Maxi

Sto se mleka tice ja sam nekad odvajao proizvodjace, taj Mizo i DRmilk, i jos pet sest proizvodjaca su isli u zabranu..

Radije kupujem sveze nego dugotrajno kupujem i suboticko i loznicko i beogradsko ima tih oznaka koliko puta se regenerisalo mleko ali sam zaboravio tacno koje su oznake...
Zaboravio sam jer vise ne koristim mleko

Jes malo nezgodno , ali i nema potrebe nego jednom u 3 meseca...
Nisam beba...
A bio sam mlekadzija teski ...
Mada sam misljenja da je kiselo mleko zdravije od unosa obicnog mleka..zbog njega sam ostao ziv...

I sad ne gledam razne proizvodjace, ima ona samoposluga kod Zmaja, koja ima sve vrste raznih stvari i tu mozes da pobas kupovinu raznih proizvoda cisto da probas..
I tu sam ja probao razne vrste kremova, to majka vise ne mesa , od A do S , znaci od margarina sa secerom do krema koji i lici na nesto , ne eurokrem i on je na sredini liste, nije na boljem kraju..
Ali bar probas sve i vise se ne zanosis da je svejedno , nije svejedno..

Isto kao ni supe sto nisu svejedno kao ni vegete i zacini C nisu svejedno , tamo ima 50 raznih vegeta, i neke su skupe bas puno ali su da padnes na dupe za supe...ja rekoh bice iste,ali cu da probam, za to koristim tu radnju , kad ono ni u najavi da je isto , zivne supa kao da si mishelin kuvar..
Samo sto ne vazi koliko para toliko muzike, to ne vazi , ali vazi da nema kvalitetno za jeftine pare, to vazi.,.,.

Evo kako maxi uništava srpsku privredu i ekonomiju. Puter biser od 200 grama 600 dinara a pred istek roka "samo" 400 din. Pa u kantu za đubre.

Pogledajte prilog 1762774

U EU 250 grama putera 200 din

Pogledajte prilog 1762778
brate to ti bajate cene

sad kosta 2.7€
na akciji je bio juce po ceni od 2.25 i moglo je samo 3 komada..
https://www.lidl.com.cy/p/milbona-voytyro-analato-unsalted-butter/p10033943
ne vidim da postoji neka razlika u odnosu na nas
https://www.maxi.rs/Mlechni-proizvodi-i-jaja/Maslac/Maslac-Maxi-250g/p/7188711

taj grcki je 320 din a nas 350 din

opet preuvelicavas i pricas glooposti

Da malo stavimo sladoled da oladimo temu jaja.

Kida.

1000023280.jpg

Sve je u srbiji tri puta skuplje nego u ostatku sveta!
po obicaju preterujes..vidi se da slabo putujes i ne znas cene
ima nesto skuplje, ima nesto jeftinije ali su cene uglavnom slicne..to sto naletis na neki akcijski proizvod po ultra ceni je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
trazio sam ti da okacis cenu coca cola iz mercadone ali si prcno u cabar :rotf:
isto vazi i za sveze voce.. i mnogo toga jos...

ono sta me licno nervira u tvojim postovima i zasto reagujem je sto toliko idiotski lazes bez ikakavog razloga...
sad slobodno okaci sliku jednog maslaca ili necega sto si nasao u nekoj kutiji na ultra akciji u nekom diksontu na obodu grada kao krunski dokaz kako je tamo duplo jeftinije.

Ne razumem što tebe toliko nervira kada ja kačim fotografije cena hrane iz inostranstva?!?? Koju korist ti imaš od pljuvanja jer ne znam kako drugačije to da nazovem? Ja stavim fotografiju a ti me ubeđuješ da to nije istina?!??

Ne razumem što tebe toliko nervira kada ja kačim fotografije cena hrane iz inostranstva?!?? Koju korist ti imaš od pljuvanja jer ne znam kako drugačije to da nazovem? Ja stavim fotografiju a ti me ubeđuješ da to nije istina?!??
jer pricas nerealno.. slikas neku kutiju na ultra popustu i onda kazes kako je tamo super..nije.. cene su skoro pa iste. nesto skuplje, nesto jeftinije u globalu slicno..
na zapadu se cak i vise vodi racuna o kvalitetu nego kod nas i tamo imas isti proizvod u 3 ranga cene.. ultra povoljno djubre koje fotkas, srednji kvalitet i ultrra kvalitet po astronomskim cenama.

Ali tamo su uvek akcije jer drugačije nebi ništa prodavali narod bi se pobunio i popalio trgovce. Dakle meso je konstantno 3,5 evra kilo plećke ili butke popust šeta iz jednog lanca trgovinskog u drugi, treći, četvrti itd. Kupiš 5 kila i miran si 10 dana.

To što ti pokušavaš da predstaviš je kako svi u svetu žive izdeformisano kao u srbiji. To rade svi sns trovači.

Pala nadstrešnica pa eto
1. to se svuda događa šta sad.
2. ako ti se ne sviđa pala nadstrešnica na glavu ti idi negde gde se ne sviđa.
3. U svetu svakih 5 sekundi padne nadstrešnica pa nikom ništa.

a mercadona spada u jeftiniji lanac u spaniji sto znaci da su cene jos vise od ove koju sam linkovao..sta mislis zasto u spaniji toliko demonstriraju protiv turista.. za razliku od tebe bio sam tamo usred demonstracija.. pricao sa ljudima..nemaju oni nista protiv turista nego protiv cena koje rastu zbog turizma..

Мени је прихватљива та цена сладоледа од 274 дин
To mu i jeste realna cena da iste nisu prenaduvane.
Inače je ok nisam pala u nesvest ali mi se dopada.

Redovno kupujem gigant Vanilla Almond na štapiću, ima 3 komada u kutiji, svaki je od 120 gr i jedva ga pojedem, ukusan i zasitan. :ok:

Sada je u Maxiju po 267 rsd, kupila sam 3 kutije i ima i za goste ( bez prljanja sudova, poslužiš sladoled na štapiću i svi srećni I zadovoljni) :D

Jeste kupovali meso ovih dana?

Kad se nisam šlognula :roll:

Krmenadle koje su takoreći juče bile oko 670 rsd danas su 900 i nešto.
Bataci/karabataci oko 500 čini mi se,
pileći file oko 700 i nešto.
Junetina preko 1200 rsd.
Sve to u lokalnom Maxiju.

Obično kupim po kilo-dva, podelim na porcije i u zamrzivač pa vadim koliko mi treba, ne volim da gomilam da mi predugo stoji nego kad to istrošim obnovim i tako u krug .

Osnovna nabavka koju obnavljam recimo nedeljno me danas koštala oko 30% više, nešto i duplo nego prošle nedelje.

Ovo više nije normalno.

Back