Mesijanski hrišćani oko nas?

Nema zato što ne postoji ideja koja opravdava uhedinjenje sveta kao jedinu mogućnost prelaska sveta iz stanja razjedinjenosti mržnje, rata i zla u stanje uhedinjenosti ljubavi i obra.

Mora se znati tko traži pravednost u svijetu i koje su posljedice neposlušnosti. Dakako treba se znati koje dobro stoji iza humanosti i ljubavi prema bližnjem, ali i gdje su granice brige za bližnjeg jer svjetlo i tama ne mogu dugo zajedno živjeti.

ćine ni jedna religija, filozofija, ideologija ili polutika danas ne može da se pohvali.

U pojmovima filozofija i religija stoje dokazani principi i sustavi vrijednosti. Samo je pitanje izvornosti i usputnih kvarenja.

Hriščani su ti koji beć dva milenijuma uništavaju svet, a ne spašavaju. Zo je činjenica.

A ateisti ne uništavaju svijet ?
Nastavit ću...

iz koje se vidi da je Hrist zahovarao pravedan poredak, a to je upravo no što ja zagovaram,

Ti voliš otkrivati toplu vodu vidim.

A ko će da bude kriv za sve te nesreće i mrtve. Biće oni koji po lažnim učenjima upravljaju svetom i naređuju ratove i ubijanja.To su političke i verske institucije. Svz ese neće spasiti dok ise njihoe zablude po kojima upravljaju svetom, ne obore.
Jesi li kad čuo za zakon karme ili "zakon sjetve i žetve"?

Koristim Hristove reči jer su istinite, a ne zato što su to "bublijski izrazu". Samo pomoću Hristovih reči se mogu "uzbeleti haljine", a nikako "Isusovom krvlju".

Isusova "krv" jer njegov sveti duh kojim on daruje one koji to zaslužuju.

Naravno da će svet da huli na Boga, jer ceo svet verije u Boga i da od Boga sve dolazi.

Znas svijet dosta toga što Bog potiče...tj. što od njega dolazi kao i što i zašto Bog nešto dopušta. Mnogi vole zavijati i tužiti se-zar nismo dosta kažnjeni.
Nije Bog kriv ni za svetske političke osvajačk ratove, ni za verske ratove, več svetske političke i verke institucije. Pa to je valjda jasno,

Da to je jasno i to je opet tvoje otkrivanje tople vode.

Životinje nećemo osloboditi ako ljudi prestanu da ih jedu, zato što i među životinjama postoje zveri kje životinje jedu.

Ja sam ti već govorio o postepenosti...ili smanjenju broja neprijatelja. Da su plahe šumske životinje prijatelji sa čovjekom češće bi se sklonile kod nejga za pomoć i zaštitu od zvijeri koje treba zapravo da odumru.

Ali ćemo ih spasiti da ih niko ne jede tek onda kad se svi ljudi ujedine, pomire i naprave pravedan poredak, kao islov našeg spajanja sa duhovnim svetom i tako se si ljudi i sve životinje telepatski povežu u jedno živo i svesno biće.
Neće se ljudi ujediniti jer je obrnuto-dok jedu životinje i njihov strah i sami će biti puni straha i agresije. Negdje si zakržljao u svom duhovnom razvoju. Imaš blokadu.

. Zato u Bibliji i stoji da će i Novom dobu "lav i jagnje da spavaki zajedno". Ali problem je što ti to ne znaš. I zato, i
umesto što čekaš nekog mesju da te spasi, počni sam, prvo da spasavaš ljude od ljudi,

Samo se sporimo i oko redosljeda i oko načina...

Zato što kad životinja umire u strahu, taj strah i dalje osećaju ćelije umrle životinje, koje još neko vreme žive posle kad životinja umre.
Ima tu i kemijskih procesa čije rezultate jede čovjek.

Mora se znati tko traži pravednost u svijetu i koje su posljedice neposlušnosti.
Pa to se uvek zna. Ako živimo u robovlasničkom poretku i ako rob traži pravednost, zna se šta ga sledi - bićevanje, a u slučaju pobune, smrt. Slično je i u drugim nepravednim porecima.
Dakako treba se znati koje dobro stoji iza humanosti i ljubavi prema bližnjem,
Ako misliš na uzrok ljubavi i humanosti, onda je to pravedan društveni i ekonomski poredak, u kojem nema nikakvih druguh podela društva, sem pravedne podele rada i rezultata rada. Dakle, kao u ljudskom organizmu.

