Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dragi buduci kolega, zamolio bih te da krenes sa citanjem foruma od negde 80. strane pa nadalje, da ne bi postavio jos 200 pitanja na koja je tamo vec odgovoreno :) Jer ovako ces dobiti odgovore na ovo pitanje, pa ces onda da krenes na sledece pitanje, pa sledece, a garantujem da su sva vec postavljena i da je na sva dat odgovor na prethodnim stranama :)

Po mom mišljenju nije bitno ko je kad krenuo, jer je tu dosta varijabila uključeno, ali dve stvari koje su najbitnije za sve su:
1. Da nabaviš literaturu as soon as possible, odlično bi bilo ako si tokom letnjeg raspusta nabavio sve što treba.
2. Druga stvar je da kreneš odmah čim nabaviš literaturu, da li si prikupio sve zbirke, knjige itd. ili ne, najbolje je da kreneš odmah, danas, sa onim što imaš.
I kreneš svaki dan koliko možeš i to je to. Bolje da završiš mesec, dva, tri ranije nego da posle prelaziš sve na brzaka. :)

Meni je patologija kao ispit ostala u losem secanju, upravo zbog toga sto smatram da je to jedna od ubedljivo najgore napisanih knjiga na celom fakultetu. Ali, u odsustvu bolje literature (cuo sam kasnije ljude da hvale neke druge knjige, ali ne secam se koje), ja sam koristio tu zvanicnu knjigu. U sustini, moze iz nje sve da se nauci, ali je po mom misljenju jako lose napisana, lose su obelezena poglavlja, ne zna se sta je naslov a sta podnaslov, koji podnaslov odgovara kom naslovu, fontovi su korisceni nasumicno i po slobodnom nahodjenju autora, i mislim da veliki deo gradiva ne odgovara studentskom nivou.
Postoji i skripta, za ciji kvalitet ne mogu da garantujem.

Mališ sluša Deep Purple, plus za njega i jao, na vežbama nam čita svoju poeziju, pa doco daj malo više o tim poezijama, što kaže Carol, šta anatomija... :mrgreen:
Inače sad shvatam zašto vam je bilo neshvatljivo da Đulejić oduševi nekog. I dalje ništa od njega od one prve nedelje.

Meni je patologija kao ispit ostala u losem secanju, upravo zbog toga sto smatram da je to jedna od ubedljivo najgore napisanih knjiga na celom fakultetu. Ali, u odsustvu bolje literature (cuo sam kasnije ljude da hvale neke druge knjige, ali ne secam se koje), ja sam koristio tu zvanicnu knjigu. U sustini, moze iz nje sve da se nauci, ali je po mom misljenju jako lose napisana, lose su obelezena poglavlja, ne zna se sta je naslov a sta podnaslov, koji podnaslov odgovara kom naslovu, fontovi su korisceni nasumicno i po slobodnom nahodjenju autora, i mislim da veliki deo gradiva ne odgovara studentskom nivou.
Postoji i skripta, za ciji kvalitet ne mogu da garantujem.

Nisam stigao da pogledam tu zvaničnu knjigu mada čisto sumnjam da će mi to pomoći oko izbora knjige (s obzirom na trenutno znanje iz patologije). Hvala na odgovoru.

Mališ sluša Deep Purple, plus za njega i jao, na vežbama nam čita svoju poeziju, pa doco daj malo više o tim poezijama, što kaže Carol, šta anatomija... :mrgreen:
Inače sad shvatam zašto vam je bilo neshvatljivo da Đulejić oduševi nekog. I dalje ništa od njega od one prve nedelje.

Стварно? :lol:
Занимљив човек, нисам имао част да упознам дотичног!

