MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako nece da upali...pa, na gurku... :lol:

Salim se, ako ce da se vozi bilo kakva egzotika Bec je najbliza destinacija kako za kupovinu tako i za odrzavanje. Svi koji se time rukovode voze svoje automobile bez vecih problema. Licno znam lika koji je uzeo prvi Jaguar S - type jos davno u Austriji a tamo ga i sredjuje i potpuno je zadovoljan.

RaiKkonen 911:
Mozda si procitao na BBC-ju u Top Gear-u? :lol: :lol:
Nema veze sa temom, ali zadnja vuca ce uvek biti brza, pogotovo u kombinaciji sa jakom masinom, pogotovo u rukama dobrog vozaca.Trenutno u svim klasama zadnja vuca pravi decu prednjoj, a tako je bilo i u proslosti, postoji samo jedan,eventualno dva primera gde nije tako, i ti IZUZECI samo potvrdjuju pravilo :wink:

To, gde sam procitao je nebitno, bilo je davno, a ako procitas post jos jednom videces o cemu sam ja pisao.Ono sto nema veze sa temom, sad vidim koliko ostali postovi imaju 8) :twisted:

RaiKkonen 911:
evening:
Kad_LupimLupim:
Ma sve je to do jaja, ali treba racunati da se ti automobili nece voziti samo po idealno suvom asfaltu. Danas sam bio kod prijatelja u vikendici na Kosmaju i bio svedok kako Mercedes ne moze da izadje uz jacu uzbrdicu sa sitnim sljunkom na put!
Ja sam za 4WD.
Mislim da znam na koji sljunak mislis. Tu sam prosle godine vreteo u krug BMW od drugara. Morao sam da probam kako to izgleda... :lol:

Ako oces par saveta da ga vrtis na cistom suvom asfaltu... 8) :lol: :lol:

Mozes li to da radis sa 34 ks? 8)

orca:
RaiKkonen 911:
vd:
koliko je meni poznato PORSCHE pravi najveću zaradu po automobilu ...
izvinjavam se ako je off topic .
Ovakav post je uvek dobrodosao :D
Ali me nesto mrzi da otvaram Porsche vs. Ferrari.
911 melje :twisted:

Pitanje za tebe: 9ff V400? 8)
Sta s njim? :idea:

Generalno, solidno ide :lol:
Ali Porse je i pre 25-30 godina imao automobile sposobne za vece brzine od 996 serije.
Cak je 959 brzi od svakog 996 modela.A da Porse hoce-mogao bi da obori rekord, Meklaren je to ucinio zato sto njihov Le Man pobednik to moze, pa sto da ne, nije cilj bio taj rekord :wink:
Iskreno bih vise voleo Gembalu 750EVO od 9ff V400.

orca:
Kad_LupimLupim:
Nemam ja bre nishta protiv zadnje vuce, nego kombinacija motor napred vuca nazad. Ok, ajde kazemo BMW je specifican auto sa sportskim i agresivnim duhomm, pa je onda logicno da ima i zadnju "gurku"... ali sta koji **** onda Mercedes, koji ko sto rece birne o putnicima, mora da ima pogon na zadnje tockove? Nema opravdanja. :roll:

Prednji pogon, da nije bolji,
lokomotiva bi gurala vagone, problem nastaje pri ubrzanjima(koja su kod pomenute nebitna) kada se pogonski tockovi jako rasterete, ali kaljuge, zavejane strme ulice i zadnja vuca se ne vole.
Pokusaj da se stigne KLASA je druga prica,i po meni tu nema sta da trazi, uvek ce ostati samo sportista medju politicarima.
1.Nisi odgovorio na post koji si citirao, zaista,zasto C i E klasa mora da ima zadnju vucu?

2.Hoces da kazes da prednja vuca sa motorom napred ima neku prednost na ovim podlogama?MOzda sa nule, ponekad.Ali zato sam se uverio koliko "LOSE" BMW ide po snegu, opet, i to je do vozaca, nije ni BMW za svakog :roll:
A ko je to KLASA?
Ofucani taksisti? BLiskoistocni zemljoradnici?
BMW, pogotovo nove serije, je i po dizajnu i po svemu ostalom pretekao Mercedes u tome-"klasi".
"KLASA" -BMW 7 je od prosle serije nesto o cemu masivna sloncina moze samo da sanja.

