ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 93.794
Uzida. Zaboravi da ušteka.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Вибрације му направе пукотине по целој кући.
А није било подељености и раздора међу Србима и пре Турака?Srbijanci da vama Radeta kaze zasto ste te vi takvi i podeljeni, zasto srece necete imati u narednih pet vekova.Vecina vas ima turske gene u vama je posejano seme razdora,pet vekova pod turcima ostavilo je traga na vas mentalitet i genetski kod.Tome su doprineli i austrougari,bugari,nemci i ko sve ne jos.Muslimani bosnjaci vecina njih u Novom Pazaru su srbi poreklom,poturcili su se jer nisu hteli da im se geni mesaju sa tuskim i da im sestre i zene spavaju sa agama i turcima.Znam niste vi krivi sto je to tako bilo ali samo da znate to su istorijske cinjenice.
Turci su nas razjebali...to se danas najbolje vidi.А није било подељености и раздора међу Србима и пре Турака?
Спрема се Косовски Бој.
''Шта глуми онај Лазар? Тачно га жена наговорила да се бије са Турцима.''
Умро Цар Душан.
Сваки велможа у Царству:
''Дуле је мене много волио и хтео је да ја владам после њега.''
Окупили се српски моћници да се супроставе надирућој турској сили.
Одлучујућа битка за будућност српског рода ће се водити на Марици.
Напили се пред битку.
Mentalitet je generalno izopacen. Neko ko radi za minimalac na prvoj svadbi vadi novcanice od 50 i 100 eura i kiti muziku, i za 10 minuta baci niz vetar celu ustedjevinu, a sutradan zavrsi na ulici sa zenom i decom zato sto nema za kiriju. Mozda je to samo samozivost. Sta ja znam. Evo sada skoro 3 momka bacaju petarde pod noge coveku koji drzi bebu u narucju, pa posto nisu stali covek ih isprebija nasred ulice, zasluzeno, ali opet on ce odgovarati za nasilje. Kuci spavate sa zenom i detetom ulazi lopiv sa nozem napadne vas, ako ga povredite ili ubijete idete na robiju. Bolesno. Stvarno bolesno. Mi kao nacija nemamo mentalitet. Mozda smo ga imali, sada smo kao gliste bez kicme i gmizemo u pravcu slivanja fekalija iz septicke jame. Mnogobrojni primeri su tu. Najveci problem je veliki broj onih koji misle da su Srbi, a nisu i donose neke svoje seljacke i primitivne navike u nase dvoriste. Ali vecina nisu Srbi. Cak i kada odete na selo u neku zabit, vi imate ljude domacine kohi zive skromno, nosu obrazovani, ali imaju manire, kulturu, kucno vaspitanje. Koliko god fakulteta da zavrsite, to nije merilo vaseg kvaliteta kao coveka. Na mentalitetu treba poraditi. Stvoriti ga. A ne prostituisati se kako dune vetar.Ne zelim da generalizujem. U Srbiji ima n razlicitih mentaliteta. Svaki pojedinac je jedinka za sebe. Ali kad se sve sabere i podeli, onaj prosecni mentalitet srpskog naroda cesto je kritikovan i optuzen za kako pogresne izbore koji smo kao narod napravili, tako i za los zivotni kvalitet pojedinca. Mentalitet nije trajna kategorija. Menja se iz decenije u deceniju.
Meni se ne svidja to sto dobar deo Srba ne zna da selektuje prioritete i sto srcano, rukovodjen emocijama umesto razumom, pristupa resavanju odredjenih licnih i nacionalnih problema. Srpski narod (zasluga komunizma) izgubio je preduzetnicki duh. Dobro je sto se tu vidi napredak. Generacije koje sada upisuju srednje skole i fakultete su vec stasale sa mislju da si sam odgovoran za svoj zivot i da nikakva drzava nije duzna da ti pronadje posao, vec samo da stvori povoljan zakonski ambijent. Sa ovako postavljenim nacinom razmisljanja biraci ce moci da naprave pravi odabir, pa prodavci magle politicki ne mogu trajati duze od godinu, dve.
Sto se tice higijene i odnosa prema zivotnoj sredini, i tu smo se popravili.
U srpskom drustvu primecujem visok stepen hipokrizije. Po sistemu moje g..o mirisi. Srbin (najcesce Srpkinja) ce svom prijatelju koji ima troje ili vise dece reci svaka cast majstore! Kad ce sledece dete, ubise nas bela kuga? Iako on sam ima jedno ili nijedno.
