Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Carol a jesi se ti žalila ili napomenula da zato što si treća najaktivnija da bi trebalo da imaš više bodova? I jel postojao neki pravilnik po kome se boduje urađeno na Retikuluma ili se bodovi bezveze daju?
Bio sam malopre oduševljen što se radi na forumu, ali evo sada sam jako razočaran što se tako nepravedno dodeljuju bodovi.

Koliko god da me je nervirao oko retikuluma, on je definitivno najbolji profesor na histologiji, za mene i najinspirativniji, slušala sam ispit kod njega, to je stvarno jedan divan razgovor, inače je duhovit i tera te da misliš a ne da bubaš.
A za prof. Teofilovski mogu da kažem najnormalnija, najlakša i najopuštenija varijanta za kolokvijum, ispit, dogovor oko termina.
A o moralu na anatomiji nema potrebe raspravljati, konkretno za ovu prof. nikad ništa loše nisam čula, nego kažem generalno ne možemo da znamo šta se radi tamo sve i ko
je kakav.
Ali ako pitaš za konsultacije moja preporuka je Radonjićka :)

Konsultacije su privatni časovi od 100e, zar ne? Ako je to u pitanju, ne pitam za to. Po onome što je profesorka Teofilovski rekla o sebi rekao bih da je poštena profesorka koja čini dobro. U odnosu na Stijaka koji mi izgleda fizički kao korumpirani dizelaški selja. Zasmetalo mi je i da kad dolazi na vežbe pozdravlja nas sa "pomaže bog". Faks je sekularna institucija, šta ako je neko ateista/agnostik ili druge veroispovesti? Sva sreća pa nemam vežbe kod njega nego kod Dubravke ali ona je bila odsutna.
Za sada Đulejić je najkorisniji. Jeste da nije bio kad smo krenuli na kadaverima ali na onom prvom času je rekao više informacije koje su praktično korisne nego svi ostali zajedno, s tim da ne računam demonstratore, oni su osobe od najveće pomoći.

Konsultacije su obaveza profesora na svakom fakultetu da imaju jednom nedeljno termin kada dolaze studenti da pitaju šta im nije jasno ili da ih profesor ispita željenu oblast, lekciju i slično.
A to što si ti naveo su očigledno neke intimne konsultacije, ne za široke narodne mase, o tome ne bih reči trošila i ljudima koji tako polažu. A mislim da je sve to dosta skuplje od 100e.
Pa niko neće ništa loše ni da kaže o sebi tamo. U suštini ona jeste najbolja osoba tamo svakako, ali ne po tome šta ko o sebi priča. Stijak je super predavač, a to šta radi ispod žita njegova je stvar i onih koji pristaju na to.
Đulejić je najNEkorisnija osoba na katedri, videćete uostalom i sami. :)

Đulejić je najNEkorisnija osoba na katedri, videćete uostalom i sami.

A verovatno i najkorumpiranija, koliko god da je jaka konkurencija na katedri :)

Sto se tice Stijakovog "pomaze Bog", kapiram da je to neki fazon da bude simpatican ili sta god. Ja sam ateista i nikad mi to nije smetalo, a u drugim religijama takodje postoji Bog. Jedino mozda neki budista moze da se nadje uvredjen, ali ipak je budista, nece se uvrediti ;)

Aha, znači postoje i konsultacije na faksu. Demonstator je napomenuo da kad naučiomo neki deo odemo kod profesora da nas prepita. Mada nam nastavnici nisu ništa rekli o tome.
Kapiram da od Đulejića neće biti koristi, ali za sada je na prvom mestu. :)
Nije profesorka pričala kako radi dobre stvari, koje je dobra i poštena, nego sam ja doneo zaključak na osnovu nekoliko detalja, pa zato pitam, da vidiš šta ostale kolege misle. :)

Људи, што се Ретикулума тиче, опустите се, то је направљено за ваше добро; нико то није смислио да вас мучи и смара. Конкретно говорим о хистологији, али је и на генетици добра ствар, с тим да не уређује само Момчило Ристановић Ретикулум. већ и сви остали асистенти и сарадници; свако за своју групу.

Друга ствар, увек може нешто да се одговори на Ретикулуму, нема потребе да се чека питање демонстратора (и да се баца дрвље и камење на колеге које "седе испред компјутера и чекају" да неко нешто пита), може се надовезати на претходни одговор, питати оно што није јасно (између осталог, за то и служи) итд. Постоји одређени део, тестови и лекције који је обавезан да се уради, али то захтева максимално пола сата времена недељно. Такође, постоји тачно одређено ко и колико бодова добија (а и модератори имају прилике да виде све што неко ради, тако да нема извлачења ;-)).