A ako se pitaš šta je uzrok pravednog poretla, to je visoka svesnost živih i svesnih subjekata koji pravedan poredak grade.

A ako pitaš šta znači biti visoko svestam i kako se to postaje, odgpvpr je da je uzrok visoke svesnosti, ideja, tj znanje o tome da se duhovno i materijalno blagostanje, kao cilj i svrha života z,a sve subjekte nekog mnoštva pripadnika iste vrste, koji žive zajedno, najlaklše ostvaruje po principu "ljubavi prema bližnjem kao prema samome sebi", odnosno uz pomoć pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Poretka u kojem svi rade samo ono od čega se živi i poretka u kojem niko nikoga ne eksploatiše. Poretka u kojem svaki za rad sposobni pojedinac, prema svojim sposobnostima, radi u korist celog društva onoliko koliko može, a za uzrrat, koristi rezultate rada celog društva, onoliko koliko mu treba, Znači, kao što to rade mravi u mravinjaku, pčele u košnici ili ćelije i organi unutar ljudskog organizma. Jedino tako može da bude ljubavi prema bližnjemu svome kao prema samome sebi. U suprotno, ako su svi lenji i niko ne želi da radi,a svi žele da žive u duhovnom i materijalnom blagostanju, onda su mržnja i boirna svakoga protiv svakoga, kao i stradanje, smrt i siromaštvo, neizbežni.

Naravno, Sve ovo što sam ispričao nije nikakva mudrišt da se razume i to je jedini način da se ljudi spase, bez čekanja meseije da on dođe i to učini. Čak kad bi mesuja i došao, ni on ne bi mogao da učini ništa drugo već da ljude savetuje šta treba da rade da se spase, kao što je to i Hrist činio. A do ljudi je da li će da ga razumeju i poslušju i spase se. Ili će da nastave i dalje po svome i stradaju.
ali i gdje su granice brige za bližnjeg jer svjetlo i tama ne mogu dugo zajedno živjeti.
U pravednom poretku briga i ljubav za drige se veoma lako ostvaruju. Toliko lako da čak nije potrebno ni brinuti za drugr, niti osećato ljubav prema bilo kome. Dovoljno je samo besprekorno izvršavati onaj deo rada koji je pojedincima pripao prema podeli rada, jer jedino na taj način će organizam koji pojedinci svojim radom grade i održavaju, da bude jak, zdrav i sposoban da podmiruje životne potrebe svih pojedinaca. U suprotnom, ako pojedinci izbegavaju rad ili ne izvršavaju svoje radne obaveze kao treba, otganizm će da bude slan i dbolestan, a sa orfanizmom će da budu bolesni i da stradaju i pojedinci koji ga grade, jer organizam neć moći da zadovojava njihove životne potrebe.

Sem toga, da bi jedan organizam, kao mnoštvo subjekata koji ga grade, postao jedinstveno živo i svesno biće, on mora kao celina da ima svoju posebni svest ili dušu, koja informatički, telešatski povezuje sve subjelte u organizmu u jedinstveno živo i svesno buće. U takvom organiznu sveki subjekt oseća i voli ceo organizan mao samoga sebe. Kao što, na primer, svaka ćelija u ljudskom organizmu, oseća i voli ceo organizam kao samu sebe i brine se o organizmu kao o sebi samoj. Jer svakoj ćeliji opstanak je osiguran samo ako je osiguran opstanak celom organizmu. I mi kad god dodirmemo makar jednu ćeliju nekog organizma, mi istovremeno didirnemo i ceo organizam, jer ceo organizan oseća taj dodir.
U pojmovima filozofija i religija stoje dokazani principi i sustavi vrijednosti. Samo je pitanje izvornosti i usputnih kvarenja.
Ako želiš do kraja da razumeš kako stvari stoje u prirodi i po kojim zakonima priroda postoji, ostavi i nauku i filozofiju i religije, kao i svestke ideologije i politike, jer one još uvek ne znaju ništa i nisu rešile ništa. I naravno, slušaj samo mene šta ja govorim. Ja sam bio u duhovnom svetu i odatle sam doneo "Većoto evanđelje" kao Večitu istinu i ja samu. Sve što ti nije jasno pitaj mene. Ne šalim se. Svoje znanje dokazujem "Večirim evanđeljem" sa značenjem Večite istine, koju ni jedan svetski genije ne može oboriti.
A ateisti ne uništavaju svijet ?
Nastavit ću...
Svi ljudi sveta - i teisti i ateisti - još uvek ništa ne znaju, već samo veruju da znaju i kao takvi svi su uzročnici svakog zla i pretnja za ceo svet.

