Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e da, jos ovo: neces nista da kazes kao odpozdrav, ali kao otpozdrav mozda i hoces. morao sam.
you-got-me.jpg

Pogrešio sam. Nije D jer nema S i Š iza njega.
Kao što si ti "grammar nazi" i ja sam, ali sam i recimo, "meaning nazi" i nisam ekstremista.

Ja sam iznosio sitne detalje, mikelo i yersinia su odgovorima prebacili to u raspravu.
Dobar sarkazam Carol. :mrgreen: Naravno da mi to nije bitnije od onoga šta ima neko da kaže na vežbama.
Kad smo već kod bolovanja, da nije Dubravka na bolovanju?
Dobro sam prošao za seminar, kad pročitam šta je sve bilo kod kolega brucoša. :cool:

Pitanje za vas starije, da li ste dobijali pečate iz anatomije da ste bili na predavanjima? Ili te predispitne obaveze ne gledaju na završnom usmenom ispitu?

Prilozi

• you-got-me.jpg
    you-got-me.jpg
    42,8 KB · Pregleda: 3
u moje vreme nije bilo pecatiranja na predavanjima iz anatomije, a vrlo retko je bila neka prozivka. u svakom slucaju, na predavanja se tada nije moralo ici i velika vecina nije ni isla, a na kraju im to nije predstavljalo nikakvu prepreku, bar sa tehnickog aspekta.

Ma i hteo sam posle 10 min da obrisem xD Cisto sam hteo da vide xD

P.S. Stvarno ne vidim svrhu pecatiranja oko 250 lista, papira, bilo cega, posle predavanja :D

Питам се, ко то чува уопште?
Видим да колеге махом пишу по папирима, длановима, челима, мало њих има тефтер или свеску...
Евентуално ту је понека сваштара.
Зато, мени лупи печат и у тефтерче и у свеску. Још му кажем 'само у тефтерче', а он 'још се буниш?'' :hahaha:

Nije on los prof. Malcice mi je cudan xD Voli da nabacuje neke fore iz praistorije i kod njega sam naucio (sad za sad) 2 stvari:
1.Atlas disekcije ima u Data satus knjizari, i za studente ima popust (BEZ NJEGA NE MOZE!)
2.Zna da napise kvalitetnu tuzbu za bilo kod profesora sa fakulteta :D

Nije on los prof. Malcice mi je cudan xD Voli da nabacuje neke fore iz praistorije i kod njega sam naucio (sad za sad) 2 stvari:
1.Atlas disekcije ima u Data satus knjizari, i za studente ima popust (BEZ NJEGA NE MOZE!)
2.Zna da napise kvalitetnu tuzbu za bilo kod profesora sa fakulteta :D

1. Sjajan je stvarno, ali pre zbog toga jer ga je on izdao, tj. pisao.
2. Sumnjam. Previse je ironican, ak i onda kada bi zaista trebalo da nam nesto objasni.
Uostalom, ironija i jeste glavni način pokušaja starijih da budu interesantni. Ali, preforsirao je malo.

Kakvi sve postoje na ovoj katedri on je super :)
Meni je vodio vežbe i lepo mišljenje imam o njemu, pravi je profesor i gospodin, nikad od njega neku neprijatnost nisam videla, učtiv i ljubazan, ne znam baš imam lepo mišljenje iako znam da se dosta kolega ne slaže :)

Kakvi sve postoje na ovoj katedri on je super :)
Meni je vodio vežbe i lepo mišljenje imam o njemu, pravi je profesor i gospodin, nikad od njega neku neprijatnost nisam videla, učtiv i ljubazan, ne znam baš imam lepo mišljenje iako znam da se dosta kolega ne slaže :)

Не кажем, јесте он и забаван, и занимљив ако си на предавање дошао/шла туристички. ;)
Рецимо, радимо нешто и он каже ''постоји 2 врсте овога''.
''Да, две је много, учите само једну''. Види се да је ироничан.
Супер је све то, али, у моментима када би нешто стварно требало да разјасни, мало је неозбиљан.
Овако није лош. Макар је пристојан и фин, не дере се као неки.

Сад нам среди Простран - кажу да ће нам после њега сви бити добри.

