Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
250480067_1487353664973105_1750030011128712548_n.jpg

Necu reci svoje misljenje,o srbima kao narodu,ali cu reci,da se slazem sa svima,koji su u svojim postovima,naveli kao negativnost kod srba,tu potrebu da neko voli srbe.Narodi se ne vole,vole se pojedinci.Takodje se slazem,sa iznosenjem cinjenice,da su srbi veliki mazohisti i da mogu mnogo da trpe zbog gresaka
svojih vodja,a da nemaju snage,da se losih vodja otarase.Posle onog trpljenja turaka,petstotina godina,nije cudo,da su trpeli Broza 35 godina,Milosevica
15 godina.Trpeli su njegovu ludost,da udari na NATO Pakt,da nam izgine onolika mladost, a sad se cudimo,kako vlada bela kuga.Pa naravno da vlada,
kada svakih dvadesetak godina,upadnemo u neku p.......riju,pa nam poginu oni,koji treba i MOGU da prave decu.

Srbi vole Rusiju, ali bi pre živeli u Americi...primer, živeti negde u Sibiru ili Kaliforniji???
Ovo što pišeš odražava površnost, većina i pravi odluke površno, gledajući samo materijalnu stranu i reklame tj kupuje ih pop kultura.
Stav pojedinca i njegovog pojmanja kvaliteta života predstavlja svojevrsan ključ kod izbora sredine. Neko bi birao Aljasku i Sibir (naravno zabačene krajeve) jer smatra da se danas treba pobeći od komformizma a neko ko je nesvesno postao konzument pop kulture, e on bi birao "gole guze&dolcevita".

Ovo što pišeš odražava površnost, većina i pravi odluke površno, gledajući samo materijalnu stranu i reklame tj kupuje ih pop kultura.
Stav pojedinca i njegovog pojmanja kvaliteta života predstavlja svojevrsan ključ kod izbora sredine. Neko bi birao Aljasku i Sibir (naravno zabačene krajeve) jer smatra da se danas treba pobeći od komformizma a neko ko je nesvesno postao konzument pop kulture, e on bi birao "gole guze&dolcevita".
to je realnost i ništa drugo...imaš ovde na forumu i likove u Nemačkoj i Holandiji...hvale Srbiju, hvale nRusiju...hvale Putina, hvale aleksandra vučića...ali, žive i dalje u Nemačkoj i Holandiji, poslednjih 30 godina...samo jedan banalan primer

Ај и ти сад као дете и као левичар противречно између личног и општег.
Узгред, пре 45-е из Србије није било исељавања
moju familiju, skupo su koštali balkanski ratovi i PSR...u DSR, deda po majci je bio kurir kod Vase Vasovića, zarobljen je od Nemaca i ljotićevaca u okolini Trstenika...završio je na prinudnom radu u Nemačkoj, 45 su ih oslobodili Amerikanci i tada se vratio...deda po ocu je bio pripadnik grupacije Keserovića, zarobljen je od strane partizana i sovjetskih vojnika 44...jedno vreme radio je na izgradnji puteva i čišćenju ruševina, to je bila kazna za pripadanje ravnogorcima...toliko o mojim levičarskim pogledima

Ako je nekom ideal života hit Ekrema Jevrića "Kuća pos'o, pos'o kuća" onda je život na "zapadu" (liberalnom kapitalizmu) ono pravo, jedinstveno i neponovljivo.
Ta gastarbajtesrka se odražava danas kroz Grand pevaljke a nekada kroz Mehu Puzića i slične pevače te promućurne kafedžije sa našeg podneblja koje su nemilosrdno vikendom izvlačili pare gastozima iste one koje su dvanestosatno a nekada i više kravavo radeći zaradili. Za mene to nije život i među svim razlozima i zato sam u prethodnom postu i govorio o komformizmu i pop kulturi.
Najporazniji trenuci za naše gastarbajtere je bio period A. Markovića i odnos 1:1 marka - dinar...propali im godišnji odmori.

moju familiju, skupo su koštali balkanski ratovi i PSR...u DSR, deda po majci je bio kurir kod Vase Vasovića, zarobljen je od Nemaca i ljotićevaca u okolini Trstenika...završio je na prinudnom radu u Nemačkoj, 45 su ih oslobodili Amerikanci i tada se vratio...deda po ocu je bio pripadnik grupacije Keserovića, zarobljen je od strane partizana i sovjetskih vojnika 44...jedno vreme radio je na izgradnji puteva i čišćenju ruševina, to je bila kazna za pripadanje ravnogorcima...toliko o mojim levičarskim pogledima

Жао ми је и свака им част али ме сад још више чуди како прихваташ лажне паралеле.

Жао ми је и свака им част али ме сад још више чуди како прихваташ лажне паралеле.
samo sam realan i ništa drugo...a što se tiće Rusije, Amerike, Britanije ili Kine...meni kao Srbinu, najbitniji su srpski interesi...gde je Srbija u toj priči i šta je najbolje za nas...nema emocija, nema prijatelja, već Srbija uvek na prvom mestu

Back