Ti voliš otkrivati toplu vodu vidim.
Da, ali samo onima koji ne vide i ne znaju da je voda topla, već samo veruju u koješta.
Jesi li kad čuo za zakon karme ili "zakon sjetve i žetve"?
Šta vredi što si ti čuo, kad to ne možeš da proveriš i znaš, već samo veruješ?
Isusova "krv" jer njegov sveti duh kojim on daruje one koji to zaslužuju.
Glpost - čista verda bez mogučnosti da se dokaže, proveri, objasni i razume. Vera sa kojom niko ne može da uradi ništa. Ta vera nikada nikoga iz zla spasiti neće. kao što ni do danas nije.
Znas svijet dosta toga što Bog potiče...tj. što od njega dolazi kao i što i zašto Bog nešto dopušta. Mnogi vole zavijati i tužiti se-zar nismo dosta kažnjeni.
Čoveka niko ne može da kazni, pa ni Bog, kao ni Davo, do čovek u svom nezbnaju samoga sebe i druge ljude.
Da to je jasno i to je opet tvoje otkrivanje tople vode.
Pa ako ti je jasno da su sva zlodela sveta uzrokovale svetske političke i verske institucije, jer one su te koje upravljaju svetom, onda ti je jasno da te institucije to uvek čine u skladu sa svojim uverenjima koja smatraju neprikosnovenim istinama. I treba da ti bude jasno i to, da te njihove istine koje u praktičnom životu za svoju posledicu imaju zlo, a ne dobro i nisu istine, već laži. Pa mi onda nije jasno, ako ti to sve znaš i ako je to za tebe "otkrivanje tople vode", zašto onda pokušvaš da pomoću jedne od takvih laži spasiš svet, kad znaš da to nije moguće?
Ja sam ti već govorio o postepenosti...ili smanjenju broja neprijatelja. Da su plahe šumske životinje prijatelji sa čovjekom češće bi se sklonile kod nejga za pomoć i zaštitu od zvijeri koje treba zapravo da odumru.
Nema ti nikakve postepenosti. Ili znaš šta treba da radiš da spasiš i ljude i životinje i to uradiš odmah ili ne zaš i ne uradiš nikada.

Pa šta si dobio time ako žovotinje spasiš od čoveka i drugih zveri, po cenu da ljudi i zveri pomru od gladi, kad su i ljudi i zveri Božoja stvorenja. Treb naći rešenje kako da spasiš i ljude i životinje i zveri. Ja sam to objasnio kako se to radi, a ti i dalje pričaš o rešenjima koja su praktično neostvarljiiva.
Neće se ljudi ujediniti jer je obrnuto-dok jedu životinje i njihov strah i sami će biti puni straha i agresije. Negdje si zakržljao u svom duhovnom razvoju. Imaš blokadu.
Ha..ha...ha. Tako mali Perica razmišlja. Nisu ljudi zli zato što jedu meso, već zato što ih političke i verske institucije dele po državama, verama, nacijama i klasama i na taj način uzrokuju mržnju među ljudima i političke osvajačke i verske ratove. To su činjenice koje mogu da se dokažu, provere i razumeju, a ne tda su ljudi zli zato što jedu meso. Ii da će da se spase kad prestanu da jedu meso.

Nneka prestanu, radi ti na tome. I ja sam za to da ljudi prestanu da jedu meso. Ali ako ne budeš radio na tome da svetskih političkih, verskih, nacionalnih i kasnih podela više ne bude i da na taj način pomoću onoga što ima značenje Itine postigneš da svi ljudi postanu istomišljenici, da mogu da se pomire i ujedine, tada će oni i dalje da se mtze, ratuju, ubijaju i memuosrdno eksploatušu, nebitno što meso više ne jedu.
Samo se sporimo i oko redosljeda i oko načina...
To nije mala stvar. Ti želiš pomoću Biblije i vere da spasiš svet, koja se u proteklih 2000 godina pokazala nedelotvornom. A ja želim da spasim svet pomoću znanja Večite istine i postojanjua materije, života i Univerzuma i i znanja Zakona dobra i zla po kojima teče evoluvija cele prirode. Razlika između tvojih i mojih stavova je ogromna. Ti čekaš mesiju hrišćanima, da dođe da te spasi, što neće nikada da se desi. a ja nudim znanje po kojem možemo da počnemo da se spašavamo odmah.
Ima tu i kemijskih procesa čije rezultate jede čovjek.
Šta imaš protiv hemije? Ljudski organizam nje samo svesni psihički, već i hemijski fizički proces. Ta dva procesa su jedan i isti proces. To su samo lice i naličje jedne i iste medalje. Kad tu medalju gledamo iz vana čulno, tada je opažamo kao fizičku pojavu i proces. Kafa ta medalja posmatra samu sebe u sebi, tada ona sebe vidi kao psihički i svesnu pojavu i proces. Tizičko i opsihičko su uzajamno naizmenično uslovljeni i jedno bez drugog ne mogu.

