da su apostoli nastavili pisati samo na hebrejskom?Cudo je bilo sto su rzno rzni nrodi ZA PRVI PUT U ZIVOTU imali prilike d vide da neki stranci govore tecno njihovim jezicima sto je bila direktna intervencija Duh Svetoga stog je ssvim realno pretpostaviti da se ta praksa nastavila i kod drugih obracenika.
Pa? Zašto se Rimljaninu obratio baš na grčkom ako grčki nije bio lingua franca onog doba?Jesam li ti dao citata gde se vidi da je vojvoda bio IZNENDJEN sto bi ovaj uopste znao grcki,zasto ignorises Biblijsku realnost i pokusavas svesno falsifikovati Bozju rec ??????
ZAR TE NIJE STRAH,ZR TE NIJE BAR SRAMOTA ??????
Незналицо историјска. Учи боље историју него што читаш бабине скрипте.Sram te bilo bezobrznice flsifikatorski,ti si u njmanju ruku bruka tvojih verskih istomisljenika.
To je bilo cudo za prisutne,oni su trebali dobiti lekciju od toga i dobilu su je , koji deo od ovog ne kontas ?Па ако су апостоли ионако све писали на хебрејском чему онда оно велико чудо кад су апостоли пропричали многим језицима.
Pa zar su cuda radi zaboravili svoj maternji jezik,sta je tebi covece ????????Шта је поента ако су наставили користити језик који су већ знали?
...isto ko sto recimo i ja poznjem srpski a pricam i oficijlno koristim makedonski jezik...Римљани јесу причали латински, али су познавали и грчки.
Апостол Павле након свог хапшења римског заповједника Клаудија Лисија пита на грчком што јасно говори да су Римљани, они образованији наравно, знали грчки.
I ti si se nekoj mantiji zakleo da ces Bibliju tumaciti pomocu istorije ???Незналицо историјска. Учи боље историју него што читаш бабине скрипте.
...inspirativan i prosto blistas niskoprofilnom intelegencijom koju pokusavas nekako kompenzirati "lepim recima'...samo se ti teši i misli da nisi beskonačno glup
За правилно разумевање Библије је потребна историја, а и географија.I ti si se nekoj mantiji zakleo da ces Bibliju tumaciti pomocu istorije ???
..sta je vama ljudi,zar je moguce da ste toliko otisli u verskom otpadu da vam je paganstvo postalo maticna religija ?
Zapravo za pravilno razumevanje Biblije potrebno je JEDINO Bozje vodstvo Duhom Svetim koji nam treba "otvarti razum i srce" da bi mogli razumeti zapisno...За правилно разумевање Библије је потребна историја, а и географија.
Vidim kako nepravilno razumeš Bibliju zbog nedostatka elementarnog znanja. Za Svetog Duha treba i iskrena i ispravna vera. Imate vi sveta Babu, ne treba vama Duh Sveti. Kako je ona rekla Baba kad je ugledala na stolu Bibliju i svoje spise: "Evo, to je dovoljno za spasenje Božjeg naroda, ne treba više ništa."Zapravo za pravilno razumevanje Biblije potrebno je JEDINO Bozje vodstvo Duhom Svetim koji nam treba "otvarti razum i srce" da bi mogli razumeti zapisno...
Apostol se obratio okupljenim Jevrejima na taj način, nije na tom jeziku pisao poslanice po Grčkoj i ostatku Rimskog carstva.To je bilo cudo za prisutne,oni su trebali dobiti lekciju od toga i dobilu su je , koji deo od ovog ne kontas ?
Pa zar su cuda radi zaboravili svoj maternji jezik,sta je tebi covece ????????
...i zar si vec zaborvio citata kojeg sam dao iz kojeg se jasno vidi da se apostol obratio na jevrejskom a ne na grckom jeziku ???
...isto ko sto recimo i ja poznjem srpski a pricam i oficijlno koristim makedonski jezik...
![]()
...a da ipak posetis svog oftimologa,za svaki slucaj ?Vidim kako nepravilno razumeš Bibliju zbog nedostatka elementarnog znanja.
Zapravo za Svetog Duh treba POKORNOST Bogu u svakom smislu reci,evo dokaza:Za Svetog Duha treba i iskrena i ispravna vera.
Sram te bilo bezobrzni Bogohulnice,osudjujes se gresnog coveka ( zenu) svrstti u ekskluzivnu kategoriju Duha Svetoga,zr te nije strah,zar te nije sramota ?????Imate vi sveta Babu, ne treba vama Duh Sveti. Kako je ona rekla Baba kad je ugledala na stolu Bibliju i svoje spise: "Evo, to je dovoljno za spasenje Božjeg naroda, ne treba više ništa."
Gde to pise prevarantu i poklonice papski ?Baba izjednačila svoje spise sa Biblijom.
