Nisam trazio TUMACENJE bilo kog teksta vec eksplicitan Biblijski dokaz koji ce potvrditi tvoje tvrdnje,onako kao sto recimo ja radim .A ovaj stih je iz Kur'ana valjda?
Dakle ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam trazio TUMACENJE bilo kog teksta vec eksplicitan Biblijski dokaz koji ce potvrditi tvoje tvrdnje,onako kao sto recimo ja radim .A ovaj stih je iz Kur'ana valjda?
Ma on ni ne čita to što mi pišemo. Ja sam mu citirao u jednoj poruci svetog apostola Pavla pa opet posle traži biblijske dokaze. Bilo vezano za monaštvo. Robivek mlati tu samo praznu slamu. Toliko nema kulture ni da pročita poruke šta mu se piše.A ovaj stih je iz Kur'ana valjda?
I to si dobio. Eksplicitan stih koji aramejsku riječ naziva jezikom Jerusalimljana.Nisam trazio TUMACENJE bilo kog teksta vec eksplicitan Biblijski dokaz koji ce potvrditi tvoje tvrdnje,onako kao sto recimo ja radim .
Dakle ?
Ma kakva Biblija. Biblija je samo paravan za njih. Znaju se njihovi autoriteti.Ma on ni ne čita to što mi pišemo. Ja sam mu citirao u jednoj poruci svetog apostola Pavla pa opet posle traži biblijske dokaze. Bilo vezano za monaštvo. Robivek mlati tu samo praznu slamu. Toliko nema kulture ni da pročita poruke šta mu se piše.
Baba, baba i samo baba. Deda je izgleda silno drmao pa je padala u ekstazu i imala viđenja sve do sedmog neba.Ma kakva Biblija. Biblija je samo paravan za njih. Znaju se njihovi autoriteti.
Hajdemo ovo proveriti,evo kojeg si teksta dao:I to si dobio. Eksplicitan stih koji aramejsku riječ naziva jezikom Jerusalimljana.
I sad mi reci GDE OVDE PISE da je aramejski bio jezik Jerusalimljana,nesreco falsifikatorska u papskoj mantiji ?"И то постаде знано свима који живе у Јерусалиму, тако да се та њива прозва њиховим језиком Акелдама, што значи: њива крви." (Дјела 1:19)
Akeldama je aramejska riječ. Već sam ti dostavio i dokaz za to.Hajdemo ovo proveriti,evo kojeg si teksta dao:
I sad mi reci GDE OVDE PISE da je aramejski bio jezik Jerusalimljana,nesreco falsifikatorska u papskoj mantiji ?
Pa sto onda SVE OSTALE SADRZINE nisu pomenute kao aramejske reci VEC SE TO DESILO SAMO U TOM JEDINOM SLUCAJU ???Akeldama je aramejska riječ. Već sam ti dostavio i dokaz za to.
Koje ostale sadržine?Pa sto onda SVE OSTALE SADRZINE nisu pomenute kao aramejske reci VEC SAMO U TOM JEDINOM SLUCAJU ???
Pa sve sto su Isus i apostoli govorili - ako su koristili aramejski onda bi sve to bilo zapisivano prvicno u originalnom formatu,kao sto je recimo bilo ono "ili,ili,lama savahtani..." ????Koje ostale sadržine?
Zato što aramejski nije bio geografski rasprostranjen jezik u 1. vijeku. Govorio se u Judeji, Siriji i Mesopotamiji. Jevanđelja i poslanice su pisani za čitaoce širom Rimskog carstva. Stoga ima smisla da su pisani na grčkom koji je bio rasprostranjen u to doba, pogotovo na istoku carstva.Pa sve sto su Isus i apostoli govorili - ako su koristili aramejski onda bi sve to bilo zapisivano prvicno u originalnom formatu,kao sto je recimo bilo ono "ili,ili,lama savahtani..." ????
Jeli sreco lingvisticka,ako su jevandjelja pisana za ljude u rimskom carstvu - sto onda nisu pisana na rimskom jeziku ???Zato što aramejski nije bio geografski rasprostranjen jezik u 1. vijeku. Govorio se u Judeji, Siriji i Mesopotamiji. Jevanđelja i poslanice su pisani za čitaoce širom Rimskog carstva. Stoga ima smisla da su pisani na grčkom koji je bio rasprostranjen u to doba, pogotovo na istoku carstva.