Ma da, a pazi, on je krenuo od toga šta je po njemu pravi student medicine, a to je da taj student uči redovno, ne po 15 sati dnevno nego "koliko može" i da ide na sve žurke, jer on ni jednu nije propustio kad je bio student (kako da ne :hahaha:)) i da ima devojku odnosno momka, ali, kaže, nikako istog pola (naravno, krene smejanje). Tu je ispao homofob, ali valjda da napravi štos. I onda krene o nekom muzičaru, nisam dobro čuo ime, kaže njegov omiljeni pevač (da l beše pevač, nisam siguran), sada da li je pevač grupe Deep Purple - ne znam, ali kaže Mališ: "taj pevač stalno priča da je strejt valjda zato što ga nerviraju ovi drugi (homoseksualci?)" i onda krene da priča kako je vodio kćerku na koncert Deep Purple-a da ne bi slušala Karleušu i tako... :)

Mikelo i Yersinia, šta mislite o zvaničnoj knjizi iz patologije? Koje ste izvore vi koristili?

Ух, патологија је и мени остала у лошем сећању; много ми је напорнан био тај предмет. Што се тиче литературе, ја сам учио из званичног уџбеника плус оне области које су застареле из других извора, што се накнадно сазнаје (хематологија, део дерматологије итд.). Књига јесте заиста (пре)обимна за студентски ниво и не баш сјајно написана... Али, на испиту се (углавном) све сведе на најважнје ствари, без детаљисања.
Доста људи које знам су учили и из Робинса и веома им се допала та књига. Добро је написана, само, проблем је што се не слажу сви професори са оним што је тамо написано..

Ух, патологија је и мени остала у лошем сећању; много ми је напорнан био тај предмет. Што се тиче литературе, ја сам учио из званичног уџбеника плус оне области које су застареле из других извора, што се накнадно сазнаје (хематологија, део дерматологије итд.). Књига јесте заиста (пре)обимна за студентски ниво и не баш сјајно написана... Али, на испиту се (углавном) све сведе на најважнје ствари, без детаљисања.
Доста људи које знам су учили и из Робинса и веома им се допала та књига. Добро је написана, само, проблем је што се не слажу сви професори са оним што је тамо написано..

Pronašao sam Robinsa u elektronskoj formi, pa ću videti da li mi odgovara. Hvala na savetima.

Ja sam brucos sa Medicinskog fakulteta Istocno Sarajevo i nama su profesori Anatomije Docent Malis i Prof. Milisavljevic,Malis je ubjedljivo najzanimljiviji kad krene sa anegdotama i pjesmama 3/4 predavanja,pa nam u preostalom vremenu ispredaje pola gradiva,a pola ostane 'duzan'..Nama nije stigao Sacrum,Sternum,Costae i Vertebrae da ispredaje i kaze sledeci cu put,a mi imali u medjuvremenu kolokvijum kod Milisavljevica:D Covjek je presmijesan:D Nego predaje li i na Beogradskom fakultetu Prof. Dr Ivan Nikolic histologiju?

Ja sam brucos sa Medicinskog fakulteta Istocno Sarajevo i nama su profesori Anatomije Docent Malis i Prof. Milisavljevic,Malis je ubjedljivo najzanimljiviji kad krene sa anegdotama i pjesmama 3/4 predavanja,pa nam u preostalom vremenu ispredaje pola gradiva,a pola ostane 'duzan'..Nama nije stigao Sacrum,Sternum,Costae i Vertebrae da ispredaje i kaze sledeci cu put,a mi imali u medjuvremenu kolokvijum kod Milisavljevica:D Covjek je presmijesan:D Nego predaje li i na Beogradskom fakultetu Prof. Dr Ivan Nikolic histologiju?

Не предаје Иван Николић код нас.

Ljudi dvoumim se izmedju Mol. Biologije i Medicine.
Sta vi mislite o ovom prvom.....

Па, не може ти нико од нас овде помоћи да донесеш одлуку. Погледај план и програм на оба факултета, причај са студентима са оба факултета, сам са собом рашчисти шта те више занима и слично. Уосталом, послом молекуларног биолога можеш да се бавиш и након завршене медицине (постоје докторске студије - молекуларна медицина).

Je l zna neko kako da namestim da mi stižu obaveštenja na gmail-u ili mobilnom odmah čim neko pošalje poruku na forumu (Reticulum)? Tražio sam i pokušavao svašta, stvarno ne znam kako se to radi.

Hteo bih Carol da pitam nešto za Reticulum, pa da proverim da li se posećuje forum ili se uči fiziologija. :)

Back