MEŠANCI

Хахахах :)
Да, и ја имам мешанца..
За разлику од мог тате милсим да су веома слатки :)
Предност мешанца од расних паса је ПАМЕТ!
За мање од 5 дана научила сам мог Мехмеда:) да сам уђе у бокс кад је то потребно.

Izuzetno pametni, pronicljivi, tokom života su morali da nauče da procene ljude... Moja Mrvica je super pas, samo, eto, najčešće se ne odaziva na ime, nego na MACPRIJATNO! Jer brinem i o dve mačke i jako su ljubomorni međusobno, sve troje. :lol:

imam običaj da kažem za mog mešanca "taj ne plaća ni pekaru 'leba"...lik je toliko pametan i 'svoj' da nema te drsure koja bi uticala na njega,
a što rekoste da je kod mešanca prednost pamet i to kakva pamet...nekad imam utisak da razume smisao reči i rečenice u bukvalnom smislu

a recimo viđao sam često p ouličnim čoporoma da su vođe uglavnom mešanci gde je grupi bilo i rasnih pasa, jer mešanci misle svojom glavom :)

Evo ponovo slike mog mesanca, nadam se da se sad vidi

malenaicicko_zpsd00505a8.jpg

Као најбоље човекове пријатеље имам два мешанца лабрадора и не знам чега. Пре неколико година комшија ме је питао зашто их не бацим и купим "праве" псе. Ја сам га само немо гледао пар секунди и онда почео хистерично да се смејем. Рекао су му: "Комшија ти везе са животом немаш и жао ми је твојих паса. Ја моје не држим зато да бих се хвалио друштву и ишао на изложбе. Ја моје држим зато што их волим и зато што су ми бољи пријатељи од велике већини људских парњака. Мешанци могу да воле подједнако и више од расних паса. А доказано је да су здравији од расних." Ал сам му објаснио а? Не бих мењао своје две паметнице низашта на свету. Многи људи не схватају али ја их убрајам у чланове породице. Буквално. Увек су ту да саслушу и УВЕК те разумеју. Кад си несрећан, пас је ту да те полиже по лицу да те утеши. И то је јаче од било којих речи које ти неко може рећи. Знам из искуства. Биће срећни заједно са тобом. А доказано је да пси дају свој живот и за газде које их редовно злостављају на разне начине.

Страшно ме нервирају људи који налазе забаву у борби паса. Када год видим неке слике или не дај Боже клипове, почнем да се тресем од беса који полако прекрива разум и свест. Такви људи су болесни до бола.

:zcepanje::zcepanje: nasmeha me sa onim:"Komsija sto ne bacis ovog i kupis "pravog"" Identicnu situaciju sam imala,doduse ja nisam bila tako recita vec ga pogledah i ispratih recima"Komsija ja ni ljude ne kategorisem po kolicini novca koju imaju u novcaniku,a ne pse"...."Ma nisam mislio tako...." Mi smo vec ponosno digli glavu i nastavili nasu setnju. Ponosna sam na mojih 5 mesanaca (zvanicnih :-) ) i 3 privremeno kod mene do udomljenja i gomila po privatnim smestajima,pansionima i jos uvek ulici......Da ja sam od onih ludaca koja skuplja zrtve debila po ulici....Ponosna i njihovo prisustvo u mom zivotu mene jos uvek cini normalnom u ovom ludom svetu......E sad stepen moje normalnosti je za procenu kao i kod svih,ali lep je osecaj biti "lud" od pasa. E sad mesanci ili "rasni" sve su to za mene psi koji zasluzuju da budu voljeni. I ti "rasni" su mesanci po narudzbini kinoloski priznati i time im nismo bas neku uslugu ucinili jer smo im unakazili gene. Uostalom sta covek nije upropastio cega se dotakao?
Sve u svemu ziveli mesanci,ziveli svi psi ovog sveta....a o njihovoj pameti,cistoci,nevinosti i bezuslovnosti ne treba pricati mnogo. Ko god je sebi u zivotu priustio da ga podeli sa cetveronoznim andjelom potpuno razume neprocenjivo bogatstvo koje ima i ispunjenje koje takav zivot nosi. Lecnici bi trebali da umesto andidepresiva kojima su mnogi skloni u zadnje vreme prepisuju druzenje sa psima....mnogo efikasnije,ucinkovitije,dozivotni efekti,nema nezeljenih dejstava i ne kosta apsolutno nista

Jao, Rado, razumemo se potpuno. :aha: Ja sam pokušala da stanem na dva ali je drugi bio apsolutno nepopravljiv pa smo ga vratili u "azil", da se tamo dere do mile volje, da ga ne bi komšije ovde otrovale i sad imam jednu ali vrednu. A za sv.Nikolu vidim na centralnom trgu zbunjeno, umiljato štene, rasno. Združenim naporima je smestimo na čuvanje, nađemo vlasnike i vratimo im je. Kad prekjuče, opet nestala. :aha: A zašto štene od 4 meseca držite u dvorištu?-Pa imamo malo dete. E tu popenim... Moje je rođeno i odraslo uz dugodlakog, džangrizavog, pa je bila zdrava kao dren a njega nisam izbacila, kad je moja brižna majka predlagala da ga izbacimo u dvorište, postavila sam ultimatim kuća ili uspavljivanje. Naravno, ostao je u kući sve do kraja i u naručju mi je uginuo sa skoro 15 godina. Ova sad zlostavljana pa spašena nikad nije bila kućni pas, a pritom je i najsrećnija kad čuva dvorište tako da je jedina dilema finansijska konstrukcija za ogradu, boks i izbor novog drugara između jednog pansionca iz BG i jednog azilanta iz KV.

941909_506369579424157_802458216_n.jpg
184550_448641488530300_1504761652_n.jpg

evo da se upišemo i ovde....
ovo će biti naše novo čedovište od ponedeljka...
anas je bio na upoznavanju i onjuškavanju...
jedno predivno stvorenje divne naravi i toplih očiju dobiće novi dom u našem dvorištu...
čekao je godinu dana da postane nečiji...:zaljubljena:

1236116_754911537862223_7280690597430605025_n.jpg

ovo su njih dvojica danas na upoznavanju....
da napomenem da je ovaj moj mališa imao paničan strah od pasa...
nisam nikad forsirala da silom savlada taj strah,a sad je evo poželeo da ima i svog psa...
celo popodne su se jurcali,mazili i družili...

Back