Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima i neka virtuelna anatomija cns-a ali i tu su bila predavanja, ali se posle valjda polagalo tako što odradiš prezentaciju, a ovaj gore u vidu testa nekog :)

ovo sam ja odabrao kad sam bio prva godina, jer je kao bila fora da izborni iz anatomije nose po 2 dodatna boda za ispit iz anatomije, ali tad jos nisam shvatio da se tamo ocena formira prakticno iskljucivo na osnovu usmenog ispita i da uopste ne postuju bodove iz predispitnih obaveza. polagalo se preko prezentacije koja se salje profesoru filipovicu.

Svakako da cu da biram Turzu.... :D Asistenti su mi Milovanovic i Stijak drugog dana. I recite mi, jesu li bolji seminari iz histologije i genetike, ili retikulum? Mada, ja sam vec na seminarima, to je gotovo, ali eto da se informisem. :D Iii, zasto predavanja iz genetike ne prate knjigu, i hoce li na kolokvijumu biti gradivo sa predavanja ili vezbi?

Kako znaš da nisi na retikulumu iz Histologije i Genetike?
Ne znam zašto predavanja ne prate knjigu. Za kolokvijume iz genetike, ne znam, ali pretpostavljam da se uči iz autorizovane skripte + praktikum, a vežbe su tu da ti to razjasne.

Ne znam za predavanja iz genetike, iskreno otišla sam na dva i smorila se, a predavanja nisu ni potrebna iskreno da biste posle naučili onu knjigu, samo redovno spremajte vežbe(iz praktikuma) i kolokvijume (iz knjige) i to je to, na predavanja ne morate, nek vas upiše neko ako ide onaj papir.

I meni se cini da su ona predavanja beskorisna.
Nama predaje neki celavi gospodin.
Ne kazem da loše predaje, ali sama materija mi deluje jako neozbiljno.

Mozda je to samo na početku. Nezanimljiv je, ja dolazim u situaciju da brojim pločice po amfiteatru.

Predstavio se na predavanju iz histologije, van. prof. Oliver Stojković.
Imamo 30 časova predavanja to je ukupno 6 bodova, 0,2 po predavanju. E sad da li je 0,2 po jednom času ili po dva. Gde su vežbe i seminari u tih 6 bodova onda? Na kraju nije malo 6 poena, kad znaš da je položeni kolokvijum 12.

Edit: Al si brz crossing, ne ispravih post pre tvog! :D

Poslednja izmena:
Predstavio se na predavanju iz histologije, van. prof. Oliver Stojokvić.
Imamo 30 časova predavanja to je ukupno 6 bodova, 0,2 po predavanju. Na kraju nije malo 6 poena, kad znaš da je položeni kolokvijum 12.

Nisam cuo, hvala.
Fin je ovako, ali, svako ko kaze da je interesantno slušati ga - laže. :)
Da, dobro poredjenje, uopšte nije malo. Mada, treba odsedeti sat i po. ;)

Kolokvijumi su po 10,a to na predavanjima smo svi dobili na kraju, a ni 30 posto ljudi nije išlo nego su nas drugi upisivali, ali kako vi želite. :)
Da da, Oliver je super lik, jedan od najzanimljivijih, on radi na na sudskoj pa uvek ubaci nešto zanimljivo, ostali su smor.
Inače, Oliver mi se čini da je i najlakši za ispit, mada realno ko nije na genetici. XD

Pa profesor nas je podelio u sredu. Profesor Milos Bajcetic ako se ne varam. Predavanja iz genetike su uzasna, vezbe mi se svidjaju. :)
Kako nas je pobedilo? Ja znam da je 95% ostalo na strani koja ima pristup netu. Nije valjda da ćemo svi biti na retikulumu.

Carol, piše u vodiču 12 bodova, nema ništa za seminare i piše 6 bodova obaveze u nastavi. Na sajtu piše 10 bodova (http://mfub.bg.ac.rs/sr/studijski_programi/integrisane_akademske_studije/prva_godina/humana_genetika/nacin_formiranja_ocene.dot).
Ipak neko mora da bude da bi te upisao. Ja nikog ne znam toliko dobro, pa ću ići za sada.