У сваком случају, генерално гледано, људи који су са Ретикулума лакше спреме испит из хистологије, то се већ годинама показује...

Poslednja izmena:
Konsultacije su privatni časovi od 100e, zar ne? Ako je to u pitanju, ne pitam za to. Po onome što je profesorka Teofilovski rekla o sebi rekao bih da je poštena profesorka koja čini dobro. U odnosu na Stijaka koji mi izgleda fizički kao korumpirani dizelaški selja. Zasmetalo mi je i da kad dolazi na vežbe pozdravlja nas sa "pomaže bog". Faks je sekularna institucija, šta ako je neko ateista/agnostik ili druge veroispovesti? Sva sreća pa nemam vežbe kod njega nego kod Dubravke ali ona je bila odsutna.
Za sada Đulejić je najkorisniji. Jeste da nije bio kad smo krenuli na kadaverima ali na onom prvom času je rekao više informacije koje su praktično korisne nego svi ostali zajedno, s tim da ne računam demonstratore, oni su osobe od najveće pomoći.

Ђулејић (можда) има доста знања, међутим мени није одржао ниједну једину вежбу у другом семестру, а ни у првом није био бољи; управо да би натерао људе да иду на те приватне часове (против којих се, иначе, покреће петиција у студентском парламенту). А о његовој личности не вреди трошити тастатуру.

Што се поздрава "Помоз Бог" тиче, то нема везе са секуларизмом, религијом итд. То је стари, традиционални српски поздрав, који никога не би требало да вређа (ја такође нисам неки верник, да се разумемо).

A propos секуларизма, и болнице су секуларне институције, а опет имаш постављене иконе и капеле по њима - не због тога што је неко одлучио да је то много добро и да "промовише" религију, већ што има позитиван психолошки ефекат на (верујуће) пацијенте.

Poslednja izmena:
Моју групу (подгрупу) је данас анаонимни асистент. истерао са семинара, јер нисмо ушли у компјутерску учионицу.
Он је притом каснио 20 минута, а ми се нисмо усудили да без његове дозволе уђемо.
Друга ствар, данас је требало да по први пут код било кога имамо семинар, а нисмо ни знали код кога.
На списку је писало - Станковић, ко год то био.
Дошао је један препланули господин, који је дословно урлао како каснимо, критиковао нас је што нисмо за њим ушли у ту
компјутерску учионицу, а ми нисмо ни знали да је он наш професор, нити где би тачно требало да уђемо.

Рекао је: "Сачекаћу вас на колоквијуму, нећете се лепо провести". Такође, добили смо минус.

- - - - - - - - - -

Da li mozemo da imamo neki minus na seminarima iz anatomije ili moramo sve da odradimo? :D

:hahaha:

Ђулејић (можда) има доста знања, међутим мени није одржао ниједну једину вежбу у другом семестру, а ни у првом није био бољи; управо да би натерао људе да иду на те приватне часове (против којих се, иначе, покреће петиција у студентском парламенту). А о његовој личности не вреди трошити тастатуру.

Што се поздрава "Помоз Бог" тиче, то нема везе са секуларизмом, религијом итд. То је стари, традиционални српски поздрав, који никога не би требало да вређа (ја такође нисам неки верник, да се разумемо).

A propos секуларизма, и болнице су секуларне институције, а опет имаш постављене иконе и капеле по њима - не због тога што је неко одлучио да је то много добро и да "промовише" религију, већ што има позитиван психолошки ефекат на (верујуће) пацијенте.
Je l učestvuješ u parlamentu? Da li je putem paralamenta u zadnje 2-3 godine promenjena neka krupna stvar kao naprimer ta peticija ?

Taj pozdrav danas ima više veze sa hrišćanstvom nego sa srpskom tradicijom, kao što je i srpska slava starija od hrišćanstva pa opet se na to ne gleda kao čisto srpska tradicija već pravoslavna. I šta da kažeš kao odpozdrav a da nije "bog ti pomogao"?

Taj pozdrav danas ima više veze sa hrišćanstvom nego sa srpskom tradicijom, kao što je i srpska slava starija od hrišćanstva pa opet se na to ne gleda kao čisto srpska tradicija već pravoslavna.