Medalja sa dva lica o kojoj govorim je i ljudski organizam, pa to možeš da psoveriš i na sebi.

Pročitaj moje šire objašnjenje o tome koje sam dao na onom gore linju. Evo ti ga opet da ga ne tražiš.

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit

Pa to se uvek zna. Ako živimo u robovlasničkom poretku i ako rob traži pravednost, zna se šta ga sledi - bićevanje, a u slučaju pobune, smrt. Slično je i u drugim nepravednim porecima.

Ne. Bitan je bog i što on kaže. On traži pravednost i ukazuje na karmičke posljedice.

Ako misliš na uzrok ljubavi i humanosti, onda je to pravedan društveni i ekonomski poredak, u kojem nema nikakvih druguh podela društva, sem pravedne podele rada i rezultata rada. Dakle, kao u ljudskom organizmu.

Me, Mislim na posljedice i tako sam napisao...One su opisuju kao darovi Duha Svetoga i plodovi Duha Svetoga.

A ako pitaš šta znači biti visoko svestam i kako se to postaje, odgpvpr je da je uzrok visoke svesnosti, ideja, tj znanje o tome da se duhovno i materijalno blagostanje, kao cilj i svrha života z,a sve subjekte nekog mnoštva pripadnika iste vrste, koji žive zajedno, najlaklše ostvaruje po principu "ljubavi prema bližnjem kao prema samome sebi", odnosno uz pomoć pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Poretka u kojem svi rade samo ono od čega se živi i poretka u kojem niko nikoga ne eksploatiše. Poretka u kojem svaki za rad sposobni pojedinac, prema svojim sposobnostima, radi u korist celog društva onoliko koliko može, a za uzrrat, koristi rezultate rada celog društva, onoliko koliko mu treba, Znači, kao što to rade mravi u mravinjaku, pčele u košnici ili ćelije i organi unutar ljudskog organizma. Jedino tako može da bude ljubavi prema bližnjemu svome kao prema samome sebi. U suprotno, ako su svi lenji i niko ne želi da radi,a svi žele da žive u duhovnom i materijalnom blagostanju, onda su mržnja i boirna svakoga protiv svakoga, kao i stradanje, smrt i siromaštvo, neizbežni.

Ovo su i komunisti pričali; o idili duhovnog i materijalnog blagostanja,,,samno o Bogu nisu pislai kao i ti u ovom odlomku.

Naravno, Sve ovo što sam ispričao nije nikakva mudrišt da se razume i to je jedini način da se ljudi spase, bez čekanja meseije da on dođe i to učini.
Mesiju se čeka u "bijelim haljinama" ili osobne mudrosti i pravednosti, a mesijin posao je onaj koji nije tvoj i moj, i jako je važan.

Čak kad bi mesuja i došao, ni on ne bi mogao da učini ništa drugo već da ljude savetuje šta treba da rade da se spase, kao što je to i Hrist činio. A do ljudi je da li će da ga razumeju i poslušju i spase se. Ili će da nastave i dalje po svome i stradaju.

Mesija u prvom silasku je predskazan kao ponizna sluga i savjetnik. Eto i ti si takav, pun si savjeta ljubavi i pravednosti i niko te neće čuti jednostavno zato jer Bog nije odlučio da prorokuje preko tebe. Da je odlučio ti bi dao skromni doprinost od nekoliko milijuna u "bijelim haljinama". A mimo Boga pokretača dobro je da jednog uzdigneš, sebe.

U pravednom poretku briga i ljubav za drige se veoma lako ostvaruju. Toliko lako da čak nije potrebno ni brinuti za drugr, niti osećato ljubav prema bilo kome. Dovoljno je samo besprekorno izvršavati onaj deo rada koji je pojedincima pripao prema podeli rada, jer jedino na taj način će organizam koji pojedinci svojim radom grade i održavaju, da bude jak, zdrav i sposoban da podmiruje životne potrebe svih pojedinaca. U suprotnom, ako pojedinci izbegavaju rad ili ne izvršavaju svoje radne obaveze kao treba, otganizm će da bude slan i dbolestan, a sa orfanizmom će da budu bolesni i da stradaju i pojedinci koji ga grade, jer organizam neć moći da zadovojava njihove životne potrebe.

