Svet bez žena u biznisu

Zašto bi se bojali? Uvideti problem koji doprinosi raspadu jednog sistema nije strah od žena, nego od problema.

Meni je svejedno čime žena želi da se bavi u životu kao profesija, njena odluka. Meni smeta agenda i mnogo podlija ideja iza kulisa.
A zašto te to "dotiče"?

Svog partnera biraš po sebi, a ne po trenutnim trendovima. Zar ne?
Uvek je bilo žena koje su živele po agendi, čak i više ranije nego sada. Tražile su muževe koje će da ih izdržavaju, njih i njihove porodice. Vrati se 100-200 godina unazad. Nekada su to bile snalažljive žene, sada ih nazivamo sponzorušama.

Onda je žena bacika kašiku i naučila da tipka na mašini.

Kompromis. Pomenuo si kompromis. Možeš ti u vezi da budeš šta god želiš. Može i ona da bude šta god želi. Sve dok je tog kompromisa sve je i moguće.

Ne mislim na to. Mislim uopšteno na "ženske" poslove koji su zamorni, dosadni i zahtevaju puno vremena. Da li je lakše podići 30kg ako si fizički sposoban za tako nešto ili celo poslepodne spremati kuću?
Pretera ga sad, ja za "celo poslepodne" mogu i da je okrečim a kamoli očistim, lepo na šporetu polugotovo jelo, u kupatilu za 10 minuta, usisavanje detaljnije 30 minuta, paučina, prašina isto maksimalno 30 minuta da se sija, veš mašina radi za to vreme sama i otprilike za 3 sata sve gotovo.

Ozbiljno pitanje: da li biste vratili ona vremena kada žene nisu bile ni doktorkinje ni stručnjakinje, ni vojnikinje, ni vozačice itd.

Žene su oduvek bile sposobne da se istaknu ako stvarno imaju osobine koje ih čine vrednima, počevši od vremena od pre nove ere, pa dalje, kako je na primer jedna Jovanka Orleanka bila poštovana i sposobna kao vojnik, kako je jedna Hipatija bila učena žena koja je znatno doprinela nauci, itd itd itd

U današnje vreme sve je to isforsirano do te mere da zbog "političke korektnosti" određen % žena prosto dobije radno mesto samo zato što je žena i još nismo razjasnili pitanje zašto žene idu ranije u penziju?
ne bi mogo zamisliti moje radno mesto a da me ne okruzuje zenski narod..............bilo bi uzasno dosadno.

Ozbiljno pitanje: da li biste vratili ona vremena kada žene nisu bile ni doktorkinje ni stručnjakinje, ni vojnikinje, ni vozačice itd.

Žene su oduvek bile sposobne da se istaknu ako stvarno imaju osobine koje ih čine vrednima, počevši od vremena od pre nove ere, pa dalje, kako je na primer jedna Jovanka Orleanka bila poštovana i sposobna kao vojnik, kako je jedna Hipatija bila učena žena koja je znatno doprinela nauci, itd itd itd

U današnje vreme sve je to isforsirano do te mere da zbog "političke korektnosti" određen % žena prosto dobije radno mesto samo zato što je žena i još nismo razjasnili pitanje zašto žene idu ranije u penziju?
I jedan % žena mora biti na listi za izbore :) možda malo, malo preterujemo.
Ups, ovde je reč o biznisu :dash:

Jeste, u pravu si, evo izadjem i prodjem pored svih ovih gradjevina, sve zene okolo se penju po skelama, nosaju dzakove, kramp u ruke pa pljuc pljuc trlj trlj. STrasno, trebalo bi vise priznanja da ima damo.
Da, opisao si skroz realnu stvarnost, ja kad kažem tako nešto odmah se proteže pitanje kog sam pola, ako se ne solidarišem sa Ž onda i nisam Ž, taj način razmišljanja.
Ako se uopšte može reći da razmišljaju.

Organizacija fizičkih poslova kod kuće je manji problem, ako svi nešto fizikališu, neko kuva, neko kreči, neko kosi neko travu nosi, problem nastaje kada se uključi intelektualni rad, koji pravi razliku u vezi napredovanja u društvenoj hijerarhiji pa i u razlikovanju klasa koje postoje i u modernom društvu, dobijanju boljeg položaja na poslu, veće plate. Da li je čest slučaj da muškarac preuzme dosadne kućne poslove, brigu o detetu, da bi žena mogla da napiše važan projekat, uči strani jezik, polaže pravosudni, bude duže odsutna zbog posla.
Problem tada nastaje, ne da li neko može da podigne 30 kila nečega.
Tradicionalna uloga žene je da svoje vreme, energiju, život, uloži za napredovanje muškarca u javnoj sferi jer je to za dobrobit cele porodice.
Kada ona treba isto to da uradi, takođe za dobrobit porodice i celog društva u krajnjoj liniji, učitava joj se sebičnost, toksični feminizam, i sl.