Zato što je grčki jezik bio veoma rasprostranjen u Rimskoj imperiji i bio je drugi jezik do latinskog, a na istoku carstva gdje su se nalazile mnoge zajednice kojima su apostoli pisali je bio dominantan.Jeli sreco lingvisticka,ako su jevandjelja pisana za ljude u rimskom carstvu - sto onda nisu pisana na rimskom jeziku ???
...ili ti danas logika stishana na minimuma pa ti se dogadjaju ovakvi masivni teoloski lapsusi ?![]()
Grcki jezik bio VISE RSPROSTRANJEN u rimskom carstvu od rimskog jezika ???Zato što je grčki jezik bio veoma rasprostranjen u Rimskoj imperiji i bio je drugi jezik do latinskog, a na istoku carstva gdje su se nalazile mnoge zajednice kojima su apostoli pisali je bio dominantan.
Елементарне ствари из историје не знаш. Што се петљаш онда у теме које не познајеш?Grcki jezik bio VISE RSPROSTRANJEN u rimskom carstvu od rimskog jezika ???
..dobro bre sta vama daju ti vasi verski lideri pa da se ovako javno brukate u tolikoj meri ??![]()
Римски језик не постоји него латински. Сви образовани Римљани су знали грчки језик. То је био језик културе, трговине и престижа. У самом Риму се света литургија прво служила на грчком и епископи били често рођени Грци. Тек касније је литургија преведена на латински. То се до скора могло чути у древном певању са почетка римске литургије Кирие елеисон тј. Господе помилуј (смилуј се) на грчком језику 3 пута (за Бога Оца), Кристе елеисон 3 пута (за Господа Исуса Христа), па опет Кирие елеисон 3 пута (за Духа Светога).Grcki jezik bio VISE RSPROSTRANJEN u rimskom carstvu od rimskog jezika ???
..dobro bre sta vama daju ti vasi verski lideri pa da se ovako javno brukate u tolikoj meri ??![]()
Svakako. Rimsko carstvo je maltene hiljadu godina imalo grčki jezik kao zvanični jezik carstva nakon pada zapadnog dijela.Grcki jezik bio VISE RSPROSTRANJEN u rimskom carstvu od rimskog jezika ???
Jel znas bre ti koliko je to carstvo bilo,sta je tebi covece,zar nisi ti bio taj koji se kleo u istoriju ?Svakako. Rimsko carstvo je maltene hiljadu godina imalo grčki jezik kao zvanični jezik carstva nakon pada zapadnog dijela.
Koliko god da je bilo grčki je bio jedan od glavnih jezika.Jel znas bre ti koliko je to carstvo bilo,sta je tebi covece,zar nisi ti bio taj koji se kleo u istoriju ?
...li ipak NESTO GLAVNIJI od rimskog jezika u centru Rima , jel tako ????????Koliko god da je bilo grčki je bio jedan od glavnih jezika.
Dovoljno rasproatranjen da opravdava apostolsko pisanje baš na grčkom...li ipak NESTO GLAVNIJI od rimskog jezika u centru Rima , jel tako ????????![]()
![]()
![]()
Rimljanima u centru (tadasnjeg "Vashingtona") pisao na grckom ???Dovoljno rasproatranjen da opravdava apostolsko pisanje baš na grčkom
Dovoljno rasproatranjen da opravdava apostolsko pisanje baš na grčkom
Pavle je pisao hrišćanima u Rimu.Stručnjak o tome kaže da su izvorna evanđelja, zapravo prvo evanđelje Matejevo,pa Otrivenje, pa Pavlovo Hebrejima pisano na hebrejskom.
https://writingofgod.com/hebrew-gospels/
Svakako je i Pavlovo Rimljanima pisano na Hebrejskom jer je to pismo Pavao pisao Židovima u Rimu...a ne nekakvim rimljanima...oni su za Židove nebitni.
Apostoli nisu bili jevrejski ksenofobi. Upravo suprotno.Pazi na ovu činjenicu: Židovi su imali svoj jezik i pismo i kao drugo najvažnije; oni su se smatrali odabranim narodom i veoma su cijelnili sovj jezik i pismo i dovoljno su mrzili sve narode oko sebe pa i Grke i Rimljane da ne bi ni u snu pisali na grčkom jeziku. Sebe bi izdali.
Isto kao da Trampu danas pises na srpskom...![]()