I Japanci su bili doskora dugo bezprijekorni i društveno savjesni...i sve je išlo bez Boga i sad se kvari...mlađi naraštaj će sve uvući u sivilo i nemarnost za društvene vrijednosti.

Ako želiš do kraja da razumeš kako stvari stoje u prirodi i po kojim zakonima priroda postoji, ostavi i nauku i filozofiju i religije, kao i svestke ideologije i politike, jer one još uvek ne znaju ništa i nisu rešile ništa. I naravno, slušaj samo mene šta ja govorim.

Gdje si se ti to dokazao iznad mojih riječi. Ja sam taj kolji tebe može potvrditi i dodati na tvoje.

Ja sam bio u duhovnom svetu i odatle sam doneo "Većoto evanđelje" kao Večitu istinu i ja samu. Sve što ti nije jasno pitaj mene. Ne šalim se. Svoje znanje dokazujem "Večirim evanđeljem" sa značenjem Večite istine, koju ni jedan svetski genije ne može oboriti.

Nailazio sam i na jače slučajeve učitelja iz astrala.

Svi ljudi sveta - i teisti i ateisti - još uvek ništa ne znaju, već samo veruju da znaju i kao takvi svi su uzročnici svakog zla i pretnja za ceo svet.

Prihvatam i nemam što dodati.

Da, ali samo onima koji ne vide i ne znaju da je voda topla, već samo veruju u koješta.

Šta vredi što si ti čuo, kad to ne možeš da proveriš i znaš, već samo veruješ?

Glpost - čista verda bez mogučnosti da se dokaže, proveri, objasni i razume. Vera sa kojom niko ne može da uradi ništa. Ta vera nikada nikoga iz zla spasiti neće. kao što ni do danas nije.

Čoveka niko ne može da kazni, pa ni Bog, kao ni Davo, do čovek u svom nezbnaju samoga sebe i druge ljude.

Pa ako ti je jasno da su sva zlodela sveta uzrokovale svetske političke i verske institucije, jer one su te koje upravljaju svetom, onda ti je jasno da te institucije to uvek čine u skladu sa svojim uverenjima koja smatraju neprikosnovenim istinama. I treba da ti bude jasno i to, da te njihove istine koje u praktičnom životu za svoju posledicu imaju zlo, a ne dobro i nisu istine, već laži. Pa mi onda nije jasno, ako ti to sve znaš i ako je to za tebe "otkrivanje tople vode", zašto onda pokušvaš da pomoću jedne od takvih laži spasiš svet, kad znaš da to nije moguće?

Vjerničke pričice.

Nema ti nikakve postepenosti. Ili znaš šta treba da radiš da spasiš i ljude i životinje i to uradiš odmah ili ne zaš i ne uradiš nikada.

Svako od nas radi odmah i što može. I ne spašavaju se svi jer mnogima se "ne bacaju biserja pred svinje". Uvjek se pašava mala manjina...jer manjina ulazi na uska vrata. Ti si pun naivnosti i loših kontriranja na moje pisanje.

a ne tda su ljudi zli zato što jedu meso. Ii da će da se spase kad prestanu da jedu meso.

Dakako da grijeh ne ulazi na usta...to je Isus učio bolje od tebe. A ja kao učitelj novine mogu na to reći-griješna usta traže griješnu hranu. Pa mogu reći-ubijati životinje radi jela je zlo a ti vidi zašto je zlo u tebi da imaš takve želje. Možda ti ne ubijaš životinje /to čini neko drugi za tebe/ ali ćeš primiti dio njihovih grijeha jer ih potičeš na tu "proizvodnju".

A ja želim da spasim svet pomoću znanja Večite istine i postojanjua materije, života i Univerzuma i i znanja Zakona dobra i zla po kojima teče evoluvija cele prirode.

Svaka baba ima neštzo od tog znanja u sebi...pa sebe i osuđuje kroz onu informaciju "ne čini drugome što ne bi želio da drugi čini tebi.

Razlika između tvojih i mojih stavova je ogromna. Ti čekaš mesiju hrišćanima, da dođe da te spasi, što neće nikada da se desi. a ja nudim znanje po kojem možemo da počnemo da se spašavamo odmah.

