Ja bas nesto nisam siguran da ovi sadasnji doktori kod nas rade bas svoj posao

, uzmi malo procitaj novine... na zapadu kad bi se radilo u zdravstvu kao kad nas, ja mislim da bi vise ljudi skoncalo nego u svetskim ratovima

....
Kao što ti već rekoh u nekom od prethodnih postova, stručnost i moralnost nisu usko povezane, šteta što to uopšte nisi pročitao, verovatno te je mrzelo.
Isti ti zapadni doktori bi se isto ponašali u uslovima nesprovođenja zakona kao kod nas. Nemoj da mešaš pojmove, uzroke i posledice.
ali sa realne tacke gledista svi ce da rade za te "glupave" zapadnjake ako zele normalan posao i zivot..
Sa realne tačke gledišta, nećemo raditi za zapadnjake jer ni njima ne odgovara da svi rade za njih, a trenutno im ne odgovara da mi radimo za njih jer bismo već radili do sada da smo im potrebni, a nismo više ni jeftina radna snaga, bar ne u toj meri kao Bugarska i Rumunija. Trenutno im više odgovara kontrolisani sukob koji se ovde već desetinama godina neguje, verujem da su više love zaradili kroz prodaju oružja i švercovanja narkotika i belog roblja, nego da je ceo Balkan besplatno radio za njih 10 godina.
Interesuje me samo kako će se civilizovani zapadni svet ponašati pod pritiskom krize i koji će sve skriveni problemi izaći na videlo, naročito u ujedinjenoj Evropi koja je pre 50 godina bila klanica. Na našem primeru se lepo vidi kako je kriza iznedrila recimo nacionalizam koji je bio pritajen 50-ak godina, dok recimo u Italiji izlazi na videlo fašizam, u Austriji nacizam, itd... Tek tada ćete videti da su ljudi isti ma gde bili, na istoku ili zapadu, kod nas ili u inostranstvu. Jedina je razlika što oni imaju više para. A imaju ih jer ih drugi nemaju, nemojte da mislite da se pare stvaraju niotkuda, to je princip povezanih sudova, eksploatacija kroz stvaranje sukoba i prodaje oružja, potčinjavanja preko MMF-a, itd. A baš me interesuje kako će se ponašati kada para bude ponestajalo... umesto da se ekonomija vrati na zdrave osnove, država počinje da se meša. To su prvi znaci i klasični simptomi slabosti sistema plus štampanje novca, sve to smo mi već iskusili na sopstvenoj koži, ovde je isto to samo u većoj razmeri.
A njihov sistem (politički, socijalni, ekonomski i obrazivni) već pokazuje znake pucanja. Protekcionizam se uvodi kao u zlatno doba Staljinove SSSR, gde je sada liberalizam? Zabranjuje se bankama da investiraju u inostranstvo, zar je to liberalizam, da se ograničava tržište? Građani nisu ni svesni koliko je njima u stvari komunizam (kao pretnja) bio potreban, jer dokle god je postojao SSSR kao takav, Ameri su recimo dobro živeli zbog straha elite da se komunizam kao primamljiva priča ne proširi na njihove građane. Zato je i nerealno jačana i stvarana srednja klasa, koja sada najviše ispašta. A uporedo sa protekcioniznom, na mala vrata se u USA izglasava zakon da se građani mogu prisluškivati bez naloga. Tipičan sovjetski manir. Nije valjda da bi voleli da radite za takve zapadnjake?!
Zato, pogledajte sliku malo šire, nemojte se držati izlizanih priča o liberalnoj ekonomiji i tržištu kao svetoj kravi, kada ni liberalizam ni tržište ni slobodna konkurencija NE POSTOJE, niti su ikada postojale. Postojao je samo privid, koji se pokrivao odlaganjem rešenja, štampanjem novca i rastom duga.