Mora se znati tko traži pravednost u svijetu i koje su posljedice neposlušnosti.
Pa to se uvek zna. Ako živimo u robovlasničkom poretku i ako rob traži pravednost, zna se šta ga sledi - bićevanje, a u slučaju pobune, smrt. Slično je i u drugim nepravednim porecima.
Dakako treba se znati koje dobro stoji iza humanosti i ljubavi prema bližnjem,
Ako misliš na uzrok ljubavi i humanosti, onda je to pravedan društveni i ekonomski poredak, u kojem nema nikakvih druguh podela društva, sem pravedne podele rada i rezultata rada. Dakle, kao u ljudskom organizmu.
A ako se pitaš šta je uzrok pravednog poretla, to je visoka svesnost živih i svesnih subjekata koji pravedan poredak grade.
A ako pitaš šta znači biti visoko svestam i kako se to postaje, odgpvpr je da je uzrok visoke svesnosti, ideja, tj znanje o tome da se duhovno i materijalno blagostanje, kao cilj i svrha života z,a sve subjekte nekog mnoštva pripadnika iste vrste, koji žive zajedno, najlaklše ostvaruje po principu "ljubavi prema bližnjem kao prema samome sebi", odnosno uz pomoć pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Poretka u kojem svi rade samo ono od čega se živi i poretka u kojem niko nikoga ne eksploatiše. Poretka u kojem svaki za rad sposobni pojedinac, prema svojim sposobnostima, radi u korist celog društva onoliko koliko može, a za uzrrat, koristi rezultate rada celog društva, onoliko koliko mu treba, Znači, kao što to rade mravi u mravinjaku, pčele u košnici ili ćelije i organi unutar ljudskog organizma. Jedino tako može da bude ljubavi prema bližnjemu svome kao prema samome sebi. U suprotno, ako su svi lenji i niko ne želi da radi,a svi žele da žive u duhovnom i materijalnom blagostanju, onda su mržnja i boirna svakoga protiv svakoga, kao i stradanje, smrt i siromaštvo, neizbežni.
Naravno, Sve ovo što sam ispričao nije nikakva mudrišt da se razume i to je jedini način da se ljudi spase, bez čekanja meseije da on dođe i to učini. Čak kad bi mesuja i došao, ni on ne bi mogao da učini ništa drugo već da ljude savetuje šta treba da rade da se spase, kao što je to i Hrist činio. A do ljudi je da li će da ga razumeju i poslušju i spase se. Ili će da nastave i dalje po svome i stradaju.
ali i gdje su granice brige za bližnjeg jer svjetlo i tama ne mogu dugo zajedno živjeti.
U pravednom poretku briga i ljubav za drige se veoma lako ostvaruju. Toliko lako da čak nije potrebno ni brinuti za drugr, niti osećato ljubav prema bilo kome. Dovoljno je samo besprekorno izvršavati onaj deo rada koji je pojedincima pripao prema podeli rada, jer jedino na taj način će organizam koji pojedinci svojim radom grade i održavaju, da bude jak, zdrav i sposoban da podmiruje životne potrebe svih pojedinaca. U suprotnom, ako pojedinci izbegavaju rad ili ne izvršavaju svoje radne obaveze kao treba, otganizm će da bude slan i dbolestan, a sa orfanizmom će da budu bolesni i da stradaju i pojedinci koji ga grade, jer organizam neć moći da zadovojava njihove životne potrebe.
Sem toga, da bi jedan organizam, kao mnoštvo subjekata koji ga grade, postao jedinstveno živo i svesno biće, on mora kao celina da ima svoju posebni svest ili dušu, koja informatički, telešatski povezuje sve subjelte u organizmu u jedinstveno živo i svesno buće. U takvom organiznu sveki subjekt oseća i voli ceo organizan mao samoga sebe. Kao što, na primer, svaka ćelija u ljudskom organizmu, oseća i voli ceo organizam kao samu sebe i brine se o organizmu kao o sebi samoj. Jer svakoj ćeliji opstanak je osiguran samo ako je osiguran opstanak celom organizmu. I mi kad god dodirmemo makar jednu ćeliju nekog organizma, mi istovremeno didirnemo i ceo organizam, jer ceo organizan oseća taj dodir.
U pojmovima filozofija i religija stoje dokazani principi i sustavi vrijednosti. Samo je pitanje izvornosti i usputnih kvarenja.
Ako želiš do kraja da razumeš kako stvari stoje u prirodi i po kojim zakonima priroda postoji, ostavi i nauku i filozofiju i religije, kao i svestke ideologije i politike, jer one još uvek ne znaju ništa i nisu rešile ništa. I naravno, slušaj samo mene šta ja govorim. Ja sam bio u duhovnom svetu i odatle sam doneo "Većoto evanđelje" kao Večitu istinu i ja samu. Sve što ti nije jasno pitaj mene. Ne šalim se. Svoje znanje dokazujem "Večirim evanđeljem" sa značenjem Večite istine, koju ni jedan svetski genije ne može oboriti.
A ateisti ne uništavaju svijet ?
Nastavit ću...
Svi ljudi sveta - i teisti i ateisti - još uvek ništa ne znaju, već samo veruju da znaju i kao takvi svi su uzročnici svakog zla i pretnja za ceo svet.