A joj...baš si ti mene prozreo. Ne čekam da me spasi jer ja sam već spašen...

Šta imaš protiv hemije?

Malo kad me razumiješ pa ni tu. Slabo ti inteligencija radi po mojim rečenicama....da bi shvatio što sam ja htio reći.

Ne. Bitan je bog i što on kaže. On traži pravednost i ukazuje na karmičke posljedice.
Ništa ne znači ako Bog traži pravednost, ako ljudi i dalje ne razumeju šta reč i pojam "pravednost" podrazumeva i ne znaju kako da ui pravedbost realizuju. i
Me, Mislim na posljedice i tako sam napisao...One su opisuju kao darovi Duha Svetoga i plodovi Duha Svetoga.
Bog može samo da ljudima da znanje po kojem treba da žive i rade da bi im bilo dobro. Međutim, ljudi ima slobodnu volju i biće im onako kako rade i u tp Bog ne može da se meša, tj. da ih nagrađuje ili kažnjava. A to znači da će da im bude nako kako sami svojim radom zasluže. .
Ovo su i komunisti pričali; o idili duhovnog i materijalnog blagostanja,,,samno o Bogu nisu pislai kao i ti u ovom odlomku.
Hrišćani i komunisti su isti, po tome što ni Hrist, ni Marks nisu uspeli fo karaja ljudima da objasne kakav društveni i ekonomski pordak treba da naprave da bi pomoću njega mogli da ostvare duhovno i materijalno blagostanje.
Mesiju se čeka u "bijelim haljinama" ili osobne mudrosti i pravednosti, a mesijin posao je onaj koji nije tvoj i moj, i jako je važan.
Mesija je onaj ko uspe na pravi način ljudima da objasni kakav društveni i ekonomski poredak treba da naprave da bi mogli da ostvare duhovno i materijalno blagostanje. Ako to znamo, to možemo da budemo i ti i ja iki bilo ko drugi, nebitno da li ćemo da budemo obučeni u bele haljine.
Mesija u prvom silasku je predskazan kao ponizna sluga i savjetnik. Eto i ti si takav, pun si savjeta ljubavi i pravednosti i niko te neće čuti jednostavno zato jer Bog nije odlučio da prorokuje preko tebe. Da je odlučio ti bi dao skromni doprinost od nekoliko milijuna u "bijelim haljinama". A mimo Boga pokretača dobro je da jednog uzdigneš, sebe.
Bog je uzdigao Hrista, ali pomoću Hrista nije uzdigao ni jednog hrišćanima, iako hrišćana danas ima čak 2,5 milijarde. Jer od vremena Heista do danas najveća zla svetu su učinili upravo hrišćani.
I Japanci su bili doskora dugo bezprijekorni i društveno savjesni...i sve je išlo bez Boga i sad se kvari...mlađi naraštaj će sve uvući u sivilo i nemarnost za društvene vrijednosti.
Nema to nikakve veze ni sa Bpgpm, ni verom u Bga, već samo sa znanjem o pravim društvenim vrednostima i življenju celog društva u skladu sa tim vrednostima. Koje još uvek ne znaju ni Japanci, niti bilo koji drugi narod na svetu. Podrazumevejućo i hrišćane demokrate i kapitaliste.
Gdje si se ti to dokazao iznad mojih riječi. Ja sam taj kolji tebe može potvrditi i dodati na tvoje.
Ti si čovek od vere, a ja od proverljive i razumljive nauke i znanja. Verom se ne može uticati na nauku i obarazi je, a naukom se može obarati ili ispravljati svaka vera.
Nailazio sam i na jače slučajeve učitelja iz astrala.
Najjači je onaj ko iz astrala donese "Večitu istinu" sa značenjen i objašnjenjem osnovnog prirodnog zakona po kojem postoje materija, život i Univerzum. To do danas nije pošlo od ruke ni jednom svetskom naučniku, filozofu, teologu, prorku, ideologu ili političaru. A meni jeste. Kad budeš uspeo da pronađeć proverljive argumente i logiku da pomoću njih oboriš ti moju nauku, dokazaćeš da si ti u pravu, a ne ja.