Nesto niza "KLASA"-serija 5-blago receno unistava zalosnu E klasu po svim pitanjima.

Serija 3-vozacki auto, za one sa stavom,znanjem i malo dubljim dzepom.Mercedes nema automobil u ovoj klasi. :wink:

SUV-Dominacija X5 i X3 u odnosu na ML.
BMW nema klasicnog terenca, koga Merc razvija decenijama(G).

Z-sportski auto koji to jeste.Zadovoljstvo u voznji.

RaiKkonen 911:
orca:
Kad_LupimLupim:
Nemam ja bre nishta protiv zadnje vuce, nego kombinacija motor napred vuca nazad. Ok, ajde kazemo BMW je specifican auto sa sportskim i agresivnim duhomm, pa je onda logicno da ima i zadnju "gurku"... ali sta koji **** onda Mercedes, koji ko sto rece birne o putnicima, mora da ima pogon na zadnje tockove? Nema opravdanja. :roll:

lokomotiva bi gurala vagone, problem nastaje pri ubrzanjima(koja su kod pomenute nebitna) kada se pogonski tockovi jako rasterete, ali kaljuge, zavejane strme ulice i zadnja vuca se ne vole.
Pokusaj da se stigne KLASA je druga prica,i po meni tu nema sta da trazi, uvek ce ostati samo sportista medju politicarima.
1.Nisi odgovorio na post koji si citirao, zaista,zasto C i E klasa mora da ima zadnju vucu?

2.Hoces da kazes da prednja vuca sa motorom napred ima neku prednost na ovim podlogama?MOzda sa nule, ponekad.Ali zato sam se uverio koliko "LOSE" BMW ide po snegu, opet, i to je do vozaca, nije ni BMW za svakog :roll:
A ko je to KLASA?
BMW, pogotovo nove serije, je i po dizajnu i po svemu ostalom pretekao Mercedes u tome-"klasi".
"KLASA" -BMW 7 je od prosle serije nesto o cemu masivna sloncina moze samo da sanja.

Nesto niza "KLASA"-serija 5-blago receno unistava zalosnu E klasu po svim pitanjima.

Serija 3-vozacki auto, za one sa stavom,znanjem i malo dubljim dzepom.Mercedes nema automobil u ovoj klasi. :wink:

orca:
RaiKkonen 911:
orca:
Kad_LupimLupim:

Ej, covece, kanda se nismo malo razumeli? Mercedes je izmislio automobil,postavio standarde davnih dana, prednju vucu nema iz istih razloga zbog kojih ga nema serija 3 i 5,tehnicki je jednostavnija, a i dobija na snazi sto sam vec rekao,o kvalitetu vozaca necu da diskutujem, narocito ne posle skoro 800 hiljada predjenih km.i svim kategorijama koje posedujem i posla kojim sam se bavio. Mercedecova s-klasa sigurno nije za "ofucane taksiste",a sto se tice dizajna, to je stvar ukusa. Tehnicki, bavarci su malo preterali u sedmici,te dolazimo na ono ko koga vozi i za sta je BMW,pa je irelevantno i ponasanje na snegu, jedino je pitanje da li da te vozi ili da ga vozis. 5-ica je dizajnerski kompletno upropascena i japanizovana(a prethodne su mi se dopadale).
Kada sam rekao da se stigne klasa(od strane Audija), mislio sam na Mercedes i BMW koji su inace tema zar ne?
Dakle, mnogo kilometara u vozilima oba proizvodjaca,i gotovo u svim klasama,BMW je interesantan za voznju, atraktivan i lako se upoznaje, dok je Mercedes za opustenu voznju i uzivanje na jedan kompletno drugi nacin, sto apsolutno ne znaci da i sa njim nemoze da se ophodi sportski ako izuzmemo manu koju imaju manuelni menjaci jer nisu pravljeni za tu namenu. Zato je tu AMG.

A ko je to KLASA?

Nemam sta da se razumem sa arogantnim i tvrdoglavim stvorenjima koja nisu sposobna za razgovor.
:roll: :roll: :roll:

EDIT-normalan i civilizovan razgovor, sam CAPS predstavlja vikanje, sta li tek treba size 18 predstavlja.