Vodič kopiraju godinama i tamo pola stvari nije tačno.
Dva kolokvijuma iz genetike po max 10 poena, tri iz histologije, jedan nosi 8,a druga dva po 6 poena, a kako se boduje objasniće vam asistenti pošto smo se mi prošle godine baš žalili na način bodovanja iz histologije, pa su rekli da će od ove promeniti. :)

Mislim da hocete. Jer je on nama nekoliko puta ponovio da smo mi seminarska grupa, i jos osmoro iz grupe koja ima net je ostalo sa nama, i sad nam grupa broji 20 ljudi. Videcemo ove nedelje. :) U A2 grupi je preko 30 ljudi otislo na stranu da nemaju net, jer su naculi da je bolje, pa se profesor naljutio i rekao da ce proveravati, posle cega se dobar deo povukao.

Ja sam ušao tamo na vežbe i ništa nisam čuo o Retikulumu, čuo sam da imamo seminare iz genetike od 20. oktobra. Da li to znači da mi nemamo seminare pošto ćemo biti na Retikulumu?
I nisam znao da iz Genetike ima Retikulum, mislio sam da je to samo za Histologiju.
Inače Carol je bila, čini mi se, na Retikulumu i ima negativno iskustvo, ali sam pročitao i dosta pozitivnih od drugih. Zbog toga sam se malo dvoumio da li da pređem na stranu bez neta. :D

Više sam za forum nego da idem do faksa. Kako misliš teži način? Teži za dobijanje poena u smislu da zahteva aktivnost na forumu pa je lakše da odeš na seminarski na faksu ili nešto drugo?
Trebali bi da budemo ravnopravni s tim poenima, zar ne? :)

Pitanje iz latinskog: Kako se čita S slovo u rečima dorsi, extensor? Kao S ili kao Z?
Bolje mi zvuči ekstenZor, ali S nije između samoglasnika.

Kao Z. :) A prosle godine su valjda imali neku grupu na fejsu gde su se dogovarali i prepisivali onda na retikulumu, kako vec, pa je profesor saznao i oduzeo bodove. :) Ne mora da znaci da ce i ove godine tako biti.

Poslednja izmena:
Ovo što je kolega napisao za grupu na fejsbuku je takođe tačno, ali ja sam mislila na to da se očekuje mnogo aktivnosti na forumima a posle dobiješ očajne bodove. Iz genetike ih vodi mahom Ristanović koji je strašna cepidlaka i deli poene na sebi svojstven način. Ja sam bila jedna od troje najaktivnijih (kako je sam rekao) a na kraju mi je dao 4,4 od 10. A neke kolege nisu imale ni dva poena.
A iz histologije mi tek nije odgovaralo te vežba te test, pa forumi, a ti na forumu moraš da sačekaš da neko postavi pitanje, pa ako neko odgovori pre tebe, sledeće i tako dalje, a meni nije odgovaralo da stalno gledam u to. Na histologiji znam da Koska ne pravi problem sa poenima, a asistenti kao što su Darko i Tamara nisu uopšte blagonakloni, ne znam kako Bajčetić deli bodove jer je za njega to svetinja. Sve u svemu proklinjem dan kad sam napisala na onom listu da imam internet.

Ovo što je kolega napisao za grupu na fejsbuku je takođe tačno, ali ja sam mislila na to da se očekuje mnogo aktivnosti na forumima a posle dobiješ očajne bodove. Iz genetike ih vodi mahom Ristanović koji je strašna cepidlaka i deli poene na sebi svojstven način. Ja sam bila jedna od troje najaktivnijih (kako je sam rekao) a na kraju mi je dao 4,4 od 10. A neke kolege nisu imale ni dva poena.
A iz histologije mi tek nije odgovaralo te vežba te test, pa forumi, a ti na forumu moraš da sačekaš da neko postavi pitanje, pa ako neko odgovori pre tebe, sledeće i tako dalje, a meni nije odgovaralo da stalno gledam u to. Na histologiji znam da Koska ne pravi problem sa poenima, a asistenti kao što su Darko i Tamara nisu uopšte blagonakloni, ne znam kako Bajčetić deli bodove jer je za njega to svetinja. Sve u svemu proklinjem dan kad sam napisala na onom listu da imam internet.

Živote.
Ja koliko shvatam, vi ste to mogli da birate, zar ne?
Nama je to, čini mi se, makar na genetici - nametnuto.

Mi smo na upisu u prvu godinu imali neki papir da popunimo sa pitanjima da li imamo stalni pristup internetu i ako imamo mejl adresu i to smo predali i onda kad smo krenuli na faks već smo bili raspoređeni. :)
A ja kad sam to popunjavala mislila sam da ima veze sa e-studentom preko koga se prijavljuju ispiti. :lol:

Back