A sta to znci nepismeni "teologu" ?+++
Kaže u Bibliji majka Hristova: "Od sad će me blažnom zvati svi naraštaji."
Slazem se,paganstvo je vasa teritorija stoga radite i dalje sto vam volja...Samo pravoslavni i katolici poštuju Presvetu Bogorodicu. A za vas je to tamo neka obična Marija koja je još s Josifom imala posle dece... Vidi se da da vas ne nadahnjuje Duh Sveti.
Daj se vec jednom dogovorite,jedan od vas papista kaze "jevrejski jezik postao mrtav"stoga ga jevreji nisu znali a tebe vidimo gde se kunes da su pricali na jevrejskom ali da ga nisu koristili za zapisivnje onog sto su verblno iznosili...Apostol se obratio okupljenim Jevrejima na taj način, nije na tom jeziku pisao poslanice po Grčkoj i ostatku Rimskog carstva.
Hebrejski jezik nije u 1. vijeku bio govorni jezik Judeje. To je bio aramejski. Hebrejski jezik se jedino sačuvao kao bogoslužbeni jezik u religijskom kontekstu. Apostoli jesu znali hebrejski, kao što su znali i druge jezike poslije Pedesetnice, ali nisu svoje poslanice pisali na hebrejskom jer bi to bilo besmisleno. Grci i Rimljani sigurno nisu znali hebrejski.Dj se vec jednom dogovorite,jedn kaze "jevrejski jezik postao mrtav"stog ga jevreji nisu znli a tebe vidimo gde se kunes d su pricli ali d ga nisu koristili za zapisivnje onog sto su verblno iznosili...![]()
Hebrejski jezik nije u 1. vijeku bio govorni jezik Judeje.
Biblijski dokaz ?To je bio aramejski. Hebrejski jezik se jedino sačuvao kao bogoslužbeni jezik u religijskom kontekstu. Apostoli jesu znali hebrejski, kao što su znali i druge jezike poslije Pedesetnice, ali nisu svoje poslanice pisali na hebrejskom jer bi to bilo besmisleno. Grci i Rimljani sigurno nisu znali hebrejski.
Дјела апостолска садрже и овај стих:Biblijski dokaz ?
Uostalom ja sam vec pobio tvoju tvrdnju ali hajde da ti dam sansu ???
Dakle ?
P.S. nadam se da se neces pozvati na ono 'LAMA,LAMA..." jer ces se tada suociti sa jednim izuzetno nezgodnim i pre svega logickim pitanjem koje ce brzopotezno potopiti sve vase teoloske camce...
Trazio sam BIBLIJSKOG DOKAZA a ne pagansko tumacenje ,jel se mozes uskoro vratiti na popravnbom ispitu ??Дјела апостолска садрже и овај стих:
"И то постаде знано свима који живе у Јерусалиму, тако да се та њива прозва њиховим језиком Акелдама, што значи: њива крви." (Дјела 1:19)
Пошто се и сам апостол Павле обраћао Јерусалимљанима значајно је да утврдимо који је то био њихов језик у то вријеме и то управо преко ријечи акелдама. Да ли је та ријеч хебрејска или арамејска? Одговор је јасно и недвосмислено арамејска. Потиче од דְּמָא חֲקָל (hql dm):
"Ἁκελδαμά, or Ἁκελδαμάχ (Lachmann), (or Ἁκελδαμά WH (see their Introductory § 408)), or Ἀχελδαμάχ (T Tr), from Chaldean דְּמָא חֲקָל (field of blood), Akeldama: Acts 1:19; see αἷμα, 2 a. (B. D. under the word; especially Kautzsch, Gram., pp. 8 173)."
https://biblehub.com/greek/184.htm
Не постоји ниједна хебрејска ријеч нити комбинација ријечи која даје Акелдама да значи њива крви. Најближа хебрејска ријеч коју означава њиву, поље или слично је חֵלֶק (heleq):
https://biblehub.com/hebrew/2506.htm.
Међутим да је ова ријеч искориштена не би гласило АКелдама већ АЛекдама пошто је у хебрејској ријечи глас Л послије А а не глас К као у арамејском. Стога је јасно да је језик који се говорио у Јерусалиму у 1. вијеку био арамејски и да је то исти језик којим се апостол Павле обратио својим слушаоцима.
Iskreno,ne samo istorija vec mi i muzika ( generalno umetrnost) nije jaka strana ali stvarno ne vidim kako si ovo uspeo povezati sa verom u Boga ???Robivek i Glasnik su odlična antireklama za "subotare". Vidi se potpuno neznanje istorije. Najosnovnije pojmove ne znaju "teolozi".
A ovaj stih je iz Kur'ana valjda?Trazio sam BIBLIJSKOG DOKAZA a ne pagansko tumacenje ,jel se mozes uskoro vratiti na popravnbom ispitu ??![]()