I ne, BMW NIJE za svakoga!!! :twisted:

RaiKkonen 911:
Nemam sta da se razumem sa arogantnim i tvrdoglavim stvorenjima koja nisu sposobna za razgovor.
:roll: :roll: :roll:

EDIT-normalan i civilizovan razgovor, sam CAPS predstavlja vikanje, sta li tek treba size 18 predstavlja.

size 18 predstavlja uvecana slova a ne vikanje, pokusao sam samo da skrenem paznju na ono sto sam rekao,jer sam ocigledno pogresno shvacen, dao sam neka zapazanja iz licnog ne malog iskustva i voleo bih i od tebe da cujem nesto sto nije samo licni afinitet, nego objektivno zapazanje.nikoga nisam ni prozivao, niti mu se rugao i slazem se da bmv kao ni trotinet nije za svakoga. neznam ni koliko ti je godina,ni cime se bavis ni koliko si iskusan u tome o cemu smo pokusali da pricamo, ali ako imas sta da nam kazes interesantno iz iskustva, a da nije puko paljenje guma i okretanje pod rucnom ja bih voleo da cujem 8)

RaiKkonen 911:
Interesantno?Na koji nacin? :?: :idea:

kako i gde si se uverio u bmw-ovo ponasanje na snegu, npr. ja sam u 320 morao da stavim dzak cementa, a u 320 sel cak 2 dzaka jer nije imao "asr", sa "m 5" i "s 600" nisam imao te probleme iz razumljivih razloga.da li da pominjem druge marke automobila ili cemo se zadrzati samo na ova dva proizvodjaca? 8)

U 320 sam ove, blage :lol: zime isao na Zlatibor , Taru i Kopaonik i nisam imao nikakvih problema sa zadnjim krajem a pogotovo ne sa kretanjem iz mesta.
Par puta je bilo neugodno zbog losih prednjih guma kada sam se klizao preko nosa ali sa malo rada volanom sam izvukao-jedne noci pri silasku sa Zlatibora.
Na Tari su se mnogi zaglavljivali sto na putu od Kremana do Tare sto na samoj planini. :( Mogu s ponosom da kazem da nisam imao ovakvih problema i da sam uz normalnu voznju svuda prolazio bez poteskoca.
Pogotovo su bile upecatljive dve scene prosle zime:
1) Noc na Tari.Spremam se da odem odatle.PArkirao sam se na uzbrdici,ispred hotela Omorika, ispred mene kola,iza mene kola.I dok svi polako prave prostora iza mene da se isparkiram, jedan Audi :P se zaglavio odmah ispred(iznad) mene.Oni se vrate, guraju Audija.Pa guraju Audija.Pa guraju Audija.Na kraju odguraju Audija. :lol:
I dok prave prostora da krenem u rikverc pa da 'pokusam' uz malo zaleta da savladam uzbrdicu, cisto radi probe-krecem pravo napred i uz malo 'opipavanja' se odlepljujem i bez po muke krecem napred dok ovi ,vec spremni 'fizikalci' :lol: izgledaju otprilike ovako: :shock: :shock: :shock: A ja ovako: :D :D 8) Toliko o startu iz mesta. :wink:

Malko je teze islo sa serijom 5 ali se prolazilo.Serijom 5 iz '93.Ustvari, ne secam se da sam video vise od 1 BMWa zaglavljenog u snegu ove zime. :wink:
Sto se tice ponasanja pri velikim brzinama-sasvim OK, bez problema,mada nisam terao do krajnjih granica, za to ne vidim ni razlog.
Pri malim brzinama u rastresitom,dubokom,skoro neociscenom snegu -pa, bilo je malo rovljenja, pri cemu je bilo i rada volanom, ali za razliku od nekih, bar nisam 'rovio' u mestu. :lol:

Sa Mercedesima je manje vise slicna prica, cupavije, ali podnosljivo.Ponekad je auto radio na svoju ruku, pre svega je gadno bilo u predzadnjoj E klasi i starijem 3000 kubika Turbodizelu.Srecan sam sto su oba auta vlasnicima vracena u jednom komadu :shock: :oops:

Tako da ne znam otkud sva ta prica o 'strasno losem' ponasanju BMWa po mokrom i zabeljenom putu :?