Srbima se zamera sto vole da zapitkuju prijatelje i poznanike oko plate i generalno o privatnom zivotu. Licno nikada takva pitanja ne postavljam, ali se ne osecam neprijatno da ih meni postavljaju. Ne smeta mi i ne vidim tu neku preteranu nepristojnost osim ako nije u pitanju otvorena provokacija.
Zivotne muke najcesce uzrokovane socijalnim problemima nametnule su nam -da smo majstori za sve-. I to je ok kad si pritisnut. Ako ti pukne cev, a kuburis sa lovom, sto da ne pokusas sam da je zamenis? Kao posledica toga Srbin misli da je profesionalac za sve. Od toga kako se leci isijas, preko menjanja cevi i bistrenja svetske politike. Pozitivna stvar toga je sto smo postali lako snalazljivi, a negativne pojava nadmenosti i lazne strucnosti. Nekada ipak treba pozvati vodoinstalatera.
Mislite li da je mentalitet srpskog naroda dobar ili da tu treba nesto promeniti? Koliko je on kriv za zlo koje nas je snaslo kako 90ih, tako 00ih i 10ih?
kazne, batine...vlast mora da bude, kao nešto kod talibana...gde se stalno ,,kače lampioni"...od običnog čoveka, pa do patrijarha...sve to kačiti kao lampioneMentalitet je generalno izopacen. Neko ko radi za minimalac na prvoj svadbi vadi novcanice od 50 i 100 eura i kiti muziku, i za 10 minuta baci niz vetar celu ustedjevinu, a sutradan zavrsi na ulici sa zenom i decom zato sto nema za kiriju. Mozda je to samo samozivost. Sta ja znam. Evo sada skoro 3 momka bacaju petarde pod noge coveku koji drzi bebu u narucju, pa posto nisu stali covek ih isprebija nasred ulice, zasluzeno, ali opet on ce odgovarati za nasilje. Kuci spavate sa zenom i detetom ulazi lopiv sa nozem napadne vas, ako ga povredite ili ubijete idete na robiju. Bolesno. Stvarno bolesno. Mi kao nacija nemamo mentalitet. Mozda smo ga imali, sada smo kao gliste bez kicme i gmizemo u pravcu slivanja fekalija iz septicke jame. Mnogobrojni primeri su tu. Najveci problem je veliki broj onih koji misle da su Srbi, a nisu i donose neke svoje seljacke i primitivne navike u nase dvoriste. Ali vecina nisu Srbi. Cak i kada odete na selo u neku zabit, vi imate ljude domacine kohi zive skromno, nosu obrazovani, ali imaju manire, kulturu, kucno vaspitanje. Koliko god fakulteta da zavrsite, to nije merilo vaseg kvaliteta kao coveka. Na mentalitetu treba poraditi. Stvoriti ga. A ne prostituisati se kako dune vetar.
rođen negde u sibiru, tako da mu ovih -2 ne znače ništa...pretoplo muPogledajte prilog 1077639
Vidi slobinu sliku, pusti suzu, kae kaki je to covek bio, kakva su to vremena bila, krao benzin i preprodavao devedesetih, prvak u gutanju suzavca!
Pogledajte prilog 1077642
Gleda doček na TV-u. Vidi Maju Marijanu na Pinku i Prvoj. Veli Dragici "otkud Maja na oba kanala"?Ne konta.
Pogledajte prilog 1077644
Срби се напију и певају; Хрвати то раде трезни...pevas o ubijanju i klanju.
U to ne sumnjam.Срби се напију и певају; Хрвати то раде трезни...![]()
čekaj i šta bilo posle, jel dobro bili muzikanti?Прича ми чувени трубач из Косјерића, мислим да је онај Радојко Витезовић (чини ми се), свирали свадбу у фебруару '92. и неки резервиста донео калаш и кренуо да пуца у небо држећи оружје у једној руци. Али пошто је био пијан, оно му се отме и рафалом свеже преко целог оркестра. Њега рани у ногу, његовог сина у стомак и ваљда још двојицу. А пре десет година у Ужицу један кад су дошли сватови по младу баци кашикару ону зелену, како нико није погино.....Бог свети зна !!
Срећом нико није погинуо. Син је добио кроз стомак али нису оштећени органи а овај добио кроз ногу, међутим пошто има дијабетес то му се касније искомпликовало.čekaj i šta bilo posle, jel dobro bili muzikanti?