Resiti jednacinu-gausovom metodom
x+y-z=4
3x-2y+3z=3
4x-y-2z=3
x+y-z=4
3x-2y+3z=3
4x-y-2z=3
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neka je O centar kruznice K. Prvo dokazes podudarnost trouglova OAB i OCD (SSS). Onda, odatle, podudarnost trouglova OAC i OBD (SUS).Na kruznici K date su redom, u smeru kazaljke na satu, tacke A,B,C i D tako da je AB=CD. Dokazi da je AC=BD.
Moze pomoc oko ovog zadatka
Zbir koordinata centra kruznice koja se nalazi u prvom kvadrantu koja dodiruje prave y=x+1 i y =3x+1 i sadrazi tacku A(3.4) jednaka je ?
Iz slicnosti trouglova ABC i ACD sledi AB:AC = AC:CD.Zadatak iz oblasti slicnost trouglova:
U trapezu ABCD je ugao BCA jednak uglu CDA. Dokazati da je dijagonala AC geometrijska sredina osnovica trapeza ( AC = sqrt(a*b) ).
Ako bi mi neko mogao pomoci dosta bi mi znacilo.
Pojasni pitanje... Šta ti predstavlja to j?Jel može neko da mi objasni kako da sračunam ovo... (j100.6*(231.95+j6.64))/(j100.6+(231.95+j6.64))
Ако су лукови AB и CD исте дужине (распоред једнозначан према тексту задатка), то значи да се лук AC може транслирати дуж кружнице за ту дужину... притом се добија управо BD...Neka je O centar kruznice K. Prvo dokazes podudarnost trouglova OAB i OCD (SSS). Onda, odatle, podudarnost trouglova OAC i OBD (SUS).
Да нема везе са појмом кватерниона?Jel može neko da mi objasni kako da sračunam ovo... (j100.6*(231.95+j6.64))/(j100.6+(231.95+j6.64))
Pojasni pitanje... Šta ti predstavlja to j?
Ima isti takav, već urađen, ovde.Moze li neko da mi pomogne u resavanju ovog zadatka, u pitanju je oblast "Iracionalne jednacine i nejednacine" Pokusavao sam na dosta nacina, ali me ni jedan ne vodi ka resenju.