EDIT-zaboravih drugu situaciju, slicnu prvoj.
U jednoj vrlo strmoj ulici jedan jugic slajfa u bljuzgavici.Jedno petorica ga guraju sa svih strana nista.Na kraju ga momci vise odnese nego sto ovaj ode uzbrdo :lol:
A ja tu sa dobrim zaletom morao da stanem zbog ovog zaglavljenog :roll:
Sad ovi, kad su zavrsili jednog, okrecu se meni, kao 'de sad i tebe, i dok se spremaju da prionu :lol: ', iz prve krecem uzbrdo i malo po malo-odoh 8)

Oni- :shock: :shock: :shock:

:lol:

Predpostavljam da su ti gume bile solidno dobre i auto solidno natovaren sto nebi trebalo da je mnogo cudno, od guma mnogo zavisi, nadam se da se slazes sa tom konstatacijom. najvise problema sam imao sa "ce 230" kod narodnog pozorista, u francuskoj ulici kada sam ubacio u prvu i pustio kvacilo (vrlo pazljivo, naravno)i izasao iz kola, a devojku ostavio u kolima, ona :shock: , a ja guram dok se tockovi vrte u praznoi umirem od smeha :lol: :lol: , nov auto, nove gume, ali dzaba. u kockici sa relativno dobrim gumama tek sa 50-tak kila tereta sam prolazio bez vecih problema, dok mi je drugar eksperimentisao sa svakojakim gumama (zimskim) i taman kada je hteo da stavi spajkove jer nikako nije bio zadovoljan,smotao ga je oko bandere negde kod stadiona partizana.vec sam pominjao da ga je u sustini vrlo lako kontrolisati dok proklizava kad se malo upozna. eto o tome je vredelo pisati,

a sada malo ostali, da vas cujemo :) 8)

Slazemo se da prilaz nije isti. :wink:
Ali bas zato je interesantno i porediti ih. :)
Jer da je filozofija ista mogli bi samo da pogledamo cifre o performansama,ceni i utiske kupaca o kvalitetu i da donesemo sud. :wink:
Losa strana ovakve diskusije je sto ce uvek biti preterano subjektivnih misljenja, jer se jednima svidja vise ovo,a vise ono. :wink:

moram da dodam i ovo sto se tice poredjenja;logicno je porediti vozila iste kategorije, klase...iako su ukusi i afiniteti razliciti to ima smisla jer je ponekad tesko odluciti se (da li si temperamentniji vozac ili kad sednes u kola imas potrebuda se odmoris).mozda glupo zvuci ali ponekad sam se u pojedinim kolima osecao kao na 10 metara pod vodom, negde u svom svetu, bez pritiska i nekog razmisljanja o voznji. 8)
amerikanci to rade potpuno bez smisla (bar za mene)poredeci najnoviju kareru sa korvetom ili jos banalnije, audi tt bmw serije 3 sa grand cirokijem sa hemi motorom od 6,1 litara! :shock: sta mislite o tome?

orca:
moram da dodam i ovo sto se tice poredjenja;logicno je porediti vozila iste kategorije, klase...iako su ukusi i afiniteti razliciti to ima smisla jer je ponekad tesko odluciti se (da li si temperamentniji vozac ili kad sednes u kola imas potrebuda se odmoris).mozda glupo zvuci ali ponekad sam se u pojedinim kolima osecao kao na 10 metara pod vodom, negde u svom svetu, bez pritiska i nekog razmisljanja o voznji. 8)
amerikanci to rade potpuno bez smisla (bar za mene)poredeci najnoviju kareru sa korvetom ili jos banalnije, audi tt bmw serije 3 sa grand cirokijem sa hemi motorom od 6,1 litara! :shock: sta mislite o tome?

Da li je potrebno da kazem sta mislim o Corvetti ili Cherokkeju sa HEMI - jem?!?!? :D Mislim, Corvetta razbija Carerru, po svim testovima a TT sam vozio dva puta i auto "ide" kako se i ocekuje ali mu je enterijer uzasan. Kolena mi udaraju o volan, glava u plafon a laktovi u vrata, kod amerikanaca, takve gluposti se ne desavaju... :D

...promenio sam zaista puno auta...trenutno vozim 5-ticu.....a vozio sam se u s i e klasi....za mene licno 5 ima prednost,mislim da ce i moj sledeci auto biti u tom pravcu....5 ili 7...

Back