Maxi

Litar mleka 2,8 mm meizo 80-90 din kupim dva paketa, kilo pravog meda ušećerenog 750-800 din. Brašno, pirinač, jaja, sve je 20-30% jeftinije. Recimo crvena paprika u maxiju 100 grama 180 din a u metrou 100 din.

Kafa u zrnu italijanska kilo 1500 din.

Litar mleka 2,8 mm meizo 80-90 din kupim dva paketa,
brate ne prosipaj price ovde kako kupujes kvalitet za male pare

511400478_24189910567366636_6889830307426500661_n.jpg

UPOZORENJE ZA SVE!!!
Mizo je napitak od mlijeka, sadrži tek 51% mlijeka!
NE NASJEDAJTE, KUPUJTE KVALITETNO I 387!
DIJELITE DALJE!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1033564656761221&id=354422688008758&set=a.362650053852688

Bila sam samo jednom pre sto godina, tamo negde daleko, Ovča/Borča/Krnjača i kupila štampač.
Bio je ogroman, k'o traktor, skroz nepraktičan ali povoljan.
Pogledam sporadično online katalog i svratila sam jednom u Nemačkoj, iste cene kao kod nas, a povoljnije akcije.
Ne kupujem veće količine ničega pa mi se I ne isplati da putujem do njega.

Ni Moja Kravica nije mleko sem 3,2 % zbog toga papreno i kosta.
evo sta kaze chatgpt bas na ovu temu..zbog tebe sam izabrao mleko od 2.8%

• Kada na pakovanju piše 51% mleko (kao kod Mizo mleka), to obično znači da je u napitku 51% mleka, a ostatak su voda, šećeri ili drugi sastojci. To nije čisto mleko, već mlečni napitak ili razblaženo mleko sa dodatkom šećera ili aroma. Takvi proizvodi često nisu klasično mleko, već mlečni napitak.
  • Sa druge strane, kada na pakovanju stoji 2.8% mlečne masti (kao kod moje kravice), to znači da je to pravo mleko sa određenim procentom mlečne masti. Obično se tako označava sveže, prirodno mleko (punomasno, polumasno ili obrano), i taj procenat se odnosi na udeo masti u mleku.

Dakle, tvoj proizvod sa 2.8% mlečne masti je pravo mleko, a Mizo mleko sa 51% je mlečni napitak, ne čisto mleko.

evo sta kaze chatgpt bas na ovu temu..zbog tebe sam izabrao mleko od 2.8%

• Kada na pakovanju piše 51% mleko (kao kod Mizo mleka), to obično znači da je u napitku 51% mleka, a ostatak su voda, šećeri ili drugi sastojci. To nije čisto mleko, već mlečni napitak ili razblaženo mleko sa dodatkom šećera ili aroma. Takvi proizvodi često nisu klasično mleko, već mlečni napitak.
  • Sa druge strane, kada na pakovanju stoji 2.8% mlečne masti (kao kod moje kravice), to znači da je to pravo mleko sa određenim procentom mlečne masti. Obično se tako označava sveže, prirodno mleko (punomasno, polumasno ili obrano), i taj procenat se odnosi na udeo masti u mleku.

Dakle, tvoj proizvod sa 2.8% mlečne masti je pravo mleko, a Mizo mleko sa 51% je mlečni napitak, ne čisto mleko.
Nije pravo mleko i to se oseti po ukusu, vrlo dobro znam sta je pravo mleko a sta vodurina.

Taj mlečni napitak se pojavio u srbiji kada je bila nestašica pre par godina tako su varali i trovali ljude. Inače je to za kafiće kao i onaj pica sir koji je biljnog porekla - otrov.

najveci problem mleka je alfatoksin jer su nasi umesto da rese problem vissokog alfatoksina u mleku, problem resili enormnim dizanjem donje granice alfatoksina.

mleko nije bezbedno da se pije.

jedite kiselo mleko i sireve.

kod nas je granica 0.25
a EU standard je 0.05
ne pijte mleko ljudi.

Čim je pukla bruka sa tim alfatoksinom krenula sam da malo iščitavam i došla do zaključka da što manje znam, mirnije spavam.
Volim mleko i organizam mi ga traži, usred noći me ne mrzi da ustanem i posle šolje mleka zaspem k'o beba.
Sve nam je ionako zatrovano i zemlja i voda i vazduh, mi tu ništa ne možemo.

Je l' probao neko Bakin hleb?
Juče sam ga kupila u Maxiju vodeći se hvalosoevima o njemu na mrežama i nije ostavio neki utisak na mene iako sam hlebo/testojed.
Najviše mi liči na običan patišpanj koji bez konkretnih dodataka koji mu daju ukus, odaje utisak nedovršenosti.
Neću ponoviti kupovinu.

najveci problem mleka je alfatoksin jer su nasi umesto da rese problem vissokog alfatoksina u mleku, problem resili enormnim dizanjem donje granice alfatoksina.

mleko nije bezbedno da se pije.

jedite kiselo mleko i sireve.

kod nas je granica 0.25
a EU standard je 0.05
ne pijte mleko ljudi.
Aflatoksin. Mleko u srbiji je tehnički gledano- otrovno. I svi ostali mlečni proizvodi su otrovni.

Proizvodi od pšenice su takođe u srbiji otrovni zbog aflatoksina u suštini sve od pšenice.
U italiji se kontroliše nivo aflatoksina u pšenici za izradu testenina. U srbiji je to nebitno :mrgreen:

Evo kako maxi uništava srpsku privredu i ekonomiju. Puter biser od 200 grama 600 dinara a pred istek roka "samo" 400 din. Pa u kantu za đubre.

1000007004.jpg

U EU 250 grama putera 200 din

1000007006.jpg

Poslednja izmena:
pa pazi milka od 300gr je 11€ na akciji
:mrgreen:

toblerone su isto nesto skyhigh..vec sam zaboravio cenu jer ne volim toblerone ali je nesto bas bas bila jaka.

Onda je ovde jeftinija, oooj Mario :hej::D

Meni je sladoled koji kupujem u Maxiju najukusniji, najviše mi liči na pravi sladoled sa mlekom, oni iz Lidla čista hemija, a cene bez neke razlike.

Kad naletim na dobru akciju kupim po nekoliko kutija da mi se nađe u zamrzivaču i više volim kornete i na štapiću jer pojedem jedan i mirna sam dok oni porodični odu brzinom svetlosti naročito ako nešto radim, kuckam ili gledam tv, dok se opasuljim ode skoro pola kutije :rumenko::D

Back