Mislim da su to dve razlicite price koje se ne mogu porediti. Mercedes je Mercedes, BMW je BMW. Dva velika imena auto industrije, dva razlicita koncepta, iako na prvi pogled ne deluje tako. Svako ima svoju publiku.
Jedino zasta verujem da bi se svi i slozili je da je Mercedes na vishem nivou izrade (kvalitet mehanike), pravljen sa preciznoscu i da traje. Ne kazem da je BMW losh po tom pitanju, izvanredan je u odnosu na ogromnu vecinu proizvodjaca, ali na tom polju sigurno nije na istom nivou.
Diskutabilno je koliko su Mercedesi novije generacije zaista pravljeni po starom receptu: da traje. Mislim da je danas u 21. veku i veliki Mercedes odustao od cepidlacenja oko kvaliteta izrade. Vrhunsko se predpostavljam moze dobiti samo u najvisim klasama. Ali nagadjam, to mora vreme pokazati. Cinjenica je da su slavne 126-tice, a pogotovo stariji Mercedesi pravljeni da traju i traju.
BMW je oduvek vazio za adrenalinsku masinu, to im je postao zastitni znak i zato se neki ljudi pronalaze u BMW-u. Subjektivno misljenje je da su BMW-i iz '90 najjbolje prezentovali taj koncept... novije linije koje su dibile neke obilne i sl. trend forme, mislim da se malo udaljavaju od koncepta, al' sad... subjektivno misljenje. Naravno to ne vazi za ono sto imaju ispod haube. Tu BMW zna rad!
I ponavljam jos jednom ta dva se ne porede!