Međunarodni Dan žena

Lepo je što se obeležava dan žena, zajedno sa svim ostalim datumima koji nas podsećaju na neke tragedije, razne obolele i ugrožene grupe... ali ja sam od onih koji veruju da je potreba za istim prestala i pre nego što je utemeljen. Pogotovu što se zaboravljeni razlozi zbog kojih je i započet, dok su razni borci za ženska prava izgleda odustali od onih delova sveta u kojima se ista itekako ne poštuju i samo izmišljaju toplu vodu kako bi opravdali sopstveno bitisanje u medijskom prostoru. Tako da je od svega ostao samo još jedan "praznik", povodom koga će se sindikati izboriti za pola sata dužu pauzu tog dana (primenjivo na zaposlene oba pola), poklon vaučer za kupovinu u odabranoj parfimeriji i šta već sve ne.

Dakle, ne obeležavam ga. Još od zabavišta, tad su me još mogli navesti da na jastučetu izvezem čestitku svojoj majci. Sada ne osećam posebnu potrebu da se tog dana ponašam išta drugačije nego bilo koji drugi dan, tako da će mi biti oprošteno što ne skupljam jeftine poene cvećem i čokoladicama, koga poštujem to činim cele godine, koga ne što bih se folirao i taj jedan... Bilo bi dobro kada bi bar priunudom tog jednog dana mogli naterati nek žene (koje to inače ne čine) da izađu i bez svojih muževa, druže se međusobno i sve tako (i ne, ni ne pomišljam na muški striptiz, koji neko prethodno spomenu), i to je možda jedini razlog zašto treba da postoji, kad su već ostali zaboravljeni.

Da, ako neko napravi temu povodom 1. maja imao bih i tu šta da opletem. Unapred zahvalan.

Drage moje dame, ako navratite u muski kutak, zelim Vam Srecan 8.Mart, da ste zive i zdrave, vesele i uvek uspesne bile, u ljubavi, porodici, na poslu...i neka Vam praznik uz "jaci", ako je jos uvek, pol uvek bude dan za srecu i radovanje.

А скидање ништа? :(
Evo kad si tolko zapela
2007NakedFireman-1.jpg

Back