Metaman
Zainteresovan član
- Poruka
- 221
C:\Users\PC\Downloads\CodeCogsEqn (2).gif Evo moje determinante, Xc1=1/wC1, Xc2=1/wC2, Xl1=wL1, Xl2=wL2 (pasivni otpori) trazi mi se w, pa ako moze neko da nedje koje resenje bio bih duboko zahvalan... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo ovako, prva stvar je da ja ustvari ne znam sta mi je realni, a sta imaginarni dio, kad razvijem determinantu Sarusovim pravilom, mozda je glupo pitanje, ali eto...Dalje, drago mi je da je odgovor na drugo potvrdan!
Nego, sta ako imam determinantu 4x4, kako onda da je razvijem, znam da nekako treba da dobijem neke po 3x3, ali ne znam kako, mozes samo link da mi das ako imas, da ne moras da kucas, posto vise nema ''matematiranja''...
Date su tačke P(0,8) i Q(7,9) i prava x-3y+2=0. Na pravoj odrediti tačku M tako da je ugao PMQ=45°.
Stvarno nemam ideju kako bih rešila ovaj zadatak. Probala sam da izrazim koeficijent prave koja
prolazi kroz tačke M i P pomoću koeficijenta prave koja prolazi kroz tačke M i Q, ali mi to nije mnogo pomoglo.
Nije mi potrebno da mi neko reši ovaj zadatak sve detaljno, već da mi kaže ideju rešavanja zadatka.
Hvala.
Hvala, obojici, ukapirao sam, nije mnogo tesko, determinantu drugog reda izmnozim unakrsno, sa minusem oznacim elemente sa sporedne diagonale, treceg reda Sarusovo pravilo, cetvrtog i veceg Laplasovo, dodjem do treceg opet Sarus itd...Sad samo treba da rijesim onu moju, mada ne znam kako ce to da izgleda...
Hvala ponovo!
![]()
drugar. Ima jednostavnija metoda. Koristeći osobine determinante možeš svaku da pojednostaviš dok ne dobiješ sve elemente jednake nuli osim onih na dijagonali. Onda prosto izmnožiš sve elemente.
Dok ne dobije matricu 6x6 pa oči izvadi dok ne izračuna....Napisah mu ja gore za te osobine, ali je pitanje da li zna za njih, a pri tom neće pogrešiti ni ako ide tim dužim putem...
Dok ne dobije matricu 6x6 pa oči izvadi dok ne izračuna....
Hvala, UltimN, ali mi još uvek nismo radili jednačinu kružnice
da li može ovaj zadatak drugačije da se reši?
Treba mi resenje ovog zadatka, ali za ucenika 4. razreda osnovne, u pitanju je zadatak iz zbirke za pripremu za takmicenje.
1+11+21+31+.......+1981+1991+2001+2011 (prvi broj je 1 a svaki sledeci je za 10 veci od prethodnog) Sustina je u tome da se to radi Gausovom metodom, al nekom koja je jasna uceniku cetvrtog razreda. Problem je u tome sto ne znamo kako da odredimo broj parova i koji je sredisnji broj ako uopste postoji?
Hej cao imam jedan problem pa ako moze pomoc....
Rijec je o idealima prstena...Recimo u zadatku dokazem da je R prsten i sad treba dokazati da je recimo S ideal tog prstena.Posto postoji lijevi i desni ideal,zanima me kad dokazem da je nesto lijevi ideal jel se podrazumijeva da je to taj trazeni ideal prstena,jer cesto mi se desava da su uslovi za lijevi ispunjeni a za desni ne....Ili samo ako su oba ideala zadovoljena i lijevi i desni onda je to potpun idela???Ako moze pomoc bila bih vam zahvalna...![]()