Svako od nas radi odmah i što može. I ne spašavaju se svi jer mnogima se "ne bacaju biserja pred svinje". Uvjek se pašava mala manjina...jer manjina ulazi na uska vrata. Ti si pun naivnosti i loših kontriranja na moje pisanje.
Samo jpš dodaj da će da se spase samo opni koji ne kontriraju na tvoje pisanje, tj. omi koji veruju.
Dakako da grijeh ne ulazi na usta...to je Isus učio bolje od tebe. A ja kao učitelj novine mogu na to reći-griješna usta traže griješnu hranu. Pa mogu reći-ubijati životinje radi jela je zlo a ti vidi zašto je zlo u tebi da imaš takve želje. Možda ti ne ubijaš životinje /to čini neko drugi za tebe/ ali ćeš primiti dio njihovih grijeha jer ih potičeš na tu "proizvodnju".
Primećujem da u svakom svom postu osuđuješ ubijanje životinja i sa tobom se slažem. Ali još ni jednom nisi osudio masobna ubijanja ljudi. Ili misliš da ljudi prvo treba da prestanju da unijajžinotinje, pa onda ljude?
Svaka baba ima neštzo od tog znanja u sebi...pa sebe i osuđuje kroz onu informaciju "ne čini drugome što ne bi želio da drugi čini tebi.
Problem je što ni jedna baba ne zna da se to ne može postićo bez pravednog poretka i što ni jedna baba be znašta pravedan poredak podrazumeva.
A joj...baš si ti mene prozreo. Ne čekam da me spasi jer ja sam već spašen...
Rukovodiš se svojom verom koja kažžže: !Ko veruje, spasiće se". U zabludi si: Ko zna spasiće se.
Malo kad me razumiješ pa ni tu. Slabo ti inteligencija radi po mojim rečenicama....da bi shvatio što sam ja htio reći.
Tebe niko ne može da razume. Sve što kažeš je vera, a kao što vernici kažu: "vera nije da se ratume, već veruje".

Svaki čpvek na svetu može lako da postane mesija. Kako?

Treba da isouni samo dva uslova:
1. Da zna jedini način kako svet može da se spasi;
2. Da pristane da radi na tome da spašava svet..

Oba ova uslova je lako ispuniti.

Da bi mesija ospunio prvi uslov, treba samo da zna da svet ne mže da se spasi bez jedinstvenog pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka, tj poretka u kojem ne postoji polirička, verska, nacionalnlna i klasna podelenost sveta, već samo, kao u ljudskom organizmu, pravedna podela rada i rezultata rad.

A da bi mesuja ispunio drugi uslov, potrebno je samo da i sam pristaje na takav društveni i ekonomski poredak i da znanje o takvom poretki i njegovim prednostima u odnosu na nepravedne poretke prenosi i na druge ljude oko sebe , dok i on pristanumesije.

Potrebno je ispuniti još jedan mali uslov, Obeležiti sebe trobojnim simbolom Svvesti kao jedinstvebe prirodn sile i pojave, koji je ujedno i simbol jedinstva Univerzuma, kao i jednstva svih ljudi sveta. Jednostavno da pomoću tog simbola bude vidljivo da takvi mesijanski ljudi i njihov mesijanski pokret postoji i da se vidi da li se njihova brojnost povećava.

Ovde je sada zanimljivo putanje, koliko bi vremena bilo potrebno da jedan takav mesijanski poduhvat uspe?

Teoretski, ako bi pretpostavili da bi obaveza prvog mesije bila da u roku od mesec dana ptonađe još dvojicu novih mesija, koji bi sebe obeležili mesijanskim simbolom, pa onda da se to tako nastavi, da svaki novi mesija u roku od mesec dana pronađe još dvojicu novih, onda bi se, aritmetičkom progresijom svakog meseca broj mesija uuplao. Pa bi tako za malo više od dve godine sviljudi sveta postali mesije i svet bi bio spašen. Da proverimo;

Prvi mese 2 nove čmesuje. Drugi 8. mesuja..Treći 16 mesija. Četvrti 32. Peri 64. Šesti 128. Sedmi 256. Osmi 512. Deveti 1024. Deset 2048. Jedanaest4.o96; Dvanaesti 8.192. Trinaesti 16.384. Četrnaesti 32.768. Petnaesti = 65.536-. Šesnaesti =131.832; Sedamnaesti =262.244: , Osamnaesti =524.488; Devetnaesti =1,048.976.; Dvadeseti 2,097.952 Dvadeseprvi= 4,959.994; Dvadesetdrugi=8,391.808; Dvadest treći=716,783,516; Dve godine=..........

Za manje od 3 godine sa ovakvom progredijom svi ljudi na svetu bu postali mesije i svet bi bio pomiren, pomiren ujedinjen, pravedan i spašen.