Da, opisao si skroz realnu stvarnost, ja kad kažem tako nešto odmah se proteže pitanje kog sam pola, ako se ne solidarišem sa Ž onda i nisam Ž, taj način razmišljanja.
Ne kazem ja da zene ne rintaju. Vec da muskarci upadaju u nehumane poslove mnogo vise nego zene. Jer kada su zene u pitanju (iako i one rintaju i ima nezdravih poslova kojima se bave) ipak nose status zasticene. To je ono polaziste koje se i danas pravda od strane mnogih i naucnika: ako ima 1 muskarac i 100 zena na ostrvu, oni nece izgraditi civilizaciju, a ako ima jedna zena i 100 muskaraca oni ce onda izgraditi civilajzehsn. Doduse incestiodian civilizejshn sa mogu misliti kakvim sve potomcima....
I na sve to jos se i dodaje kako zene zapravo rintaju vise od muskaraca. A to samo dokazuje da drustvo gleda na klasu na dnu piramide kao na nepostojece. Otud i stereotip o fizickom radniku kao nekom zadriglom odvratnom trolu koji zvizduce zenama okolo sa skela. A jbga, jedno povlaci i drugo. Kao kada pasce tuces svaki dan jer je navodno inherentno agresivno a ono postane agresivno bas zbog toga.

Kako neko može da se solidariše s tobom kad vređaš žene iz posta u post, evo i sad aludiraš na to da nema mozga svako ko nije na tvojoj strani.

Ako je žena udata za fizikalca tu nema govora o zaštićenosti, jer u hijerhijskom ustrojstvu tradicionalnih uloga ženin status je time određen, ne da li ona ima dva fakulteta i da li radi u kancelariji na upravljačkoj poziciji.
Svekar će joj barem reći - moraš da me poštuješ, ja ću da ti solim pamet kao pater familijas, bez obzira što ukupno imam dva razreda osnovne i tri zuba u glavi. Moraš bar da se igraš te tradicionalne uloge, da se smeškaš i klimaš glavom.
Fizikalac jeste na dnu ali njegova supruga još više, sigurno ne ide kod kozmetičara, ne putuje, ne uči, nema dovoljno vremena za sebe, ne vodi računa dovoljno o ishrani, zdravlju, već duplo više fizikališe kod kuće, na svemu se štedi, najviše zbog dece, pored dece, verovatno preuzima brigu o starijim članovima porodice, novca za negovatelje, starački dom nemaju, tu je žena uostalom, što se inače ženio...
Kome treba takva "zaštita" neka izvoli.

Ako je žena udata za fizikalca tu nema govora o zaštićenosti, jer u hijerhijskom ustrojstvu tradicionalnih uloga ženin status je time određen, ne da li ona ima dva fakulteta i da li radi u kancelariji na upravljačkoj poziciji.
Svekar će joj barem reći - moraš da me poštuješ, ja ću da ti solim pamet kao pater familijas, bez obzira što ukupno imam dva razreda osnovne i tri zuba u glavi. Moraš bar da se igraš te tradicionalne uloge, da se smeškaš i klimaš glavom.
Fizikalac jeste na dnu ali njegova supruga još više, sigurno ne ide kod kozmetičara, ne putuje, ne uči, nema dovoljno vremena za sebe, ne vodi računa dovoljno o ishrani, zdravlju, već duplo više fizikališe kod kuće, na svemu se štedi, najviše zbog dece, pored dece, verovatno preuzima brigu o starijim članovima porodice...
Kome treba takva "zaštita" neka izvoli.
Bracni kontekst. Ni malo validan jer brak danas nije prisiljena relacija. Ne udaj se i to e to.

Pametna žena se zanima sa kućom, decom pa i kerom dok joj muž donisi oare.
Problem je što žene poštuju ili zamišljaju business formu.
Muškarci uvode inovacije kršenjem pravila i prave uspeh.

