Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
Какав бре Торенте, ово је прави америчански Србин.

Покварена америчка публика није хтела да гледа авантуре поштеног српског полицајца, већ неког Козбија, па је тако наш Србин остао заборављен.

Торенте није прави Србин.

21617676_1922971331360185_4776257586967760579_n.jpg

:hvala:

- - - - - - - - - -

A pa Lacio se ne fiksira, to se igra na 3+ pa ko god...

Sad kad sam dosta proputovao zakljucio sam da kada se oduzme kulturna razlika, mase su svuda danas iste. Sve mase gledaju rijaliti programe, i zive u alfa rezimu.

U bogatim zemljama je srednja klasa sa visokim stalezima preuzela vlast, a kod nas lopovski sljam se uzdigao na glasovima mase.

Ovo nase najvise lici na fasizam.

A sto se mentaliteta tice, sta briga Italijane sto su jos temperamentniji i gori neradnici od nas, kada imaju jaku srednju klasu i visoke staleze koji vladaju.

Kod nas vlada masa i dobijas sto imas.

Sve u svemu nije problem nikakav mentalitet nego drustveno uredjenje i stanje.

Sad kad sam dosta proputovao zakljucio sam da kada se oduzme kulturna razlika, mase su svuda danas iste. Sve mase gledaju rijaliti programe, i zive u alfa rezimu.

U bogatim zemljama je srednja klasa sa visokim stalezima preuzela vlast, a kod nas lopovski sljam se uzdigao na glasovima mase.

A sto se mentaliteta tice, sta briga Italijane sto su jos temperamentniji i gori neradnici od nas, kada imaju jaku srednju klasu i visoke staleze koji vladaju.

zato sam ja za kralja:lol:

Po meni najveci problem u Srba je to sto vecina nema pojma sta je drzava,kako funkcionise,koje su obaveze prema drzavi.I onda takav sistem izrodi nekog kauboja koji se docepa vlasti i dobijes,neko nakaradno uredjenje i odnos prema drzavi,institucijama.I to nije samo zadnjih 20 godina to je tako zadnjih 100+ godina..

Po meni najveci problem u Srba je to sto vecina nema pojma sta je drzava,kako funkcionise,koje su obaveze prema drzavi.I onda takav sistem izrodi nekog kauboja koji se docepa vlasti i dobijes,neko nakaradno uredjenje i odnos prema drzavi,institucijama.I to nije samo zadnjih 20 godina to je tako zadnjih 100+ godina..

kod nas se ljudi zale na korupciju dok kucaju na racunaru koji hvata internet ukraden od komsije

kod nas je korupcija deo mentaliteta
ne ide se kod lekara bez kafe, cokolada i slicno

svercovanje po prevozu je kod nas avanturisticka osobina a ne klasican primer lopovluka
iskociti pre kontrolora
mentalitet "kraduckanja"

ja nigde na svetu nisam ulazila u bus na srednja vrata samo u BG
naravno mozda je to slucajnost verovatno postoje i drugi gradovi sa istim sistemom nisam ja sad bila u svim gradovima sveta

u firmama i najnize postavljeni radnik nadje nesto da malko pokrade
i to po principu : "kad mogu sefovi i direktori mogu i ja"

svi bi nesto za dzaba da dobiju
ja to uopste ne kapiram

to moramo da iskorenimo

Poslednja izmena:

Back