Tesko kao pravoslavna, posto imas i grcku i rusku pravoslavnu crkvu, i jos poneku, pa ipak slavljenje slave je gotovo iskljucivo karakteristicno za Srbe. Dakle, u najboljem slucaju moze da se gleda kao srpska pravoslavna tradicija.

I šta da kažeš kao odpozdrav a da nije "bog ti pomogao"?

Pa, kazes "Bog ti pomogao", a ako ti to bas tesko pada, onda kazes "Zdravo" :D Ili sta god drugo ti padne na pamet.
Kao ateistu, uvek su me vise nervirali ateisti-ekstremisti nego ljudi koji slepo veruju u nesto sto ja smatram glupim ili bizarnim.

:gace: Samo se ti smej, a nas ko krompire izbacuju :D :per: :hahaha:

Смејем се од муке, ако баш хоћеш да знаш.
Толики примитивизм и неувиђајност не срећем сваког дана, тако да сам ужаснут.

Рече ми друг из твоје групе да сте каснили и да сте зато изнервирали предавача.

Код нас, једини који је каснио је био - он.

Схватио сам да нам није исти човек држао семинаре. :lol:

Tesko kao pravoslavna, posto imas i grcku i rusku pravoslavnu crkvu, i jos poneku, pa ipak slavljenje slave je gotovo iskljucivo karakteristicno za Srbe. Dakle, u najboljem slucaju moze da se gleda kao srpska pravoslavna tradicija.

Pa, kazes "Bog ti pomogao", a ako ti to bas tesko pada, onda kazes "Zdravo" :D Ili sta god drugo ti padne na pamet.
Kao ateistu, uvek su me vise nervirali ateisti-ekstremisti nego ljudi koji slepo veruju u nesto sto ja smatram glupim ili bizarnim.

Да, крсна слава је више део фолклора, него нешто што има истинског дослуха са вером. :)

Мени је тај Стијаков поздрав симпатичан. На страну што сам религиозан.
Све остало, не желим да коментаришем.

Je l učestvuješ u parlamentu? Da li je putem paralamenta u zadnje 2-3 godine promenjena neka krupna stvar kao naprimer ta peticija ?

Taj pozdrav danas ima više veze sa hrišćanstvom nego sa srpskom tradicijom, kao što je i srpska slava starija od hrišćanstva pa opet se na to ne gleda kao čisto srpska tradicija već pravoslavna. I šta da kažeš kao odpozdrav a da nije "bog ti pomogao"?

У раду парламента не учествујем. Наравно да сам и ја скептичан по питању успеха те петиције; али и то је један позитиван корак унапред, с обзиром да се парламент досад углавном бавио изузетно битним стварима, као што су у ком клубу/кафани ће бити журка, да ли ће се одобрити још неки ванредни рок и слично. Тако да, и поред све своје најбоље воље, не могу да ти набројим ниједан значајан успех парламента за ово време које сам ја студент :-). Квалитет људи у парламенту не бих коментарисао, мада знам 2-3 људи који се стварно труде (нажалост, мањина су, па се онда и не чују).

Ма добро, нисмо овде да дискутујемо о религији :-), само сам хтео да кажем да не треба ићи из крајности у крајност.... То је више тема за филозофију :-P

Ma najbolje da pitate Stijaka kako da mu odgovorite a da se to ne kosi sa vašim ateizmom /(a)gnosticizmom/budizmom jer vam je to najvažnije na vežbama iz anatomije kako da ostvarite dubokoumnu vezu sa njim.
Možete i da mu odrecitujete neku narodnu pesmu iz ciklusa o boju na Kosovu o njegovom imenjaku, sigurno će da se obraduje, šta anatomija...

Taj preplanuli ako je mlađi onda je Đulejić, ako je stariji sa bradom onda je Prostran verovatno :)

Ma najbolje da pitate Stijaka kako da mu odgovorite a da se to ne kosi sa vašim ateizmom /(a)gnosticizmom/budizmom jer vam je to najvažnije na vežbama iz anatomije kako da ostvarite dubokoumnu vezu sa njim.
Možete i da mu odrecitujete neku narodnu pesmu iz ciklusa o boju na Kosovu o njegovom imenjaku, sigurno će da se obraduje, šta anatomija...

:D
to je to!

Taj preplanuli ako je mlađi onda je Đulejić, ako je stariji sa bradom onda je Prostran verovatno :)

Млађи је, оно, девојке су га гледале у фазону "поседовала бих те". :lol:
Не знам који је, али, на распореду пише Станковић.
Можда су се мењали, можда овај мој кус опис одговара обојици, не знам. :)

Back