Tačno je da ima neki svoj humor, ali pitajte ga sve to što izostavi, reći će vam sigurno, na fakultetu niko neće da se posebno trudi oko vas (čast izuzecima), ali zato pitajte sve što mislite da je trebalo da vam se objasni. :)

moras da znas neka kljucna mesta kuda vazni nervi idu. znaci moras da znas izmedju kojih struktura prolazi da bi presao na koji deo ruke. sad se ne secam tacno koliko je to detaljno bilo napisano, ali ti se trudi da napravis sebi neku pricu za svaki od njih, iz kog dela plexusa izlazi, kojim delom ruke se krece i kako je tu dospeo i gde i kako se zavrsava, sta inervise.

kad kazem za svaki od njih, pre svega mislim na medianus, ulnaris i radialis.

Slažem se sa ovim što je mikelo napisao s tim što bi trebalo da znaš i koji živac probija koji mišić ili između koja dva mišića se nalazi jer to često dolazi na praktičnom, a i na usmenom mogu da pitaju takođe. :)

Hvala na odgovoru. Kada sam napisao praktični deo mislio sam na ono što sam pročitao u vodiču: "kolokvijum se sastoji iz testa od 10 praktičnih i teorijskih pitanja". Ne razumem kakav je to tip pitanja, kapiram da je teorijsko iz autorizovane skripte. Da ne dolaze ta praktična pitanja iz praktikuma za vežbe?
Da li završni, usmeni ispit iz Genetike obuhvata celokupno gradivo?

Hvala na odgovoru. Kada sam napisao praktični deo mislio sam na ono što sam pročitao u vodiču: "kolokvijum se sastoji iz testa od 10 praktičnih i teorijskih pitanja". Ne razumem kakav je to tip pitanja, kapiram da je teorijsko iz autorizovane skripte. Da ne dolaze ta praktična pitanja iz praktikuma za vežbe?
Da li završni, usmeni ispit iz Genetike obuhvata celokupno gradivo?

Та "практична питања" су на пример да се нацрта нека фаза мејозе код ћелије чији је број хромозома 8 и слично. У сваком случају, нису тешки колоквијуми из генетике.
На усменом, наравно, долази све што се ради током године. Неки проф. могу да вам траже и да нацртате нешто на испиту, али све је то нормално и ништа страшно...

Evo kolega je već sve rekao oko toga.
Inače ako niste znali imate belimantil forum, pa tamo za svaki predmet imate kakav je koji profesor na ispitu, čisto eto kad bude genetika i ova dva kasnije da se informišete ako vas zanima, mada naravno ko je položio pisao je o nekom sve najbolje i obrnuto, ali znači da vidite otprilike kako izgleda ispit i da li je profesor kog izvučete eventualno izbacio neko pitanje :)

Hvala na razjašnjenju. To je nešto kao ono što radimo na vežbama iz Genetike.
Carol, znam za forum, čitaću kad vidim kod koga sam. :)
Zanima me i da li je i kod vas tempo iz anatomije bio takav da za 3 nedelje pređete celu ruku? Koliko sam shvatio mi ćemo cepati ovim tempom do Nove godine (pauza od nedelju dana) odnosno do zimskog raspusta (pauza od mesec dana). Mada na sajtu za ovu godinu nisu napisali da nastava u zimskom semstaru traje do 18. januara. I onda posle toga u martu prvi kolokvijum (usmeni).

Edit: Čitam starije odgovore i vidim da ovaj prvi kolokvijum 2014. godine nije isti kao prethodni. Pre ste imali ruku, nogu i grudni koš na prvom kolokvijum, ali valjda je taj kolokvijum bio ranije, u januaru? A sada su dodati abdomen i karlica i sada je kolokvijum u martu. :think:

Poslednja izmena:
Nama je isto bilo u martu, celo telo takođe , usmeni :)
Kao i generaciji pre mene, a znam da je tako bilo i onima koji su po 8,9 godina i više stariji, a u međuvremenu su imali valjda pismeno sve kolokvijume, ali nije to ni važno. :)
Uči redovno dok ne završite abdomen, a posle će ti doći genetika i prvi kolokvijum iz histologije, pa nećeš ni moći, ali imaćeš u februaru 20ak dana sigurno, možda i više, da naučiš karlicu i ponoviš ostalo :)

Back