Ne naplaćuju oni svoj posao toliko (samo) zato što znaju nego isključivo zato što mogu, a mogu jer ih je malo pošto su svi ostali otišli da rade negde za mnogo veće pare. Loš primer.
A zašto su otišli? Odličan primer. Neko završi neku debilnu školu i sedi u opštini ili državnoj firmi ima lepu platicu a radi neki šablonski posao kao debil i takav u ovoj državi ima platu iako je nije zaradio i njemu je sve skupo. Treba naplaćivati svoj posao i drati kožu nabedjenim neradnicima. Zanatlije i majstori su to provalili i ako. Što bi se on zezao da namešta tebi spoljnu jedinicu klime negde pored terase na četvrtom spratu za 50 evra? Što bi ti neko popravljao auto za par hiljada din? Zašto bi ti neko krečio stan za siću ili razvodio instalacije za vodu, struju isl? Plati brate ili radi sam. Naplaćuju ljudi svoj rad i ako. Hoćeš da ti neko za jednu crvenu otpuši kanalizaciju? Evo ti jedna crvena i otpuši je sam. Majstori su kod nas pre 15-20 godina radili na gradjevini za 15-20 evra dnevnicu. E pa malo morgen nema to više. Kupi Nepalca i Filipinca pa ga plati i 5 evra.

Bracni kontekst. Ni malo validan jer brak danas nije prisiljena relacija. Ne udaj se i to e to.
Naravno da nema više prisilnih brakova (ne potpuno iskorenjenih kod određenih nacionalnih manjina, npr, o stanju u svetu i maloletničkim brakovima drugom prilikom) ali ima društvenog uslovljavanja. Uostalom, odgovaram na uvodni post gde stoji šta fali da se žene vrate na tradicionalnu ulogu u društvu koja diktira da su udaja i rađanje glavne aktivnosti žena.

Čoveče, red u pošti 45 minuta njih 3 rade na šalterima, dođe 1 muškarac i sredi sve za 15 minuta.
Да се вратимо на овај пример поштоване колегнице, ако пишемо о менађеркама у послу.

Има јако способних жена које су сјајни менаџери, тј. менаџерке.

Међутим, данас у пошти и сличним органима у Србији има превише жена руководиоца. Цела државна управа, сви шефови и начелници и председници жене. Једино још председници судова остају мушкарци, а свуда се постављају жене на руководећа места.

То нису најбоље кандидаткиње, па често ти органи трпе, јер у сваком министарству, општини, центру за соц. рад, пошти и сл. руководећем кадру недостаје тестостерона.

Кад би се више бирало по критеријума који су потребни, однос МЖ би вероватно био 75-25 % у корист мушкараца менаџера,

а данас је, вероватно 20-80 % у корист жена.

Верујем да је то зато што, данас у СРбији, они који постављају, желе да постављају послушнике са којима не би имали проблема и који слушају.

Да се вратимо на овај пример поштоване колегнице, ако пишемо о менађеркама у послу.

Има јако способних жена које су сјајни менаџери, тј. менаџерке.

Међутим, данас у пошти и сличним органима у Србији има превише жена руководиоца. Цела државна управа, сви шефови и начелници и председници жене. Једино још председници судова остају мушкарци, а свуда се постављају жене на руководећа места.

То нису најбоље кандидаткиње, па често ти органи трпе, јер у сваком министарству, општини, центру за соц. рад, пошти и сл. руководећем кадру недостаје тестостерона.

Кад би се више бирало по критеријума који су потребни, однос МЖ би вероватно био 75-25 % у корист мушкараца менаџера,

а данас је, вероватно 20-80 % у корист жена.

Верујем да је то зато што, данас у СРбији, они који постављају, желе да постављају послушнике са којима не би имали проблема и који слушају.
Пре него што крене напад на овај мој пост,

погледајмо политичку сцену у Америци.

Тамо народ бира по имену и презимену. И 90 % политичара су мушкарци, а право кандидовања је једнако. Једноставно, мушкарци се чешће пробију. Опет, увек има споосбних жена попут Камале Харис, Александре Окасио Кортес и сл.

Дакле, на једнаком су терену, има изузетно снажних жена, али ипак, велика већина су мушкарци када се бира именом и презименом по личним карактеристикама.

У Европи, имамо, углавном, пропорционални изборни систем, па се законом прописује по 30 % или 40 % или 25 % жена на листи и парламенту.

Back