Materijalna sigurnost žene

Ја бих!

Под условом да не морамо да се стискамо због једне плате!

Све те послове ионако радим...а када бих имала довољно новаца и времена посвтила бих се декорисању куће, изради неких предмета типа ''уради сам'' (јер то волим), шила бих нешто за себе, уређивала цветну баштицу, ишла на фитнес, бавила се добротворним волонтерским радом, била члан неких организација и ту се остваривала на личном плану...

Ето, ако неко жели да ми плаћа стаж и апанажу - пријављујем се да будем домаћица!

pa dobro, ti si pametna, oces nesto da napravis i dushevna si vako. a dok bi ti oplemenjivala svoju dushu, vecina zena bi oplemenjivala neke druge stvari, dokoni um je djavolje igraliste.
dakle, zene u fabrike! :))

Uštirkana posteljina :) Ovo je novi momenat. Da li može mala digresija u okviru teme? Može? Hvala.

Da li neko ovde (od prisutnih forumašica i forumaša) zaista koristi štirak za posteljinu?

Mene je Mileva podsetila na tu zaboravljenu reč :) Moji verovatno jesu štirkali, košulje bar, ali ja sam na to skroz zaboravila. Posteljinu sam prestala i da peglam pre par godina.

Za posteljinu ne, samo za kuhinjske krpe i stolnjake. :rumenko:
Hocu li sad da dobijem peMziju i budem materijalno sigurna? :ceka:

dakleM
modernisticke sarene posteljine mogu da se ne stirkaju
ali
razapnite me
belovezaste je greh ne ustirkati
pa neka sam rekla:mrgreen:

krpe i stoljnjaci normalno da treba da se stirkaju ako su od damasta
oni tz neflekajuci naravno da ne

sve ima svoje

dakleM
modernisticke sarene posteljine mogu da se ne stirkaju
ali
razapnite me
belovezaste je greh ne ustirkati
pa neka sam rekla:mrgreen:

krpe i stoljnjaci normalno da treba da se stirkaju ako su od damasta
oni tz neflekajuci naravno da ne

sve ima svoje

Isuseeee ja i ne znam sta je stirak:lol:. Pretpostavljam da ima veze sa osecajem koji sam imala samo kad bih spavala kod nane, kruta i zategnuta bela posteljina koja mirise nekako sveze...drugacije od mamine.

Tema@

Ukoliko imam grozan posao sa losim medjuljudskim odnosima onda je biti domacica cist spas. U suprotnom je kazna. Nije zivot zaposlenih zena med i mleko niti su sve domacice muflonke (koristim sestrin izraz za deskripciju njenih komsinica, pretezano bahatih domacica sa parama). Jedino mi je tesko da poverujem u osecaj ostvarenosti zena ciji se rad ne vidi jasno a cesto i ne ceni dovoljno. Obicno bude interesantno par godina dok su deca mala, kuca nova a mlada supruga srecna...kako vreme prolazi bojim se da se prica ne zavrsi po principu Rata Rauzovih, secate se momenta kada Daglas obracunao platu kucne pomocnice je podigao tri puta a ona ga zakucala u saunu.

Back