Šta mislite o tome? Izgleda ludo i nemoguće, ali ima logike.
xjpg.1164611.jpg

Primećujem da u svakom svom postu osuđuješ ubijanje životinja i sa tobom se slažem. Ali još ni jednom nisi osudio masobna ubijanja ljudi. Ili misliš da ljudi prvo treba da prestanju da unijajžinotinje, pa onda ljude?

Prvo životinje jer one su nevine u odnosu na okjolnosti. Ljudi nisu nevini jer odrađuju karmu.

Rukovodiš se svojom verom koja kažžže: !Ko veruje, spasiće se". U zabludi si: Ko zna spasiće se.

"Spoznati njega,jedinog pravog Boga je život vječni"

To su riječi mog učitelja... a ja sam onaj koji mudrima govori o spoznaji a ti o vjeri u tvoje učenje. Meni je Isus kao djetetu spasio život. zatim mi se je kroz pola sata pokazao među oblacima...a ista ta slika iz oblaka preselila se u stotine krupnih komada leda /grada/ oko sebe te mi pokazao tko me je spasio od teškog leda na otvorenoj livadi sa kravom koju nisam htio napustiti. Time mi je objasnio i pedskazao da ću jednom imati veliko znanje o njemu. Ja imam veliko znanje o Kristu Bogu i znam na koji je način sveprožimajući između ostalog. Pokazao mi je da ću to znati.
Tebe niko ne može da razume. Sve što kažeš je vera, a kao što vernici kažu: "vera nije da se ratume, već veruje".

Treba imati moć ili sredstvo razumjeti me.
Ja imam raliziranu vjeru ka znanju. Indijci to razumiju kad kažu đnana /znanje/ i viđnana /realizirano znanje/.

Prvo životinje jer one su nevine u odnosu na okjolnosti. Ljudi nisu nevini jer odrađuju karmu.
Ne znam samo kako ćeš to da izvedeš. Možda da uzmeš pušku pa odeš u Afriku na safari da poubijaš lavove, zato jer jedu životinje, pa posle i ljude, jer i oni jedu životinje. Ali to nije moguće. Moj predlog je realniji, a to je da se svi ljudi sveta ujedine, pomiore i naprave pravedam društveni i ekonomski poredak, kao uslov da sve i ljude i životinje može da obuhvati njihova kolektivna svest ("Jagnje") i sve ih telepatski poveže u jedinstvenu živu celinu i buće. Da se tako stvori uslov da niko, ni životinje, ni ljudi, ne mogu da povređivati nikoga, a da ne povredi samoga sebe
"Spoznati njega,jedinog pravog Boga je život vječni
Život je bečan, saznali mi to ili ne. Zato što samo život, tj. Svest, postoji, večno, bez početka i kraja, kao svoj i uzrok i posledisa, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirsna oblika i stanja. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja.

Ovo što sam ja sada rekao je proverljivo i razumljivo znanje. A to što si ti rekao je vera, koja ne znači ništa.
Treba imati moć ili sredstvo razumjeti me.
Ja imam raliziranu vjeru ka znanju. Indijci to razumiju kad kažu đnana /znanje/ i viđnana /realizirano znanje/.
Znanje je samo ono što može da se proveri, objasni i razume. Znanje je ovo što ja pričam. A sve to što ti pričaš je vera. A verovati u bulo šta, znači ne znati.
Spašen od čega?
Život postoji u vidu nagona samoodržanja, sa značenjem večite težnj od nepostojanja, sa značenjem nezadovoljstva i zla, ka postojanju, sa značenjem zadovoljstva i dobra.

Biti sspašen, znači održavati se u životu, a ne biti ugrožen i ne doživljavati nezadovoljstvo i zlo.
Što će biti sa svijetom koji ne bude spašen?
Svet koji samoga sebe, u svom neznaju, bude uništio i umro, spasiće se tako štoće da nastavi da živi u duhovnom svetu. Ali sa osećanjem gorkog kajanja zbog svoje gluposti i osećanjem želje da se ponovo rodi da grešku ispravi.

Dok sam živeo u Beogradu, upoznao sam jednog dećka - bio je sin jedne visoke političke ličnosti. Ttvrdio je da se seća svog života na Atlantidi. Sečao se da je bio jedan od krivaca za propast Atlantide i da se sada rodio da ispravi grešku i okaje grehe. NIje se nikako slagao sa ocem i njegovom politikom. Na kraju je otišao u Indiju i tamo se zamonašio. Otuda mi se javio jednom razglednicom.

Back